ότι τρώγωντας "σουβλάκι", συγχρόνως αποτίεις και φόρο τιμής στον Αθανάσιο Διάκο.Quote:
Originally Posted by H.
άσε κάηκα τελείως!
Printable View
ότι τρώγωντας "σουβλάκι", συγχρόνως αποτίεις και φόρο τιμής στον Αθανάσιο Διάκο.Quote:
Originally Posted by H.
άσε κάηκα τελείως!
Ποστάρετε και καμιά συνταγή όμως.
Μακαρόνια με κιμά (το καλυτερό μου)
500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 χάρτινο κουτί τοματοπολτό
1 πακέτο μακαρόνια ν6
λάδι
αλάτι πιπέρι
Κιμάς
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λάδι σε ήδη αναμένη φωτιά στο μέγιστο της.
Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μπλέντερ.Εάν δεν πέζει μπλέντερ σε έναν τρίφτη ή πολύ μικρά κομματάκια.(Μου την σπάει οταν το κρεμμύδι είναι χοντροκομμένο σε σάλτσα)
Ρίχνουμε το μείγμα(κρεμμύδι+σκόρδο) στο καυτό λάδι.Σωτάρουμε και πρίν μελώσουν-γίνει κόκκινο , στην χειρότερη να τα κάψετε :)- ρίχνετε τον κιμά.
Ανακατεύουμε καλά ωστε το κρεμμύδι να ανακατευτεί με τον κιμά.
Ρίχνουμε πολύ λίγο πιπέρι και αρκετό αλατί.
Περιμένουμε να ψηθεί.Όταν ψηθεί ρίχνουν την σάλτσα.Όλο το κουτί.Μη σας φανεί πολύ θα εξατμιστούν πολλά υγρα.
Το αφήνουμε κανα 10λεπτό στην δυνατή φωτιά και μετά το βάζουμε πιό χαμηλά στο 3-4 της εστίας για αρκετή ώρα , αυτό είναι εμπειρικο.Ενδιάμεσα ανακατεύουμε.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αναλόγος αλάτι.Προσωπικά μου αρέσει αλμυρή η σάλτσα , οπότε του δίνω αρκετά.
Μακαρόνια.
Πολύ απλά.Γεμίζουμε την κατσαρόλα νερό :)
Ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και αλάτι.Και όταν βράσει μόνο το νερό ρίχνουμε και τα μακαρόνια.
Τώρα , πέζουν 2 σενάρια που κάνω
Α)Αφήνω και βράζουν τα μακαρόνια οσο τα θέλω και τα σερβίρω ξεχωριστά απο τον κιμά.
Β)(πιο σούπερ καταστάσεις).Τα βράζω τόσο οσο να είναι σκληρά.Τα βγάζω απο το νερό δεν τα ξεπλένω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τον κιμά και βράζουν εκει , ανακατεύοντας τα με τον κιμά.ΠΡΟΣΟΧΗ.Εάν είναι ήδη καλα βρασμένα μη τα ρίξετε στο μάτι με τον κιμά γιατι θα γίνουν λάσπη.
Για την Α) περίπτωση όπως και για κάθε μακαρόνια προσπαθήστε να τα βγάζετε απο την κατατσαρόλα με το νερο.Μην τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.Για να κρατήσουν το άμυλο.
:D
to 8ema makaronada exei meleti8ei arketa dieksodika p.x. edw apokaliptontai ola ta mistika
yparxei kapoios pou na mh bazei kreas sto soublaki tou?elpizw se apanthsh candiru.oikologiko uber alles re
με φαλάφελ έχει πλάκα. αλλά γκεηότητες =P
Εξυψωθείτε εσείς, εγώ να φάω ήθελα.Quote:
Originally Posted by xHERETICx
με σόγια είναι και πολύ γαμάουα, αλλά αν δεν είναι βιολογική μπορεί να είναι μεταλλαγμένη.Quote:
Originally Posted by Hunted_By_A_Freak
hunted σου απάντησε, τι καταλαβες;
Εσύ δεσποινίς από πάνω άρχισε να ποσταρεις σοβαρά στο εν λογω θρεντ γιατι πλησιάζουν διακοπές χομ αλόν =ρ
επίσης με μανιτάρια είναι γαμάουαΧ2Quote:
Originally Posted by Candiru
δεν ξέρω παραλλαγή για τηγανιτές πατάτες =pQuote:
Originally Posted by Kveldssanger
Μου αρέσει η ποιητική στροφή στο παρόν θρεντ...(πολύυυυ προηγούμενα ποστς). Επιβεβαιώνει ότι η μαγειρική είναι τέχνη και μάλιστα του εφικτού! Ή του ανέφικτου, ανάλογα με τον φόβο και το πάθος.
Σχετικά με σουβλακοκαλαμάκια: το πιο κουφό απόλα εκεί 'σα κατ' είναι ότι λένε (ναι, επιμένω, το έχω ακούσει πολλές φορές) "ένα καλαμάκι με γύρο", όπου καλαμάκι=το όλον (πες το σάντουιτς ή δεν ξέρω τι άλλο) και γύρος = το περιεχόμενον προφανώς. Αυτό δεν δικαιολογείται με καμία ετοιμολογική/σημαιολογική/ψυχαναλυτική σπουδή μεταμοντέρνων ανθρωπιστικών επιστημών!
Άσε το άλλο: η τυρόπιτα τί ακριβώς περιέχει; Έτσι για να ξεκαθαρίζουμε ποιο είναι το κατεξοχήν τυρί αυτού του τόπου.
Candiru, ο βασιλικός φημολογείται ότι ταιριάζει με κανέλα και ζάχαρη -στην κόκκινη σάλτσα πάντα. Με θυμαρορίγανη θα ήταν δολοφονικός συνδυασμός πιστεύω.
Quote:
Originally Posted by VirusXI
Ετσι. Οποιος τρωει ντοματα ειναι αχρηστος.
Ειμαστε πολλοι τελικα για να μας αγνοησετε.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
αν βάλεις βασιλικό δεν θα βάλεις τα άλλα ενοείται.Quote:
Originally Posted by the_kindly_one
όσο για τα καλαμάκια με γύρο κλπ, είναι σαν τους αλλοδαπού ς που έχουν μικρή γνωση των κωδίκων της κυρίαρχης γλώσσας: ας πούμε αθηναίοι σε σαλονικιό γυράδικο :lol:
ειστε τότε μόνο για να τις τρώτε στη μάπα.Quote:
Originally Posted by Boom!
manitaria suckQuote:
:thumbsup:
manitaria ρουλες
einai ageysta.
ka8olou
einai ahdiastika mono pou ta blepeis
oti kalytero sth pizza,gamane kai sketa ktl ktl alla de 8a bgaloume akrh :P
noop.
τα μανιτάρια γαμάνε κάθε κρεατικό. Αγρια του βουνού Ψητά στη σχάρα με λαδολέμονο, ρίγανη και τριμένη φέτα. Μερικά τρώγονται και ωμά κατευθείαν από το έδαφος.
Quote:
Καποια στιγμη, αν υπαρχεις θεε, θα μαζεψει το λαθος μανιταρι.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:Quote:
Originally Posted by Darkling
Τα μανιτάρια είναι απο τα πιο υπέροχα λαχανικά. Στην σαλάτα ωμά απλως συνοδεύουν γιατί έχουν διακριτική γεύση, ψητά στα κάρβουνα όμως κάνουν ένα καταπληκτικό γεύμα.
Καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό είναι ο συνδυασμός σαλάτας με πάστα. Βράζεις βίδες ή φαρφάλες ή πένες ή κάτι τέτοιο, ενώ ετοιμάζεις ένα μίγμα από ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια, τυρί, πιθανώς λίγο ψητό κοτόπουλο που έχει μείνει στο ψυγείο από το χθεσινό delivery, αγγουράκια τουρσί, καρότο, καλαμπόκι, κρουτόν, κάπαρη, γενικά οτιδήποτε μπαίνει σε σαλάτα εκτός από αγγούρι φρέσκο και κρεμμύδι.
Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά τα σουρώνεις, τα ξαναβάζεις στην κατσαρόλα μαζί με την "σαλάτα" και τα ανακατεύεις ώσπου να μαλακώσουν λίγο, ίσα-ίσα, τα λαχανικά.
Το τρως όπως είναι και το σημαντικότερο, είναι νοστιμότατο και παγωμένο. 'Έτσι λύνεις και το πρόβλημα του αυριανού μεσημεριανού. Ούτε σκέψη, ούτε φούρνοι και ζεστάματα
Και μιάς και είμαι εδώ.
Αυτοσχέδιο cheesecake
Υλικά
2 μικρά κουτάκια μπισκότα digestive στο κόκκινο κουτί. Αντ'αυτού πάρτε ένα μεγάλο, αλλά δεν το συστήνω, είναι θέμα αύρας.
3/4 πακέτου (χάρτινου) βούτυρο. προτιμήστε president
1 μεγάλο κουτί τυρί filadelfia
μισό ποτηρί χυμός λεμόνι.
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
ένα βάζο ξινή μαρμελάδα, βατόμουρο αγριοφραουλα κλπ, η μια κονσέρβα κομπόστα βύσσινο
Εκτέλεση
Τρίβεις τα μπισκότα με το χέρι ςστε να μην θρυμματιστούν εντελώς, αλλα αρκετά προσεκτικά ωστε να μην υπάρχουν κομμάτια που μπορεί κανείς να δαγκώσει. Απλώνεις το μπισκότο σε μια ταρτιέρα. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μπρίκι και ρίχνεις πανω στο μπισκότο. Ζυμώνεις λίγο με τα χέρια και στρώνεις καλά στον πάτο της ταρτιέρας ωστε να γίνει συμπαγές το στρώμα.
Βάζεις στο μίξερ τυρί,χυμο και ζαχαρούχο γάλα. Δοκιμάζεις το λεμόνι, νομίζω πως 2 μέτρια λεμόνια ειναι οκ αλλα είναι στην κρίση του καθενός. Χτυπάς ωσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα και στρώνεις πάνώ στο μπισκότο.
Απλώνεις την μαρμελάδα με προσοχή. Στην περίπτωση κομπόστας πρέπει να την αραιώσεις πρώτα σε ενα κατσαρολάκι με σιγανή φωτιά με 2 βανίλιες. όταν γίνει ρευστή σουρώνεις το ζουμί απο τα βύσσινα, στολίζεις την επιφάνεια της κρέμας με αυτά και περιχύνεις το ζουμί.
Τουλάχιστον 10ωρο στο ψυγείο για να σφίξει.
:thumbsup:Quote:
Originally Posted by a-void_me
endiaferetai kaneis na anebasw mia suntagh pou exw ftiaksei gia soupa ruzi-augolemono?
Ousiastika einai san gioubarlakia xwris ta mpiftakia. :P
γαμαν τα μανιτάρια. ναι. αλήθεια.
Θέλω να γίνεις η μαμά μου.Quote:
ή αλλιώς pastasalad που την πουλάνε έτοιμη σε όλα τα fastfoodάδικα της σκανδιναυίας και είναι :hungry:Quote:
με το πρώτο σκέλος του post συμφωνώ απόλυτα. Mανιτάρια στη σχάρα - respect
ή αλλιώς pastasalad που την πουλάνε έτοιμη σε όλα τα fastfoodάδικα της σκανδιναυίας και είναι :hungry:Quote:
Ta manitaria den einai laxanika.
Αν μετά απο όλα τα κυρίως πιάτα θέλετε ένα σωστό γλυκό
Kορμός Σοκολάτα (γνωστό και ως μπαστούνι)
Τα Υλικα.!
1 Πακετο μπισκοτα Πτι Μπερ
150 γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη (αν δε παίζει άχνη και κανονική είναι οκ)
1/2 φλυτζάνι γάλα
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Δε προντάξιον.
Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα βαθύ μπόλ και τα περιχύνουμε με γάλα.Χτυπάμε τους κρόκους,προσθέτουμε το κονίακ και τη ζάχαρη ,ανακατεύουμε.προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα-ανακάτεμα μέχρι να γίνει ενα όμορφο σοκολατί μείγμα.Ρίχνουμε το μείγμα μας στα μπισκότα,το πλάθουμε και το στρώνουμε σε σχήμα ρολού (κορμού) κατα προτίμηση σε λαδόχαρτο αλλιώς σε αλουμινόχαρτο.
Το πετάμε για 3-4 ωρίτσες κατάψυξη ή 24 ώρες ψυγείο και ευθύς αμέσως ο κορμός μας είναι έτοιμος για να του γαμίσουμε τα ματια.
enjoy.
Αυτό ήταν.
Τέλος.
Κλειδώστε το.
ΚΛΕΙ ΔΩ ΣΤΕ ΤΟ.
:pink: