Η Μπελλου ειναι ρισπεκτ ομως λιγο ε.
Μη μου ξαναφυγεις πια μανγκα μου.
Printable View
Η Μπελλου ειναι ρισπεκτ ομως λιγο ε.
Μη μου ξαναφυγεις πια μανγκα μου.
ντα3 αυτο το ξέρω..
αυτό έλλειπε
Εγώ πάντως έγινα κάτοικος Αιγάλεω για να μπορώ χωρίς τύψεις να πίνω τη ρετσίνα μου (με κοκακόλα :oops:) και να τραγουδάω για εμάς που ζήσαμε φτωχοί και του κόσμου η απονιά δε μας τρομάζει.
μονο ο Δελλιας επεσε στην πρεζα και πεθανε απο αυτην, ολοι οι αλλοι τιγκα αργιλε.
ιδου και ενα διαφωτιστικο κειμενο του Μαρκου: http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/...t=ST;f=17;t=16, post number 3
Diavasa apo vicotnik ena ta rempetika einai to 8ras ths ellhnikhs mousikhs.Malln gia plaka sto razor to leei alla ta rempetika einai ta blues ths ellhinikhs mousikhs.Kai logw istorias,ka8ws opws k ta blues ftiaxnotna apo an8rwpous tou peri8wriou,kai texnika kai genika einai mousikares pou exouhn mesa tous apistefth psuxh
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/i...279a49ef20.gif
μιχαλης γενιτσαρης:dfinger:
μεγας μαγκας-ειχα την τυχη να ειμαστε και γειτονες
ο τελ. των μοικανων(πεθανε αν θυμαμαι καλα το 2005)
και ημαρτον αν ο νικολαιδης θεωρειται ρεμπετης,ο φλωρινιωτης πρεπει να δοξαζεται σαν μαστορας της τζαζ
Αμετρητα bows στην Μπελλου.
Τραγουδησα και το 'κανε κουραγιο καρδια μου' στην εκδηλωση που αναφερω κατι ποστς πιο πισω, εκεινη δεν το λεει?
ωραία τα λέει ο χαρβεστάν, αν και ξεχνάει τους τούντα/μπάτη.
νικολαϊδης πφφφ.
ας πούμε κι ένα τραγούδι!
Στη φυλακή με κλείσανε ισόβια για σένα
τέτοιο μεγάλονε καημό επότισες εμένα
εσύ 'σαι η αιτία του κακού για να με τυραννούνε
οι πίκρες και τα βάσανα να με στριφογυρνούνε
Τώρα θα κάνω έφεση μήπως με βγάλουν όξω
κακούργα δολοφόνισσα για να σε πετσοκόψω
να σου 'χυνα πετρέλαιο κι ύστερα να σε κάψω
και μέσ' στο ξεροπήγαδο να πάω να σε πετάξω
Εφτά φορές ισόβια τότε να με δικάσουν
και στη κρεμάλα τ' Αναπλιού εκεί να με κρεμάσουν
όλους συνόρκους δικαστές πλάνεψε η ομορφιά σου
με δίκασαν ισόβια για να γενεί η καρδιά σου
Με τη ραδιουργία σου μπουζούριασα το Χίτη
χωρίς να θέλω μ' έκανες να γίνω ισοβίτης
τέτοια μεγάλη εκδίκηση να την εξεμπουκάρω
όπως τον Έκτορα ο Αχιλλεύς τον έσερνε στο κάρο
Auto pou einai arketa kako einai pou oi "neo-rebetes" einai sklhroi kai true antrakia kai kamia fora snobaroun "arxontorembetika" p.x. Gioban Tsaous kai tsitsanides, epeidh mono k mono de milane gia preza, katantia, den einai sklhroi kai true.
Ο Γιοβάν Τσαούς δεν έχει σχέση με το λεγόμενο αρχοντορεμπέτικο.
ναι αλλά είναι η κλασσικότερη περίπτωση τραγουδιών που μπορώ να σκεφτώ τα οποία ενώ μιλάνε για αργιλέδες, μαστούρες κλπ λόγω αυτών που τα συνέχισαν προτίμησαν να τον "αποσιωπήσουν". Παράδειγμα, το ίντερνετ βρίθει από συλλογές με το "5 μάγκες στον Περαία, τραγούδι αγνώστου γραμμένο στη φυλακή. Πονάει? Εμένα τουλάχιστον ναι.
ξερω,ξερω.
ειμαι ασχετος,αμουσος ξερω γω,αλλα δεν γουσταρω με την καμια ρεμπετικα.ουτε την ντεμεκ μαγκια,ουτε τα στραβα τους στοματα,ουτε το αρχοντιλικι του κερατα.
τα αρχοντορεμπέτικα δεν τα πάω καθόλου (είπαμε πλην τα καινούρια του τσιτσάνη)
Μπηκαν μεσα να φουμαρουν
φωναξαν του τεκετζη
πιασε ναργιλε αφρατο, με περσιας τουμπεκιιιιιι. :D
εεεετς!!!
και τι να γινω?σαν εσας που σφυριζετε οταν μιλατε?"φισσσλαρακι σε λεωφςςςςς".
βασικα ακριβως αυτο.τα ρεμπετικα μου θυμιζουν γκαου βλαχοπαοκτσηδες.εγω γουσταρω καργιολικια ρε,να σου μιλαει ο αλλος και να σταζει σκατοψυχια.
τα "α" και "ου" και να "χαμε να λεγαμε και γοπες να φουμερναμε" μου γυρνανε τα αντερα...
κριμα και ηθελα να σου προτεινω να παμε στο ρεμπεταδικο που παιζει το φιλαρακι σου ο γκουντσαν να πιναμε τ'αντερα μας και να τους ριχναμε και μια πιστολαρα στο τελος :(
στην αρχη της προτασης ξενερωσα,μετα σπαστηκα,αλλα το ΤΕΛΟΣ μπορω να πω πως ειναι αρκετα δελεαστικο.
για πιστολερο ψηνομαι καργα.αμα ειναι να γινω τζαμπα φεσι,παω και σε οπερα με τον καλκι....8)
το μονο που με ξενερωνει ειναι οτι θα εχει "βαρυμαγκες" φοιτητες της νομικης και βλαχογκομενες με λαχουρια,οπως και κυπριους(100%,οι σαρμπελοφατσες αυτες δεν χανουν κουτουκι για κουτουκι)
και κατι ακομα αζουραιε.εχω να πιω 1μηνα και,και εχω φρικαρει...θελω να κοπανησω οποιον βλεπω μπροστα μου.με εντολη γιατρου δεν πινω,οχι απο μονος μου....
amnesiac που μένεις στο Αιγάλεω ρε? βγαίνεις καθόλου στην περιοχή ή αρκίντια?
εχω αλλαξει ρε,και σημερα δεν μπορω.εχω ηδη κανονισει κατι.ΚΑΛΟ.
οποτε μην φοβασαι,σημερα δεν θα φας μαπες.
ααχαχαχχαχα να πεθανεις καριολα
Ποο μαλακα πανκη διαβασα τα προηγουμενα ποστς και σε νιωθω.Αν και γουσταρω τα κουτουκια απο την αποψη οτι τρως και πινεις σχετικα φτηνα και η μουσικη ΔΕΝ ειναι τοσο δυνατα ωστε να μη μπορεις να μιλας με τον διπλανο ξερω γω,εντουτις αυτη η κατασταση με τους γιαπηδοφοιτητες που την βλεπουν τη φαση αντεργκραουντ και περνουν το υφος του αληταμπουρα και ταυτοχρονα κομψου κυριου μου φερνει εμετο.Η μουσικη παντως μου ακουγεται αρκετα βαρετη,οποτε δεν της δινω σημασια.Οπως και να εχει παντως προτιμαω να βγαινω σε τετοια μερη παρα σε "δηθεν" αλτερνατιβαδικα.
υπαρχουν και τα σκοτεινα καταγωγια,που παιζουν ποστ πανκ και ανεξαρτητα και προσφερουν την καλυτερη ρακη της πολης (μου)!
καλα,τα δηθεν αλτερνατιβαδικα εχουν τον ιδιο κοσμο με αυτα τα γαμωκουτουκια που προανεφερες.
και γινονται ολοι μπερκεμπεδες,οι σκληροι του σαββατοβραδου!
σωστός
σωστά όλα αυτά που λέει ο πάνκης αλλά τα ρεμπέτικα είναι τρομερά σοβαρή μουσική και έρχεται και η συλλογή που θα το αποδείξει.
μπορεί κανεις να ανεβάσει μια συλλογή πειραιώτικα και (ή) προπολεμικά ρεμπέτικα πλιζ;;;;
v.a. - i moni mou parigoria-klassika peiraiwtika rempetika 32-46
σε κανει?
ame
ανεβαζω και ενημερωνω...αμα δεησει να ξανανοιξει η Οδος Ονειρων θα σε δωσω και αλλα λινκς
Προ-βαμβακαρικά ρεμπέτικα με έμφαση στο κίνημα των αμερικάνων. (Κατσαρός, Κωστής, Δούσιας, Παπαγκίκα) Στέλνω λινκ σε πι-εμ
Ρι-σπεκ.
Από κει και πέρα για αυθεντικές ρεμπέτικα τις κλασσικής χρυσής περιόδου 20-40 (με καναδυό εξαιρέσεις) πάρε ένα playlist στο youtube.
Θα βρεις βαμβακάρη, τούντα-περπινιάδη, εσκενάζη, σκαρβέλη, γιοβάν τσαούς, καλυβόπουλο, μπαγιαντέρα, αμπατζή, παπαγκίκα, κατσαρό, δούσια, μπέζο, δελιά, περιστέρη. νταλγκά, καρίπη, κασσιμάτη και άλλους.
Δώσε προσοχή στα:
Βάλε με στην αγκαλιά σου
Ο αντώνης ο βαρκάρης
5 μάγκες στον Περαία,
Ελένη η ζωντοχήρα
Ηρωίνη και μαυράκι
Κουτσαβάκι
Θα'ρθω να σε ξυπνήσω
Όλα του Κατσαρού
Στην Υπόγα
you rule.
ποντικοφάρμακε στείλε κι εδώ ένα λινκ αν δεν είναι κόπος.
Γιατί, αφού εσύ είσαι ξένη.
Xαχαχαχα, παιδιά και από δω ένα λινκάκι σε πμ..
Θενκσ!
Προς τους μοντεράτορες.
Γιατί είναι στο Τζένεραλ Ντισκάσιον και όχι στο Μιούζικ;
Κουραστικός αλλά θα ζητήσω και γω το πμ.