Δηλαδή πιστεύεις ότι, τυχαίο όνομα..... χμ... η Λίτσα Πατέρα. Πιστεύεις ότι πιστεύει πραγματικά στην αστρολογία και τα ταρώ; Ως μέθοδος πρόβλεψης μιλάμε, όχι ως μέθοδος νόμιμης κλοπής.Quote:
Originally Posted by minus6
Printable View
Δηλαδή πιστεύεις ότι, τυχαίο όνομα..... χμ... η Λίτσα Πατέρα. Πιστεύεις ότι πιστεύει πραγματικά στην αστρολογία και τα ταρώ; Ως μέθοδος πρόβλεψης μιλάμε, όχι ως μέθοδος νόμιμης κλοπής.Quote:
Originally Posted by minus6
Γιατί για κάθε ένα σοβαρό poster στο indymedia υπάρχουν άλλοι 99 βόδια, που θα δουν το politics και θα αποφασίσουν ότι θα πρέπει να μας δώσουν τα φώτα τους και θα μπουν να κάνουν το ωραίο μας φόρομ πουτάνα. Χάος θα επακολουθήσει. Τα νεύρα μας θα γίνουν σμπαράλια, ο Dragonlord θα κάνει ban από δω κι από κει, θα κολλήσουμε όλοι AIDS και θα μας βάλουν ναρκωτικά στα ποτά μας. Αυτή είναι η αισιόδοξη μου εκτίμηση για την απαισιόδοξη διάβασε την "Αποκάλυψη".Quote:
Originally Posted by Candiru
Αηδίες! Δε χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ δίπλωμα γιατρού για να συνταγογραφείς νερό. Παραθέτω από Ιπποκράτειο (προσέξτε το conspiracy μέρος:Quote:
http://www.ikko.gr/who_can_study.htm
Είναι που 'σαι αρμόδιος πανάθεμά σε :)Quote:
Η Ομοιοπαθητική είναι μια αυτοτελής θεραπευτική μέθοδος, μια ενεργειακή θεραπευτική Τέχνη και δεν είναι μέρος της συμβατικής ιατρικής. Για περισσότερα από 200 χρόνια η συμβατική ιατρική δήλωνε ότι η Ομοιοπαθητική δεν έχει καμιά θέση μέσα στο ιατρικό σύστημα. Τούτο είναι απολύτως ακριβές, αφού η Ομοιοπαθητική είναι ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα θεραπευτικής με ριζικές διαφορές τόσο στην φιλοσοφία όσο και στην μεθοδολογία της. Η θέση αυτή αναγνωρίζεται από τον ιατρικό σύλλογο της Αγγλίας ο οποίος τονίζει ότι η Ομοιοπαθητική είναι μέθοδος αυτοτελής, έχει δικές της βάσεις και κριτήρια εκπαίδευσης, όπως επίσης δικά της κριτήρια ικανοτήτων και επαγγελματισμού.
Στην Ελλάδα κάποιοι, προφανώς εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα και εκμεταλλευόμενοι την επικρατούσα άγνοια, προσπάθησαν να διαδώσουν την άποψη ότι η Ομοιοπαθητική πρέπει να ασκείται μόνον από γιατρούς. Σε όλον τον κόσμο η Ομοιοπαθητική ασκείται από όποιον την έχει σπουδάσει, αδιάφορο αν είναι γιατρός ή μη γιατρός. Μάλιστα σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως π.χ. Γερμανία, Αγγλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία κα., η Ομοιοπαθητική ασκείται επίσημα από μη γιατρούς και υπάγεται στο εθνικό σύστημα υγείας.
Παρά το γεγονός πάντως ότι δεν την εξασκούν μόνο γιατροί εγώ δεν έχω δει καμία απελευθέρωση της ιατρικής τα τελευταία χρόνια.
Εξήγησέ μου γιατί είναι παπαριές τα θαύματα της Τήνου; Δεν υπάρχουν άτομα που θεραπεύτηκαν απ' την Παναγία; Όλοι αυτοί που βγαίνουν και ορκίζονται ότι γίναν καλά μετά από τάμα λένε ψέμματα. Δε νομίζω. Ντάξει δεν υπάρχει κλινική μελέτη, αλλά αυτό είναι λογικό μιας και η προσευχή είναι προσωπικό θέμα, διαφορετική για τον καθένα, μία πιάνει μία δεν πιάνει κλπ. Και να μη μιλήσουμε για αστρολογία. Εκεί να δεις ενθουσιασμένοι πελάτες και "έγκυρες" δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της.Quote:
Αυτό όμως προσπαθώ να σου πω και γω κι ο Φοίβος. Το γεγονός ότι θεραπεύτηκες δε σημαίνει τίποτα από μόνο του, εκτός αν π.χ. σου φύτρωσε κομμένο χέρι. Τέτοια αποτελέσματα δεν έχει δώσει καμία τσαρλατανική θεραπεία, γιατί απλούστατα εκεί δεν παίζει το placebo.
Ίσως να φταίει αυτό. Ίσως πάλι να φταίει ότι στα ζώα δεν παίζει το placebo και δεν μπορούν να πούνε ψέμα.Quote:
Και παρατηρείται και τώρα. Η επιστήμη έχει αρκετά ανοιχτά ερωτήματα αλλά υπάρχουν και αρκετά για τα οποία έχει δώσει απάντηση. Για το παράλογο της ομοιοπαθητικής η απάντηση είναι απλή:Quote:
Δεν υφίσταται παράλογο, η ομοιοπαθητική δε δουλεύει.
Την παραπάνω θέση μπορεί εύκολα να την τινάξει στον αέρα ένας οποιοσδήποτε ομοιοπαθητικός. Μία ελεγχόμενη κ' επαναλήψιμη κλινική μελέτη αρκεί.
Άσχετο, ο Χανεμαν υποστήριζε κιόλας ότι δε χρειάζεται να παίρνεις το φάρμακο, το να κρατάς πάνω σου και μόνο αρκούσε. Αν σας φαίνεται παράλογο φταίει μάλλον ότι είναι
[quοte="Candiru"]
διότι το θέμα είναι τεράστιο και πολύπλοκο για να συζητηθεί διεξοδικά και να πείσει κάποιους οι οποίοι έχουν συνηθίσει στην βεβαιότητα του θετικισμού και της συμβατικής επιστήμης, ότι είναι προτιμότερο να έχεις ανοιχτό μυαλό και μπορεί να βρεις τη υγεία σου σχεδόν τζάμπα.
[/quote]
Βεβαιότητα του θετικισμού και της συμβατικής επιστήμης; Είναι φανερό μ' αυτά που λες ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από επιστημολογία.
Τώρα αν είναι ανοιχτό μυαλό να απασχολεί εγκεφαλικά κύταρα η κάθε τσαρλατανιά μόνο και μόνο επειδή η επιστήμη δεν έχει δώσει απαντήσεις, sorry αλλά εγώ θα κρατήσω το κεφαλάκι μου (και κυρίως την τσέπη μου) κλειστο.
Ε, άμα είναι και σε βιβλίο θα είναι σίγουρα έγκυρο. Το link που μας έδωσες δεν αναφέρει ΚΑΜΙΑ πρωτογενή πηγή.Quote:
Γιατί δεν έχουν αποτελέσματα!Quote:
Γιατί η σχετικότητα και η κβαντομηχανική έχουν επαληθευθεί από 500.000 πειράματα ενώ η ομοιοπαθητική από κανένα, γαμώ το κέρατό μου γαμώ!!!! Πόσες φορές να το ξαναπούμε επιτέλους;;;
Για το βελονισμό υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι κάτι κάνει (έκκριση ενδορφινων αν θυμάμαι καλά) για τον πόνο. Κλινικές ενδείξεις, ξέρεις απ' αυτούς του κολλημένους γιατρούς. Πώς ξέφυγαν από το κατεστημένο δεν ξέρω.
Αλήθεια στο κατεστημένο συγκαταλέγεται και η Βασιλική Οικογένεια της Μ. Βρετανίες (υποστηρικτές της Ομοιοπαθητικής). Το ναζιστικό καθεστώς (επίσης υποστηρικτής); Για να ξεκαθαρίσω δε λέω ότι το ποιος υποστηρίζει την ομοιοπαθητική καθορίζει την εγκυρότητά της, απλά θέλω να να δείξω το παράλογο του μύθου
Ιατρική = ιατρικό κατεστημένο, κακές φαρμακοβιομηχανίες, Darth Vader κλπ
Ομοιοπαθητική = αγνοί επαναστάτες, απελευθερωμένοι γιατροί, Rebel Forces
Αν και ο κύριος λόγος που απαγόρευσαν την εξάσκηση του βελονισμού από μη γιατρούς δεν ήταν τόσο η αποτελεσματικότητά του, όσο το γεγονός ότι σε αντίθεση με το νεράκι οι βελόνες είναι επικίνδυνες. Οι τσαρλατάνοι είχαν καταφέρει ακόμη και να σκοτώσουν κόσμο με βελόνες.
@Phoebus
Δεν ξέρω για τη Λίτσα Πατέρα, αλλά υπάρχουν αστρολόγοι που πιστεύουν και μερικοί μάλιστα είχαν υποβάλει τις τεχνικές τους για επιστημονικό έλεγχο με αρνητικά βέβαια αποτελέσματα. Αν βρω το link θα ποστάρω. Προς το παρόν διάβασε το παρακάτω
http://www.csicop.org/si/2004-05/new-age.html
θα σε γεμίσει χαρά :D
Στα περί θεωριών δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον minus6. Δεχόμαστε στην φυσική μία θεωρία επειδή αποτελεί ένα μοντέλο ικανό να εξηγήσει πειραματικά δεδομένα και τα αναμενόμενα αποτελέσματα δε παρουσιάζουν σοβαρές αποκλείσεις. Οι μαρτυρίες ασθενών από ομοιοπαθητικές θεραπείες, από την άλλη, δε παρουσιάζουν την απαιτούμενη συνοχή.
EDIT: Και στα περί παραλόγου φυσικά.
Ομοιοπαθητική στο βρέφος, ανόητη, όχι ρεφλεξολογία. ΟΜΓΚ δηλαδή.Quote:
Originally Posted by Weiss
---
Επίσης όσοι δεν έχετε καμία επαφή με την ομοιοπαθητική (ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική μορφή ιατρικής) γιατί επιμένετε να παραθέτετε την προσωπική σας άποψη -και μάλιστα με τόσο απόλυτο τρόπο- και επιπλέον να εκστομίζετε και μαλακίες;
Γνήσια απορία.
Είμαι παιδί της βαρειάς χημικής βιομηχανίας. Χτυπάω αντιβιώσεις όταν έχω πονοκέφαλο και πίνω 4 panadol τη μέρα για να ξενυστάξω. Λατρεύω την συμβατική ιατρική και την τρώω στη μάπα κάθε μέρα λόγω σπουδών.
Μικρός είχα σιδηροπενική αναιμία.
Δεν έχω πια εξαιτίας της ομοιοπαθητικής.
Όσοι σπουδάζετε φυσική και φιλολογία (επαγωγικά δεν έχετε ΙΔΕΑ σε τι βασίζεται η ομοιοπαθητική) και δεν έχετε δοκιμάσει ομοιοπαθητική (βλέπε προηγούμενη παρένθεση) για κάποιο ενζυμικό κυρίως πρόβλημα (όχι, δεν θεραπεύει καρκίνο) παρακαλείσθε να ΣΚΑΣΕΤΕ.
:fear: :jark:Quote:
Originally Posted by ang69
Αυτό το παρεξήγησες, διότι το απόσπασμα που παραθέτεις από το Ιπποκρατειο το γνωρίζω και βάσει αυτού έγραψα την παραπάνω πρόταση.Quote:
τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται ακόμα να ασκούν την ομοιοπαθητική μη γιατροί. Ομως, αυτό μπορεί να απελευθερώσει το θέμα της υγείας σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο για πολλές περιπτώσεις που αποδεδειγμένα είναι επιτυχείς,
Καλύτερη διατύπωση λοιπόν: ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται ακόμα να ασκούν την ομοιοπαθητική μη γιατροί. Ομως, αυτό (Δηλ. Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗ ΓΙΑΤΡΟΥΣ) μπορεί να απελευθερώσει το θέμα της υγείας σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ιατρικό και φαρμακευτικό κατεστημένο για πολλές περιπτώσεις που αποδεδειγμένα είναι επιτυχείς.
Για τις εξωτικές θεωρίες της επιστήμης, μερικές έχουν θεμελιωθεί καλύτερα με πειράματα (δεν αποδείχτηκαν όμως), μερικές στηρίζονται μόνο σε ενδείξεις που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν (και ερμηνεύονται ήδη από άλλους επιστήμονες) και αλλιώς, πχ ακτινοβολία υποβάθρου για το Μπιγκ Μπανγκ, τώρα μόνο αυτό θυμάμαι).
Για το λινκ με τον δόκτωρα Χίλμαν γράφει αν το ανοίξεις την πηγή: Frederico Di Trochio Αλλοπαρμένες μεγαλοφυιίες, εκδ Τραυλός, (ένας εγκυρ΄τατος εκδ. οίκος όπως το Κάτοπτρο, η Τροχαλία, το Σύναλμα με συγγραφικά έργα παγκοσμίου φήμης επιστημόνων όπως ο εν λόγω), πιστή αντιγραφή του συγκεκριμένου κεφαλαίου, μια και το βιβλίο αυτό το έχω και σας το συνιστώ
Για τα θαύματα της Τήνου: Μπορεί με την δύναμη της πίστης να θεραπευτείς, όμως αυτό θα είναι μια ελάχιστη μειοψηφία ανθρώπων. Οι μαρτυριες για την επιτυχία της ομοιοπαθητικής δεν προέρχονται μόνο από ελάχιστες μειοψηφίες, αλλά από πάρα πολύ κόσμο, και σκεπτικιστές και επιστήμονες. Επίσης ανέφερα τα βρέφη και τα ζώα. Το 50% αφορά περιπτωσεις που δείχνουν ταχύτερη βελτίωση από την ως τώρα εμπειρία: Αν πριν τη χρήση ομοιοπαθητικών τα τραυματισμένα ζώα είχαν έναν λίγο πολύ σταθερό χρόνο επούλωσης, πχ 20 μέρες, μετά τη χρήση ομοιοπαθητικών, περιπου το 50% δείχνει μια ταχύτητα επούλωσης 12-15 μέρες. (ενδεικτικά τα νούμερα) Και εδώ απάντησες λόγω παρεξήγησης από ελλειπή διατύπωση.
Για το ποστάρισμα στο indymedia, το παίρνω πίσω, αν και οι φόβοι σου παρόλο που έχουν κάποια βασιμότητα είναι υπερβολικοί. Θα έλεγα ότι τα ποσοστά σοβαρών-κάγκουρων είναι σε πολύ καλύτερη αναλογία 50-70% υπέρ των πρώτων.
Τώρα τι σχέση έχει η βασιλική οικογένεια και το ναζιστικό καθεστώς δεν ξέρω, ούτε υποστηρίζω το δίπολο κακή συμβατική ιατρική-επαναστατική εναλλακτική, διότι είναι άκυρο σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού. Με λίγα λόγια και η εναλλακτική ιατρική, εφόσον γίνει αποδεκτή θα γίνει εκμεταλλευτική, ούτε είναι λίγοι και οι εναλλακτικοί γιατροί που ήδη έχουν τη φημη ότι σου παίρνουν και τα σώβρακα για μια μικρής διάρκειας επίσκεψη για μια πρακτική που θα μπορούσες άνετα να την εφαρμόσεις και μόνος σου με πολυ μικρή και σύντομη καθοδήγηση. Ομως είναι μια δυνητική λύση για να αποδεσμευτεί ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό από την κυριαρχία του ιατρικού κατεστημένου και της φαρμακοβιομηχανίας.
Ο βελονισμός δεν είναι καθόλου γνωστό πώς λειτουργεί, αυτά που αναφέρεις είναι απλώς παρατηρήσεις ανταπόκρισης του οργανισμού σε ένα αίτιο και όχι το ίδιο το αρχικό αίτιο. Επίσης, θα ήθελα μια επιστημονική απάντηση για την φύση, του φαινομένου placebo που είναι μια εύκολη επεξηγηματική καραμέλα του κάθε σκεπτικιστή απέναντι στις εναλλακτικές θεραπείες που δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα αποτελέσματά της μέσα στο δικό του πλέγμα κοσμοθεωριών ή θεμελιωμένων απόψεων. Τι είναι λοιπόν το placebo; Είναι πολύ πιο παράλογο να δέχεσαι ότι κάτι συμβαίνει χωρίς συγκεκριμένη αιτία, παρά αν υπάρχει μια αιτία ή θεωρία πίσω από αυτό, πχ δυναμοποιημένο νερό, βελόνες που μεταφέρουν την ενέργεια «τσι», διέγερση του οργανισμού μέσω μαλάξεων στα σημεία «τσάκρα», κλπ.
1)Δεν υπάρχει "δύναμη της πίστης". Όλο το επιχείρημα σου βασίζεται σε regressive thinking. Είναι εντελώς λάθος. Δεν υπάρχει σοβαρός σκεπτικιστής (που εφαρμόζει critical thinking σε αυτά που βλέπει και βιώνει) που να σου λέει ότι _η ομοιοπαθητική_ δουλεύει. Το πιο πιθανό είναι να σου πει ότι φτιάχνει την ψυχολογία του, τίποτε άλλο.
Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτεις είναι έγκυρα; link please.
Για τις εξωτικές θεωρίες τι εννοείς; Τι δεν έχει αποδειχτεί; Τι εννοείς απόδειξη;
Ένα σωστό που λες είναι το εξής:
Αυτό αποδεικνύει ότι τα πάντα γίνονται για τα λεφτά, δεν έχει σκοπό κανέναν να κάνει "ένα καλό για την κοινωνία", απλά όλο αυτό το κόλπο είναι για να σου πουλάνε υγεία ακόμα περισσότεροι.Quote:
Με λίγα λόγια και η εναλλακτική ιατρική, εφόσον γίνει αποδεκτή θα γίνει εκμεταλλευτική, ούτε είναι λίγοι και οι εναλλακτικοί γιατροί που ήδη έχουν τη φημη ότι σου παίρνουν και τα σώβρακα για μια μικρής διάρκειας επίσκεψη για μια πρακτική που θα μπορούσες άνετα να την εφαρμόσεις και μόνος σου με πολυ μικρή και σύντομη καθοδήγηση.
Και στο τέλος λες
Ε; Πάλι τα ίδια θα λέμε; Μ'αρέσει που το παρουσιάζεις και ως δυνητική λύση "με σκοπό να αποδεσμευτεί ο κόσμος μπλα μπλα μπλα". Αυτό το υφάκι πουλάνε οι ομοιοπαθητικοί. "Με ποιο δικαίωμα θα φτιάχνουν μόνο εκείνοι φάρμακα; Θέλω και γω να φτιάχνω και γω τις καραμελίτσες μου και να τις πουλάω, αλλά θέλω ένα κοινό πρώτα για να τις αγοράζει". Ε όχι ρε φίλε, με ποιο δικαίωμα 1)θα πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες 2)θα παίρνεις από αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα για μια θεραπεία με το 'επιχείρημα' "-Ε αφού δεν έπιασαν τα προηγούμενα, δοκιμάστε και αυτό."; Μην πω κιόλας ότι είναι ανήθικο γιατί αντί τελικά να απελευθερώσουν τον τομέα της υγείας (or so they say) το μόνο που τελικά θέλουν είναι να μπουν σ'αυτό το συγκεκριμένο market και να πάρουν απο κει. Αναφέρομαι ΚΑΙ στις φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν και φάρμακα κλασσικής ιατρικής αλλά και ομοιοπαθητικής.Quote:
Ομως είναι μια δυνητική λύση για να αποδεσμευτεί ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό από την κυριαρχία του ιατρικού κατεστημένου και της φαρμακοβιομηχανίας.
2)Atheist, elaborate σ'αυτό που είπες. Τι συμπτώματα είχες, τι έκανες πριν την ομοιοπαθητική, τι σε ώθησε εκεί κτλ. Βασικά θέλω να μου αποδείξεις την σχέση αιτίου (έκανες ομοιοπαθητική) και αιτιατού (δεν έχεις πια σιδηροπενική αναιμία).
Παρά τη συμφωνία μου για την ομοιοπαθητική, τα σχόλια του ύφους "όσοι δεν έχετε προσωπική επαφή με το θέμα" μπορείτε να τα βάλετε στα οπίσθια σας, όπου και έχουν καταλληλότερη θέση. Γιατί σε ένα φόρουμ δεν έχουν καμία.
δεν αναφερόμουν σε αυτά που είπε ο Candiru βασικά, αλλά σε ένα "ντοκιμαντέρ" που είχα δει στην τηλεόραση η άλλη όντως πήγαινε το βρέφος της για ρεφλεξολογία. so there.Quote:
Αν και γενικώς μου τη σπάει να σχολιάζω προσωπικές εμπειρίες (οι οποίες ως ανέκδοτες δεν έχουν βάση) δεν μπορώ να αντισταθώ για την περίπτωση του Atheist γιατί πιστεύω ότι είναι αρκετά αντιπροσωπευτική.
http://www.mamashealth.com/nutrition/anemia.asp
Δεν μπορεί ας πούμε Atheist να ήταν η δίαιτά σου που σε 'κανε καλά; Οπωσδήποτε ήταν η Ομοιοπαθητική ε;Quote:
What is Iron Deficiency Anemia?
Iron Deficiency Anemia (also called IDA) is a condition where a person has inadequate amounts of iron to meet body demands. It is a decrease in the amount of red cells in the blood caused by having too little iron. IDA is usually caused by a diet insufficient in iron or from blood loss. Blood loss can be acute as in hemorrhage or trauma or long term as in heavy menstruation.
Iron deficiency anemia is the most common form of anemia. About 20% of women, 50% of pregnant women, and 3% of men are iron deficient.
Iron deficiency anemia and sickle cell anemia are VERY DIFFERENT. To read about sickle cell anemia, click here.
Some people with iron deficiency anemia always feel cold. They feel cold because iron plays a role in regulating the body's temperature.
What is Iron?
Iron is an essential component of hemoglobin, the oxygen carrying pigment in the blood. Iron is normally obtained through the food in the diet.
Iron is part of hemoglobin, the oxygen-carrying component of the blood. Iron-deficient people tire easily because their bodies are starved for oxygen. Iron is also part of myoglobin. Myoglobin helps muscle cells store oxygen. Without enough iron, the body's fuel cannot be properly synthesized.
What Causes Iron Deficiency Anemia?
The main causes of iron deficiency are: poor absorption of iron by the body (Vitamin C aides in iron absorption), inadequate daily intake of iron, pregnancy, growth spurts or blood loss due to heavy period or internal bleeding.
Anemia develops slowly after the normal stores of iron have been depleted in the body and in the bone marrow. Women, in general, have smaller stores of iron than men. Women also loose iron more frequently than men because of the blood loss during menstruation.
In men and postmenopausal women, anemia is usually due to gastrointestinal blood loss associated with ulcers, the use of aspirin or nonsteroidal anti-inflammatory medications (NSAIDS), or colon cancer.
Gaucher Disease may also cause anemia.
Am I at Risk?
High-risk groups include: women of child-bearing age who have blood loss through menstruation; pregnant or lactating women who have an increased requirement for iron; infants, children, and adolescents in rapid growth phases; and people with a poor dietary intake of iron through a diet of little or no meat or eggs for several years. Risk factors related to blood loss are peptic ulcer disease, long term aspirin use, or colon cancer.
Vegetarians are at risk of developing anemia. This usually occurs because they don't eat meat, (especially red meat) which is high in iron. However, vegetarians don't always develop anemia. There are many vegetables that contain iron (such as broccoli and spinach).
Can Anemia be Prevented?
Yes. If your diet is high in iron, you probably won't be anemic. Iron can be found in red meat, liver, raisins, spinach, broccoli, and egg yolks.
What are the Symptoms of Iron Deficiency Anemia?
There are many symptoms of anemia. Each individual will not experience all the symptoms and if the anemia is mild, the symptoms may not be noticeable. Some of the symptoms are: Pale skin color, fatigue, irritability, dizziness, weakness, shortness of breath, sore tongue, brittle nails, decreased appetite (especially in children), headache - frontal.
How will I know if I'm Anemic?
If you believe you may be anemic, ask your doctor and he will perform some tests. The tests are simple. Some of the tests are: red blood cell measures of hemocrit and hemoglobin; size of red blood cells, serum iron level, and iron binding capacity in the blood.
Candiru, πέταξες τόσες ανοησίες και ανακρίβειες που θέλω πολύ χρόνο ν' απαντήσω σ' όλες. Θα το κάνω αργότερα, προς το παρόν σου λέω απλά να διαβάσεις λίγη επιστημολογία (κυρίως Karl Popper) για να δεις τι είναι η επιστήμη και τι δεν είναι, τι είναι επιστημονική θεωρία και τι δεν είναι και τι είναι observed fact και τι δεν είναι.
Με κατηγορείς επίσης για σκεπτικιστή, κι έχεις απόλυτο δίκιο, θα σε παρακαλούσα όμως να μάθεις τι είναι αυτό για το οποίο με κατηγορείς. Θα επανέλθω.
εκτός από Ποπερ έχω διαβάσει και Κουν και Φεγεράμπεντ, που ειδικά ο δεύτερος κριτικάρει την έννοια της διαψευσιμότητας θέτοντας και τα όριά της. Περίπτωση που εμπίπτει σε αυτήν την κριτική είναι οι εναλλακτικές θεραπείες.
pantos sti mana mou i omoiopathitiki epiase 100%. Vevaia to provlima tis den itan sovaro.
It's not a cure for cancer, alla merikes fores doulevei. Afti einai i gnomi mou
Άλλο ένα δείγμα post hoc λογικής.Quote:
Originally Posted by katwrimos
Well, den enoo oti pistevo oti i omoiopathitiki occasionaly doulevei epidi doulepse sti mana mou.
To parapano pigaine pros to post tou minus6 pou elege oti "i omoiopathitiki den doulevei".
Well, afto nomizo einai lathos, tin exo dei na doulevei toulaxiston se ena atomo, kai malista ti mana mou.
Η Μάνα Του Κατώριμου
Post hoc λογική λοιπόν γιατί η ομοιοπαθητική δεν έχει καμία σχέση αιτίου-αιτιατού με την θεραπεία ενός ασθενή. Πως να δουλέψει;
Να στο πω απλά.
Ένας ασθενής έχει ένα κοινό κρυολόγημα και πάει στον ομοιοπαθητικό. Του δίνει φάρμακα κτλ. Μετά από 4-5 μέρες ο ασθενής επανέρχεται. Αυτό σημαίνει ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει; Όχι. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει θεραπεία στο κοινό κρυολόγημα, απλά ο οργανισμός του ανθρώπου επανέρχεται από μόνος του. Όμως με regressive thinking (τι έκανα πρωτού γιατρευτώ;) ο άνθρωπος δημιουργεί μια ιστορία που κάθε κομμάτι της fits into place, δημιουργεί μια σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ της ομοιοπαθητικής και της γιατρειάς (πήγα στον ομοιοπαθητικό, μου έδωσε φάρμακα και μετά γιατρεύτηκα). Άρα φαινομενικά η ομοιοπαθητική δουλεύει. Ως scientific fact όμως αυτό δεν συμβαίνει.
Διαφωνείς;
Γελάω.Quote:
Originally Posted by Weiss
simfono sto sigkekrimeno paradeigma. Stin periptosi tis manas mou, i omoiopathitiki elatose ena provlima pou eixe edo kai polla xronia, oxi ena kryologima. To na sinepese tyxaia i "giatreia" tou provlimatos autou me tin periodo pou ksekinise i mana mou tin omoiopathitiki therapeia mou fenetai kapos apithano.
Καθόλου απίθανο. Απλά θέλω να σου δείξω τον τρόπο σκέψης. Αν μας έλεγες τι είχε η μάνα σου και πως το γιάτρεψε κτλ η ομοιοπαθητική θα βοηθούσε. Το παράδειγμα που σου έδωσα πάντως είναι αντιπροσωπευτικό του τρόπου σκέψης που αρκετοί ομοιοπαθητικοί θέλουν να σκεφτόμαστε. Δεν είναι inherently λάθος τρόπος καθώς απλά είναι μια εικασία, μια τυχαία επιλογή με βάση κάποιες πιθανότητες. Μπορεί κάποτε σκεπτόμενοι με post hoc λογική να βρούμε όντως μια απάντηση, το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν αποδεικνύεται. Από κει και πέρα, η κομπίνα παίζει με τους αριθμούς όπου χρησιμοποιούνται άλλα τεχνάσματα του στυλ "δείχνω μόνο τα καλά και αφαιρώ το credibility σε οτιδήποτε αφαιρεί credibility από μένα". Είναι παιχνίδια αριθμών, προβολής, εντυπώσεων κτλ. Δεν είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Και εξήγησε πριν ο minus6, η ομοιοπαθητική τόσα χρόνια ΔΕΝ έχει αποδείξει ούτε μια φορά ότι όντως ισχύει. Από τότε που ιδρύθηκε ως "σχολή" ας πούμε, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ΟΥΤΕ ΕΝΑ πείραμα δεν έχει αποδείξει την ισχύ της.
foive,otan to kanei o gabriel einai xaritomeno kai -sxetika- dikaiologimeno (logw tis makroxronias paramonis tou stin agglia).
apo kei kai meta katantaei geloio.
Sorry σταματάω.:D
Den diafono me ta parapano. Genika epi tou thematos den exo apopsi, kathoti den exo idea toso apo omoiopathitiki oso kai apo klassiki iatriki.Quote:
Originally Posted by Phoebus
To mono sxolio pou exo na kano sto sigkekrimeno topic, einai oti apo ti stigmi pou i omoiopathitiki doulepse sti mana mou, den simfono me ton minus6 pou ipostirizei oti den doulevei pouthena.
Fisika kai paizei to endexomeno i mana mou na giatreftike simptomatika ton idio mina pou eperne ta omoiopathitika thaumata, dedomenou omos tou oti to provlima afto to eixe gia peripou 100 mines, kai giatreftike ksafnika ton mina pou ekane omoiopathitiki therapeia, i'll go with the 99% kai oxi me to 1% pou einai statistika i pithanotita na prokeitai gia simptosi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: system :shock:Quote:
Originally Posted by an einai dynaton!! katwrimos
Καλό αυτό. Το γέλιο είναι θεραπευτικό.Quote:
ολιστική ιατρική!
Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι την διαδικασία που ακολουθήθηκε, εμένα τότε μου φαινόντουσαν πολύ απλές ερωτησούλες. Θυμάμαι πάντως πως το πόρισμα ήταν ότι μου έλειπε ένα συγκεκριμένο ένζυμο (Natrium Muriaticum or some shit like that) το οποίο έπαιρνα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα με τη μορφή χαπιώνΕ. Από εκεί και πέρα είμαι GG.Quote:
Originally Posted by Phoebus
Αρχικά κόψε το στυλάκι. Δεν μιλάμε για ταρώ και αστρολογία και τις μαλακίες που βλέπετε στο southpark με μαγικά βοτάνια και ματζούνια.Quote:
Δεν μπορεί ας πούμε Atheist να ήταν η δίαιτά σου που σε 'κανε καλά; Οπωσδήποτε ήταν η Ομοιοπαθητική ε;
Δευτερευόντως δεν είχα δίαιτα.
Δεν έχω κανά στυλάκι ρε συ Atheist, δε γουστάρω να σε ειρωνευτώ ούτε τίποτα. Δες όμως λίγο τι πόσταρες:Quote:
Originally Posted by Atheist
Αναφέρεις αρχικά ότι είχες σιδηροπενική αναιμία (δλδ αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου)
Μετά λες ότι σου έλειπε ένζυμο. Το ένζυμο αυτό λες ότι το έλεγαν κάπως Natrium (Νάτριο) Muriaticum (Χλώριο), το οποίο δεν είναι ένζυμο, αλλά αλάτι (το κοινό αλατάκι που τρώμε στο φαί).
Επίσης δε θυμάσαι ακριβώς τι έγινε τότε εκτός του ότι δεν έκανες δίαιτα (που η δίαιτα θα μπορούσε να ήταν απλά να τρως περισσότερα αυγά και κρέας π.χ. και να μην τη θυμόσουνα καν).
Μ' αυτήν λοιπόν την ιστορία:
α) Λες με σιγουριά ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει, τουλάχιστον για ένζυμα.
β) Αποφασίζεις ότι δεν μπορεί να μιλάει όποιος δεν έχει κατάλληλες σπουδές (ποιές και γιατί;)
γ) Επίσης όποιος δεν το έχει δοκιμάσει
δ) Λες στους β) και στους γ) να σκάσουν.
Πες μου τώρα, κάνω λάθος να εκφράζω αμφιβολία για το όλο θέμα;
[edit]
Τώρα το συνειδητοποίησα αυτό. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ομοιοπαθητική!Quote:
<snip>
το οποίο έπαιρνα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα με τη μορφή χαπιώνΕ
[/edit]
Όχι, είναι ο τρόπος με τον οποίο την εκφράζεις. Είναι το "είναι μούφα unless proven otherwise".
α) ναι, δν παίρνω παράδειγμα μόνο από εμένα.
β) αν δεν έχει σχέση με το αντικείμενο βσκ, οι σπουδές ήταν ένας σιγουρος τρόπος να έχει κανείς, καθώς και (γ) να το έχει δοκιμάσει.
Κοινώς "σκάστε οι άσχετοι" (δ), μια στάση που τηρώ για κάθε ζήτημα.
ε)βλέπε αρχή του Post
αντιγραφή από το λινκ που indymedia.Quote:
331092
Πολλαλή εμπειρία Ομοιπαθητικής Θεραπείας
από Θεώρηση πραγμάτων
1:36μμ, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2005
Θα ήθελα να αναφέρω κάποιες θεραπείες Ομοιπαθητικής Ιατρικής το χρονικό διάστημα 3/2004 - 2/2005 στη γυναίκα μου και στα δυό μου παιδιά 2 και 5 ετών. Και οι τρείς μετά από παρατεταμένες φαρμακοληψίες για διάφορα προβλήματα στραφήκαμε στην Ομοιπαθητική Ιατρική. Ο Ιατρός που μας παρακολουθεί (χωρίς χρηματικό αντίτιμο) είναι ένας παιδικός μου φίλος Ιατρός - Ειδικότητα Παθολογία και με εκπαιδεύσεις στην Ομοιπαθητική.
1) Σύζυγος Οξεία Γαστρεντερίτιδα με συνεχείς εμετούς και διάρροια χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος. Σταμάτημα των συμπτωμάτων σε 35 λεπτά. Ταχεία ανάρρωση του ασθενούς.
2) αγοράκι, 5 ετών Αλλεργικός βήχας επίμονος ξηρός και εξανθήματα (δερματίτιδα) σε διάφορα σημεία του σώματος. (Κλασική ιατρική - αντισταμινικά, κορτιζόνη μείωση των συμπτωμάτων αλλά και επενεμφάνιση όταν σταματούσαν τα φάρμακα) Μετά από χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος είχαμε έξαρση των δερματικών (όπως το περιμέναμε από τα λεγόμενα του ιατρού), μετά από 10 ημέρες εξαφανίσθηκαν τα συμπτώματα και εδώ και 6 μήνες είμαστε οκ. Ωτίτιδες (3 φορές). Χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος υποχώρηση των συμπτωμέτων σε 3 ώρες (πόνος στο αυτί, υψηλός πυρετός)
3) Κοριτσάκι , 2 ετών Όταν κολλούσε κάποια ίωση έκανε 1 ημέρα λαρυγγίτιδα και μετά ασθματική βρογχίτιδα. (Κλασική Ιατρική, κορτιζόνη, flixotide και aerolin εισπνοές για πολλές ημέρες) Με θεαραπεία ομοιπαθητική (4 κάψουλες συνολικά) ο οργανισμός της στις τελευταίες παιδικές ιώσεις που κόλλησε δεν έφτασε σε τέτοιες επιπλοκές και τις ξεπέρασε μόνη της.
Για μας η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι θετική. Βέβαια η ομοιπαθητική ιατρική δεν είναι πανάκεια για όλα και μας έχει ξεκαθαρίσει ο ιατρός μας ότι εάν χρειαστεί σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει και χρήση χημικών φαρμάκων. Σας συνιστώ να διαβάσετε τα βιβλία του κ. Βυθούλκα για την Ομοιπαθητική. Να είστε καλά Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Candiru:
Το μόνο που προσφέρεις στην συζήτηση είναι "θόρυβος". Στο μπούτσο μου για το τι λέει κάποιος στο indymedia, ειδικά όταν δεν μπορώ να του απαντήσω. Σιγά μην έκανε και θαύματα με την ομοιοπαθητική. Γαστρεντερίτιδα έχω εγώ τώρα, μακάρι να μπορούσαν να μου εξηγήσουν ΠΩΣ σταματάνε τα συμπτώματα σε 35 λεπτά. :lol: Ο αλλεργικός βήχας δημιουργείται από αλλεργιογόνα. Δεν είναι αρρώστια η αλλεργία καθώς το αλλεργιογόνο δεν είναι κάτι το οποίο είναι κακό για τον ασθενή. Μείωση των αλλεργιογόνων σημαίνει και μείωση των συμπτωμάτων. :clap clap: για τους ομοιοπαθητικούς που με "φάρμακο" μειώνουν τα αλλεργιογόνα, αντί, let's say... να καθαρίζουν το σπίτι τους καλύτερα. Καλά, για τις ωτίτιδες... απλά γελάω. Αντιμετώπιση φλεγμονής σε 3 ώρες. :lol: Και το χειρότερο ΟΛΩΝ είναι η ίωση, που όπως όλοι ξέρουμε, όταν κολλάς μια ίωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ. Ο οργανισμός κάνει τις γνωστές διαδικασίες δημιουργίας αντισωμάτων και χειρίζεται τον ιό μόνος του. Η πρότασηείναι post hoc λογική και είναι λάθος.Quote:
Με θεαραπεία ομοιπαθητική (4 κάψουλες συνολικά) ο οργανισμός της στις τελευταίες παιδικές ιώσεις που κόλλησε δεν έφτασε σε τέτοιες επιπλοκές και τις ξεπέρασε μόνη της.
Και ας μάθει επιτέλους να γράφει ομοιΟπαθητική.
Atheist:
Έχω έλλειψη ενζύμου G6PD, κάτι που οδηγεί σε συμπτώματα παραπλήσια της αιμολυτικής αναιμίας. Τα φάρμακα που πάντα έπαιρνα ήταν σίδηρος, βιταμίνη Ε κτλ. Αυτά δεν τα έκανα ποτέ ως μέρος ομοιοπαθητικής θεραπείας, όπως φαίνεται έκανες εσύ. Λοιπόν, δεν ξέρω τι είναι αυτό το φάρμακο που πήρες πάντως πρόβλημα στην ζωή μου γενικότερα η μείωση του ενζύμου με έχει επηρεάσει σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορώ να φάω κουκιά ας πούμε. Δεν μπορώ να πάρω κάποια φάρμακα. Τέτοια πράγματα, τίποτα που να επηρεάζει τη ζωή μου συνέχεια. Τα φάρμακα που έπαιρνα δεν ήταν για να αυξήσω το G6PD στον οργανισμό μου, ήταν για να μειώνω τα συμπτώματα αναιμίας, να αυξήσω τον αιματοκρίτη μου και την απορρόφηση σιδήρου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος (ομοιοπαθητικός) για να κάνω κάτι τέτοιο. Γίνεται μόνο έτσι. Αν κάτι παρόμοιο έκανες και συ τότε αυτό δεν είναι ομοιοπαθητική.
Όχι δεν έκανα κάτι παρόμοιο. Μπορώ να κάνω τα πάντα (και να πετάξω). Πρόσφατα έδωσα και αίμα, κάτι αδιανόητο για κάποιον που μικρός ήταν σαν φανατικά μακιγιαρισμένη γκοθού και κουραζόταν με το φτάρνισμα.
Αν σας καίει τόσο πολύ μπορώ να το ψάξω, αλλά θα πρέπει να κοιτάξω ιστορικά και να ρωτήσω μανάδες κτλ, τέτοιες μαλακίες και πραγματικά βαριέμαι να τα κάνω όλα αυτά για να αποδείξω κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο.
Ο Φοίβος μου λέει:
Quote:
Candiru, φιλαράκι έχεις πρόβλημα. Πραγματικά στο πούτσο μου για το indymedia και τι παπαριές γράφει ο καθένας εκεί μέσα, σταμάτα να ποστάρεις links έτσι.
και παρακάτω:
Quote:
Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτεις είναι έγκυρα; link please.
τελικά τι επιτρέπεται να κάνω για να μην προκαλώ θόρυβο; Να βάζω λινκ ή να μη βάζω; :? :lol:
Μήπως ενοχλώ τις δικές σου παραγωγές θορύβων; Δεν πρέπει όλες οι πλευρές να παραθέσουν τα επιχειρήματά τους και τις εμπειρίες τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
το να κάνεις ασκήσεις λογικής και επίδειξη ξενόγλωσσης ορολογίας δεν σημαίνει ότι έχεις ένα αλάνθαστο εργαλείο, μια λυδία λίθο στα χέρια σου για όλα τα πράγματα, διότι και αυτό το εργαλείο έχει τα όρια εφαρμογής του και η ομοιοπαθητική είναι έξω από αυτά τα όρια, σε μερικές περιπτώσεις της μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε άλλες όχι.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ LINK ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ. ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ INTERNET ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ!
Και όπως βλέπεις, εμφανίστηκε ο Atheist. Δεν τον εμπόδισα να μιλήσει, τουναντίον, θέλω να μας πει τις εμπειρίες του και αυτός και οποιοσδήποτε. Ίσως με πείσει, ίσως τον πείσω. Όλα είναι πιθανά.
Το υπόλοιπο του post σου είναι γλοιώδες.
Τι μας λες μωρέ; Με ποιο σκοπό βασικά το λες αυτό; Αποδοκιμάζεις την κριτική σκέψη; Και ποιος είσαι εσύ που λες ότι η κριτική σκέψη "έχει τα όρια της"; Πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάποια θέματα, στην συγκεκριμένη η ομοιοπαθητική, δεν μπορούν να εξεταστούν με critical thinking;Quote:
το να κάνεις ασκήσεις λογικής και επίδειξη ξενόγλωσσης ορολογίας δεν σημαίνει ότι έχεις ένα αλάνθαστο εργαλείο, μια λυδία λίθο στα χέρια σου για όλα τα πράγματα, διότι και αυτό το εργαλείο έχει τα όρια εφαρμογής του και η ομοιοπαθητική είναι έξω από αυτά τα όρια, σε μερικές περιπτώσεις της μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε άλλες όχι.
Και by all means, πες μου πως να τα εξετάζω.
Anyway, σε επαναφέρω στην αρχή του post. Μάθε να ξεχωρίζεις πότε σου ζητάω ένα γαμημένο έγκυρο επιστημονικό link και πότε σου λέω να κόψεις τα γαμημένα plugs για το indymedia το οποίο είναι στην ουσία ένα φόρουμ και οποιοδήποτε στοιχείο παρουσιάζεις μέσω αυτού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε πέταξες 2-3 ποσοστά τα οποία δεν μας παρέπεμψες που τα διάβασες. Αυτό. Και ξεκόλλα, δε σε μισώ. Όχι ακόμα δηλαδή. :)
Candiru είσαι πραγματικά μέγιστος κρετίνος. Σου ζητάμε αποδείξεις και εσύ τι μας δίνεις; Ένα link απ' το έγκυρο επιστημονικά indymedia ενός κάποιου poster, ο οποίος θα μπορούσε - με τον τρόπο που δουλεύει το indymedia - να ήταν κάλλιστα και ο ίδιος ο Βυθούλκας.
Ένα άτομο είναι τόσο αξιόπιστο όσο είναι οι πηγές του Candiru και ηι δική σου είναι για το πέος. Θα περίμενα από έναν αρμόδιο σαν και σένα να μας δώσει τουλάχιστον τις μελέτες του Kleijnen ή του Linde που οι ομοιοπαθητικοί αρέσκονται να κουνάν δεξιά κι αριστερά (αν ήξεραν και τι έλεγαν οι μελέτες ίσως να μην το κάνανε). Αλλά αυτές δεν τις έχει το indymedia...
Για εξήγησέ μου εμένα, αφού η ομοιοπαθητική δουλεύει η μεταανάλυση του Ernst (εκπαιδευμένος στην ομοιοπαθητική) δε βρήκε απολύτως τίποτα;
ERNST, E. (2002) A systematic review of systematic reviews of homeopathy. Br. J. Clin. Pharmacol. 54, 577-582.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t=Abstract
Για τη μελέτη White (μελέτη με προσωπικές συνταγές φαρμάκων βασισμένες σε ερωτηματολόγιο, σχεδιασμένα από ομοιοπαθητικούς);Quote:
Homeopathy remains one of the most controversial subjects in therapeutics. This article is an attempt to clarify its effectiveness based on recent systematic reviews. Electronic databases were searched for systematic reviews/meta-analysis on the subject. Seventeen articles fulfilled the inclusion/exclusion criteria. Six of them related to re-analyses of one landmark meta-analysis. Collectively they implied that the overall positive result of this meta-analysis is not supported by a critical analysis of the data. Eleven independent systematic reviews were located. Collectively they failed to provide strong evidence in favour of homeopathy. In particular, there was no condition which responds convincingly better to homeopathic treatment than to placebo or other control interventions. Similarly, there was no homeopathic remedy that was demonstrated to yield clinical effects that are convincingly different from placebo. It is concluded that the best clinical evidence for homeopathy available to date does not warrant positive recommendations for its use in clinical practice
http://thorax.bmjjournals.com/cgi/conte ... t/58/4/317
Εξήγησέ μου επίσης γιατί τα 1.000.000 $ του Randi (http://www.randi.org/research/index.html) παραμένουν ακόμη στη θέση τους; Είναι οι ομοιοπαθητικοί υπεράνω χρημάτων; Nah!Quote:
Results: There were no clinically relevant or statistically significant changes in the active quality of life score. Other subscales, notably those measuring severity, indicated relative improvements but the sizes of the effects were small. There were no differences between the groups for other measures.
Μπορώ βέβαια να γεμίσω το post με links (όπως και κάποιος άλλος με links pro-homeopathy) και ξέρω ότι δε γίνεται να αποδείξεις μία αρνητική πρόταση, αλλά δοθέντος ότι έχουμε
α) Έναν παράλογο ισχυρισμό
β) Καμία απόδειξη για το α)
εμένα μου φαίνεται λογικό το συμπέρασμα α)=rubbish unless proven otherwise.
Ορίστε λοιπόν, μία μεγάλη μετα-ανάλυση από εκπαιδευμένο ομοιοπαθητικό και μία μελέτη σχεδιασμένη με "ομοιοπαθητικά πρότυπα". Αποτελέσματα (τι έκπληξη) μηδέν. Για να δούμε τι θα πεις τώρα.
[edit]
Atheist, ναι έχεις δίκιο για τον τρόπο που σκέφτομαι. Απλά δεν το θεωρώ λάθος κι έτσι δε γίνεται να το κόψω.
[/edit]
Np m8. Απλά αν κάποιος θα ήθελε να σε πείσει για κάτι θα έπρεπε να διανύσει την απόσταση ως το κέντρο ισορροπίας (που είναι η αφετηρία για την απροκατάληπτη συζήτηση) και μετά να γείρει την πλάστιγγα προς την άποψή του.
Ευτυχώς δεν θέλω να σε πείσω :p
φυσικά και φρόντισες να με προλάβεις ώστε να παρουσιάσεις απαξιωτικά τις μελέτες των Linde,κλπ, οι οποίες βρίσκονται σε λινκ στον διάλογο στο indymedia, όπου παρεπιπτόντως έχουν συμμετάχει και γιατροί (εναλλακτικοί ή μη).
εγώ σου παραθέτω δύο αποσπάσματα, το σάιτ (όχι φυσικά το ακατανόμαστο :lol: ) έχει πολύ ενδιαφέρον και αναφέρεται και στα προβλήματα σωστού στησίματος ενός ερευνητκού προγράμματος για θέματα που είναι έξω από τον κυρίαρχο τρόπο έρευνας και ελέγχου
http://www.trusthomeopathy.org/case/res ... sthma.html
http://www.trusthomeopathy.org/case/res ... uenza.htmlQuote:
The study design was a randomized double-blind assessment of two parallel groups, one receiving homeopathic treatment and the other a placebo. Twenty-eight patients with allergic asthma, most of them sensitive to house-dust mite, were randomly allocated to receive either oral homeopathic immunotherapy to their principal allergen or a placebo of identical appearance. The homeopathic doctor selected the homeopathic prescription on the basis of the largest skin-test weal concordant with allergy history. The test treatments were given as a complement to patients' usual conventional care.
At the main end-point 4 weeks after the treatment began, patients were reassessed by both doctors, diaries were checked and pulmonary function tested. A significant difference (P=0.003) in visual analogue score in favour of homeopathic immunotherapy appeared within one week of starting treatment and persisted for up to eight weeks. There were similar trends in respiratory function and bronchial reactivity tests.
να και η αρχική σελίδα για να το μελετήσεις, εκυτό αν τοι έχεις ήδη κάνει και απλώς δεν σε έπεισε.Quote:
The study took place during an influenza epidemic. Patients who took part in the study were chosen from those attending GP surgeries with influenza-like syndromes, defined as a temperature equal to or above 38°C and at least two of the following cardinal symptoms: headache, stiffness, lumbar and articular pain, shivers. Most of the participating GPs were not homeopathic clinicians.
The first of five doses of OscillococcinumR was given at the medical practice, and the patients took the remaining four on the subsequent mornings and evenings. 237 patients received the test drug and 241 the placebo. Temperature was recorded twice a day, as well as the presence or absence of cardinal symptoms, plus cough and fatigue. Recovery was defined as a temperature of less than 37.5°C and complete resolution of the cardinal symptoms.
The proportion of patients who recovered within 48 hours of treatment was significantly greater amongst those receiving homeopathy (17.1%) than in those belonging to the placebo group (10.3%; P=0.03).
http://www.trusthomeopathy.org/case/res_research.html
και μερικές αναλύσεις για το αμφιλεγόμενο της ομοιοπαθητικής
http://www.trusthomeopathy.org/case/res_debate.html
http://www.trusthomeopathy.org/case/res_issues1.html
για τον Randi δεν ξέρω τι τον αναφέρεις, εκτός αν νομίζεις ότι η ομοιοπαθητική είναι μαγεία. Φυσικά και κανένας ομοιοπαθητικός δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι το φάρμακό του θα πιάσει, όπως δεν είσαι και βέβαιος ότι ένα φάρμακο που σου δίνει ο συμβατικός γιατρός θα έχει αποτέλεσμα.
O Randi έχει σχολιάσει κατά καιρούς και τους ομοιοπαθητικούς για τους ίδιους λόγους που κατηγορεί και όποιον είναι "απατεώνας". Suggestions, regressive thinking, post hoc λογική... Τρόποι σκέψης που γεμίζουν εύκολα διάφορες τρύπες.
Το συγκεκριμένο site που έδωσες είναι γεμάτο τέτοιες πρακτικές, από το πιο απλό, να συγκρίνεις την ομοιοπαθητική με το placebo και να λες "Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ PLACEBO!" (:lol: τραγικό, κάτι σα να λες ότι διαγωνίζεσαι με καθυστερημένους και βγαίνεις πρώτος και χαίρεσαι) μέχρι τις "θέσεις" βασισμένες καθαρά σε post hoc:
μέχρι τον self proclaimed "professionalism" (:lol:) σε επιστημονικό επίπεδο.Quote:
It is completely unreasonable to claim that there is "no evidence" that homeopathy has a beneficial clinical effect.
Quote:
he cultural answer to the controversy is that homeopathy has always represented a professional challenge to the established practice of medicine.
Ε; Scientific; Άθλιοι άνθρωποι είναι αυτοί που γράφουν σ'αυτό το site, ο λόγος τους είναι γεμάτος suggestions. Το γράφουν και το ξαναγράφουν και το ξαναμαναγράφουν. Επειδή απλά λες μια θέση 3782975384810 φορές δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.Quote:
Homeopathy, however, is still a scientific clinical practice
Ειρωνικά ο Jon Stewart σε μια εκπομπή είχε πει:
"Talking points - they're true because they're said alot!"
Α, σε πρόβλαβα ε; Σκόπευες δλδ να τις ποστάρεις κι εσύ (4 σελίδες τώρα σε παρακαλάμε). Αλλά δεν πειράζει έστω και αργά πόσταρες τις αποδείξεις σου.
Απ' το trusthomeopathy. Φαντάζομαι ότι το trustastrology θα έχει παρόμοιες αποδείξεις. Όπως και το trusogaidarospetaei. Βέβαια, μόνοι τους τις φτιάχνουνε τις έρευνες μόνοι τους αποφασίζουν ότι δουλεύουν.
Μόνο που όταν μπαίνουν γιατροί στο παιχνίδι κατά ένα μαγικό τρόπο τα αποτελέσματα εξαφανίζονται. Μάλλον θα έπρεπε στα ομοιοπαθητικά φάρμακα να προσθέτουν την ένδειξη.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Να μη χρησιμοποιούνται κοντά σε γιατρούς. Δουλεύουν μόνο παρουσία τσαρλατάνων.
Για το άρθρο του Thorax τσιμουδιά ε; Τι να πεις, ο Βασιλιάς είναι γυμνός.
Ο Randi παεριπτόντως δίνει το μύριο και για ομοιοπαθητική όπως και για οποιαδήποτε ψευδοεπιστήμη. Έχει εξετάσει κιόλας ομοιοπαθητικούς. Δεν έχουν περάσει ούτε το preliminary (ω τι έκπληξη). Άλλη μία ανακρίβεια από μέρους σου (κι άλλη έκπληξη).
Δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω να ποστάρω σ' αυτό το thread. Νιώθω σα να κλέβω εκκλησία ένα πράμα.
minus6 sagapao :pink: