=)Quote:
Originally Posted by carheart
Printable View
=)Quote:
Originally Posted by carheart
Ωραία, εγώ καταλαβαίνω το εξής από αυτά. Κατηγορείς τον Ο'Malley που δεν έκανε άλλον έναν τυπικό black metal δίσκο (αυτό και αν είναι ένα είδος που ο κάθε πουθενάς βγάζει δίσκο) αλλά δημιούργησε την τομή της ακραίας μορφής του με μουσικές που ο ίδιος έπαιζε παλιότερα. Δηλαδή αν έπαιζε κανονικό bm θα τον παραδεχόσουν κιόλας (!) ενώ τώρα που το έστειλε έτη φωτός μακριά από συμβατικότητες, σου φαίνεται στάσιμος. Λοιπόν, αυτό μου φαίνεται πολύ ο,τι να ναι σκεπτικό. Όχι, δεν είναι προσβόλα, είναι η γνώμη μου πάνω σε μια γνώμη. Επίσης αν κατάλαβα καλά ταυτίζεις τους Sunn O))) με ambient. Δεν θα μείνω εκεί όμως. Αναρωτιέσαι γιατί παίζουν ambient τόσοι πολλοί. Και λόγω αυτού, καταδικάζεις την ambient. Λες και δεν υπάρχει διαβάθμιση στα γούστα των ambient ακροατών, αλλά ακούνε και τον "τελευταίο που παίζει με ένα laptop". Κανείς και όλοι ταυτόχρονα δεν πασάρουν την μουσική τους για τέχνη. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται αλλιώς την τέχνη. Και πίστεψε με, δεν θα ξανανοίξω κουβέντα για το τι "είναι" τέχνη και τι όχι.Quote:
Originally Posted by Pitsadoros
Θεωρώ ότι το πρόβλημα σου βρίσκεται στο ότι δεν σου αρέσει αυτό το είδος της μουσικής και ψάχνεις επιχειρήματα για να το υποβιβάσεις. Λες και ακούμε σε όλες τις περιπτώσεις μουσική για τον ίδιο λόγο. Μαγκιά κάνουν οι Nadja και οι Arc. Μαγκιά κάνουν και οι Sunn O))). Λες και προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με άλλο τρόπο.
Αν όντως δεν σπας πλάκα τόση ώρα, ανησυχώ λίγο. Αν όχι, μπορείς να μου εκθέσεις τις απόψεις σου για το που πάει η μουσική σήμερα, κτλ κτλ.
Basi afton pou diabasa mexri tora kataligo sto eksis simperasma:
Den eprepe na exei iparksei to otidipote se sxesi me akraio ixo(dil oles oi kiklofories pou bikan itan anousies) meta to 666 international.Tora pou kollane oi dhg? To 666 international itan o teleftaios diskos pou bgike kai itan ontos proodeftikos,me tin ennoia oti pige to otidipote kseroume peri akraias mousikis parapera.Kati antistoixo den exei iparksei mexri tora.To sxolio an epaize o O'malley blackmetal tha ton paradexomoun einai kata ti gnomi mou tragiko kai blakodes.
O o'malley kai o Anderson parousiasan me to Black 1 ena diaforetiko tropo na paixtei to black((kai oxi metal) theoorontas oti o akroatis panta einai orimos na ksexorisei oti black den einai mono bazo corpsepaint ksino kai paizo sinexi blastbeats)
Afto pou sindeei to black 1 me ena disko darkthrone i me to 666 international einai to sinaisthima pou prokalei.
To an kserei o O'malley kithara, ego sou leo oti de kserei.E KAI?
Ikseran na paizoun oloi osoi ana tin istoria exoun grapsei gamo tis mousikes?Alloi ikseran ,alloi den ikseran,sta @@ tous kiolas.
Den einai diagonismos epideksiotitas,einai tropos ekfrasis sinaisthimaton,allos thelei 500 notes na ekfrastei allos 1.
To zitima einai an agkizei ton akroati.Afta.
pao gia mprizoles
Σωστός.
Πιτσαδόρε περιμένουμε απάντηση.
ante poulO))) :headbang:
θενξ :)Quote:
Saint Vitus
Για πολλούς η απόλυτη doom μπάντα. Ξεκίνησαν στα 80's και έπαιζαν doom εν μέσω της έκρηξης του punk στα μέρη τους. Μια ματιά στον τότε κατάλογο της SST δείχνει πόσο παράταιροι ήταν, όμως στην πορεία και κυρίως μετά την διάλυσή τους αποδείχτηκαν άκρως επιδραστικοί. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στο line up τους με σημαντικότερη την αλλαγή τραγουδιστή που σηματοδοτεί τις δύο περιόδους τους - φανταστικές αμφότερες. Την 1η με τον Scott Reagers και την 2η με τον Wino.
Τα 5 πρώτα (s/t, hallow's victim, born too late mournful cries και V) είναι απαραίτητα. Μετά πας για τα C.O.D. (με τον Lord Chritus - CountRaven, Terra Firma - στα φωνητικά) και το Die Healing (όπου επέστρεψε o Reagers). Το Ηeavier Τhan Τhou είναι συλλογή και καλή εισαγωγή στο υλικό τους.
O Frank Zappa είχε δηλώσει σε κάποια γνωστή συνέντευξή του:
''Talking about music is like dancing about architecture''
Νομίζω ότι αυτή η πρότασή του, είναι η καταλληλότερη απάντηση σε τέτοια συζήτηση.
Quote:
Originally Posted by O)))zma
Οι Sunn για μένα είναι 0. Αλλά μιλάς σωστά. Τα λες πολύ μιαμ. Ειδικά εκεί για τις μπριζόλες.Quote:
Originally Posted by O)))zma
0)))
ok.
Tha pw kati poly aplo kai hlithio.
Opoios thelei akouei sun, opoios den thelei, oxi. Apo kei kai pera to na katseis na krineis an mia mousikh, opws kai kathe eidos texnhs, einai anousia/ wraia/ gamath klp odhgei ek twn pragmatwn se adie3odo kathws den yparxei antikeimenikh krish safto to thema. Panta tha yparxei mia merida koinou na ths aresei to otidhpote kai tote afto to otidhpote tha exei petyxei to skopo tou. Epishs to oti einai gnwstoi oi sunn, estw kai oxi gia thetikous logous, leei kati.
Προς Forumίους επιστολή περί των SunnO))):
Λοιπόν, ομολογώ πως ήμουν υπερβολικός όσον αφορά στο ambient. Ναι, δε μου αρέσει στο σύνολο του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και αν βγάλουμε την υπερβολή απ τις απόψεις που παρέθεσα γι΄αυτούς τους λόγους εξακολουθεί να μη μου αρέσει. Σέβομαι όμως τα γούστα οποιουδήποτε.
Οι Sunn τώρα. Οκ, το συναίσθημα. Ναι, το είχαν στις πρώτες δουλειές τους. Ναι, ήταν γαμάτο και ιδιαίτερο. Λέτε οτι με το Black One, επαληθεύηκαν οι black metal υποσχέσεις του O'Malley, γιατί έφερε το black στα δικά του drone μέτρα. Όλα όμως τα μαυρομεταλλικά συναισθήματα που κάνουν το Black One τόσο black υπάρχουν ΑΥΤΟΥΣΙΑ σε όλη την προηγούμενη δισκογραφία τους. Θες μονοτονία? Θες θεοσκότεινες ερμηνείες από καραcult λαρύγγια? Θες μαυρίλα? Γιατί λοιπόν το Black One είναι τόσο διαφορετικό? Δεν είναι ρε παιδιά. Είναι η ίδια μουσική κατεύθυνση. Εδώ είναι η στασιμότητα. Όσο με αφορά, πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο και μόνο. Θα μπορούσε να βάλει το γαμάτο στοίχημα με τον εαυτό του να διαπρέψει σε έναν black δίσκο όπως αυτόν που περίμενα εγώ. Δεν το κανε γιατί είναι χέστης. Παρόλο που "νιώθει", τον θεωρώ μεγάλο χέστη και απατεώνα που πλασάρει περσινά ξινά σταφύλια για κάτι διαφορετικό και "ντε και καλά ιερόσυλο για τους άσχετους αλλά ρηξικέλευθο για τους ψυλλιασμένους". Άλλη καραμέλα απο κει...
Εκτός αυτού μιλάμε για μουσική που παρόλο που έχει ως βάση την κιθάρα, δεν έχει riffs και κρουστά. Πόσο διαφορετικά μπορεί να εξελιχθεί? Έλεος ρε παιδιά. Δε γίνεται να εξελιχθεί. Πόσες διαφορετικές αποχρώσεις του feedback μπορείτε να φανταστείτε? Εγώ καμία. Οι Khanate κάπως σώζονται χάρη στον Dubin και μόνο.
Να βγάζει δίσκο όποιος δεν ξέρει κιθάρα? Ας βγάλει χέστηκα, αλλά να μου επιτρέψει κ εμένα να τον αμφισβητώ όταν βαφτίζει την έλλειψη τεχνικής του ως "το πιο βαρύ συγκρότημα του κόσμου"και άλλα φαιδρά. Και δεν απορρίπτω το ότι μια κουλή μπάντα παίζοντας με ψυχή μπορεί να με κολλήσει στον τοίχο (κατί τέτοιο μου έχει συμβεί πολλάκις άλλωστε) αλλά σκεφτείτε το και έτσι. Ποιός μπόρει να βγάλει περισσότερα (καλά) βιβλία: ένας γλωσσολόγος με άπειρα ερεθίσματα και πολλή φαντασία ή ένας απόφοιτος δημοτικού που μια φορά κι έναν καιρό του κατσε μια cool ιδέα?
Αυτά χώρις να θέλω να θίξω τα θεία κανενός.
Από τη μία καταλαβαίνω απόλυτα τι λέει ο Πιτσαράς, και μου έχει περάσει από το μυαλό πολλές φορές αυτό το "είναι το ίδιο πράγμα ρε γαμώτο". Και το έχω σκεφτεί για το Ablaze με το Under A Funeral Moon, με κάθε δίσκο των Lividity, με πολλές σονάτες του Bach, με πολλά κομμάτια των Sunn O))), ακόμα και με πολλά progressive rock κομμάτια, τα οποία είναι "ακόμα μια progressivιά" ή ακόμα και με δίσκους Sigur Ros.
Στο τέλος, it all comes down to this.
Δεν πιστεύω πλέον πως υπάρχει θεμελιωδώς καινούρια μουσική.
Θα υπάρχουν απλώς πράγματα που θα μας αρέσουν ακόμα και χιλιοπαιγμένα. Για τον carheart μπορεί αυτό να είναι οι Xasthur, για εμένα οι Torsofuck, για τον Kveld οι Sunn O))), για τον kalki οι Genocide Organ.
Αλλά ποτέ κανείς δεν θα ακούσει έναν δίσκο ΠΛΕΟΝ (πλεον: χρονικός προσδιορισμός με εφαρμογή και νοηματική υπόσταση μετά τον δίσκο των Thorns πχ "δεν υπάρχει τίποτα πρωτοποριακό πλέον που να μην έχει παιχτεί μουσικα") που να εμπεριέχει ένα ριζικά νέο ήχο, όλα έχουν γίνει, το θέμα είναι πόσο γουστάρουμε να αναπαράγονται με τις εναλλαγές και τους πειραματισμούς τους.
Αυτά.
Παρακαλώ οποιαδήποτε χρήση του νικνεημ μου να αποφευγεται καθότι έχουμε και ένα Α ιντελεκτσουαλ ιματζ να διατηρησουμε και δεν μπορούμε να συνδεόμαστε με τυχαίους Σανό