orait.Quote:
Originally Posted by Freyja
Printable View
orait.Quote:
Originally Posted by Freyja
shhhh einai mustiko ;)Quote:
Originally Posted by Kelldorain
CATFIGHT CATFIGHT CATFIGHT
Ο νόμος θα απαγόρευε και τις πίπες?
Μιλάω γενικά για το φόρουμ
Εντελώς ότι να'ναι νόμος. Θα ήταν καλύτερα να ορίζανε κάποια-πιο-αυστηρά-κριτήρια ως προς το πόσο καλό εξαερισμό πρέπει να έχει ένας χώρος, κάθε πότε να καθαρίζει τα φίλτρα, καλύτερη κατανομή του χώρου στις θέσεις καπνιστών/μη καπνιστών κτλ.
Κάλκι κόψε τις βλακείες και μην κρύβεσαι πίσω από πίπες. Το ότι άρχισες το κάπνισμα δεν σου φταίει ούτε η κοινωνία ούτε τίποτα, είναι καθαρά δική σου (και καθυστερημένη από άποψη υγείας :midfinger: ) επιλογή. Σαφώς και έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι γουστάρεις αλλά να το κάνεις όταν αυτό δεν επηρεάζει τους γύρω σου που έχουν επίσης το δικαίωμα -που επικαλείσαι και ο ίδιος ε- να μην εισπνέουν τον καπνό σου.
Στη τελική δεν κάνανε αυτοί την επιλογή να εθιστούν σε μία βλαβερή ουσία (προτρέχω: όσο λίγο βλαβερή και αν είναι αυτη μέσω παθητικού καπνίσματος) για να την πληρώσουν εκείνοι, mkay;
Όχι αγόρι μου. Όταν μιλάμε για αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα γράφω στις αρχιδάρες μου "τι θέλει ο κόσμος", και η δημοκρατία που επικαλείσαι (τώρα που σε συμφέρει, πόσο για το μπούτσο) δεν έχει να κάνει με αυτό. Αν είχε, θα στέλναμε και όλους τους μετανάστες σπίτι τους με τις κλωτσιές αφού "αυτό θέλει ο κόσμος" κι επίσης την επόμενη φορά που θα έβγαιναν αναρχοτέτοιοι να πετάξουν πέτρες θα τους έχωναν όλους μέσα για καμιά δεκαετία να ησυχάσουμε αφού "αυτό θέλει ο κόσμος". Και δεν είπε κανείς "κόψ'τε το", δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει ό,τι θέλει, απλά όχι στον αέρα που αναπνέω. Αλλά τόσο του κώλου ιδεολόγοι είστε μερικοί, θα βγείτε στους δρόμους να διαμαρτυρηθείτε για τη χ αδικία που συνήθως δεν αγγίζει καν τις ζωές σας, και όταν χρειαστεί να κάνετε μια μικρή υποχώρηση για να διορθωθεί μια προφανής αδικία που διαπράττετε οι ίδιοι αφρίζετε για την καταπάτηση των "δικαιωμάτων" σας. Ρε ουστ.Quote:
Originally Posted by Khalkji
Να σου πω ρε συ Dragonlord μήπως πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα και μέσα στα σπίτια μας?
Το λέω γιατί πάω καμιά φορά σε τίποτα φιλαράκια που καπνίζουνε και ενοχλούμαι.
Με το παραπάνω θέλω να δείξω ότι δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα.
αυτό το "υποτίθεται" που γράφω κανείς σας δεν το διάβασε, έτσι;Quote:
Originally Posted by Dragonlord
δεν απαξίωσα ποτέ την δημοκρατία, απαξιώνω αυτό που σήμερα λέμε "δημοκρατία". Δεν με εκπλήσσει λοιπόν όταν βγάζει απαγορεύσεις που παρεμβαίνουν στην ποιότητα ζωής μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων και έχει και υποστηρικτές.
τα μαγαζία είναι στα χέρια των ιδιοκτητών τους. εγώ αν είχα μαγαζί θα ήθελα να καπνίζει ο κόσμος. τα σταρμπαξ που δεν θέλουν το λένε. και κάθε άλλο παρά έξω έπεσαν. επίσης δεν θα μου γαμήσεις εμένα το να πιώ μια μπύρα με την άνεσή μου αποκλείωντάς με απ' όλη την αθήνα επειδή είσαι μετροσέξουαλ. Και αν αυτό το 2/10 καπνιστές το θεωρείτε υπαρκτό ποσοστό είστε ή ηλίθιοι ή τσαρλατάνοι.
ο επίλογος αυτού του πράγματος ξέρεις απλά τι θα είναι; κι άλλος διαχωρισμός και μια γιαλαντζί "τάξη" στην κοινωνικότητα. αφού θέλετε να είστε ευρωπαίοι μπράβο σας, έχετε πάει ποτέ να δείτε πώς φυτοζωούν μεσα σ' αυτή την "τάξη" όμως ή σας απασχόλησαν μόνο οι λιμνούλες και τα σουπεργουαου κτήρια;
@Πιτς: Κοίτα, το τι "συμφωνία" έχετε με τα φιλαράκια σου είναι δικό σας θέμα. Είναι τελείως διαφορετικό σε ένα μαγαζί που υποτίθεται ότι έχει πάρει άδεια από το κράτος για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης σε όλο τον κόσμο. Πάντως αν θες τη γνώμη μου, ναι, όταν υπάρχει μη καπνιστής εγώ το θεωρώ στην τελική απλή ευγένια να μην ανάψει τσιγάρο κάποιος, ακόμα κι αν είναι το σπίτι του. Το ότι είναι το σπίτι του στην τελική δεν είναι το θέμα, γιατί δε μας νοιάζει τόσο αν θα λερώσει τις κουρτίνες, όσο τα πνευμόνια του μη καπνιστή. Όπως ρε παιδί μου δε θα κλάσω όταν είναι κάποιος σπίτι μου (εντάξει, συνήθως), έτσι δε θα καπνίσω κι όλας (για να μην πω ότι το κάπνισμα είναι προφανώς πιο βλαβερό). Πόσες ώρες θα κάτσεις στην τελική. Επίσης υπάρχει και η λύση του παράθυρου/μπαλκονιού, φίλος μου πχ που μένει με τους γονείς του πηγαίνει πάντα στο μπαλκόνι, ό,τι καιρό κι αν έχει, χωρίς να του πουν τίποτα. Αλλά αφού είμαστε ζώα και χρειάζεται "με τον βούρδουλα και απαγορεύσεις να μας τις φτιάξουν τις ζωές" που λέει κι ο κάλκι, ας είναι. Αυτό μας αξίζει.
Έλα μωρή ελεύθερη αγορά, πάμε γερά.Quote:
Όσο για το τελευταίο, πολύς κόσμος έχει συχνοουρία, δυστυχώς απαγορεύονται τα τσίσα επιτόπου στις καφετέριες. Αλλά δεν τους είδα να διαμαρτύρονται ότι "αποκλείστηκαν" επειδή πρέπει κάθε λίγο να πηγαίνουν στην τουαλέτα για την ανάγκη τους.
Για το θέμα της ευγένειας δεν διαφωνώ. Το ότι πρέπει όμως να μας επιβάλλουν όμως αυτό το πράγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με κάποιο νόμο όπως λες επειδή είμαστε μουλάρια και βόδια μόνο ως αστεισμό μπορώ να το εκλάβω.
Επίσης αν πιστεύεις ότι σε ένα μαγαζί που παίρνει άδεια από το νόμο για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης, μπορείς μόνο εσύ να διασκεδάσεις και όχι εγώ ο εγκληματίας που καπνίζω και μάλιστα να είναι ΟΟΟΛΑ τα μαγαζιά έτσι και το βλέπεις λογικό, ε τότε εντάξει, τι να λέμε?
Ντραγκονλορντ θεωρείς ότι περιλαμβάνει οποιαδήποτε σοβαρότητα η απάντησή σου; βαριέμαι ρε δικέ μου, σόρρυ. έτσι κι αλλιώς όλα τα μουνόπανα θα πουν "μπράβο ρε, έτσι" χαρούμενοι για την επιβολή της βλακείας τους και κανείς δεν θα πει "όχι ρε πούστηδες".
και σε ζηλεύω γιατί όταν αυτή η πόλη γίνει άλλη μια "τακτοποιημένη ευρωπαϊκή" (γιατί είναι γνωστά τα βήματα, ακολουθεί το "απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ") θα χαίρεσαι μεσα στην τακτοποιημένη μαλακία σου. Ευτυχώς θα μας προστατεύει το κράτος!
βέβαια είναι οκ να αποκλειστούν όλοι οι καπνιστές από όλα τα μαγαζιά, αλλα στο ενδεχόμενο να αποκλειστείτε εσείς απο μερικά έχουμε θρετ στο ερ. το να πιέσετε εσείς οι αντικαπνιστές με το ισχυρό κίνημα σας τους μαγαζάτορες να φτιάξουν σωστό εξαερισμό πως σας φαίνεται; ή πρέπει παράλληλα να σκέφτεστε και την υγεία μας, άρα η απαγόρευση επιβάλλεται;
εξαερισμοί, ναι
καλκι μη λες μπουρδες ομως. δεν ειναι το καπνισμα επαναστατικο και δεν εκανε η απαγορευση του σε δημοσιους χωρους τους βορειοευρωπαιους μουροχαβλους. δεν ειναι το μικρο γαελικο χωριο η ελλαδα (και του πουστη, η επαναστατικοτητα σου δεν εξαρταται απο το που μπορεις να καπνιζεις)
Δεν είπα τίποτα για μέσα στο σπίτι, ίσα ίσα είπα πως ο καπνιστής φυσικά και έχει δικαίωμα να καπνίζει, απλά όχι όταν μολύνει κοινόχρηστους χώρους. Τους ιδιωτικούς ας τους κάνει τεκέδες.Quote:
Originally Posted by pitchfork
Αν διασκεδάζεις μόνο την ώρα που καπνίζεις, τι να σου πω, μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις. Ο αποκλεισμός για τον οποίο μιλάς είναι ίδιος με τον αποκλεισμό των ατόμων με συχνοουρία που είπα πιο πάνω. Επίσης δε θα είχα πρόβλημα αν κάποια μαγαζιά έπαιρναν άδεια, αρκεί αυτά να ήταν σημαντική μειοψηφία (γιατί αν είναι τα μισά και βάλε, πίπες, η μισή παρέα θα σε αναγκάζει να πηγαίνεις εκεί), η γνώμη μου βέβαια είναι να απαγορεύεται σε όλα και όποιος θέλει να βγαίνει έξω για να μην υπάρχουν διαχωρισμοί. Για το αν αυτό βολεύει εμένα και ξεβολεύει εσένα, τι να σου πω, για μένα είναι απλά τα πράγματα, ένας καπνιστής δεν έχει δικαίωμα να μολύνει κοινόχρηστο χώρο τη στιγμή που η πόρτα είναι στα πέντε μέτρα, όπως και ένα εργοστάσιο πρέπει να υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί φίλτρα και να μολύνει όσο γίνεται λιγότερο. Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία.
Χμ, εγώ ουσιαστικά εδώ και χρόνια ουσιαστικά αποκλείομαι από όλα τα μαγαζιά (όχι, δεν έχουμε στάρμπαξ στην Κόρινθο). Οπότε και σε μερικά μόνο να επιτρέπεται το κάπνισμα καλό είναι. Το θέμα είναι πως, όπως φαίνεται στο άρθρο που παρέθεσα στην αρχή, παπάρια, δε θα αλλάξει τίποτα σ'αυτή την κωλοχώρα. Επίσης εξαερισμό έχουν τα περισσότερα μαγαζιά, αλλά δεν τον χρησιμοποιούν για να μην καίνε ρεύμα. Ναι, είναι τόσο καθυστερημένοι. Πριν κανα μήνα έφυγα από μαγαζί στο Ναύπλιο λόγω του τσιγάρου και ο μαγαζάτορας είχε τον εξαερισμό στο 1 (πήγαινε μέχρι 5) γιατί "μια χαρά είναι". Αλλά κι ο εξαερισμός δεν είναι λύση εδώ που τα λέμε, οκ, ρουφάει τον καπνό που μαζεύεται στο ταβάνι, με τον καπνό που μου έρχεται στη μούρη (και γενικά μέχρι να φτάσει στο ταβάνι) τι γίνεται;Quote:
Originally Posted by rincewind2k
To provlhma den einai oi kapnistes h oi mh kapnistes, einai pou kaneis pote den skeftetai oti uparxoun kialloi anthrwpoi gyrw tou pou mporei na enoxlountai apo to kapno h apo to oti den epitrepetai na kapnizoun.
Egw proswpika den kapnizw alla katalavainw oti o allos mporei na thelei na kapnisei otan pinei thn mpura tou (prezakia :p) kai den tou lew tpt. An o allos twra kapnizei san fougaro kai den sevetai kai mena e einai malakas ligo.
Twra kalo tha htan ta katasthmata na exoun kalo eksaerismo, oi kapnistes na vgainoun eksw na kapnisoun, oi antikapnistes na xalarwsoun ligaki klp alla an den ftiaksei kapws auth h nootropia tou ellhnara den vlepw proodo.
ps1. Asxeto, alla ta strifta den me enoxloun kahtolou, ta vrwmera ergostasiaka den mporw na katalavw pws ta kanete.
ps2. Khalkji les terasties malakies sauto to thread
edit: ps3. A, kai to oti den mporesa na vrw kati pou mporei na kanei o antikapnisths gia na mporoun na sunuparxoun oloi pera apo to na upomenei th katastash prepei na sas pei kati e
lol ρε! Ο άλλος λέει μέσες άκρες "θα μας απαγορεύσετε και να καπνίζουμε στο σπίτι μας;" ενώ μιλάμε για καταστήματα, δημόσιοι χώροι κλπ ε, ο άλλος λέει πως το κάπνισμα είναι κάτι σαν επανάσταση που κάνει η ωωω κάπως-πιο-διαφορετική Ελλάδα σε σχέση με τους κρυόκωλους ευρωπέους που κάνουν ό,τι τους λένε, ο άλλος λέει πως του απαγορεύουμε τη διασκέδαση επειδή δεν θα μπορεί μαζί με την μπύρα να κάνει και το τσιγαράκι του, ο άλλος θεωρεί πως ο εξαερισμός είναι κάτι μαγικό που παίρνει τον καπνό από το τσιγάρο και το στόμα και το διακτινίζει εκτός του κτιρίου, ο άλλος λέει πως το τσιγάρο δεν κάνει και τόοοοσο πια κακό και μετά πως το κράτος θέλει να το απαγορεύσει γιατί χαλάει πολλά λεφτά σε φάρμακα για τους καρκινοπαθείς... άρα ο καρκίνος δεν είναι κακό πράμα! \m/
Ντάξει, ίσως δεν τα είπατε ακριβώς όλα αυτά, ίσως είμαι υπερβολικός αντικαπνιστής, αλλά νταξ, σκεφτείτε και λίγο πέρα από τον εθισμό σας, δεν κάνει κακό... το κάπνισμα κάνει κακό! :P
Random thought: δεν έχουν πλάκα οι καπνιστές που ενοχλούνται από τον καπνό του τσιγάρου τους και μετά τον φυσάνε μακρυά (στα μούτρα σου);
Κάτω η χούντα των καπνιστώνε!
QFT.Quote:
Originally Posted by Ingolemo
Και αυτό πριν για τα 2/10 δεν ήταν συνολικό ποσοστό, ε. Είναι θέμα νοοτροπίας. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πιο εύκολα θα πάει η παρέα κάπου με τους 8 να υπομένουν τον καπνό, παρά κάπου με τους 2 να κάνουν υπομονή. ΟΚ, είναι εξάρτηση, το καταλαβαίνουμε. Σας κάνει να ενοχλείτε, και μάλιστα να μη σας νοιάζει κιόλας. Αυτό και μόνο εμένα θα με έκανε να θέλω να το ελέγχω, τουλάχιστον.
να πάτε να τα πείτε στους φίλους σας.
4 selides to pio anousio topic ever
fantazome oi euais8htoi mh kapnistes malwnoun kai me ta autokinhta pou tous kernan karkino
τιπεςτωρα
Χμ. Προσωπικά επέλεξα αυτοκίνητο και επειδή είχε χαμηλούς ρύπους και μακάρι όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα ηλεκτρικά να απαγορευτούν τα βενζινοκίνητα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και άλλωστε το τσιγάρο είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης εσωτερικών χώρων, δε συγκρίνεται ακριβώς με το αυτοκίνητο που είναι έξω. Δε διαμαρτυρήθηκα για το τσιγάρο σε ανοιχτούς χώρους, ίσα ίσα αυτό ακριβώς λέω ότι πρέπει να γίνεται (να πηγαίνουν οι καπνιστές έξω).Quote:
Originally Posted by minmin
nai mwre mazi sou ki as eimai varys kapnisths me sovarototo provlhma....tespa gyriste oloi sta xwria sas na ginoume an8rwpoi
Δεν έχεις διαβάσει το τόπικ για αυτούς που κάθονται δεξιά στις κυλιόμενες, προφανώς.Quote:
Originally Posted by minmin
LOL
:touched:
Autoi pou kathontai deksia kala kanoun, oi kathysterhmenoi pou arazoun aristera einai to provlhma. :PQuote:
Originally Posted by Harbinger of Death
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει στα όσα λέω είναι ότι και ένα κατάστημα ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.Quote:
Είναι κάποιου άμοιρου μαγαζάτορα που μπορεί θέλει να βάζει μέσα καπνιστές πρεζάκια γάβρους ανάπηρους ότι γουστάρει τέλος πάντων αλλά μερικοί θέλουν το κράτος με το ζόρι να επιβάλλει να μπαίνουν αυτοί μέσα.
Δε μιλάω για τράπεζες για δημόσια κτίρια κλπ, μιλάω για μια γαμημένη ιδιωτική καφετέρια.
Τέσπα για να μη παίρνω το μέρος των καπνιστών (πράγμα που δεν θέλω γιατί το βλέπω κάπου στο ενδιάμεσο το θέμα) και να μη πέφτω στο επίπεδο μερικών καθυστερημένων εδώ μέσα που συνηθίζουν να παίζουν το πουλί τους με το πληκτρολόγιο και να σοβατίζουν την οθόνη έχωντας το ακαταλόγιστο σταματώ.
Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια μεσαία λύση, κάτι με τον εξαερισμό και ελέγχους πχ για όσους πάρουν άδεια χώρου καπνιστών, πιθανώς και κάποιο έξτρα φόρο που να τους αναγκάζει να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα και να δίνει κίνητρο σε κάποιον να επιλέξει μαγαζί μη καπνιστή.
Αλλά τι ψάχνεις , στο ελλάντα είμαστε...
Εγώ είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Λίγα στοιχεία για τα προβλήματα που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα αρκούν για να πεισθεί κάποιος.
Θέλω όμως Κάλκι να επισημάνω αυτό, σε πολιτικό επίπεδο:
Χώρια του ότι αυτό μου θυμίζει κάτι του στυλ "είσαι ελεύθερος να ανοίξεις κι εσύ μαγαζί αν διαφωνείς", μου κάνει εντύπωση που αγνοείς το ότι ο ιδιοκτήτης θα κοιτάξει να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος, και κατα συνέπεια θα αγνοήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα. Η νομοθεσία επιτρέπει το κάπνισμα, η μέση καφετέρεια επιτρέπει το κάπνισμα με τη σειρά της και ο μέσος ιδιοκτήτης θα το επιτρέψει στο δικό του μαγαζί επίσης γιατί κέρδος αλλιώς δε βγαίνει.Quote:
Με λίγα λόγια, ο ιδιοκτήτης σε γράφει στον ψώλο του κι εσένα και το τι γουστάρεις και τι όχι. Μην επικαλείσαι τη δική του ελευθερία και βούληση λοιπόν, γιατί τότε πολύ απλά αγνοείς το πως λειτουργεί η αγορά και εκθέτεις τις απόψεις σου.
Και άσχετο, αλλά αν οι μη καπνιστές πάνε στα Starbucks (γιατί μόνο αυτά υπάρχουν γι αυτούς), τότε δε θα θεωρούνται κατ'εσένα αυτόματα εχθροί-εξουσιαστές κλπ;
(η τελευταία ερώτηση δεν ήταν σοβαρή)
αποποινικοποιηση τωρα
lab! xaxaxaxaxa!
Βασικά νομίζω (δλδ είμαι 99% σίγουρος, αλλά και αγουροξυπνημένος) ότι και η ιδιωτική καφετέρια θεωρείται δημόσιος χώρος. Άλλωστε δεν επιτρέπεται ο μαγαζάτορας να σου πει δεν μπαίνεις, γι'αυτό και η πόρτα-face control είναι παράνομη ουσιαστικά και μονάχα νομιμοποιούνται (νομίζω) να σου πούνε δεν μπαίνεις γιατί είναι γεμάτο.Quote:
Το έχω καταλάβει μια χαρά, απλώς διαφωνώ. Τα λέει κι ο daydreamer: η καφετέρια ΔΕΝ είναι ιδιωτικός χώρος. Ιδιωτικός χώρος είναι το σπίτι σου, από το οποίο δε βγάζεις λεφτά. Από τη στιγμή που παρέχεις μια υπηρεσία στους πολίτες του κράτους στο οποίο βρίσκεσαι, είσαι αναγκασμένος να το κάνεις σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του. Γι'αυτό παίρνεις και άδεια για να ανοίξεις μαγαζί, αν ήταν "ιδιωτικός χώρος" όπως τον εννοείς δε θα χρειαζόταν καμία άδεια, δικό σου θα ήταν, ό,τι ήθελες θα έκανες. Γι'αυτό επίσης υπάρχει υγειονομικό πχ, επειδή ο κάθε μαγαζάτορας είναι υποχρεωμένος να έχει κάποια στάνταρ στις υπηρεσίες που παρέχει - και με την ίδια ακριβώς λογική δε θα έπρεπε να επιτρέπεται και το κάπνισμα σε τέτοιους χώρους. Αυτή η διαστρεβλωμένη αντίληψη περί ιδιωτικών χώρων (η οποία δυστυχώς έχει περάσει στους περισσότερους και όχι μόνο σε σένα) είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας για την "ελεύθερη αγορά" που "ρυθμίζεται μόνη της" και λοιπές νεοφιλελεύθερες πίπες. Μ'αυτή τη λογική, να είναι ελεύθερα και τα σουβλατζίδικα να σερβίρουν σάπια κρέατα, έχουμε όλοι την επιλογή να μην ξαναπάμε σε ένα μαγαζί που μας έφερε κόψιμο. Δεν πάει έτσι. Επίσης ακριβώς επειδή και οι μαγαζάτορες "κέρδος θέλουν να βγάλουν", είναι καλύτερα να γίνει ολική απαγόρευση γιατί μετά απλώς δημιουργείς ανισότητες - όπως και στα σάπια κρέατα είναι ολική η απαγόρευση, όπως είναι και στις μπόμπες, κι αυτοί κέρδος θέλουν να βγάλουν, δε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν σε βάρος της υγείας των πελατών τους. Άσχετα από το τι γίνεται στο μπουρδέλο που ζούμε ε, λέμε τι θα έπρεπε να γίνεται. Τέλος σύμφωνα με τελευταία έρευνα το 45% καπνίζει. Αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους τι θα κάνουν, θα σταματήσουν να βγαίνουν; Θα σου πω εγώ τι θα κάνουν, ό,τι κάνει μέχρι σήμερα το 55% που δεν καπνίζει: θα το υπομείνουν. Δεν είναι τίποτα να βγαίνεις έξω για τσιγάρο τις 2-3 ώρες που θα πας μια βόλτα όταν μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου και να τα κάνεις πέντε-πέντε, ας μην είμαστε υπερβολικοί, δε μιλάμε για κανέναν "αποκλεισμό". Συνήθεια είναι, όπως έγινε συνήθεια και για τους μη καπνιστές να εισπνέουν πίσσα επειδή ο παραδίπλα είναι τζάνκι.Quote:
βασικα μια χαρα το μετρο.προτιμω να μην παθω καρκινο και να πεθανω εξαιτιας οσων καπνιζουν γυρω μου.και να βρωμαω και σαν σκατα μετα...μαλλον πριν πεθανω.αν πεθανω απο καρκινο ή οτιδηποτε αλλο θα βρωμαω σαν πτωμα εν αποσυνθεση.δεν ξερω βεβαια αν κανεις απο τους νεαρους εδω μεσα ξερει την ΧΑΠ? που μαλλον ειναι χειροτερη απο καρκινο...ξερεις παιρνεις το καροτσακι σου με την μπουκάλα το οξυγονο και πας βολτα...ως την γωνια στο παραθυρο του σπιτιου σου.τεσπα.καλα να ειστε αλλα να καπνιζεται μακρυα μου.
τωρα για να προλαβω και τον ηλιθιο αντιλογο του μπλ μπλα μπλα ολα γυρω σου σκατα...καυσαερια κλπ....κλπ κλπ και συ για ενα αθωο τσιγαρακι ...μπλα μπλα .ας ξεκινησουμε τουλαχιστον απο καπου και βλεπουμε.κι αν δεν σας αρεσει να σκασιλα μου.αλλωστε 30 χρονια τωρα δεν ακουσα και κανεναν να πει α δεν θα καπνισω διπλα σου γιατι σε σεβομαι...κλπ παπαριες.το πολυ πολυ να μου κανουν την χαρη και να μην μου φυσαν τον καπνο στο προσωπο.
έχετε ακούσει τίποτε για μαγαζιά 'καπνιζόντων',ουσιαστικά δηλαδή όπως είναι τα τωρινά,κάπνισμα παντού?
ε ρε έχουν να χωρίσουν παρέες και ζευγάρια..
πάλη των τάξεων-καπνίζοντες vs μη καπνίζοντες(οι καπνίζοντες στο πρώτο 10λεπτο λαχανιάζουν)
Γιατί δεν απαγορεύουν και την αγορά αυτοκινήτου σε όλους εκτός από ΑΜΕΑ, καρκινοπαθείς και άτομα που μένουν μακριά από τα αστικά κέντρα;
Α, ξέχασα, το κράτος είναι ο πρώτος γλύφτης στο μεγάλο βυζί των αυτοκινητοβιομηχανιών, αντίθετα με τους καρκινοπαθείς απ' το κάπνισμα των οποίων η περίθαλψη στοιχίζει μια περιουσία.
Αρχίδια. Όλα για το χρήμα.
Είμαι σκληροπυρηνικός ποδηλάτης και κάνω τουλάχιστον 20 χλμ. τη μέρα με ποδήλατο. Κινδυνεύω να πεθάνω ανά πάσα στιγμή απ' τις φονικές σας μηχανές τόνων ατσαλιού (που στην πλειοψηφία τους κι επειδή ζω σ' αυτή τη χώρα δε με σέβονται καθόλου) που, εκτός των άλλων, ρυπαίνουν ποσοτικά απείρως πιο πολύ την ατμόσφαιρα και τους εξωτερικούς χώρους. Η εξουσιαστική σχέση καπνιστή-μη καπνιστή, γιωταχή-ποδηλάτη είναι ακριβώς η ίδια. Τώρα θα μου πεις ο ποδηλάτης μη καπνιστής τι θα πει.
Ε γι' αυτό σου λέω μωρό μου, ας τα καταργήοουν όλα ή τίποτα. Ας αποφασίσουμε αν θέλουμε να ζούμε υγιεινά ή όχι κι ας το κάνουμε πράξη με γνώμονα αυτή την απόφαση, όχι το κέρδος. Γιατί; Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι ψεύτικο ρε καθυστερημένε, ψεύτικο.
Ta autokinhta ektos tou oti einai aparaithta gia pollous anthrwpous, eksuphretoun kapoio skopo se anthithesh me to kapnisma. Eksallou uparxoun kai metra gia to provlhma twn kausaeriwn, opws kteo, upoxrewtikoi katalhtes, daktulios, pronomia gia agora ybridikwn klpQuote:
Originally Posted by Dythor
To oti to kratos den vgazei lefta apo tis kapnobiomhaxanies einai toso asteio pou pragmatika den kserw an to skefthkes katholou otan to grapses.
To na ta katarghsoun ola h tipota epishs megalh vlakeia.
Θαυμάζω το κουράγιο σου που έκατσες να απαντήσεις κιόλας.
H alhtheia einai oti kapou sth mesh tou post katalava oti den eixe kai polu nohma na kathomai na apntaw, eidika ekei pou phga na arxisw na ekshgw giati einai vlakeia to "na ta katarghsoun ola h tipota", alla to xa grapsei omws to miso opote pathsa submit :pQuote: