και η αστρολογία και ο καφές πουλάει, όμως γιατροί δεν ασχολούνται με τέτοια, ούτε εκπαιδεύονται σε αυτά. Ωραίο επιχείρημα! Μπράβο!Quote:
Originally Posted by Phoebus
Printable View
και η αστρολογία και ο καφές πουλάει, όμως γιατροί δεν ασχολούνται με τέτοια, ούτε εκπαιδεύονται σε αυτά. Ωραίο επιχείρημα! Μπράβο!Quote:
Originally Posted by Phoebus
Τελικά μόνο αυτό σου απομένει... οι αυθεντίες. Κι αυτές βέβαια επιλεκτικά. Your call, αλλά άμα είναι να στηρίζεσαι σε αυθεντίες, plz μη μας τα πρήζεις με εναλλακτικά, αντιεξουσιαστικά, απελευθερωτικά κοκ.Quote:
Originally Posted by Candiru
και το άρθρο που έβαλες δεν λέει και τίποτα καινούργιο, μήπως και εσύ στην όποια αυθεντία του στηρίζεσαι; Αυτος γιατί να μην είναι λαμόγιο των φαρμακευτικών εταιριών; πού ξέρεις τι καπνό φουμαρει;Quote:
Originally Posted by minus6
Aaah, the conspiracy...Quote:
Το άρθρο δεν το διάβασες μάλλον. Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει ο τύπος. Ξέρω ότι η ιστορία που λέει σχετικά με το FDA legislation είναι αληθινή. Βλέπεις η ιστορία με το FDA legislation είναι ιστορικό fact κι αυτό δεν αλλάζει ό,τι καπνό και να φουμάρει ο τύπος.
Το γεγονός ότι τα ομοιοπαθητικά πουλούνται στην Αμερική με "εναλλακτικό" τρόπο (aka χωρίς ελέγχους) είναι επίσης fact. Δεν υπάρχει τίποτα που ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό. Όπως ούτε για το γεγονός ότι οι ομοιοπαθητικοί κατά κανόνα δε χρειάζονται δίπλωμα γιατρού.
ps Btw, πριν μιλήσεις για λαμόγια των φαρμακευτικών καλό θα ήταν να κάνεις μία έρευνα σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις των διάφορων σκεπτικιστών. Μπορεί και να εκπλαγείς...
Whoa, μιλάμε για το εκπληκτικό αντεπιχείρημα. Μα φυσικά και δεν ασχολούνται με τέτοια, δεν είναι του "κλάδου" τους. Είσαι χαζός ή το παίζεις χαζός κατ'εξακολούθηση; Ένας αστρολόγος ωστόσο, θα ασχοληθεί και με την χειρομαντεία, και με τα ταρώ και όλες αυτές τις μπούρδες επειδή όλα αυτά είναι του κλάδου του, της πρόβλεψης του μέλλοντος. Το κατάλαβες τώρα πόσο άκυρο ήταν αυτό που είπες;Quote:
Επίσης ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτά που σου δίνουμε γιατί αμφιβάλλω αν το έχεις κάνει ποτέ. Το πρόβλημα μαζί σου βέβαια πλέον δεν είναι να αποδείξουμε ότι η κάθε μαλακία που υποστηρίζεις είναι όντως μαλακία. Για μένα το ζήτημα έχει πάει αλλού: στο να παραδεχτείς ότι "ναι ρε παιδιά, πίστευα σε μπούρδες τόσο καιρό" αλλά δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει γιατί ως φαίνεται νιώθεις ότι θα χάσεις "μούρη" ή κάτι τέτοιο απέναντι μου. Είναι τραγικό πως οι άνθρωποι αντί να ακούσουν τους άλλους και να αποδεχτούν την πραγματικότητα προτιμούν καθαρά εγωιστικά την δική τους φαινομενολογική αλήθεια γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν κύρος ή θα φανούν στους υπόλοιπους ανίκανοι ορθής κρίσης ή ανίκανοι να έχουν δική τους ισχυρή γνώμη. Ισχυρή γνώμη Candiru έχεις όταν έχεις και 5-10 γεγονότα να την υποστηρίζουν, διαφορετικά είσαι απλά ξεροκέφαλος. Είσαι ΠΟΛΥ ξεροκέφαλος, λες σε μας να ξεκολλήσουμε όταν εσύ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ πλέον, το οποίο είναι η πιο πούστικη και αισχρή πρακτική, αναφέρεις "αυθεντίες". Όταν εγώ πχ αναφέρομαι στον Νόμο του Avogadro ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες τις ομοιοπαθητικής, αναφέρομαι ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, όχι στον Avogadro.
Και μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια για να σε πείσω: αν μπορέσεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να κάνεις ένα πείραμα που ο Νόμος του Avogadro δεν ισχύει τότε θα εξετάσω πραγματικά τι λες. Τι κρίμα όμως για σένα (και τι ευτυχία για μένα) που ο Νόμος του Avogadro επαληθεύεται καθημερινά και χρησιμοποιείται ως βάση σε χιλιάδες εφαρμογές! Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που σου έλεγα πριν: Σου λέω "Ισχύει ο Νόμος του Avogadro" και εσύ μου λες "Όχι δεν ισχύει". Σε λυπάμαι πλέον που προσπαθείς κιόλας να κάνεις διάλογο εν τη προκειμένη, την στιγμή που ρε φίλε, δεν έχεις τίποτα, και εγώ έχω Royal Flush. Τι σκατά προσπαθείς να αποδείξεις, πες μου.
Είναι εύκολο να γίνει ένα merge με το thread της ομοιοπαθητικής plz?
το ότι γνωρίζω άτομα που τους ωφέλησε η ομοιοπαθητική δεν μετράει, μετράνε οι δήθεν έρευνες που δεν ξέρουν τι μετράνε σε καινοφανή φαινόμενα.
α, ώστε και ο τσαρλατανισμός έχει ειδικότητες, δεν μπορεί να σε θεραπεύσει με τα ωροσκόπια δηλαδή :P
Den nomizete oti to exete kourasei?
Επίκληση σε αυθεντία, conspiracies και προσωπικές μαρτυρίες. Σε τελική ανάλυση όλες οι crank θεωρίες είναι τόσο, μα τόσο ίδιες.Quote:
Ναι αλλά το κάνουμε με την άδεια του thread starter (thx m8)Quote:
Den nomizete oti to exete kourasei?
επίκληση σε αυθεντία: FDAQuote:
Originally Posted by minus6
conspiracie theory: παγκόσμια συνομωσία γιατρών και κρανκς ώστε να περάει η ομοιοπαθητική σαν αναγνωρισμένη ιατρική πράξη
προσωπικές μαρτυρίες: έρευνες που δεν ξέρουν τι ψάχνουν
αλλά επίσης μήπως οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν αποτελούν πανίσχυρο λόμπυ; αρα υπάρχει κάποιας έκτασης συνομωσία.
δεν αποτελεί άξιο λόγου στοιχείο ότι μέχρι και νοσοκομεία εφαρμόζουν ομοιοπαθητική και ότι συνταγογραφούνται σαν κανονικά φάρμακα; (ΕΕ, άσε το αμέρικα, άλλη κουλτούρα) Επίσημοι φορείς οι μεν επίσημοι και οι δε)
το ότι ενώ η συμβατική ιατρική αποτυχαίνει σε κάποια και έχει επιτυχία η ομοιοπαθητική γιατί να απορρίψουμε την προσωπική μαρτυρία όταν το αποτέλεσμα είναι θεαματικό; Τι γίνεται με τα μωρά και τα ζώα που εκεί το πλασέμπο δεν πιάνει εξ ορισμού;
re tsopano ...ase tis omoiopa8htikes kai koita na bgaleis kammia gkomena apo dw mesa giati to piasame to yponooumeno ...exeis bare8ei th zwh sou kai mpaineis edw mesa na to pai3eis mourh ..na trabh3eis oso perisoterh prosoxh mporeis mpas kai sou katsei mouni.
kai h malakia einai oti etsi opws pas me th xoufta sou 8a meineis kai 8a se trwme sth mapa gia poly kairo akoma
Ε; Κόψε τα υπονοούμενα και μίλα ξεκάθαρα. Τι "δήθεν έρευνες" και τι "καινοφανή φαινόμενα"; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν καμία επιρροή σε μικροσκοπικό επίπεδο και η χημική τους ανάλυση δείχνει ότι είναι ΝΕΡΟ. Τι "καινοφανές" έχεις παρατηρήσει; Ότι άνθρωποι γιατρεύονται εξαιτίας αυτών των φαρμάκων;...Quote:
Μα τι χαζομάρα. "Καινοφανές" με τον δικό σου τρόπο θεωρείς και ανθρώπους να γιατρεύονται από μαγνήτες, κρυστάλλους και πέτρες...;
Είδες FDA και νόμιζες ότι την επικαλούμε ως αυθεντία. Βέβαια δε διάβασες τπτ. Το ανάποδο έγινε (και γίνεται) Candiru.Quote:
Straw man. Κανείς δεν ανέφερε τσαρλατανική conspiracy. O τσαρλατανισμός δεν είναι conspiracy, είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα.Quote:
Btw, για ψάξε να δεις πόσα ήταν τα Πανεπιστήμια που δίδασκαν ομοιοπαθητική στις αρχές του αιώνα και πόσα είναι τώρα. Οι αριθμοί έχουν πέσει δραματικά. Αν υπάρχει conspiracy γιατρών και κρανκς δεν τα πάει και πολύ καλά.
Ξέρεις εσύ. Για δες το review του Randi.Quote:
http://www.randi.org/jr/200511/111805setback.html
3 απανωτές περιπτώσεις αποτυχίας. Οι δύο έρευνες (Ernst και Thorax) έγιναν με ομοιοπαθητικά πρότυπα. Ναι, αυτά που λέτε ότι αγνοούνται από τις έρευνες. Ο Ernst μάλιστα ήταν ο ίδιος εναλλακτικός. Για ψάξε να δεις πώς τον αντιμετώπισε το "εναλλακτικό" κατεστημένο της ομοιοπαθητικής κι έλα ξαναμίλα μας για εξουσίες κι αυθεντίες.
Yep, και προσπαθούν να μειωθούν οι ελέγχοι στα φάρμακα λόγω κέρδους. Απροσδόκητοι σύμμαχοι σ' αυτή την προσπάθεια οι ομοιοπαθητικοί και το νέο παράδειγμα (μη χέσω) του "ποιος τις γαμεί μωρέ τους ελέγχους".Quote:
Όχι και στην Ευρώπη έτσι γίνεται, απλά σε κάποιες χώρες τα καλύπτει η ασφάλεια. Στην Ελλάδα μία χαρά τ' αγοράζεις από φαρμακείο χωρίς συνταγή κι απ' ότι ξέρω το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες χώρες.Quote:
Αν η προσωπική μαρτυρία επαληθετεί και κλινικά καμία αντίρηση.Quote:
Ποιάνει στους γιατρούς. Γι' αυτό και πρέπει να είναι doubly blinded η μελέτη. Κάθε (μα κάθε) θετική αναφορά υπέρ της ομοιοπαθητικής βρέθηκε ελαττωματική (αντιπροσωπευτική περίπτωση στο link του Randi). Δες επίσης και το documentary που είχε βγάλει το BBC. Single blinded μελέτη και όλα ήταν καλά, doubly blinded και ξαφνικά τα αποτελέσματα εξαφανίζονταν.Quote:
Τόσο δύσκολο είναι να οργανώσουν μία σωστή μελέτη επιτέλους και να βουλώσουν όλους τους σκεπτικιστές; Να πάρουν και τα Nobel τους να γραφτούν και στην Ιστορία; Και μάλιστα αφού η ομοιοπαθητική δουλεύει... ή όχι;
τα ονόματα beneveniste και Ellis ή Ennis (δεν θυμάμαι) που ειδικά η δεύτερη επαλήθευσε με ντάμπλ μπλάιντ 2 φορές τον μηχανισμό της υπερβολικής αραίωσης σου λένε τίποτα; Δυστυχώς το έχω σε έντυπη μορφή, αναπαραγωγή από την γκάρντιαν.
Αυτούς εδώ που ξεκώλιασε ο Randi λες;Quote:
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... athy.shtml
Ναι, μου λένε κάτι. Μόνο που αυτά τα ονόματα θα έπρεπε να τα επικαλούμε εγώ. Εσύ είσαι αυτός που υποστηρίζει την ομοιοπαθητική, remember?