to rega pou protine o rush einai polu ompros! to phra kai egw 330e an 8umamai kala xwris th velona, studio genesis legetai to katasthma
Printable View
to rega pou protine o rush einai polu ompros! to phra kai egw 330e an 8umamai kala xwris th velona, studio genesis legetai to katasthma
Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις που βεβαια μεκαναν να γνωρισω 4-5 πραματα παραπανω και ως φυσικο επακολουθο αντι να παρω μια αποφαση να μη ξερω τι μου γινεται.
Ευχαριστω ΕΡ!
Συνεχιζω να μη μπορω να αποφασισω και επισης τα 330 ευρω αποτελουν απαγορευτικο.
Μια ερωτηση που προεκυψε.
Ενα usb πικαπ συνδεεται μεσω πισι κανονικα και φτανει τελικα στα ηχεια η στο στερεο που ειναι συνδεμενο το πισι. Την προενισχυση που ισως χρειαζεται ενα πικαπ την παιρνει μεσω του πισι? Η χρειαζεται παλι προενισχυση.
Και κατι ακομα.
Ενα usb πικαπ που συνδεεται μεσω πισι εχει χειροτερο ηχο απο ενα αλλο που συνδεεται απ'ευθειας σε ενα (το ιδιο) στερεο?
Μιας και ο ηχος περναει απο ενα πισι για να φτασει στα ηχεια σε σχεση με την 2η περιπτωση που φτανει αμεσως.
Ενα πικαπ των 150 ευρω εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην ποιοτητα ηχου με την ρεγγα πχ που αναφερατε?
Ξενερωμα...Δε ξερω τι να παρω!
Δεν το'χω με τα usb πικαπ αλλά δε νομίζω ότι συνδέεις το πικάπ με το πισι/ηχοσύστημα αλλά το πισί στο ηχοσύστημα/πικαπ. Θέλω να πω ότι έχεις ήδη στήσει το ηχοσύστημά σου με τις προενισχύσεις σου και τα πικάπ σου, κ εκεί πάνω μέσω usb συνδέεις ένα πισί
για τον λόγο αυτό λοιπόν θα χρειαστείς ένα (1) προενισχυτή :P
εκτός αν λέω πάλι μούφες..
κάτι που ήθελα να σε ρωτήσω: γιατί οπωσδήποτε θέλεις σύνδεση με πισι?
όσο για διαφορά στον ήχο 150εβρό/ραγκα, δε νομίζω ότι θα ακούσεις καμια
αν ποτέ στήσεις ηχοσύστημα σούπερ ουάου με κάνα λαμπάτο ενισχυτή ξέρω γω κ ηχεία φρομ άουτερ σπέης, εε ναι τότε θα ακούσεις μια διαφορά
για να καταλήξω: πάρε με των 150/180, από τη στιγμή που τα 330 είναι απαγορευτικά, χωρίς δεύτερη σκέψη πάρτο. θα χαρείς τόσο που θα σου ακούγεται ότι έχεις τον καλύτερο ήχο του κόσμου εκείνη τη στιγμή. εγώ όταν το'στησα το όλο θέμα πριν κάνα μήνα (ενισχυτή/πικαπ/ηχεία) καθόμουνα κ άκουγα βυνίλια χαζεύοντας την πλάκα απλά να γυρνάει με ένα ηλιθιο χαμόγελο :D
Χωρις να ειμαι σιγουρος εχω την εντυπωση οτι τα usb turntables μαλλον συνδεονται απευθειας με pc και καρτα ηχου, χωρις και παλι να γνωριζω σιγουρα τονιζω.
Εγω εχω στησει παντως πικαπ (κληρονομημενο απ'τον πατερα μου χωρις usb και μαλακιες) και με προενισχυση το χω περασει στα 5.1 του pc μου.
Auto thewreitai kalo as poume?
http://www.thomann.de/gr/american_audio ... 00_usb.htm
Ti diafora exei apo auto?
http://www.thomann.de/gr/stanton_t60.htm
Me apla logakia, den kserw apauta.
Με πολύ απλά λόγια, είναι άλλη μάρκα.
:moutza:
ο φίλτατος από πάνω κος Αμνήζιακ πιστεύω ότι θα ήθελε να πει ότι είναι ακριβώς ίδια απλά άλλη μάρκα, με έναν άλλον τρόπο όπως καταλαβαίνεις..
επίσης το american audio λέει ότι Slip mat and dust cover Not Included
:|
να λοιπόν η διαφορά!
εντιτ: α εσίπης έχει κ γιου ες μπι
Το σταντον ειναι direct drive ενω το αλλο με ιμαντα.Αυτο δηλαδη το οποιο μου προτειναν να αποφυγω.
Επισης πηγαινοντας ο ηχος μεσω usb στο πισι και τελικα στο στερεο/ηχεια θεωρητικα παντα χανει σε ποιοτητα επειδη λογικα υποκειται σε μετατροπες και η αποσταση τελικα απο το πικαπ στο αυτι μας ειναι μεγαλυτερη.
Αυτες οι 2 ειναι βασικες διαφορες και μπορει να υπαρχουν κιαλλες αλλα αποσο ειδα ολα τα πικαπ σε αυτη την τιμη εχουν παρομοια χαρακτηριστικα με ελαχιστες διαφορες.
Μπορει βεβαια να λεω και οτι ναναι αλλα απο δω και απο κι που ρωτησα αυτα με ειπανε και αυτα σε λεω.
Βεβαια λογικα παντα αν δεν εχεις αναλογικο στερεοφωνικο (υπαρχουν τετοια ακομα;) την μετατροπη δε τη γλυτωνεις αλλα ο ηχος δε χρειαζεται να περασει μεσω πισι που βασικα ειναι και ο λογος για τον οποιον πηρα τελικα....
το σταντον και σας ευχαριστω πολυ που βοηθησατε.165 ευρω τελικη τιμη απτο γιαγμανικο σαιτ.
ΥΓ: Θελουμε πιο πολλα ποστς σκαλανι!
Vasika kai ta duo direct drive einai.
Epishs, auto pou leei peri usb, shmainei swnei k kala pws prepei na sundethei me usb? H' oti mporeis na to sundeseis eite ston enisxuth tou stereofwnikou sou eite sto pc? Giati egw auto katalava.
ps. Poso mporei na kostizei ena kapaki monaxo tou?
oxi, shmainei "u suck biatch". parto.
ena kapaki mono tou den kserw, alla ena stilo kostizei 1-2 evrw.
τι εννοάς με τον όρο αναλογικό?Quote:
Originally Posted by Neuroscar
Χ από τη στιγμή που έχει phono out, λογικά ναι, έχεις την επιλογή που λες
ας τα πει σκαλάνι που τα ξέρει καλύτερα!!
το καπάκι και το κάλυμμα τις πλακας δεν είναι ακριβά αλλα είναι ηλίθιο που δεν τα έχει
το πικαπ μου :!:Quote:
Originally Posted by Swollen
μπορεις οντως να το συνδεσεις με τον ενισχυτη(εγω αυτο κανω) και προφανως και εχει θυρα για συνδεση με πιση(αυτο ακομα να το συνδεσω ομως-ισως για να μπορεις να ριπαρεις τους δισκους σου(???)). Το εχω εδω και ενα 6μηνο και μου εχει βγει μια χαρα(προς το παρον τουλαχιστον)
Wraia, thanks :)
Pshnomoun gia to stanton ki egw, alla arxizei k maresei piotero touto dw. Dustuxws den tha to parw anytime soon :( ,aplws hthela na kserw gia opote erthei ekeinh h omorfh mera..
αντι να παρεις πικαπ παντως,μπορεις να κανεις μια ωραιοτατη πλαστικη :!:
γκευζορ,εσυ αγορασε κανενα πικ-απ.μην κατεβαζεις συνεχεια.δεν ειναι τρου στους κυκλους σου να εχεις 3 σιντι και να το παιζεις σκληρο θρασονι.
Tha arkestw sto kitrino spray tou paint. Einai polu pio oikonomiko kai exei kanei thaumata gia sena!Quote:
Originally Posted by Razor
Δε με βλεπω να γλυτωνω τελικα την αγορα προενισχυτη.
Να παρω προενισχυτη απλα η να παρω κανα μικρο μικτη και να παιρνω την προενισχυση απο εκει;
Μαλλον για μικρο (2καναλο) μικτη το κοβω μπας και αποφασισω καποια στιγμη μελλοντικα να συνδεσω και τιποτα αλλο πανω του.
Προτεινετε τιποτα καλο. Δωματιου παντα δεν γυρευω αποδοσεις τερραβαιμπ.
Θενξ.
Εγω μικτη εχω για προενισχυση, ενα Stanton SMX.201. Μεχρι τωρα με εχει βγαλει πολυ καλα.
Πολυ ομορφο και αρκετα φθηνο.Ευχαριστω.
Εγω και κανα 2 ακομα εχουμε ομως μια απορια.(Ετσι να μη φανω μονο εγω ο βλακας)
Επειδη η "προενισχυση" τις περισσοτερες φορες δεν αναγραφεται στα χαρακτηριστικα, περιλαμβανουν ολοι οι μικτες απο πχ καποια τιμη και πανω προενισχυση?
εγω εχω ενα μικτακι (3καναλο) μαρκα με καψες αλλα 35 ευρα!
Δε βρήκα άλλο θέμα σχετικό με πικαπ. Λοιπόνε:
Όταν παίζει το πικαπ, το δεξί ηχείο παίζει σα σκατά, χάνει πολύ στον ήχο, μπουκώνει και τέτοια. Υποψιάζομαι αυτά εδώ:
http://img338.imageshack.us/img338/710/grigla01ubt.jpg
Πώς τα σφίγγω? Δοκίμασα με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια αλλά πούτσες, είναι απίστευτα δύσκολο. Να το πάω σε κάνα μαγαζί να μου το φτιάξουνε? Μήπως το πρόβλημα δεν είναι εκεί?
οι γνώστες τι προτείνουν? αγορά καινούριου ενισχυτή-ηχείων, ή μίκτης-στερεοφωνικό-πισι??
είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ποιότητας?
και λαθος thread. υπαρχει hifi thread.
τον τελευταίο καιρό το πικάπι κάνει έναν ενοχλητικό ήχο(τζζζζζζζζζ). δεν είναι θέμα ενισχυτού αφού ο ήχος ξεκινά όταν ανοίγω το παουερ στο πικαπ.
βάζω βγάζω καλώδια αλλά αρχίδια...καμιά ιδέα για το τι μπορεί να παίζει?
in b4-σβήσε το φάκελο sys32
γειωσις
δηλαδής?
γείωση.. ποτέ δεν κατάλαβα ούτε εγώ πως λειτουργεί το γμνο πράγμα, και γιατί δηλαδή να πάνε όλα στην γη.. και γιατί κάνει να γειωνόμαστε και όλα αυτά. στο δικό μου πικάπ που το συνδέω με τον υπολογιστή υπάρχει (όπως νομίζω σε πολλά πικάπ αν όχι σε όλα) ενα πρόσθετο καλώδιο που πρέπει να το συνδέσεις με κάτι που "γειώνεται"... μπλα μπλα πρακτικά στην δικιά μου περίπτωση με μια απο τις βίδες του κουτιού του υπολογιστή - και βελτιώνεται πολύ η φάση με τον θόρυβο - τον σταθερό μπζζζζ θόρυβο. - αποσο ξέρω οι ενισχυτές έχουν ειδικό ακροδέκτη που συνδέεις αυτό το καλόδιο.
αλλά κατα τα αλλα είχα και γω πρόβλημα - άλλο βέβαια - με την ταχύτητα όταν παίζεις ορισμένα βινύλια, ειδικά στα 45ρια υπήρχε πρόβλημα - μπορεί να φταίει ο υμάντας, που δεν είναι ακριβώς όπως πρέπει - αλλά ακολουθώντας κάτι άλλες συμβουλές έβαλα λαδάκι στα.. μηχανικά μέρη.. δηλ. στις δύο ροδέλες που συνδέονται με τον υμάντα, στο κέντρο, και νομίζω πως ακούγονται πολύ καλύτερα τώρα τα πράγματα. εκτώς και αν είναι απλως η ιδέα μου και πλέον να συνήθισα να ακούω τα πάντα σε αργή κίνηση.. (όπως μια παλιά κασσέτα του abbey road των beatles που μετα απο μήνες ανακάλυψα πως ήταν γραμμένη απο ενα τέτοιο ελαττωματικό πικάπ και τα πάντα ήταν ελαφρώς πιο αργά και μπουκομένα απο το κανονικό...) anyway.....
απςςςςςςςςςςςςςςςςςςς....σ'ωραίος!!!!
τη βρήκα την άκρη με τη γείωση!
στο μεταξύ κατάφερα να κάψω το ένα ήχειο βέβαια....φμλ.
εγω εδω και καιρο που ειχα το πικαπ, πριν κανα διμηνο πηρα πρεφα τον ειδικο αποδεκτη για γειωση που χε το μικτακι μου και τωρα δεν ακουγεται τιποτις και ειμαι ενας χαρουμενος πινατερος.
πριν το χα γειωσει στο στερεοφωνικο, αλλα και παλι ακουγοταν ενα βζζζζ κι αμα εισαι και ψειρας στο θεμα ημουν γαμησετα.
το λοιπόν που λέτε, το ηχείον μπορεί και να μην κάηκε αλλά μάλλον έχομε άλλο πρόβλημα.
σε κανονική φάση το ένα ηχείο δεν ακούγεται καθόλου.
όταν παίζω λίγο με τα κανάλια στον ενισχυτή ακούγεται, λιγότερο δυνατά βέβαια και σβήνοντας τελείως την ένταση του άλλου.
και τα δυο μαζί μόνο αν πειράξω λίγο τα καλώδια που τότες ακούγονται και τα δυο με παραμόρφωση.
θα τα κάψω τα ρημάδια,πείτε αν έχετε καμμιά ιδέα.
to loipon
afise o 8eios moy to spiti poy kratage stin a8ina kai mas xarise ena toixo diskoys gyrw stis 20.000 diskoys apo palia toy syllogi
syntoma kovoyme epiplo alla
epeidi i disko8iki ayti exei na ananew8ei kamia 10 etia kai vale efoson to gyrise se treli mania syllogis tainiwn
den yparxei pick up
opote to querry..
8a psaxnw ayto to diasthma gia agora pick up
kati poly kalo se vasi me to ypoloipo stereo pros to parron
opws kai 8a koitaxw protaseis akoystikis sto mellon gia hxeia
den xerw akoma okonomiko budget alla 8a skasoyn polla
gia ena pick up
rixte idees opoios 8elei..
opoios pei tin kalyteri kerdizei 10 euro :D
αν θες για καλό ήχο και κουλουπου , δοκιμασμένη μάρκα
http://www.project-audio.com/
πας εδώ http://www.orpheusaudio.gr/ και αν θες έχεις και δικά σου δισκάκια και ακούς.
Τώρα αν θες να κάνεις γιο γιο ντι τζει σπιν δατ γουίλ , ή έστω ένα αξιοπρεπές (όχι όμως κάτι φοβερό) και συγχρόνως σκυλί νομίζω MK II είναι η λύση , αν και στην κατηγορία δεν έχω άποψη.
λοιπόν,το'χω λούσει αλλά πείτε μπα και βοηθήσετε.
άλλαξα θέσεις στα ηχεία(το δεξί στις εισόδους που είχα το αριστερό και το αντίθετο) με αποτέλεσμα να ακούγεται τώρα αυτό που νόμιζα καμμένο.
προφανώς και δεν είναι καμμένο. ένι σατζέστιονς? τι πρόβλημα μπορεί να παίζει?να του πατήσω μια σφαλιάρα?
πρόβλημα στον βραχίωνα με κάποια καλώδια
Aυτό που λέει ο σαμπρέλας αρκετά συνηθισμένο και επειδή κάτι παρόμοιο είχε φίλος παίζει να "καίγεται" η συγκεκριμένη έξοδος απ' τον ενισχυτή.
στην περίπτωση που καίγεται,έχουμε άλλη επιλογή εκτός πούλου?
edit-problem solved, είμαι ο μεγαλύτερος στόκος που έχει περάσει από το ηαρ.-