Quote:
Originally Posted by
sfinotouvlaki
και γιατι να κατσεις να του εξηγησεις με μιας οτι μειωνει τον εαυτο του ακουγωντας κανε ο,τι σου ειπα; μπορει το παιδι σου για αυτα να ειναι. γιατι να μην το ρωτησεις πρωτα γιατι ακουει αυτα που ακουει; γιατι να μη ρωτησεις τον εαυτο σου γιατι το παιδι σου εφτασε να μειωνει τον εαυτο του, αν οντως το μειωνει; εσυ υποθετω δεν ειχες καμια ευθυνη σε αυτο, του τα εδωσες ολα, τριαντα πεντε ωρες τη μερα καηους και ουανθαουζεντμοντς. και γιατι να μη ριξεις καναδυο χαρακιες στον εαυτο σου που ως η μεγαλυτερη επιρροη του παιδιου σου εισαι υπευθυνος σε τεραστιο ποσοστο που γοητευεται απο τους φασιστες; προσεχε ομως, αν σε δει να χαρακωνεσαι ισως αρχισει να χαρακωνεται κι αυτο [η να χαρακωνει αλλους]. το ξυλο δηλαδη [το αγριο ομως] ειναι ο τροπος για να καταλαβει το μπασταρδακι σου οτι δεν ειναι παιχνιδι η χρυση αυγη; εισαι σιγουρος οτι δεν θα το κανεις πιο μπασταρδακι απ οσο το ειχες κανει ωστε να πιστευει πως η χρυση αυγη ειναι παιχνιδι;
http://youtu.be/eayp9Bpqaxc
Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τον χιουμοριστικό - εν μέρη - τόνο μου αλλά ας είναι. Ως προς το πρώτο, μιλάμε για παιδιά. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να "ολισθήσει" σε αυτές τις λογικές και δεν αναφέρομαι στο τραγούδι σαν τραγούδι και στη μουσική αλλά σε ό,τι πρεσβεύει αυτή η κουλτούρα. Με λίγα λόγια δηλαδή αυτή η χαζοβλαχομαγκιά και η σαχλή καθημερινότητα των περισσότερων που φτάνει στο σημείο να τη βρίσκουν με τέτοια μουσική και κατ'επέκταση τέτοιο τρόπο διασκέδασης. Θα μου πεις ότι αυτό είναι δευτερεύον, αλλά εγώ φοβάμαι ότι έχει προεκτάσεις και σε άλλα πράγματα. Και δεν μπορώ να εντοπίσω καμια ελπίδα σε κοινωνίες που έχουν εγκολπώσει τη δαπίτικη λογική του "πίπα πίπα πίπα". Όλα καλά φάση, πάμε να βρούμε γκόμενες...
Και για το άλλο, σαφώς ο γονέας είναι υπεύθυνος και σαφέστατα αποτελεί μια κύρια επιρροή για τα παιδιά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μεγαλώνει σε γυάλα και ότι αυτά παραμένουν ανεπηρέαστα από κάθε τι που μπορεί να συναντήσουν έξω ή στο ίντερνετ κλπ. Και η υπερβολική κατά κάποιο τρόπο προσέγγισή μου, έχει να κάνει με κάτι που διάβασα παραπάνω που έλεγε "θα στενοχωρηθώ αν γίνει χρυσαυγίτης". Ε όχι δεν θα στενοχωρηθώ απλά, θα φροντίσω να του καταστήσω σαφές ότι με αυτά τα πράγματα δεν αστειευόμαστε. Τέλος, δε νομίζω να υπονόησα κάπου ότι αν το παιδί μου έπεφτε σε αυτά τα σκατά εγώ θα ήμουν απαλλαγμένος από τις ευθύνες μου. Για όνομα του Θεού.