Scorpions, Spitfire @ Αλκαζάρ, Λάρισα
Θα γράψω εγώ 2 λόγια που δεν έχω δουλειά αύριο ;)
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Spitfire: Πρώτη φορά τους έβλεπα live, (όπως και οι περισσότεροι που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ απόψε) και πραγματικά είχα μεγάλη περιέργεια, γιατί μιλάμε για ένα σχήμα που μαζί με κανα-δυό ακόμη, αποτελούν τους πρωπάτορες της ελληνικής metal σκηνής. Οι μάγκες λοιπόν, έσκασαν μύτη 19:25 (με αναγραφόμενη ώρα έναρξης 19:30) σε ένα γήπεδο που είχε προλάβει να γεμίσει μόλις κατα τα 2/5 του χώρου που ήταν διαθέσιμος. Αυτό μόνο κακό δεν ήταν τελικά, αναλογιζόμενος την σύνθεση του κόσμου που έσκασε μύτη αργότερα. Η μπάντα έπαιξε κανα 45λεπτό, και το set περιείχε περίπου ίσα κατανεμειμένα κομμάτια απο το "First Attack" και το νεό "Die Fighting". O ήχος, καμπάνα και το συγκρότημα σε τρελές ορέξεις, έσπειραν κανονικά και μας υποσχέθηκαν οτι θα σκάσουν μύτη και το χειμώνα σε κανα κλαμπάκι που -κακά τα ψέμματα- τους πάει πιο πολύ. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω και στον Λογγινίδη που είναι απίστευτος θεούλης (και) επι σκηνής, που έπαιζε μες την κάβλα δείχνοντας οτι γουστάρει τρελά κάθε λεπτό.
Ακολούθησε για καμια ώρα και κάτι ψηλά, ο απόλυτος κατ'επίφαση rocker, που προσωπικά, μου ζάλισε τα παπάρια μέχρι να τελειώσει, αν και δεν θα έλεγαν το ίδιο τα πολλά κορτσούδια που γούσταραν τις -σε πολλά σημεία- καρατραβηγμένες "ερμηνείες" του.
Scorpions: Κατά τις 22:30 έσκασαν μύτη και οι φίλοι μας οι σκορπιοί, διατηρώντας τον καλό ήχο που είχε το live ήδη από τους Spitfire, και έδειξαν οτι το έχουν ακόμη στις live εμφανίσεις τουλάχιστον.Πολύ ενέργεια, και ζωντάνια επι σκηνής, κοπάνησαν αρκετά δυνατά, πράγμα που δεν τους το είχα. Το set τους, σχεδόν ίδιο με της Αθήνας, χωρίς τα κομμάτια των guest δυστυχώς, και με τον Βασιλάκη να ανεβαίνει και να σιγοντάρει κι εδώ στο Holiday. "Κλού" της εμφάνισης, ο Kottan που τελειώνοντας το drum solo του, φόρεσε επι σκηνής την φανέλα της ΑΕΛ, ξεσηκώνοντας τς φίλιε Λαρσαίοι ποδοσφυρόφλοι.
Διοργάνωση, Παραλειπόμενα και Παπάρες Πρώτα απ' όλα να πούμε πως η σημερινή συναυλία είναι η μεγαλύτερη rock/metal συναυλία, τόσο από πλευράς κόσμου (περίπου 12.000-15.000 τους έκοψα) όσο και σαν όνομα headliner που έχει γίνει ποτέ στη Λάρισα. Αυτό απο μόνο του, δίνει ένα credit στους διοργανωτές, όπως και το φθηνό εισιτήριο (30€ Αρένα). Επίσης ο ήχος ήταν πολύ καλός. Ωστόσο κάπου εδώ σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μαλακία: Η σκηνή ήταν τοποθετημένη στο ένα πέταλο του γηπέδου ωστόσο ο χώρος που ήταν διαθέσιμος ως "αρένα" ήταν μόλις τα 3/5 του αγωνιστικού χώρου καθώς ο υπόλοιπος δεν ήταν διαθέσιμος στον κόσμο όντας περιφραγμένος με καγκελάκια "προστατεύοντας" το ακάλυπτο χόρτο του γηπέδου. Πέρα λοιπόν απο την μείωση της αρένας, η "έμπνευση" αυτή κρέμασε κανονικά όσους είχαν εισιτήριο για το τέρμα πίσω πέταλο (ακριβότερο απο της αρενας) αφού δεν έβλεπαν τίποτα τόσο λόγω της τεράστιας απόστασης όσο και του ότι το σπιτάκι της κονσόλας έμπαινε μπροστά τους, χωρίς να υπάρχουν πίσω αντίστοιχα video wall με μπροστά. Και περνάμε στη μαλακία νούμερο 2, που έγκειται μάλλον στην απειρία των διοργανωτών σε τέτοια events: άφησαν όσους ήθελαν μπύρα να πάρουν με το τσουβάλι κουτάκια, τα οποία κάποια ΖΩΑ απο αυτούς, τα πέταγαν όντας γεμάτα, στα 10 μέτρα ύψος και αυτά με τη σειρά τους έπεφταν σε ανυποψίαστα κεφάλια. Εμένα μου έσκασε μια στο χέρι και μου το γάμησε και μιά άλλη σχεδόν με έλουσε.Και να φανταστεί κανείς οτι όλα αυτά συνέβησαν στο set του "ρόκερ".Τα ίδια μουνιά άνοιξαν πιτ στο "νέγρο θερμαστή απο το Τσιμπουτί" (!!!) και πραγματικά με έφεραν στα όρια πρώτη φορά σε live να πάω να γαμήσω κανένα. Και ρωτάω, ρε γαμόζωα τι στο διάλο την θέλετε την κωλομπύρα αφου δεν μπορείτε να την πιείτε; Κι αφού δεν την θέλετε γιατί δεν την πετάτε κάτω ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν την βάζετε στον ΠΑΤΟ σας;;;
Αυτά εν πολλοίς, και μιας και υπήρξε καλή ανταπόκριση απο το κοινό, ελπίζω να μας τιμήσουν και άλλα αντίστοιχα ονόματα του χώρου.
Άσχετο Υ/Γ: