Quote:
Originally Posted by Phoebus
Ρε Deggial εξηγησε μια πληζ πως γίνεται να μην χάνω τον μπούσουλα με τον guardian. Πως να διαλέγω επόμενο εχθρό, πως να κάνω assist, taunt και τέτοια, γιατί όταν την πέφτουμε σε περισσότερους απο 4 εχθρούς πραγματικά γίνεται ο πανικος και δεν ξέρω ποιος παθαίνει τι κτλ.
Το πιο βολικό κατά τη γνώμη μου είναι να χρησιμοποιείς τα F8 (άλλαξε το καλύτερα) και Tab για να target-άρεις και να διαλέγεις τον επόμενο εχθρό, κλπ. Το mouse δεν βολεύει ιδιαίτερα, ειδικά όταν γίνεται πανικός.
Για τα taunts, κοίτα ποιά spells σου έχουν aggro generation και τα χρησιμοποιείς όσο πιο συχνά είναι δυνατόν. Κάποια είναι και AoE taunts. Εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, να ξεκινάς την μάχη με κάποιο spell που να έχει damage + aggro generation. Περιττό να προσθέσω πως τα aggro generation spells είναι τα πρώτα που θα προσπαθείς να έχεις σε adept III/masters.
Ένα βασικό σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι το γεγονός πως τα AoE damage σου, σε αντίθεση με τα non-fighter classes, πιάνουν
τα πάντα γύρω σου, ακόμη κι αν δεν είναι linked στο ίδιο encounter. Αν υπάρχει add, δηλαδή, κάνε AoE dmg να το τραβήξεις πάνω σου απ'την αρχή.
Προσοχή αν έχεις illusionist/coercer ή troubador(lvl50+) στην ομάδα. "Παγώνουν" τους εχθρούς (mezzmerize) αλλά αν κάποιος το σπάσει ο πρώτος στην aggro list είναι ακόμη ο illusionist.
Φτιάξε macro που θα το χρησιμοποιείς πριν ξεκινήσει η μάχη (και συμβούλεψε την ομάδα να
επιτίθονται πάντα μετά από εσένα:
/gsay INCOMING %t, Let us show him a world of pain!
ή ό,τι άλλη μαλακία θες. :P Το %t αντικαθιστάται με το target σου.
Αργότερα πρέπει να μάθεις και το body pull, αλλά αυτό μπορεί να περιμένει μέχρι να δείτε social mobs. :P
Και κοίτα το
Guardian forum για συμβουλές.
Υ.Γ. Χθες έφταιγε κυρίως ο μαλάκας ο wizard που συναντήσαμε κ' ξεκινούσε την μάχη μόνος του κι έσπαγε τα mezzes του Lohikaarme με AoE. Επίσης, επειδή είμαι mentored αλλά έχω legendary εξοπλισμό κ' adept 3/masters, καμιά φορά επίτηδες tank-αρα, δε φταις εσύ αν τραβήξω εγώ aggro.