Οχι, αυτό που ήθελα να γράψω είναι αυτό που έγραψα.
Στην τελική αμα δε πιάνεις τι γράφει ο άλλος ή δεν συμφωνείς εκφρασου με τη μουτζα,μπορείς.
Οπως επίσης θα μπορούσες να γράψεις και κάτι χρήσιμο στο θρεντ. Λέμε τώρα.
Printable View
Για να μη ποστάρω σκέτω κανά Graveyard να πιάσω και το nsbm του θέματος, τις προεκτάσεις των συμπερασμάτων του πειράματος τις βλέπει κανείς και καθημερινά όταν κάποιοι άνθρωποι παίρνουν πολύ σοβαρα την δουλειά τους, την οποία κάποιος του έβαλε να κάνουν. Καλύτερο παράδειγμα ελεγκτες εισητηρίων και επιστάτες σε δουλειά. Κατά τα άλλα και κάποιος, που δεν γνωρίζει το πείραμα, μπορεί να έχει δει το Das Experiment και μπαίνει στο νόημα.
τελικά το joke ποιο είναι? όχι τίποτα άλλο αν είναι καλό είναι κρίμα να μην το πιάνουν όλοι.
Λολ, στο φέησμπουκ κυκλοφορούν άρθρα χωρίς συγγραφέα;
Είναι αυτό που λέμε δημοτικά άρθρα ή να ευχαριστώ το θεό που δεν έχω;
Ρε 'συ ασιμουλις έχει σημασία ποιός το έγραψε, ή το τι γράφτηκε και ποιό info βγαίνει προς τα εξω? (για όποιον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο info πάντα..)
Ραδιενέργεια διάβασε αυτό
http://sanejoker.blogspot.gr/2012/07/blog-post_163.html
Οκ είναι του/της moonchild. EDIT: Λάθος, το πουστόπαιδο δεν έβαλε πηγή.
https://athens.indymedia.org/front.p...cle_id=1412621
Αυτός εδώ αναπαράγει τμήμα του άρθρου χωρίς πηγή σαν να είναι δικό του.Quote:
Και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας μου, πριν από 4 χρόνια, παρ' όλο που δεν είχαν κανένα πρόβλημα μαζί μου, έβαλαν την υπογραφή τους για να εγκλειστώ σε ψυχιατρείο, επηρρεαζόμενοι από την κυρίαρχη γνώμη 3 ρουφιάνων της πολυκατοικίας, εξηγείται απ' αυτή τη θεώρηση...
http://spirospero.gr/index.php/omada...oneiropoliseis
Quote:
Μπα σε καλό μου, τι κάθομαι και γράφω νυχτιάτικα ...
Όσο για το info που βγαίνει παραέξω θέλει διόρθωση.
Quote:
Μόνο όταν θα είμαστε έτοιμοι να αρνηθούμε να υπακούσουμε στις «μικρές» και καθημερινές εντολές βίας –με τις οποίες οι περισσότεροι ασυνείδητα συμμορφωνόμαστε, μόνο όταν θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε μια γενικευμένη και μέχρι τέλους πολιτική, κοινωνική, καταναλωτική ανυπακοή, μόνο όταν μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως αυτεξούσιοι άνθρωποι και όχι ως ανεύθυνοι υπάλληλοι, μόνο τότε.
το πειραμα το εκανε φασιστας καθηγητης για να βγαλει λαδι τους ναζι
Έμαθα και εγώ πρόσφατα για το συγκεκριμένο πείραμα από Πάντειο μεριά. Αναφέρετε σε ένα βιβλίο μαθήματος που δεν θυμάμαι οπότε όποιος είναι στη κοινωνιολογία μπορεί να ξέρει περισσότερα.
Έχω πρόβλημα και με τις τρεις παραπάνω προτάσεις...
Κατ' αρχάς, το πιο πιθανό στο αρχικό πείραμα είναι πως οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τις λεπτομέρεις της διεξαγωγής του πειράματος. Το πιο λογικό είναι πως απάντησαν σε μια αγγελία του στυλ "πείραμα για νέες εκπαιδευτικές μεθόδους" ή κάτι τέτοιο, όπως συνηθίζεται. Εάν, εξ' αρχής γνώριζαν πως πρόκειται για μια σαδιστική μέθοδο, τότε θα υπήρχε προφανές πρόβλημα στην μεθοδολογία, καθώς είναι λογικό να μάζευε συμμετέχοντες που έχουν ήδη σαδιστικές τάσεις.
Δεύτερον, σε τέτοιου είδους πειράματα είτε προηγείται κάποια συνέντευξη για να περιορίσεις το δείγμα σε κάποιο επιθυμητό προφίλ, είτε είναι τυχαίο δείγμα (*), οπότε και θα ήταν δύσκολο το 95% να τυχαίνει να "κρύβουν έναν σαδιστή-εξουσιαστή μέσα τους". Ακόμη κι αν τυχαίνει αυτό, λόγω επιλογής κακού δείγματος ή σφάλματος στην μεθοδολογία, ο λόγος που τα πορίσματα του πειράματος είναι κοινώς αποδεκτά είναι η επαλήθευση. Αφ' ενός τα πορίσματα δημοσιεύονται σε journals για να σχολιαστούν από άλλους ειδικούς του κλάδου, αφ' ετέρου το πείραμα έχει επαναληφθεί πολλές φορές σε άλλα επιστημονικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα του αρχικού πειράματος έχουν επαληθευτεί.
Τρίτον, σαφώς θα ήταν ηθικά και δεοντολογικά προβληματικό ένα πείραμα με ηλεκτροσόκ (ή οτιδήποτε μπορούσε να προκαλέσει φυσική βλάβη). Αλλά δεν έχουμε κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο πείραμα, απλά εξομοιώνεται από τον ηθοποιό το αποτέλεσμα του ηλεκτροσόκ
(*) Η αλήθεια είναι πως η εύρεση "σωστών" συμμετέχοντων σε ψυχολογικά πειράματα είναι συνήθως δύσκολη, κυρίως λόγω περιορισμένου budget. Έτσι, στα περισσότερα πειράματα συμμετέχουν μόνο φοιτητές ή νεαρής ηλικίας άτομα που δεν έχουν πρόβλημα να χάσουν μια μέρα για ~100 ευρώ.
με κάλεσαν πρόσφατα σε συνέλευση της πολυκατοικίας (όπου και κατέβηκα μαστουρωμένος ο ηλίθιος) για παρόμοιο ζήτημα-να φύγει από το κτίριο δηλαδή.
στην αρχή δεν κατάλαβα και υπέγραψα γιατί νόμιζα πως απλά έχουμε έναν μαλάκα που σκάει μεθυσμένος στο κτίριο και τα κάνει όλα πουτάνα.
με τη λογική ''πάρε πούλο,δεν μας φτάνουν τα τζάνκια στο στενό με τα σεα και τα μεα τους,θα έχουμε και σένα?'' μου φάνηκε σωστό.
το παιδί όμως είχε θέμα, ψυχολογικό-νοητικό δεν ξέρω δεν είμαι γιατρός αλλά μέρες μετά τον είδα να ουρλιάζει στο δρόμο. ανατριχιαστικά πράγματα.
όταν το έπιασα τι έχει συμβεί, του χτύπησα καμιά δεκαριά φορές την πόρτα να του ζητήσω συγνώμην και να του πω πως έπρεπε πρώτα να του έχουμε μιλήσει να δούμε τι θα γίνει αλλά δεν άνοιξε ποτέ(λογικό). ξενερώνω και με μένα που βοήθησα λόγω ηλιθιότητας μου αλλά και με τους άλλους ενοίκους που σκέφτηκαν τόσο ψυχρά και πρότειναν να πάρει πούλο. και ένας θυμάμαι είχε βγει μια νύχτα και τον έκραζε και του έλεγε να φύγει. ΣΚΑΤΑ.
σόρρυ για το οφτόπι :sad:
αφού η συζήτηση πήγε εκεί, ρίχνω το χαρτί.
http://www.youtube.com/watch?feature...iYg3zoo#t=136s
Η απομυθοποίηση της περίφημης Γκεστάπο έρχεται στο τρομερό ντοκιμαντέρ του BBC "Ναζί: Η ιστορία προειδοποιεί" (είναι τεράστιο, αλλά δείτε το όλο σε κάποια φάση. γαμάει).
Η Γκεστάπο δεν ήταν η μυστική αστυνομία που είχε μάτια παντού σ'όλη την Ευρώπη, απλά είχε καταφέρει να στήσει ένα τεράστιο δίκτυο ρουφιανιάς. Λίγο μετά το έκτο λεπτό, ο αρδ δείχνει σε μια γερμανίδα γιαγιά ένα έγγραφο-καταγγελία στην γκεστάπο που είχε κάνει η ίδια όταν ήταν πιτσιρίκα, στέλνοντας μια γειτόνισσά της (επειδή συναναστρεφόταν με εβραίους) στο θάνατο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ράβενσμπουργκ.
Ο ρουφιάνος και το ζώο μέσα μας. Σκηνή ισχυρότερη από όλα τα ντοκιμαντέρ για σφαγές του κόσμου.
Οταν λετε "να βγαλει λαδι τους ναζι" τι ακριβως εννοειται? Οτι αυτα που καναν οι ναζι δε γινεται να επαναληφθουν απο μη-γερμανους πχ? Θεμα συνθηκων και διαχειρισης ανθρωπινης μαζας ειναι... "Η μαζικη ψυχολογια του φασισμου".
σε καποια φαση οι "κακοι" σκαμπασανε οτι βαζοντας τον κοσμο στη ρουφιανια και γυριζοντας τον εναν εναντι στον αλλον ειναι ενα πολυ εξυπνο σχεδιο. μαντεψτε γιατι...
Επειδη δεν ειδα να αναφερθηκε, και ηταν μερος της ταινιας που μας ειχαν δειξει στο πανεπιστημιο (μαθημα για επιστημονικη μεθοδο κλπ), βρειτε να διαβασετε για τις παραλλαγες και ποσο αλλαζαν το αποτελεσμα. Αν ο ερενητης πχ δεν πιεζε τον "εξεταστη", αν ο ερευνητης δε βρισκοταν καν στο δωματιο, αν δε φορουσε την ασπρη ρομπα που φορανε οι γιατροι κλπ...