Ισχύει αυτό, όντως υπάρχει υπερπαραγωγή από καλές δουλειές ελληνικών γκρουπ παραδοσιακού heavy metal τα τελευταία χρόνια.Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Final Answer = :?:
Printable View
Ισχύει αυτό, όντως υπάρχει υπερπαραγωγή από καλές δουλειές ελληνικών γκρουπ παραδοσιακού heavy metal τα τελευταία χρόνια.Quote:
Final Answer = :?:
πω ρε αγοριμ. δεν ειναι το τι κανει, αλλα τι συνεπεια εχει αυτο μετα. θες να πεις δηλαδη οτι γενικα ο μεταλλοκοσμος δεν εχει περισσοτερο υφακι ε;Quote:
Originally Posted by Mitsmann
πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.
εχεις επιχειρηματα μπορω να πω.
δεν ξερω αν εχει η οχι, μπορει και να χει, κατα την αποψη μου οπως ηταν και πριν 3-4 χρονια ετσι ειναι και τωρα βασικα, αλλα το δικο σου επιχειρημα ειναι οτι αν συμβαινει ειναι επειδη κατεβαζουν τα μπ3.
ωραια, τωρα μιλαμε. σε πολλα συμφωνω, εκτος απο την πρωτη παραγραφο. δεν ειπα ποτε οτι ο μεταλλάς παλια ηταν το αγιο παιδι. απλα εγινε αρκετα πιο κομπλεξικος. αυτο φαινεται και απο το παρον τοπικ.Quote:
Originally Posted by H.
οτι πεις. βαρεθηκα να απανταω στις πλακες.Quote:
εντιτ: σε περιπτωση που δε κανεις πλακα διαβασε το τι εχει ειπωθει στο θρεντ. γενικα ε ρ ιτες που ξερω συμφωνουν μαζι μου.
εε, βασικα εσυ το ειπες. δεν κανω πλακα τωρα. Με τη μαλακια που πεταξες και γενικοτερα βασικα ειναι βεβαιο οτι θα κανω πλακα μετα, αλλα οχι τωρα!
ποστ το τι θεωρεις μαλακια και επιχειρηματολογησε. διαφορετικα μη γραφεις.Quote:
εντιτ: πηγα πισω και ειδα τι ελεγες. αρα γενικα δε πατας εξαρχεια. εγω την εχω κανει απο κει οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε. μιλουσα για το τι επιδραση εχει γενικα στη συμπεριφορα.
κουοταρω απαντηση σε ποστ σου:
νομιζω αυτο εξηγει πολλα.Quote:
πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.
Quote:
νομιζω αυτο εξηγει πολλα.[/quote:ep7bhyou]Quote:
εντιτ: πηγα πισω και ειδα τι ελεγες. αρα γενικα δε πατας εξαρχεια. εγω την εχω κανει απο κει οπως και πολλοι αλλοι αλλωστε. μιλουσα για το τι επιδραση εχει γενικα στη συμπεριφορα.
κουοταρω απαντηση σε ποστ σου:
[quote:ep7bhyou]πριν 3-4 χρονια ναι, κατα καιρους γνωριζα κοσμο σε συναυλιες. παρολα αυτα μετα οι μυτες ψηλωσαν.
εχω ηδη απαντησει. ηθελα να πετυχω το χαρακτηρισμο σκυλομεταλλας, κατι που πλεον ισχυει
περιμενω επιχειρηματα, αν εχεις.
εντιτ: ηθελα να δωσω ενα παραδειγμα με λιγο περισσοτερο στομφο οντως. μονο σε αυτο σου δινω δικιο. αν εσυ παντως λες οτι ολα ειναι μια χαρα και οπως πριν, τοτε παω πασο.
οχι, αλλωστε εγω ειμαι απο Κεφαλαρι, δεν πολυκατεβαινω εξαρχεια μπορει να χεις δικαιο.
φχαριστωQuote:
Originally Posted by sfinotouvlaki
τπτ. να μου μιλήσεις στη συναυλία τους όμως.
καλα οκ. πολυ πλακα εχει πεσει εδω.
δε πειραζει. καθηστε να ειρωνευεστε ο ενας τον αλλο, επειδη δε γινεται και κατι αλλο σε αυτο το μουσικο φορουμ. βλεπω το ποσο αγαπατε τη μουσικη. πλεον ελαχιστα καν μιλατε για αυτην.
εντιτ: αναφερομαι γενικα στο θρεντ και οχι απαραιτητα στους τελευταιους που ποσταραν
Off topic μεν, στα αρχίδια μας δε. Τους τελευταίους 12 μήνες βγήκαν τουλάχιστον 3 απίστευτα demos/EPs από ελληνικές μπάντες, αν μεγαλώσουμε λίγο το χρονικό διάστημα ο αριθμός αυξάνεται.Quote:
Originally Posted by eleventh guardian
Και όταν λέω απίστευτα εννοώ κορυφαία. Και όχι απλά για τα ελληνικά δεδομένα.
Όσο για Final Answer, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα ακόμα. Project είναι με διάφορους γνωστούς από ελληνικές μπάντες να παίζουν απίστευτο US ήχο. Και με guests ακόμα ονόματα που σε κάνουν και ανατριχιάζεις, όπως ο Soliz(1o demo Oblivion Knight, demos Militia αν και πιθανότατα να τον ξέρετε από τους Watchtower).
Και Angmar, χωρίς να θέλω να γίνω κακός, τι σε νοιάζει σε τελική η σάρα και η μάρα που κυκλοφορεί στα εξάρχεια; Σε κάνουν να νιώθεις μειονεκτικά επειδή έχουν ακούσει 10 φορές περισσότερη μουσική από σένα λόγω των mp3; Ας έχουν ακούσει. Αν σε αυτό που ακούς εσύ ψάχνεσαι και το ανακαλύπτεις σε βάθος, χέστηκες αν ο άλλος έχει δισκογραφίες από 1002 άσχετα πράγματα. Δε γίνονται έτσι οι μεταλοπατέρες, και γι'αυτό άλλωστε γελάω εξ'αρχής.
Βέβαια δε γίνεται και οποιοσδήποτε μεταλοπατέρας να λέει δε γουστάρω Malediction πχ και είναι καλοί μόνο για το εγχώριο κοινό της Γαλλίας. Γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερη περίπτωση κουφού μεταλοπατέρα™.
βασικα δε με νοιαζει. το χρησιμοποιησα ως παραδειγμα για να δειξω το ολο σκηνικο. αν με ενοιαζε ουτε καν θα εγραφα εξ αρχης σε αυτο το φορουμ λογω αρκετων users.Quote:
ρε δικέ μου δεν μπορείς απλά να καταλάβεις οτι είναι μαλακισμένο λίγο αυτό που κάνεις;
άραξε εσύ και άκου τη μουσικούλα σου με όποιο τρόπο γουστάρεις και άσε τους κακούς σνομπ μεταλλάδες που στο παιζουν μεταλλοπατέρες και σούφαγαν τη γκόμενα ήσυχους να πούμε.
νταξ, περίμενες κι άλλους πικραμένους εδωμέσα αλλά τις παιδικές ασθένειες τις ξεπερνάμε κάποια στιγμή, ναι;
άντε και να κανονίσουμε να πάμε να δείρουμε το σταματούκο μια μέρα.
iισως επειδη υπεραγαπαμε την μουσικη δεν καθομαστε να μιλησουμε για τον καθε "μεταλοπατερα" των μπ3Quote:
Originally Posted by Angmar
μαλλον καποιος μεταλλας σου φαγε τη δικη σου γκομενα. δεν εξηγειται αλλιως. εσενα γιατι σε ενοχλει και κοροιδευεις; επειδη προφανως σε ενοχλει.Quote:
Originally Posted by rincewind2k
μιλαω για οσους ειρωνευτηκαν.Quote:
Originally Posted by rebelos
και γενικα σπανια μιλαει εστω και ενας σοβαρα εδω μεσα. ο πιο σοβαρος τελικα ειναι ο πανκης.
τα λεμε.
Εκτός από Dragon's Lair, ποια άλλα EP/demos εννοείς;Quote:
Κανά σάιτ ή μαισπέις να ακούσουμε τίποτα έχουν ή ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο;Quote:
Όσο για Final Answer, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα ακόμα. Project είναι με διάφορους γνωστούς από ελληνικές μπάντες να παίζουν απίστευτο US ήχο. Και με guests ακόμα ονόματα που σε κάνουν και ανατριχιάζεις, όπως ο Soliz(1o demo Oblivion Knight, demos Militia αν και πιθανότατα να τον ξέρετε από τους Watchtower).
Ayto akribws.O ka8enas kanei oti goustarei akouei oti akouei kai opws to akouei kai starxidia mas.Poios einai trou,poios einai fols,poios exei yfaki,poios exei trixes ston kolo....Eleos.To mono pou metraei einai aytos pou akouei mousikh na thn apolambanei pragmatika kai tipota allo.Quote:
Originally Posted by rincewind2k
ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΓΚΡΟΤΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΟΝΥΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΑΝΕ ΤΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΑΒΙΔΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΤΑΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΝΤΑ , ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΕ.
Μπορεί κάποιος να ανεβάσει το Fennesz - Sakamoto γιατι είναι στον άλλο σκληρό και βαριέμαι να μπουτάρω;
Σε ogg αν γίνεται.
/me np Isis - Poison Oggs
ολοκληρώθηκε.
κάτω.
Mp3 κατεβάζω μόνο πράγματα που δεν βρίσκω ή έχω ήδη σε βινύλιο και τα θέλω και σε cd.
Πολλά Mp3s πάντως μου σπάνε τον πούτσο με τον άθλιο ήχο τους. Αυτά τα μπουρμπουληθροπιατίνια είναι ανυπόφορα.
Τελευταία που βρήκα κάπου και κατέβασα το Heresy Των Paradox (Το έχω σε δίσκο). Είδα ότι το κάθε κομμάτι είχε το δικό του level!
το Τζουκ Μποξ θα σημανει τον θανατο της λατερνας.
:rofl:Quote:
Originally Posted by freak brother
Angmar min apoxwriseis!!!! se agapame kai mas endiaferoun ayta pou les!!!
Eπανερχομαι στο θεμα αν και δεν πρεπει να λοιδωρουμε ετσι στα καλα καθουμενα και να δειτε οτι καποια στιγμη θα μας βγει τ ονομα σ αλλα φορα μουσικης.
ΑΥΤΗ η φραση ομως
Quote:
θα ειναι το νεο τρεντ.
Salia sthn othonh.Quote:
Originally Posted by carheart
Angmar, ton epomeno mhna anoikse topik gia thn elleipsh kainotomias sto metal.
Quote:
Originally Posted by freak brother
αχααχχαχχαχαχαχαχχαχαχχαχα
Γιο Άνγκμαρ, όταν γράφεις κλισαρισμένες και χιλιοακουσμένες απόψεις με φρασεολόγιο που θα έκανε έναν τύπο που έχει κλειστεί εθελοντικά στο ηχόχρωμα έπι ένα χρόνο να διαμαρτυρηθεί, τότε δε φταίνε οι κακοί μεταλλάδες του μπ3 που ειρωνεύονται αντί να κάνουν σοβαρή συζήτηση, φταις εσύ, οκ?
Ον τόπικ, ο κόζμος φυσικά και θα συνεχίσει να αγοράζει, σιντι, ελ-π, τέιπς, οτιδήποτε μαλακία εμπορικό προϊόν το οποίο θα συμμετέχει στο πάρε δώσε του αγίου καπιταλισμού και θα φέρει στις δισκογραφικές και στους μουσικούς το ποσό που τους αξίζει και τους αναλογεί. Και αυτό γιατί οι πιο πολλοί (σωστοί, όχι εριτες) ακροατές συνεχίζουν να έχουν αυτή την προσωπική/ματεριαλιστική/συλλεκτική σχέση με την αγαπημένη τους μουσική. Θα κατεβάσεις βρε αδελφέ 50 άλμπουμ με το ραπιντσερ το μήνα, ε δε θα ακούσεις ένα που θα σε ξετινάξει? Δε θα γουστάρεις να το παρουσιάζεις με το υπέροχο του μπουκλετ στην γκόμενα όταν έρθει σπίτι? Δε θα το βάλεις σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη σου, πιθανόν μαζί με την αντίστοιχη αφίσα κλέβοντας λίγο από την αίγλη και την προσωπικότητα του συγκροτήματος/μουσικής για την πάρτη σου? Άλλωστε, αυτό δεν είναι που διαφοροποιεί τον πραγματικό μεταλλά του CD και του LP από την υπόλοιπη άμουση πλέμπα που δε ξέρει να εκτιμά την τέχνη!!?
Ε, η διαφορά με το μπ3 είναι ότι πλέον μπορείς να ακούσεις ένα τεράστιο εύρος μουσικής πριν αποφασίσεις που θα σκάσεις τα λεφτάκια σου, - που μεταξύ μας μήπως αυτό καθεαυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία? (όχι το που θα σκάσεις τα λεφτά.) Α, και για τις μικρές ελληνικές ξερω γω μπάντες που δεινοπαθούν και δεν τα βγάζουν πέρα, να ξεκαβαλήσουν το καλάμι και να ανεβάζουν το δίσκο τους στο download θρεντ κάνα δυο μήνες αφού κυκλοφορήσει. Γιατι πώς θα αγοράσει ρε καραμήτρο τον δίσκο σου ο άλλος εφόσον ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΔΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΝ?? Το εύρος της μουσικής που μπορούμε πλέον να ακούμε σημαίνει ότι οι φιλανθρωπίες έχουνε τελειώσει: κάνεις καλή μουσική, δώσε - άκουσε, και μεις άμα γουστάρει αγόρασε, αλλιώς άσε τα σιντι σου να σαπίζουν στο υπόγειο και αναλογίσου το χρήμα που σου κλέβουν οι κακοί μεταλλάδες του μπ3 που το ρίπαραν και το ανέβασαν στο Ηαρ γράφοντας τα πνευματικά σου δικαιώματα στα @@ τους. Αφτά.
Λοιπόν δε διάβασα πιο πέρα από τη 2η σελίδα, οπότε επισημαίνω τα εξής:
1ον) Τα mp3 με βοήθησαν να αποκτήσω μουσική ταυτότητα. Κανένα γαμημένο hammer δε μου έμαθε τους Viaje A 800. Αν περιμένετε να ψάξω αγοράζοντας τι είναι αυτό που μου ταιριάζει θα πρέπει να νομίζετε ότι είμαι ο γιος του Κοσκοτά.
2ον) Το 99% των δίσκων που βγαίνει είναι μαλακίες, και μάλιστα σε τιμή που ισούται με τα 2/3 της βενζίνης. Το κόστος κατασκευής ενός cd είναι τραγικά χαμηλό, οπότε είναι λίγο κρετινίστικο να πληρώνω το 500% της τιμής του επειδή κάποιοι το βάφτισαν "πνευματικά δικαιώματα".
3ον) Δεν υπάρχει κανένας κώδικας ηθικής απέναντι στο εμπόριο. Δεν οφείλω πουθενά και για κανένα λόγο να θέσω το όριο "ε αυτά πρέπει να τα αγοράζω, αλλιώς θα είναι αμαρτία τω θεώ".
4ον) Υπάρχει σαφές κόμπλεξ και ανασφάλεια απέναντι στη νέα γενιά που κατάφερε επιτέλους να βρει μουσική ταυτότητα σε χρόνο dt. Τι να κάνουμε, οι εποχές άλλαξαν.
τι σημαίνει βρίσκω μουσική ταυτότητα και πώς το κάνεις σε χρόνο ντετέ;
Καλά, ειδικά για μικρές μπάντες(δηλαδή όχι με αρκετή προώθηση παραέξω) τα mp3 πραγματικά είναι κάτι που τις πονάει. Όχι πως παίρνουν τα τρελά λεφτά από τις πωλήσεις δίσκων, αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Samples ή ολόκληρα κομμάτια για download από τα sites τους, και σε τελική αυτό είναι πολύ καλύτερο από μια απλή γνώμη ενός γνωστού που ίσχυε κάποτε. Που και πάλι, ειδικά για την εγχώρια σκηνή, τα λόγια και οι γνώμες γνωστών σου είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει για να αποφασίσεις αν θα επενδύσεις ή όχι(που εμπιστεύεσαι έτσι; - δεν πρέπει πχ να πάρει κανείς σοβαρά την άποψή μου για οτιδήποτε κάτιcore ή εγώ να πάρω σοβαρά πχ τη γνώμη του Κάλκι για την τάδε μπάντα που παίζει NWOBHM).Quote:
Originally Posted by phthoggon
Αυτό είναι αστείο. Τα λέμε σε μια πενταετία που είμαι πεπεισμένος πως εσύ και η γενιά σου θα είστε σταθεροί στις μουσικές ταυτότητές σας. Ή μήπως όχι; :shock:Quote:
Originally Posted by stam and the witches
PS: Τελείως τυχαία παραδείγματα τα παραπάνω.
Ξέχασες εμένα.Quote:
Enw to pas kala edw den antexeis k petas thn arxidia sou. Epeidhs loipon egw eimai prohgoumenhs genias gia sunel8e ligo.Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Χμ, πίστεψε με, καλύτερη προώθηση θεωρώ όπως είπα να ανεβάσει μια μπάντα το δίσκο της αμέσως αφού κυκλοφορήσει, διότι εάν τα samples και τα μεμονωμένα κομμάτια που έχουν στα website τους δεν με -εντυπωσιάσουν- πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ, με το τεράστιο μέγεθος της καινούργιας και - κατευθείαν διαθέσιμης - μουσικής που βγαίνει συνεχώς. Απλά σκέψου σε πόσο κόσμο πάει σε χρόνο dt (!) η μουσική με τα blogs, τα φόρουμ και τα peer to peer προγράμματα. Ε, ο αριθμός των παραπάνω που θα αγοράσουν το δίσκο ενώ τον έχουν ήδη ακούσει και τον καραγουστάρουν (μη ξεχνάμε ότι ποτέ δε θα φτάσει και την πραγματική audio ποιότητα το μπ3, έχει και αυτό τη σημασία του) παρότι μικρός αναλογικά - πάλι είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτών που έχουν ακούσει κάποια κομμάτια και αγοράζουν με την ελπίδα και το ρίσκο να είναι όλος ο δίσκος το ίδιο καλός. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τι να γίνει.Quote: