αυτό ρε γμτ... βάλε κ κόκκορα, show bussisness, καστράτο
λέτε να έπαθε κανα εγκεφαλικό?
Printable View
Όπως είπα, είτε δεν είναι μόνο Αρκάς πλέον, αλλά εμπλέκονται και άλλοι στα σκίτσα του, είτε πιέζεται (ίσως οικονομικά) και το'χει κάνει επάγγελμα. Με την κακή έννοια. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο Blitzer, όμως τέτοια "σκίτσα"
Spoiler
Spoiler
κάποτε δεν είχαν θέση στο έργο του, όποιο κι αν ήταν αυτό. Ακόμα χειρότερο δε, είναι ότι ως οντότητα, αυτοχαρακτηρίζεται απολίτικος (ας μην ανοίξουμε κουβέντα για αυτό και για το ότι εν γένει είναι πολύ χειρότερο).
Εδώ, ένας γνωστός μου έγραψε λίγες σκέψεις του επί του θέματος, πριν κλείσει καν τη συμφωνία του με τον κομμιστή.
Καλά τα λες, φίλε ονιμπότσα. Εκτός από το κομμάτι εντός παρένθεσης, που είσαι πιο έξω κι από υπαίθριο χώρο.
Πάω να διαβάσω τι έγραψε ο γνωστός σου.
άλλη πιθανότητα εκτός από το εγκεφαλικό είναι ότι προσβλέπει σε κανα υπουργείο όταν βγει ο φίλος του ο κυριάκος.
"Υπουργείο Γελοιογραφίας"... ακούγεται πιο εύηχο από το γκεμπελικό υπουργείο προπαγάνδας :touched:
Μπλίτζερ, απολίτικος δε σημαίνει ακομμάτιστος. Σημαίνει αδιάφορος για το κοινωνικό γίγνεσθαι. Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο, τελικά. Στα στραβά των ανθρώπινων κοινωνιών, θεωρώ πως η αδιαφορία κατέχει την πρωτιά.
Μάλλον ήταν πάντα έτσι μαλάκας. Το συγκεκριμένο (κακόγουστο) σκίτσο βέβαια θα μπορούσα να το φανταστώ σε ένα Show Business ξέρω γω με τη Θέκλα να κάνει ηλιοθεραπεία ορ σμθ. Η πραγματική ξεφτίλα είναι αυτά που έγραψαν Blitzer, Onibocho και Filos_Onibocho.
Εδώ πέρα εντωμεταξύ αντιγράφει τον ίδιο του τον εαυτό από τις Χαμηλές Πτήσεις.
https://docmz.files.wordpress.com/20...pg?w=263&h=300
edit, έψαχνα να βρω το στριπάκι που λέω και έπεσα πάνω σε αυτό το πρόσφατο. Απλά ΜΗΔΕΝ.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...pYlMUaOvPux7_J
Προσπερνώ το "κοινωνικό γίγνεσθαι" και ας μείνουμε στην πολιτική. Η "αδιαφορία" μπορεί να είναι πολιτική στάση. Ή κάτι πολύ περισσότερο. Κάποιος μπορεί να πει ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική είναι είτε χαζοί/αφελείς, είτε μαλάκες. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι οι τελευταίοι βγάζουν λεφτά από αυτό.
Αλλά, όπως είπες, ας μην το πιάσουμε. Είναι τεράστια συζήτηση και δε θα οδηγήσει πουθενά. Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις συζήτηση με χριστιανούς για θρησκείες.
Δεν ήταν μαλάκας ο Αρκάς. Σατίριζε αδιακρίτως. Αυτό είναι χιούμορ. Εσείς το έχετε χάσει. :p
Ναι, αυτό λέμε εγώ και εσύ. Ο κόμισαρ και ο σαμπρέλας λένε ότι πάντα έκανε μαλακισμένο χιούμορ, απλά, λόγω περιστάσεων, δεν το είχαν προσέξει τότε.
:p
Α όχι, δεν είπα αυτό εγώ. Εννοούσα ότι από τότε ήταν μαλάκας αλλά δε φαινόταν στα σκίτσα του.
Α. Το δέχομαι! Ναι, μπορεί. Αλλά απείχε ιδεολογικώς από σχολιασμό πολιτικής τότε, οπότε τι; Δε δείχνει μαλάκα αυτό. Ποιος ξέρει τι συνέβη... Ένιγουεϊ...
Ορίζουμε διαφορετικά την πολιτική κι έτσι πέφτουμε σε χίμαιρες. Μπορεί και να αξίζει τον κόπο μια τέτοια συζήτηση, αλλά όντως δεν τρέφω ελπίδες ότι θα οδηγήσει κάπου. Για παράδειγμα, όταν η πολιτεία έχει χεσμένους τους πρόσφυγες και μια ομάδα ανθρώπων, όχι ΜΚΟ, όχι "αλληλέγγυοι" (όπως ορίζονται από διάφορους), όχι "παραγοντίσκοι" κάνουν κάτι, όπως εκείνες οι γιαγιάδες στην Ειδωμένη ή ο χ-ψ παππούς στη Λέσβο, κάνεις πολιτική.
Όταν το υπουργείο είχε κόψει τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές β' και γ' λυκείου, που καίγονταν για την προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, κι εμείς στην κατάληψη κάναμε τέτοια μαθήματα στα παιδιά, κάναμε πολιτική. Αυτό εννοώ. Όχι να είσαι μέρος του κομματικού σωλήνα, ούτε επιχειρηματίας που χώνει λίγα φράγκα για να του ξεπλύνει ο Χ υπουργός μετά περισσότερα, ούτε το πρόβατο της καφετέριας που έχει αποψάρα και πηγαίνει πχ στις εσωκομματικές της πασοκάρας να πληρώσει για να ψηφίσει τον Βενιζέλο για αρχηγό, που κατέβηκε μόνος του ως υποψήφιος :touched:
Πέραν αυτών τώρα, ο Αρκάς σίγουρα δεν ήταν πάντα μαλάκας. Αν έγινε από "ανάγκη" ή από άποψη δεν μπορώ να το ξέρω.Ότι δεν έμεινε ανεπηρρέαστος από την πασοκίλα, το θεωρώ δεδομένο. Απλά είναι κρίμα.
Ας πούμε ότι το να μην ψηφίζεις επειδή αρνείσαι να στηρίξεις όλα τα σκουπίδια που κατεβαίνουν ως "πολιτικοί" και το όλο σύστημα που περιβάλλει αυτό το σίχαμα που λέγεται ελληνικό κράτος, δεν έχει καμία σχέση με το αν βοηθάς τον συνάνθρωπό σου ή τη γενικότερη κοινωνική σου δράση. Εντάξει, ίσως λέμε το ίδιο πράγμα, με διαφορετικές λέξεις. Το επόμενο ποστ είναι "ναι, αλλά αν δεν ψηφίζεις, αυτό ακριβώς κάνεις, στηρίζεις το κατεστημένο" και μπλαμπλαμπλα. Συζήτηση με χριστιανούς λέμε. :p Πάμε παρακάτω.
Μα όχι, αν είσαι υγειώς σκεπτόμενος άνθρωπος και φύσει δημοκρατικός (εδώ να πούμε ότι απορρίπτω έννοιες όπως άμεση δημοκρατία, τα έλεγα και στις συνελεύσεις αυτά, είναι σαν να αποδέχεσαι αυτό το στρεβλό και άρρωστο πράγμα), δηλαδή ελεύθερος και ελευθεριακός, θεωρώ δεδομένο πως δεν ψηφίζεις κι άρα δε νομιμοποιείς μη δημοκρατικές διαδικασίες, όπως το πελατειακό τηλεπαιχνίδι των ελληνικών εκλογών.
Μπορεί να λέμε το ίδιο πράγμα, απλά θέλω να τονίσω τη διαφορά ανάμεσα:
* στη μη ανάμειξη και προσωπική δράση (που ενδεχομένως επιλέγεις εσύ)
* στη μη ανάμειξη λόγω πλήρους αδιαφορίας
* στην απαξίωση του συστήματος αλλά παράλληλα στη συμμετοχή δράσεων που αφορούν τις ζωές μας.
καλησπέρα
Spoiler
Αυτό, που του τη λένε στα σχόλια και σχεδιάζει ένα σκίτσο μόνο για να απαντήσει, είναι... δε βρίσκω καν λέξη. Wtf dude. Απογοήτευση.
Πείτε την σημερινή άποψή σας για τον ΑΡΚΑ.
https://thecaller.gr/wp-content/uplo...rkas2_2009.jpg
Έχω διαβάσει και παρακολουθώ όλη την πολεμική που εξαπολύεται εναντίων του όπως αυτό το παράδειγμα της ΕΦτουΣΥΝ.
Είστε λοιπόν με τον παλαιό τον ΑΡΚΑ τον ορθόδοξο? Είστε με τον νέο ΑΡΚΑ τον μητσοτακικό? Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει νέος και παλιός αλλά ένας και μοναδικός?
Εγώ απλά τον αγαπώ :pink:
Αααα το φαντάστηκα ότι το er θα είχε κάνει πάλι το θαύμα του.
Τι στον πέο συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο και όλοι τελευταία γράφουν το "εναντίον" έτσι -> "εναντίων"; Σας έχουν χαζέψει οι κορρέκτορες από τους προτσέσορες των εξυπνοκινητών σας;
Μια χαρά είναι ο Αρκάς.
Δεν ήξερα οτι ο καλός ο σκιτσογράφος είναι αυτός που συμφωνεί με τις δικές μας πολιτικές απόψεις.
Κριτικάρει τον Σύριζα, άδικα; Η δικαιολογία είναι οτι δεν χτυπούσε τόσο πολύ τον γαπ ήτον χοντρό;
Καλά τα λέει, με καυστικότητα, εξυπνάδα και χιούμορ και ας μην συμφωνούμε σε όλα.
Γενικά επειδή δεν είμαστε ακόμα 15 χρονών να λέμε ότι η καλύτερη σάτυρα είναι οι ΑΜΑΝ
Μας ενδιαφέρει, αυτός που κάνει σάτυρα, από τη στιγμή που επιλέγει να πάρει θέση να μην είναι με τους "παραιτηθείτε", αυτή τη σκατόψυχη μάζα
Γενικά όσο χειροτερεύει η κατάσταση και ένα 30% του κόσμου είναι στο όριο της φτώχειας και κάτω, τα πράγματα είναι πιο λεπτά και ευαίσθητα
Οπότε ναι, από τη στιγμή που επιλέγει να πάρει θέση, αν αυτή δεν είναι σοβαρή, να πάει να γαμηθεί
Ας ξαναπώ τα ίδια λοιπόν.
Κρίνοντάς τον ως σκιτσογράφο, δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο από το οτι είναι εξαιρετικός. διότι μπορεί να μη συμφωνείς με αυτό που σατιρίζει, ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ είναι μοναδικός.
Σα να μου λες ο Ρονάλντο είναι μαλάκας γιατί εγώ έιμαι Μπαρτσελόνα και βάζει γκολ στην αγαπημένη μου ομάδα. Δε μας ενδιαφέρει πού βάζει γκολ, αλλά πόσα και πώς τα βάζει. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τώρα, σαν άνθρωπος, κάποιος χαρακτηρίζεται μαλάκας ή δύο φορές μαλάκας όχι μόνο από τον κόμμα που υποστηρίζει αλλά και από πολλά άλλα. Μαλάκες που να συμφωνείς εσύ πολιτικά θα έχεις συναντήσει φαντάζομαι.
Εν τέλει στηρίζουμε Αρκά και φυσικά το "μετά την καταστροφή" που δε το αναφέρει κανείς ποτέ, που μου μάθατε τον Αρκά από την Ελευθεροτρυπία ναούμε.
μεταφέρθηκαν τα ποστ του πολιτικς εδώ... και δεν ξέρω πια αν όλο το θρεντ πρέπει να μεταφερθεί στο πολιτικς...
δε νομίζω ότι απέρριψε κανείς όλο το έργο του Αρκά πάντως. Απλά έφαγε και τρώει κράξιμο γιατί την τελευταία 2ετία (3ετία;) έχει ψιλοξεφτιλιστεί και συνεχίζει, με επαναλαμβανόμενα κρουσματα...
Και για να σε προλάβω, παίζει να το διάβασα όταν βγήκε -περίπτερο γαρ- φυσικά να μην κατάλαβα τα περισσότερα γιατί ήμουν πιτσιρίκι και το έχω ξαναδιαβάσει άπειρες φορές έκτοτε.
Κατά τα άλλα, λες απίστευτες μαλακίες, με το συμπάθειο.
https://i.imgur.com/8K75EIo.jpghttps://i.imgur.com/xtGxuUq.jpghttps://i.imgur.com/VWisabo.jpg
Με βάση αυτά τα τρία τυχαία παραδείγματα από το fb page του, είναι φανερό ότι μιλάμε για καυστική και πνευματώδη σάτιρα ε;
Για να μην "ξαναπείς τα ίδια" χέστηκα για το πού κατευθύνεται αυτή. Αν εσύ θεωρείς αυτό το χιούμορ πνευματώδες και ευφάνταστο, καλή τύχη στο επαναληπτικό τεστ της Γλώσσας που γράφετε αύριο.
o αρκάς έχει καταντήσει "ομάδα αλήθειας" με μαθηματική ακρίβεια από τις εκλογές του ιανουαρίου του 2015. δεν ξέρω αν φταίνε τα γεράματα που κάνουν τον άνθρωπο πιο συντηρητικό ή αν πάντα ιδεολογικά φλέρταρε με τον νεοφιλελευθερισμό και επειδή τώρα έκανε ένα κομποδεματάκι μετά από τόσα χρόνια σκιτσογραφίας, θέλει να το προστατεύσει μπροστά στην κουμμουνιστική λαίλαπα που μας απειλεί, αλλά μέρα με τη μέρα πλησιάζει τον απόλυτο πάτο.
και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που γράφει, έχει ενταχθεί υπέρ της πιο ψεκασμένης πτέρυγας του νεοφιλελευθερισμού, τους "παραιτηθείτε". σε λίγο θα χρησιμοποιεί βιβλιογραφία άδωνι γεωργιάδη στα σκίτσα του...
κρίμα. 0.
Ρε λασπόνερε, βάλε σε μια τάξη τη σκέψη σου ρε παιδάκι μου. Συγνώμη αλλά τα επιχειρήματά σου είναι επιπέδου 2ας δημοτικού.
Όταν κρίνεις το Ρονάλντο σαν ποδοσφαιριστή, κρίνεις το αν βάζει γκολ, αν έχει καλό σουτ, αν τα πάει καλά η ομάδα του, κλπ. Αν έχει πολιτική άποψη ο Ρονάλντο ΔΕΝ επηρεάζει το παιχνίδι του και το αν είναι καλός ποδοσφαιριστής.
Όταν κρίνεις έναν σκιτσογράφο ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΤΥΡΑ, δεν κρίνεις μόνο αν ζωγραφίζει ωραία, αλλά και το περιεχόμενο της σάτυρας καθαυτό. Ε λοιπόν το πολιτικό χιούμορ του δεν είναι καν ούτε κοντά στο να το πεις αστείο, είναι μητσοτακέικο, ποταμίσιο και "παραιτηθείτε".
Θες να πεις ότι είναι γενικώς και αορίστως "ευφυής"; Ευφυής πιστεύω ότι είναι και ο Μάκης Βορίδης. Σημαίνει κάτι;
Στην έκθεση 15 είχα γράψει στις πανελλαδικές.
Το δεύτερο καλό είναι.
Φεισμπουκ δεν έχω, δεν παρακολουθώ, ε άντε έγραψε και δυο κρυάδες πες, και;
^Καθόλου δύο μόνο, είναι ο Αρκάς των τελευταίων ετών αυτός ακριβώς. Αν θες να το παίζεις πρωτοδισκάκιας με το "Μετά την Καταστροφή" είναι ένα, το να υπερασπίζεσαι τον Αρκά σήμερα είναι κάτι εντελώς άλλο.
Υποτιμάτε πολύ το επίπεδο των παιδιών του Δημοτικού αν τα συγκρίνετε με τον Λασπόνερα.
Άσχετα με τις μπούρδες που γράφει πλέον, ο Αρκάς δε ζωγραφίζει ωραία εδώ και πολύ καιρό.Quote:
Όταν κρίνεις έναν σκιτσογράφο ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΑΤΥΡΑ, δεν κρίνεις μόνο αν ζωγραφίζει ωραία, αλλά και το περιεχόμενο της σάτυρας καθαυτό.
Ενώ ας πούμε αυτή είναι μια καταπληκτική ριζοσπαστική άποψη; Σκοτώστε τον κρυφοσυριζαίο που έχετε μέσα σας, καλέστε το 0 και έλατε να τα πούμε σχετικά με το επιχείρημα: "καλα τα χωνει στον συριζα αλλα οχι και με τον κουλη ρε παιδια!" Μια χαρά πνευματώδες χιουμορ εχει ακόμα, εχει ακόμα ολά τα χαρακτηριστικα του μισανθρωπικου υφους που αγαπησαμε, βλέπε Προφήτης. Ειναι τετοια η ξεφτιλα της σημερινης κυβερνησης ρε μλκ που εκανε τον ΑρΚα να παρει θεση εναντια σε πρωην "αριστερους" που σε λιγο θα εριχναν μπομπες στα παιδακια στην υεμενη, ψηφιζουν κατα της παυσης των πυρηνικων στον οηε. Μια χαρα μου κανει ο ΑρΚας να τρολαρει ολη αυτη την αηδια εστω και αν στα 70 του δυστηχως το κανει απο μια συντηρητικη σκοπια και δεν ειναι πανος ζαχαρης.
ναι ρε παιδιά, πέσαμε όλοι να φάμε τον αρκά! παίζει απλά να πιστεύει ότι οι άλλοι μας γαμούσαν καλύτερα. άσε που η δεξιά έχει δικαίωμα να λέει ψέματα, ενώ η αριστερά έχει κ ένα ηθικό ανάστημα να υπερασπιστεί.
κοίτα δε θα είχα πρόβλημα να με λες κρυφοσυριζαίο αν είχες χιούμορ τουλάχιστον, τώρα άμα γελάς με τον προφήτη τι να πω. έχει αντίστοιχα άρθρα γνώμης και στις εφημερίδες του μαρινάκη που στηλιτεύει την ψευτοαριστεροσύνη του σύριζα, δυστυχώς από συντηρητική σκοπιά αλλά έχουν σκοτώσει τον κρυφοσυριζαίο μέσα τους!