ama einai epivalomena apo thn pleiopshfia?
Printable View
ama einai epivalomena apo thn pleiopshfia?
faithfails, υπονοείς ότι οι τρείς θεσμοί που ανέφερα είναι έμφυτα χαρακτηριστικά του ανθρώπου; γουστάρεις καμιά βιβλιογραφία στη μάπα;
Καλά, μην κόψεις και κανένα δάχτυλο ρε Σόλο. Εσύ τι υποννοείς δηλαδή; Ότι η οικογένεια και η ιδιοκτησία είναι αυθαίρετες δημιουργίες των λίγων που τις αποδέχτηκαν αναγκαστικά οι πολλοί;
Και θα μας αποστομώσεις και με βιβλιογραφίες;
Για την Φέιθφέιλς δεν ξέρω, σαν να έχωσε το επιβαλλόμενα κατόπιν εορτής και εν πάσει περιπτώσει όταν λες "εκ φύσεως", το επιβαλλόμενο δεν σώζει την κατάσταση.
i oikogeneia me ti morfi tis stin ellada (pou analamvanei efthines tou kratous px na se spoudasei, morfosei, sintirisei oso eisai sto strato kai na sou parasxei epidoma anergias an se apolysoune) einai safestata afthereti dimiourgia ton ligon.Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
I idioktisia stin ellada pou ekfrazetai mesa apo oligopoliaki katoxi ton meson paragogis einai ki afti authereti dimiourgia ton ligon kai malista mporeis kai na to deis istorika se diaforous tomeis. Px stin nautilia prin 100 xronia enas pitsirikas ksekinouse, douleve, spoudaze kai siga siga ginotan kapetanios kai eixe kai diko tou vapori ama laxei. Simera 10 atoma katexoun 2000 vaporia, palia 2000 atoma kateixan 2000 vaporia. To idio peripou stin viotexnia/viomixania kai prosexos kai stin agrotiki paragogi.
Genikos kai oikogenia kai idioktisia ipirxan se oles tis koinonies, akoma kai sti sovietiki enosi tou lenin kai stin kouva tou fidel. I idioktisia kai i oikogenia opos exoun ekfilistei omos stin ellada afti ti stigmi, einai safestata epivevlimenes apo paragontes pou exoun symferon na einai ta pragmata etsi, afto nomizo enoouse kai o solo.
Ε, εντάξει αν ο "άνθρωπος" είναι ο σημερινός Έλληνας, τότε ο Σόλος είναι εθνίκι :!:
esy tinos fake account eipame oti eisai?Quote:
Σαν Βικ δεν θα σχολίαζα το γεγονός ότι η απάντησή σου είναι καθυστερημένη για να προωθώ τα ιδανικά της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Ξανασκεπτόμενος όμως είπα ότι σαν Φορντ Πρίφεκτ, του πούστη, ας δείχνω με το δάχτυλο μια μαλακία και να λέω "Χα! Μια μαλακία!".
Οικογένεια λοιπόν δεν ορίζεται ως ο θεσμός που σε ταΐζει όταν πας στρατό και σε θρέφει σαν αχαΐρευτο και βέβαια η ιδιοκτησία δεν αφορά μόνο τα "μέσα παραγωγής".
Χα! Δυο μαλακίες :!:
όχι υπονοώ ότι ιστορικά έχουν υπάρξει ανθρώπινες κοινωνίες όπου οι παραπάνω θεσμοί έπαιζαν από ελάχιστο έως καθόλου ρόλο και ότι εγώ και εσείς δεν αποκτήσαμε δεσμούς με αυτούς τους θεσμούς λόγω μίας έμφυτης εσωτερικής ροπής προς αυτούς αλλά επειδή γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε κοινωνία όπου αυτοί κυριαρχούν.
αυτή η συζήτηση πρέπει να 'χει γίνει διακόσες φορές στο er, αλλά μου έκανε εντύπωση η "απόρριψη" κάθε "θεσμού" εκ μέρους της φειθφέιλς. οπότε, λόγω όσων είπα στην πρώτη παράγραφο, είπα να επισημάνω ότι και οι τρεις παραπάνω θεσμοί καθώς επίσης και ο θεσμός της θρησκείας/εκκλησίας είναι κατά μία έννοια "επιβεβλημένοι", μια και δεν επιλέξαμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε στην συγκεκριμένη κοινωνία με τους συγκεκριμένους θεσμούς, και έτσι να μάθω αν απορρίπτει και αυτούς.
κατά τα άλλα, δεν ξέρω τι λέει ο κατώριμος, αλλά εγώ δεν μίλησα ειδικά για την ελλάδα ή τους έλληνες.
epishs ama geniomastan sthn saoudikh aravia me lefta tha xame mathei na zoume me perissoteres apo 5 gunaikes.. twra paparia.
Τέσπα, βαριέμαι να δείξω τις μαλακίες πάλι, γιατί υπάρχει ένα δίκαιο να ζητάμε εξηγήσεις από την φέιθφέιλς που κάνει ανελέητο μπακπένταλινγκ.
δεν υπήρξαν μαλακίες στο ανελέητο ποστινγκ μου, γι' αυτό.
Εγώ θεσμό εννοώ τα επιβαλλόμενα ανθρώπινα συστήματα και όχι κάποια ιδεολογία ή θρησκεία. Με αυτή την έννοια η εκκλησία, το εκπαιδευτικό σύστημα, ο στρατός, ο γάμος κ.λπ. είναι για μένα θεσμοί αλλά όχι η θρησκεία, μόρφωση, ιδιοκτησία ή συντροφικότητα / οικογένεια / παιδιά. Δεν τα θεωρώ θεσμούς γιατί τυπικά δεν επιβάλλονται αλλά επιλέγονται.
Τα πρώτα τα απορρίπτω εκ θεμελίων λόγω της φύσης τους (επιβολή και σκοπός ή αποτέλεσμά τους η συντήρηση). Τα δεύτερα δεν βλέπω πού χωλαίνουν αν οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι με την επιλογή τους και δεν ενοχλούν κανέναν. Ο μόνος λόγος που κάνουν δύσκολη τη ζωή κάποιων είναι επειδή υπάρχουν τα πρώτα.
Σωστά?
μα τον καλό χριστούλι, μόλις πριν 4 (τέσσερα) ποστς ανέλυσα πως και τα δεύτερα είναι επιβαλλόμενα και όχι επιλογές!!
βρε Ubu Roi ρωτάω ξανά γιατί δεν το βλέπω αυτό που λες.
Explain plzz
ρε παιδί μου, λες ότι η ο γάμος και ο στρατός είναι θεσμοί γιατί είναι επιβαλλόμενοι ενώ η θρησκεία, η ιδιοκτησία, το κράτος και η οικογένεια δεν είναι επειδή είναι επιλογές.
εγώ λέω ότι δεν είναι έτσι διότι τα τελευταία δεν είναι κάτι που καλείσαι να αντιμετωπίσεις σε ώριμη ηλικία (όπως ο γάμος και ο στρατός) αλλά θεσμοί μέσα στους οποίους μεγαλώνεις και διαμορφώνεται η προσωπικοτήτα σου. πόσο ήταν επιλογή του βικ να βγει χριστιανόπουλο απο καλή και πολυμελή οικογένεια και να αναπαράγει τα ίδια με τους γονείς του και πόσο ενός αλβανού να μην του καίγεται καρφί για την εκκλησία και ενός παλαιστίνιου να βλέπει τους ισραϊλινούς ως μετουσίωση του σατανά ή δενξερωγωτι;
δεν έχει επιλογή δηλαδή να τα απορρίψει ανά πάσα στιγμή στη ζωή του και να κάνει άλλη επιλογή?
Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
κοίτα, συγκεκριμένα ένα παλαιστίνιος πχ, έχει τη δυνατότητα να πάει στο deree να σπουδάσει παιδοψυχολογία και να συζητά στο er ποστάροντας και βιβλιογραφίες για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του πριν πιεί ένα φρεντοτσίνο στα πλησιέστερα flocafe αλλά η προοπτική να ανατιναχτεί κάπου στο τελ αβίβ του φαίνεται πολύ συναρπαστικότερη.
Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα του κράτους και των άλλων επίσημων θεσμών? Δε νομίζω ότι το κάνει από αγάπη για την γυναίκα του π.χ. ούτε για να αποκτήσει οικοπεδάκι με τον ιδρώτα του κατά την πτώση.
αφασία, έχω πάψει να καταλαβαίνω.
λοιπόν,
α. λέω ότι όσα ανέφερα είναι θεσμοί τόσο όσο και ο γάμος και ο στρατός, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο.
β. λέω ότι είναι επίσης επιβαλλόμενοι γιατί κανείς δεν επέλεξε να γεννηθεί γιώργος παπαδόπουλος ή ζαν λεφέβρ ή έλληνας ή αλβανός ή καθολικός ή άθεος ή φανατικός ισλαμιστής ή αστός ή απένταρος.
γ. λέω ότι αυτοί οι θεσμοί μπορεί να είναι επίσης καταπιεστικοί.
εσύ τι ακριβώς λες;
λέω ότι δεν έχω καταλάβει αν είναι όντως θεσμοί αφού υπάρχει ελευθερία επιλογής (έστω και μετά την ενηλικίωση / ωριμότητα) και αφού αιτία / σκοπός τους είναι διαφορετικός από τα άλλα (τα οποία για μένα εξυπηρετούν καταπιεστικά την συντήρηση κατεστημένου)
α. δεν καταλαβαίνω σύμφωνα με ποιόν ορισμό θεσμός είναι μόνο ό,τι επιλέγεται.
β. δεν καταλαβαίνω πως μετά την ενηλικίωση/ωριμότητα ξαφνικά αποστασιοποιείσαι απ' όσα βίωσες ως παιδί/έφηβος και μπορείς να κάνεις ψύχραιμες ελεύθερες επιλογές μακριά από παλιές επιρροές.
γ. δεν καταλαβαίνω πως το κράτος, η θρησκεία, η ιδιοκτησία, η οικογένεια, δεν είναι δυνάμει ή εγγενώς καταπιεστικοί θεσμοί.
α.
το αντίθετο είπα, θεσμό θεωρώ το επιβαλλόμενο ανθρώπινο σύστημα με συγκεκριμένο στόχο τη διατήρηση καταστάσεων και το οποίο καταπιέζει (πολιτικό κράτος, εκκλησία, γάμος , στρατός, εκπαιδευτικό σύστημα)
β. δηλαδή δεν υπάρχει καμιά ελευθερία επιλογής? Μόνο αποτέλεσμα επιρροών?
γ. δε θεωρώ θεσμούς οικογένεια, θρησκεία, ιδιοκτησία κ.λπ. επειδή είναι θέμα επιλογής στην τελική και ιδανικά δεν καταπιέζουν αν δεν υπάρχει το κράτος και οι άλλοι θεσμοί να υποβοηθούν.
π.χ. αν δεν υπήρχε το κράτος ποιος θα φρόντιζε να αποκτήσει τεράστιες περιουσίες για να κινείται ως μορφή εξουσίας με μεγαλύτερη ελευθερία εις βάρος άλλων? Θα είχε κάτι μόνο, ώστε να περνάει καλά και να είναι ευτυχισμένος, ως εκεί.
Ή αν δεν υπήρχε η εκκλησία, δε θα γλιτώναμε από πολλά δεινά? Θα υπήρχαν μόνο ωραία ρομαντικά ιδεαλιστικά παραμυθάκια και καθένας θα διάλεγε αυτό που τον καλύπτει.
δεν απαντώ.
έλα plzzzz πες μου τη γνώμη σου!
Ρωτάω ειλικρινά!
Ρε Σόλο τι μαλακιάρες λες;
Να στο πω κομψά γιατί αλλιώς δεν χαμπαριάζεις:
Ποιος είσαι συ ρε μαλάκα παιξοπούλη, που θα μου πεις εμένα τι επέλεξα και τι δεν επέλεξα, τι μου επιβλήθηκε και τι δεν μου επιβλήθηκε; Πού με ξέρεις και συμπέρανες πώς βγήκα αυτό που βγήκα; Πού ξέρεις τι είναι οι γονείς μου; Πού ξέρεις τι αναπαράγω; Πού ξέρεις τι αμφισβήτησα στην ζωή μου; Πού ξέρεις ρε ζώο πολιτικοποιημένο της πούτσας ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ;
Για να μην το κάψεις σου απαντώ:
1. Ποιος είσαι: Ένας ανώριμος φιρφιρίκος, συμπαθέστατος κατά τ'άλλα.
2. Πού ξέρεις: Δεν ξέρεις.
Τι ωραία και απλή που είναι η ζωή, όλα επιβαλλόμενα, όλοι δέσμιοι του κοινωνικού περίγυρου, όλοι ανίκανοι και πιόνια της εκκλησίας και του κράτους και του Μέγκα Τσάνελ! Μας επιβάλλουν να κάνουμε παιδιά! ΣΤΑ ΟΠΛΑ!
Όρσε.
Ξέδωσα. Φιλάκια.
Vic το χοντραίνεις και δεν το περίμενα από σένα.
Ρε γμτ δεν μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα χωρίς βρισίδια να καταλάβω κι εγώ πέντε πράγματα διαφορετικά από όσα ξέρω?
ela tora vic, min ginesai migiagkixtos, einai profanes ti enoouse o solo kai afto den itan na se psyxologisei. Enoouse oti yparxei kapoios logos pou vgikes px orthodoksos kai oxi katholikos, kai sto sisxetismo afto oi epiloges sou paizoun defterevonta rolo.
Faith fails, adynato ki ego na se parakolouthiso.
λοιπόν, τα γραψα αντίστροφα παραπάνω, όντως, αλλά τεσπα, ιμο και οι δύο "κατηγορίες" είναι θεσμοί, δεν υπάρχει διαχωρισμός βάσει του αν είναι δυνατή η επιλογή ή όχι.
μετά, υπάρχει ελευθερία επιλογής αλλά στο πλαίσιο των συνθηκών στις οποίες έζησε και ζει κάποιος. έτσι, το να απαιτείς από κάποιον παλαιστίνιο που έχει περάσει τα πάνδεινα από την εκεί κατοχή, ζει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, και έχει ανατραφεί με τις μουσουλμανικές αξίες να είναι κουλ και ψύχραιμος και δεν τρέχει τίποτα, είναι εκτός πραγματικότητας. αυτό είναι το ακραίο παράδειγμα για να συνεννοούμαστε.
στο τελευταίο σε χάνω, γιατί η ιδιοκτησία δεν είναι καταπιεστική ελλείψει κράτους; η οικογένεια το ίδιο; επίσης γιατί η θρησκεία δεν είναι ελλείψει εκκλησίας; δεν επιβάλλουν συγκεκριμένες αρχές και περιορισμούς σε εκείνους που τα υφίστανται;
βικ, όχι, δεν είμαστε δέσμιοι κανενός διότι σκάσαμε ουρανοκατέβατοι και έχουμε μια ΨΥΧΗ που μας έδωσε ο καλός θεούλης, βάσει τις οποίας πορευόμαστε και κάνουμε τις επιλογές μας.
κατά τα άλλα, δεν ξέρω τίποτα απ' όσα είπες, εικασίες κάνω, διόρθωσε με όπου έπεσα έξω. αν και εδώ που τα λέμε δεν χρειάζονται μαντικες ικανότητες για να δει κανείς ότι μεγάλωσες με χριστιανικά πρότυπα.
επίσης, τι τσινάς, ως παράδειγμα κάποιου που είχε εμφανείς επιροές από θρησκεία/εκκλησία από μικρός σε ανέφερα, κάτι που αν διαψεύσεις θα στραφώ στον μοναχισμό. πουν' το πρόβλημα σου;
κατά τα άλλα, βρίσκω το ποστ σου ιδιαιτέρως προσβλητικό και ανάρμοστο των περιστάσεων και σε παρακαλώ πολύ να ανακαλέσεις.
re vic to oti to 98 % twn ellhnwn einai xristianoi kai sthn italia to antistoixo pososto einai katholikoi kai sthn saoudikh aravia to 100% mousoulmanoi dld den sou leei kati? oti sauto to thema den paizei toso poly h proswpikh epilogh alla oi epirroes kai h plysh eggefalou apo to oikogeneiako perivalon , kratos klp?
Παρένθεση.
Επειδή μερικοί είστε έτοιμοι (το διαιασθάνομαι) να την πείτε στην faithfails σας παρακαλώ κάντε ένα διάλειμμα και πηγαίνετε να ξαναδείτε τη φωτογραφία της.
Η enitharmon εξαιρείται.
Κλείνει η παρένθεση.
Α, εγώ δεν ξέρω από τα πολιτισμένα και τέτοια. Εγώ είμαι εδώ για να βρίζω και να ξεδίνω :!:
Δεν λέει Βικ το νικ. Πάει αυτός ο μαλάκας.
δεν με πιάνεις, εγώ ακολουθώ τακτικές Άθειστ και της την λέω για να κολλήσει!Quote:
Originally Posted by pitchfork
δεν το ξέρες, οι γυναίκες είναι σαν τα γραμματόσημα, όσο τις φτύνεις κολλάνε!!
egw eimai ideologos.
χοντρικά είπα το ίδιο με τον Vic.
Θεσμούς θεωρώ τα καταπιεστικά επίσημα συστήματα, οργανωμένα και επιβαλλόμενα από ανθρώπους με συγκεκριμένο στόχο την άσκηση παρέμβασης ώστε να διατηρούνται οι μορφές εξουσίας και να αποφεύγεται η πρόοδος ή οποιαδήποτε αλλαγή / ξεβόλεμα κάποιων. Είναι εκ φύσεως απορριπτέα για μένα.
Τα άλλα (θρησκεία, οικογένεια, ιδιοκτησία π.χ. ) νομίζω δεν έχουν καταπιεστική ισχύ αν δεν υπάρχει κάποιος επίσημος θεσμός από πίσω να τα στηρίζει ωφελιμιστικά. Άρα δεν τα θεωρώ θεσμούς, δεν τα απορρίπτω, πιστεύω ότι μας βοηθάνε να περνάμε καλά αν έχουμε κι εμείς την ικανότητα να το δούμε αυτό και να μην τα εκφυλίσουμε. Έχουμε την ελευθερία να τα επιλέξουμε, να τα απορρίψουμε, να τα αλλάξουμε κ.λπ.. Δεν είναι θεσμοί επιβαλλόμενοι.
ti les mwre? tote giati kaname apo to dhmotiko ews to lykeio ton stavro mas kai thhrhskeftika sto sxoleio? ama den mas epivlhthhke?
frikmpro kala ta les alla giati ekanes lock to polla yposxomeno topic tou attila?
ασε τον ξερουμε και αυτον τι βρωμοπασοκος ειναι
FaithFails κάτσε λίγο όμως ρε, επειδή δεν έχει γίνει σαφές, οι 8εσμοί είναι εκ φύσεως απορριπτέοι για σένα;
Quote:
Originally Posted by freak brother
Γιατί σου το επέβαλε το κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα (θεσμοί)
ikonoklast οι θεσμοί με αυτό τον στόχο ναι, είναι απορριπτέοι για μένα.
Quote:
πφφφ
σε καταφέρανε :?