με Castanedικό τίτλο !
Printable View
με Castanedικό τίτλο !
αβανγκάρντ οι αρκτούρους και οι in the woods, έλεος!
Νιωθω οτι κάποιες συζητήσεις είναι καταδικασμένες να επαναλαμβάνονται αέναα.
Μούτζα στον ρατ, πινκ στον Κβελντ.
Ό,τι ταμπέλα και να βάλεις και στους in the woods και στους Arcturus, με 1002 συνθετικά μέσα τους, prog- black- industrial-, laika-, pop- το νόημα της avant garde μουσικής τα υπερκαλύπτει και τα συμπεριλαμβάνει.
Γενικά είναι πλήρως ανούσια η όλη συζήτηση γύρω από το αβανγκαρντ, όπως γενικά είναι λίγο (πιο) χαζή (από τις υπόλοιπες) ταμπέλα ο συγκεκριμένος όρος, είτε χρησιμοποιείται για να προσδώσει μια παραπάνω αξία σε ένα έργο (είναι αβανγκαρντ άρα γαμαει), είτε για να αποδοκιμάσει (σιγά μην είναι αβανγκαρντ οι Αρκτούρους όταν στην μουσική έχει υπάρξει ο Ξενάκης). Αν θέλουμε να προσδώσουμε ένα συγκεκριμένο μουσικό ύφος στον όρο αβανγκαρντ ίσως έχει κάποια χρησιμότητα, αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον δύσκολο (περισσότερο από όσο το thrash metal ή η fusion jazz πουχου), λόγω του ότι έχει να κάνει περισσότερο με μια νοοτροπία από ό,τι μια μουσική κατεύθυνση, δύσκολα θα βγει οποιουδήποτε είδους άκρη. Οπότε ή τον χρησιμοποιείτε χωρίς πολλές πολλές σκέψεις με κάθε κίνδυνο να γίνεται καραμέλα από κάθε είδους μουσικόφιλου, είτε σταματάτε να αγχώνεστε με το αν κάτι πληρεί πραγματικά κάποιους αβανγκαρντ κανόνες και ντιρεκτιβες.
πείτε ό,τι θέλετε εγώ συνεχίζω να αναρωτιέμαι ΤΙ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ και τα θεωρείτε αυτά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ μουσική.
το να σου αρέσουν ή όχι είναι άσχετο, αλλά ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ;
Ρε καμάρι, οι Αρκτουρους, για το μέσο μεταλλά που έχει μεγαλώσει ακούγοντας 5-10 πράγματα, είναι πρωτοποριακή μουσική, μόνο και μόνο για το fusion που έχουν στον ήχο τους. Το ίδιο και οι In the woods πάνω κάτω. Το αν εσυ τα χεις ξανακούσει παρόμοια πράγματα είτε από τους Pink Floyd είτε από τα μισά κραουτ συγκροτήματα είτε θεωρείς πρωτοπορία μόνο τη musique concrete, δεν αλλάζει αυτό το γεγονός.
Εγώ είμαι με rat poison. Ένα πιανάκι με δίκαση δεν είναι πρωτοποριακή μουσική, είναι καραγκιοζιλίκι. Δε λέει πολλά το τι είναι για έναν μεταλλά, καθώς ο μεταλλάς εξ ορισμού θα ακούει μία στενή γκάμα και οτιδήποτε ελαφρώς διαφορετικό θα του φαίνεται κάπως.
οι μεταλάδες που ακούνε και τους αρέσουν αυτά τα πράγματα, μόνο άνθρωποι με στενούς μουσικούς ορίζοντες δεν είναι.
οι μεταλλάδες, οι τρανσάδες, οι ροκάδες και ο φανατίλας ευαγγελικός διευθυντής στο ωδείο μου στην κατερίνη που δεν άκουγε τίποτα από το 1950 και πέρα είναι άτομα με στενούς μουσικούς ορίζοντες εφ' όσον ακούν κάτι σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα
Αυτό είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ με το αν ένα συγκρότημα είναι πρωτοπορία τη στιγμή που βγήκε
και η πρωτοπορία με τη σειρά της είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με το αν ένα συγκρότημα σ' αρέσει ή όχι, ή με τα όποια αντικειμενικά στάνταρ αισθητικής υπάρχουν (ή στο βαθμό που αυτά υπάρχουν)
γενικά αβαν-γκαρτ != καλή μουσική (όπως κι αν την ορίζει ο καθένας)
για την ακρίβεια (κι εδώ είναι η προσωπική γνώμη) το αβαν-γκαρντ και το πείραμα είναι μουσική που θα δείξει ο χρόνος αν είναι καλό ή όχι, το μόνο που μπορούμε να πούμε άμεσα είναι αν είναι "ενδιαφέρον" ή όχι
Οι Αρκτούρους είναι καραγκιόζηδες, εγώ πιο πολύ αυτό ήθελα να πω, καθώς και ότι το να βαφτίζουμε έναν καραγκιόζη πρωτοπορία τη στιγμή που ακόμα και στο μέταλ υπάρχουν αληθινά πρωτοπόρα πράγματα μας αδικεί :)
Ποστάρετε μερικά αληθινά πρωτοπόρα πράγματα στο μέταλ.