Θα σου δώσω ένα θαμπζάπ!
έντιτ : Στείλε όντως πιεμ ε. Ή και κάποιος άλλος που ξέρει τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ των ΑΚιτών.
Printable View
Θα σου δώσω ένα θαμπζάπ!
έντιτ : Στείλε όντως πιεμ ε. Ή και κάποιος άλλος που ξέρει τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ των ΑΚιτών.
Λοιπόν εγώ είχα ενοχλήσει ξανά τη ΛΚ για το θέμα παλιότερα και δεν είχα δώσει όρκο σιωπής, οπότε μπορώ να σας πω ότι άτομα από ΑΚ είχαν κάνει τη σκούπα στα πρεζάκια στα εξάρχεια πριν από λίγα χρόνια, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει ευθύνη η ΑΚ γι'αυτό.
Μια χαρά λέγονται αυτά από το internet, δεν κατάλαβα...
Στη Θεσσαλονίκη είχαν αράξει έξω από τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης με λοστάρια και κράνη και περίμεναν τα παιδιά να βγουν έξω για να τους γαμήσουν στο ξύλο, για ψίλου πήδημα...
Άσε που 'χαν κλείσει αιχμάλωτο σχεδόν ένα σύντροφο στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία με την υποψία ότι είχε κλέψει κάτι από το Πανεπιστήμιο...
Αλλά, αν δεν είσαι αναρχικός, οι διαφορές θα σου φαίνονται γελοίες, όντως.
Και αν δεν είσαι αναρχικός, επίσης, μάλλον την ΑΚ θα προτιμάς, γιατί είσαι συνηθισμένος σε μη εξεγερσιακές μορφές πάλης, τις οποίες οι ΑΚ στηρίζει.
Δε με απασχολεί ποιοι προτιμούν την ΑΚ και ποιοι τους υπόλοιπους (λες και οι υπόλοιποι είμαστε εννοιαίο πράγμα), ούτε το να θάψω την ΑΚ (και αν το έκανα μόλις τώρα, είναι γιατί βαρέθηκα να βλέπω σχόλια τύπου "αναρχικοί" χωρίς καγκουριά).
Δεν είναι αναρχικοί και το δηλώνουν πολλές φορές και οι ίδιοι.
Είναι 'αντιεξουσιαστές'...όρος που χρησιμοποιείται για πολλούς ανθρώπους, όχι για τους αναρχικούς αποκλειστικά, και για μένα δεν είναι ξεκάθαρος πολιτικός όρος.
Δεν τους κατηγορώ, δε με νοιάζει τι κάνουν, εδώ για να πούμε διαφορές μπήκαμε αλλά η συζήτηση αμέσως πήγε στο ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Η ΑΚ δεν έχει σχέση με τον ελληνικό αναρχικό χώρο...πάει και τελείωσε, αυτό είναι δεδομένο, ο ίδιος ο χώρος δεν τη θεωρεί κομάτι του και αυτό τα λέει και τα λήγει όλα.
Τώρα, το ποιος είναι ο πιο γαμιάς της υπόθεσης...ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα!
Έχω ήδη αναφέρει σε άλλο σχόλιο τις διαφορές όπως τις βλέπω εγώ, όποιος θέλει του ρίχνει μια ματιά και πιστεύω πως θα πάψει να κάνει ανούσια σχόλια κι ερωτήσεις μετά από αυτό.
1) ...ή μπορεί να προτιμάς "μη εξεγερσιακές μορφές πάλης", τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία. Είναι λίγο υποτιμητικό το "γιατί είσαι συνηθισμένος".
2) Το σκέφτηκα ότι μπορεί το "υπόλοιποι" να παρεξηγηθεί, αλλά δεν εννοούσα ότι είναι ένα, το εννοούσα ως υπόλοιποι που σπάζονται με την ΑΚ.
Σαν τους τροτσκιστές είστε ρε πούστη μου.
Δε θέλω να υποτιμήσω κανέναν, αν όμως κάποιος νιώθει να τον υποτιμούν τα λόγια μου δεν είναι δική μου δουλειά. Άλλωστε, ούτε δημοκράτης είμαι ούτε εναλλακτικός. Τους συντρόφους μου τους σέβομαι (όσο και αν διαφωνώ μαζί τους) γιατί στέκονται στο πλάι μου. Η ΑΚ μπορεί να νιώθει συμπολεμιστές της τους αριστερούς, τους alternative και αρκετούς άλλους με τους οποίους εγώ δεν έχω σχέση, είναι δικαίωμά της αναφαίρετο. Όμως, δε μπορεί κανείς να μου ζητήσει να την εκτιμώ και να τη σέβομαι! Όπως κι εγώ δε ζητάω κάτι τέτοιο από κείνη. Θέλω να με μισεί και στο πρόσωπό μου να βλέπει το αίμα που πρόδωσε και την απέχθεια για τις συστημικές μορφές "πάλης" που έχει επιλέξει! Οι αριστεροί είναι θεσμικοί και το λένε και είναι τιμή τους. Όχι όμως από τη μια να μου το παίζεις αντιεξουσιαστής και από την άλλη να μου βγαίνεις στα κανάλια και να τραμπουκίζεις ανθρώπους που υποτίθεται πως είναι σύντροφοί σου, μόνο και μόνο επειδή σε κριτικάρουν γι' αυτό που κάνεις!
Τέλος πάντων, το θέμα το έχουμε επεκτίνει πάρα πολύ και δε νομίζω ότι είναι ότι πιο κατάλληλο για συζήτηση σε ένα forum όπως το Electric Requiem...
Πέρα από τις προσωπικές απόψεις του καθενός, υπάρχει και η γενική άποψη που θέλει την ΑΚ μη αναρχική. Καλό θα είναι κανείς όμως να μιλήσει και με ΑΚίτες και με παιδιά του αναρχικού χώρου και να παρακολουθήσει θέσεις και δράσεις όλων μέσα στο χρόνο για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Ναι, ανάμεσα σ' όλες τις συνελεύσεις εννοώ, Κατάληψης Παραρτήματος, Anatopia, Παλιά Πόλη, συνελεύσεις πολυκατοικιών, όλες.
τι θα ήταν κατάλληλο για ένα φόρουμ όπως το electric requiem κατά τη γνώμη σου;
ολοκαύτωμα
ποκοπίκο φτάσε τα 1000 ποστς και ξαναέλα.
Κοίτα, ως μέλος του χώρου μόνο σοβαρή δεν μπορώ να τη θεωρήσω.
Και φυσικά δεν είμαι αντικειμενικός! Μιλάω ως αναρχικός που τα βλέπει από μέσα από δική του οπτική γωνία, όχι ως άτομο που έχει σφαιρική εικόνα από έξω.
Αλλά δε με ενδιαφέρει, άλλωστε, να τα δω από έξω...
Καταρχάς βλάκα, καιρός να ξεκολλήσεις λίγο το μυαλό σου, γιατί το λέω αυτό θα μου πεις, έχεις κάνει το ατσάλι Ατσάλι, το μέταλ Μέταλ, την αναρχία Αναρχία και γενικότερα μου φαίνεσαι κλασικό καθυστερημένο που ψάχνει μπούσουλες συνεχώς, μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά τα "ανούσια σχόλια" από ανθρώπους που δε ξέρουν και ρωτάνε να μάθουν να τα βάλεις στη μέταλ κωλάρα σου.
Αν βαρέθηκες να βλέπεις τα σχόλια που είδες να κλειστείς σπίτι σου, να κλείσεις και το πισί και να τον παίζεις ακούγοντας κρίμσον γκλόρυ.
No surprises που ο βλάκας είναι βλάκας στα πάντα, αυτό είναι νόμος, δεν αλλάζει με τίποτα, ούτε καν με αμεσοδημοκρατία. :!:
αχαχαχα είπε χύμα όσα βαριόμουν να γράψω.
Κι αφού σταμάτησα να γελάω με το ποστ αμνήζιακ, wtf λες; Έγραψες ότι ένας μη αναρχικός μάλλον προτιμά ΑΚ "γιατί έχει συνηθίσει μη εξεγερσιακές μορφές πάλης". Είναι σα να σου λέω ότι ένας στρέητ μάλλον θα προτιμά τις ξανθιές από τους μουστακαλήδες γιατί έχει συνηθίσει τις γυναίκες. Μερικοί απλά δε γουστάρουνε άντρες ρε παιδί μου, δεν είναι θέμα συνήθειας. Και δε μιλάω για μένα ε!
Είχε πλάκα μέχρι πριν από λίγο, αγορίνα...όμως τώρα αρχίζεις να μου τη δίνεις στα νεύρα στ' αλήθεια!
Δεν ξέρω αν είσαι αριστερός, αντιεξουσιαστής, αυτόνομος, απολίτικος ή ότι στο διάολο άλλο, ούτε αν σε αυτό που πιστεύεις είσαι ενεργός ή του καναπέ, και δε με νοιάζει! Ότι και να 'σαι, καλά θα κάνεις να γνωρίζεις τι να λες, πότε να το λες και σε ποιους να το λες, ιδίως όταν δεν τους γνωρίζεις και δεν έχεις ιδέα από τις δράσεις και τον τρόπο σκέψης τους.
Το metal και τα χυτοσίδηρα προφανώς αναφέρονταν για πλάκα, είχα την αίσθηση πως οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι δεν τσακωνόμαστε για μουσικές διαφορές σοβαρά!
Η Αναρχία είναι ΑΝΑΡΧΙΑ και όχι αναρχία, τουλάχιστον για μένα, και έτσι θα τη γράφω κι έτσι θα την τονίζω κι έτσι θα προσπαθώ να τη ζω! Και όποιος θέλει να τη βλέπει ως αναρχία, ως μια λέξη μόνο, καλύτερα να ασχολειθεί με το μπαλέτο!
Το αν είμαι βλάκας ή όχι ( που μπορεί και να 'μαι ) άσε να το κρίνουν καλύτερα αυτοί που με γνωρίζουν. Ούτε μπούσουλες χρειάζομαι ούτε κανέναν να μου λέει τι να κάνω, λέω αυτό που σκέφτομαι και άμα δε σου αρέσει, στ' αρχίδια μου!
Όσο για το καθυστερημένος, το αφήνω και αυτό στην κρίση όσων με ξέρουν...
Μην το χοντραίνεις άλλο το πράγμα, δεν έχει νόημα να βριζόμαστε ηλεκτρονικώς...
Ώπα ρε ΣΟΥΓΚΛΑΚΟ. Θα σε κρίνω όπως γουστάρω από αυτά που λες, για την ενημέρωση σου και μόνο δηλώνω μεσοαστός του καναπέ, σταρχίδια μου πραγματικά η πορεία σου, δε μπορώ να το θέσω πιο ευγενικά, αν εσύ θες να βρίζεσαι βρίσε, το πόρισμα που έχω βγάλει εγώ από τα λεγόμενα σου είναι ότι είσαι καθυστερημένος και αυτό μου αρκεί. Εμείς οι μεσοαστοί ξεσκάμε κι απτο ίντερνετ, δεν έχω παράπονο!
καλα του τα λες του βρωμο-ορθιου!
Δε ντρέπεστε λίγο με αυτούς τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ διαχωρισμούς, λέω γω τώρα;
Τι θα πει θεσμικός ρε ψηλέ; Η προσπάθεια να οργανώσεις κόσμο ώστε να απαιτήσει συλλογικά το οτιδήποτε του καυλώσει είναι δήλωση υποταγής σε κάποιο σύστημα; Φαίνεται να αποφεύγετε το οποιοδήποτε θεσμικό όργανο όπως ο διάολος το λιβάνι, μην τυχόν και βαφτίσει κανείς την προσπάθειά σας για παρέμβαση σε αυτό ως αυτοσκοπό, μην τυχόν δημιουργηθούνε σχέσεις εξουσίας, μην τυχόν η απειρία του ενός όντος ξεπεράσει την απειρία του άλλου και πάει λέγοντας. Συνεχίστε να αγνοείτε αυτό που λέμε "αντικειμενικές συνθήκες" και να διασπάστε πιο συχνά και από τους τροτσκιστές. Ούτως ή άλλως μία διάσπαση για σας δεν είναι κάτι το αρνητικό, αφού αποτελεί το κόσκινο για τον εντοπισμό της ιδεολογικής καθαρότητας στα "μέλη", και όχι μία πληγή στον γενικότερο στρατηγικό σας στόχο.
Αν το αντίθετο του "θεσμικός", δηλαδή όπως φαντάζομαι ότι εννοείτε το να γίνεσαι στυλοβάτης του συστήματος, είναι τα επαναστατικά μεταμοντέρνα μετα-μαρξιστικά group therapy με την αγοραφοβική θεώρηση του κόσμου και τον ΕΛΙΤΙΣΜΟ που όχι απλά δε μπορεί, αλλά ΔΕ ΘΕΛΕΙ να απευθυνθεί σε ευρύτερες μάζες, ε τότε 10 φορές καλύτερα θεσμικός και "ξεπουλημένος".
Θα σας ζήταγα γενικά να μη δίνετε λάθος εντύπωση σε αυτούς που σας ρωτάνε τι είστε και πώς προσεγγίζεστε (με αφορμή αυτό το θρεντ, στην προκειμένη), αλλά νομίζω μπαίνετε αυτογκόλ από την πρώτη κιόλας απάντηση.
Μάλιστα...
Να 'σαι καλά, αγόρι! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Στους θεούς που δεν πιστεύω, αυτή είναι η τελευταία απάντηση που δίνω σε μπασταρδάκο που θέλει να 'χει και άποψη, όταν ουδέποτε έχει συμμετέχει σε δράση. Συνεχίζω απλά να γράφω δίχως να κάνω διάλογο (γιατί εγώ, μεσοαστέ του καναπέ, δεν είμαι δημοκράτης και δε με απασχολεί στο ελάχιστο η άποψή σου).
Σου εύχομαι ότι καλύτερο, μιας και δε θα τα ξαναπούμε, να ευτυχήσεις στην άχρηστη ζωή σου, να κάνεις 30 παιδιά το ίδιο ανίκανα με σένα και να διαιωνίσεις το πανίσχυρο είδος των καριόλιδων...η μάλλον, όχι...καλύτερα να ψοφίσεις αύριο σε αυτοκινητιστικό...
Antios, αγορίνα!!!:pink::touched:
Ναι, έχεις δίκιο...ο Τσουτσουβής ήταν στυλοβάτης του συστήματος, ο Καλτεζάς ήταν στυλοβάτης του συστήματος, ο Μαρίνος ήταν στυλοβάτης του συστήματος...το αίμα τους ανακατεύτηκε με τη λάσπη κι έφτιαξε το μπετόν για τις κολώνες του συστήματος...συμφωνώ μαζί σου! Στυλοβάτης του συστήματος...
Και στην τελική, εγώ παλεύω για μένα, όχι για την κοινωνία! Ο καθένας παίρνει ατομικό μερίδιο ευθύνης για τις γαμημένες του πράξεις! Αν θέλετε μεσσίες, οκ, βρείτε τους αλλού! Ψωνίστε από την ΑΚ, από το ΚΚΕ, από τους αριστεροχαρούμενους! Ο καθένας οφείλει να σηκώσει το σύντροφό του από κάτω, αν εκείνος πέσει, δεν οφείλει όμως να περπατήσει αντί για κείνον ολόκληρο το δρόμο!
Δε νομίζω ότι κατάλαβες τι είπε.
Εγώ νομίζω ότι κατάλαβα...
Δεν υπάρχουν αντικειμενικές συνθήκες, όχι για μένα.
Δεν οπλίζω το στρατό μου περιμένοντας τη μέρα που νομοτελειακά θα ρθει για να επαναστατήσω και να βάψω τη γη κόκκινη...γιατί δεν πιστεύω στη νομοτέλεια και τις συνθήκες τις φτιάχνω μόνος, δεν περιμένω να ρθουν...
Το σχόλιο δεν το κάνω αρνητικά προς εσένα, καταλαβαίνεις...
Ο stam τα έγραψε πολύ ωραία.
Life of Brian ρε.
Θεσμικούς εννούσα λέγατε τους οργανωμένους, τους κομμουνιστές κλπ. Όχι εσάς, τους άλλους.
Υπάρχει και η μέση λύση Σταμάτη, δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, Σταλινικός-αντιδραστικός, ή κουκουε ή τίποτα (χωρίς να λέω πως είσαι κουκουές). Το πιο κοντινό που έχω συναντήσει σ' αυτό που λέω είναι η συνδιαμόρφωση.
Γενικώς, αυτό που υποστηρίζω και υποστήριζα πάντα είναι ότι μπορεί να υπάρξει εξίσου αγωνιστική και δυναμική διεκδίκηση από έναν-έναν και ταυτόχρονα πολλούς μαζί, χωρίς σεντόνια -ισμών από πάνω, χωρίς να υποβαθμίζεται η πνευματική δραστηριότητα, η κριτική σκέψη και η υγιής διαφωνία.