επος
Printable View
Έχω ένα αρχείο με καμιά δεκαριά φακέλους, καθένας εκ των οποίων περιέχει υποφακέλους οι οποίοι περιέχουν αρχεία. Υπάρχει κάποιος γρήγορος τρόπος να αντιγράψω όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο χωρίς να μπαίνω σε κάθε έναν υποφάκελο με τη σειρά?
(απαντηση χωρις επαρκή αιτιολογηση δεν θα βαθμολογηθεί )
Γέλασα βρε πούστη.
αν τα αρχεία είναι ίδιου τύπου κάνε ένα search (πάνω δεξιά στο ανοιχτό παράθυρο) στον αρχικό φάκελο για τον συγκεκριμένο τύπο αρχείου και διάλεξε τα όλα μαζί. αν είναι αρχεία word για παράδειγμα γράψε εκεί: [*.docx] αν δεν είναι γράψε [*.*] να στα βγάλει όλα.
Υποθέτω εννοούσε "αρχείο" as in "archive", όχι "computer file" :P
Kι επειδή δε θα καταλάβει τίποτα απολύτως από το παραπάνω, υπάρχει πιο απλός, windows-ικός τρόπος (που σκέφτηκα και δοκίμασα όπως μιλάμε, αλλα φαίνεται να δουλεύει, τουλάχιστον σε win7):
Windows explorer -> επιλέγεις τον φάκελο μέσα στον οποίο βρίσκονται οι υπόλοιποι φάκελοι -> πάνω δεξιά στο search box, πληκτρολογείς "*.?" (χωρίς τα εισαγωγικά ε) -> σου εμφανίζει όλα τα περιεχόμενα αρχεία από όλους τους φακέλους, αλλά όχι τους ίδιους τους φακέλους -> ctrl + A για να τα επιλέξεις -> ctrl + C για copy -> ανοίγεις τον φάκελο στον οποίο θες να τα μεταφέρεις -> ctrl + V για paste -> win.
ΥΓ. Nαι, δε θα έπρεπε να δουλεύει το "*.?", αλλά παρολαυτά μου δούλεψε πριν προλάβω να συμπληρώσω το wildcard.
ΥΓ2. Αν δε σου δουλέψει, πες.
ΥΓ3. Ναι, τώρα είδα ότι κάτι παρόμοιο πρότεινε ο αποπάνως αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ dos :P Mε "*.*" θα εμφανίσει και τους φακέλους. Technically, μπορεί να εμφανίσει φακέλους και με τον δικό μου τρόπο, αν έχεις κακές συνήθειες ονοματοδοσίας τους, αλλά είναι αρκετά απίθανο.
χτες βραδυ η blizzard ανακοινωσε νεο game κατα τη διαρκεια της blizzcon (η οποια τελειωνει σε λιγες ωρες) .
το ονομα αυτου ,overwatch.
https://www.youtube.com/watch?v=FqnKB22pOC0
https://www.youtube.com/watch?v=dushZybUYnM&list=UUlOf1XXinvZsy4wKPAkro2A
Το οποίο, λέγεται, είναι τα pvp κομμάτια (κατάλληλα διαμορφωμένα, φυσικά) του ακυρωμένου "Titan".
Free Mount & Blade μέχρι αύριο το μεσημέρι στο gog.
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ανοίξουμε κάποια στιγμή ένα θρεντ μόνο με απορίες, αλλά όπως και να 'χει, here it goes:
γνωρίζει κανείς τι ισχύει με τα theme templates που διαθέτει η Wordpress? Ας πούμε ότι μου άρεσε αυτό. Διαβάζω ότι ουσιαστικά, με το να το κατεβάσεις το theme, πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, πέρα απ' το να το εισάγεις στο dashboard του wordpress account σου. Με άλλα λόγια, δεν κάνεις κάτι παραπάνω απ' το να το δουλέψεις online και να το αγοράσεις, σωστά;
Υπάρχει η δυνατότητα να δουλευτεί ένα τέτοιο theme μέσα από Dreamweaver για παράδειγμα και μετά να ανέβει σε κάποιο χώρο που ήδη έχεις; Δε μου φαίνεται βέβαια πολύ λογικό, γιατί έτσι οι δημιουργοί του theme δεν κερδίζουν κάτι.
Παρακαλείται κάποιος γνώστης επί του θέματος να δώσει τα φώτα του και θα ανταμοιφθεί πάραυτα με συλλεκτικό αναπτήρα Παναγιώτη Ψωμιάδη + bonus μια Σοκοφρέτα με λευκή σοκολάτα, που μόλις κυκλοφόρησε. Ευχαριστώ!
invite για google inbox έχει κανείς;
Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα τι θες, οπότε απαντάω σε ότι κατάλαβα.
έχεις ένα template από wordpress και θες να δώσεις δικό σου χαρακτήρα.
Η απάντηση η απλή και εύκολη είναι, notepad , ανοίγεις τα αρχεία και αλλάζεις ότι θες, με F12 και ινσπεκτ ελεμεντ από τον κρομ βλέπεις τι θες να αλλάξεις.
Αν δεν έχεις καθόλου γνώσεις σε html/css κλπ και θες να το κάνεις με ένα εργαλείο wysiwyg τύπου dreamweaver τότε παίζουν κάτι τουτόριαλς αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι όντως σοβαρα.
Δεν είναι ως προς την παραμετροποίηση η απορία μου, αλλά ως προς τη χρήση. Με άλλα λόγια, γιατί να το κατεβάσεις, αν το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά είναι να το ανεβάσεις ξανά στη WordPress? Μπορείς να το κατεβάσεις, να το φτιάξεις όπως θέλεις και μετά να το ανεβάσεις σε δικό σου server (αν έχεις, μην κολλήσουμε σε αυτό) και να δηλώσεις domain name και να δουλεύει;
Τα περισσότερα σύγχρονα μη-δωρεάν wp templates (τα οποία θα βρεις όλα στο themeforest.com) έχουν δυνατότητες παραμετροποίησης με page builders σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να μην απαιτείται να πειραχτεί κάτι σε επίπεδο κώδικα. Αγοράζοντας ένα multi-purpose template μπορείς από το δικό του control panel να το φέρεις αρκετά κοντά σε αυτό που χρειάζεσαι, ό,τι και να είναι αυτό, κοστίζουν περίπου 40-60$.
Τώρα, αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο template το οποίο θες να χρησιμοποίησεις που δεν σου δίνει την παραπάνω δυνατότητα και θες να το αλλάξεις: Χρειάζεται να γνωρίζεις HTML, CSS, PHP, την API του Wordpress και να έχεις σαφή εικόνα του Template Hierarchy που χρησιμοποιούν. Δεν γίνεται να χρησιμοποίησεις κάποιο WYSIWYG editor.
To hosting γίνεται παντού, σε δικό σου σερβερ με πλήρη ελευθερία ή στο wordpress.com που σου παρέχει παραπάνω δυνατότητες με χρήματα.
Πολλά όμορφα themes και templates βρήκα στο wix.com και έχει μάλιστα έναν πολύ ωραίο online page builder. Γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος για τον οποία κάνω τη δουλειά έχει αρεστεί σε κάποια της wordpress, εξού και ο σχετικός περιορισμός. Εγώ νομίζω ότι κι αυτά στο wix μας/του κάνουν.
Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.
+
http://www.ion.gr/uploaded/newletter...reta_white.jpg
:maikl:
EDIT: Για την ιστορία, το ανέβασμα κάποιου δωρεάν theme στο control panel της WordPress, γίνεται μόνο αν είσαι premium user. Οπότε, καταλήξαμε σε ένα ομορφούλι από αυτά που βρήκα στο Wix, που σε upgrade σου δίνουν domain, hosting και vouchers 150$ για διαφημίσεις σε Google και Facebook. Αρκετά decent services για τιμές που ξεκινάνε από 8,25 ευρώ το μήνα, για όσο διάστημα θέλεις/χρειάζεσαι.
Έσβησα κατά λάθος ένα βίντεο από την SD κάρτα της φωτογραφικής. Κατέβασα διάφορα λογισμικά που κάνουν recovery, αλλά αντί για ένα .mov αρχείο, βρίσκουν ένα .mov και ένα .dat., με το .mov φυσικά να μην παίζει. Τι μπορώ να κάνω?
edit: νβμ, είμαι χακερόνι και το έσιαξα
Γνωρίζει κανείς αν (και πώς) μπορώ να έχω μονίμως shared resources μεταξύ 2 remote PCs, σαν να ήταν σε LAN, μέσω LogMeIn (WAN); Ή με οποιονδήποτε άλλο - σχετικά απλό - τρόπο; Ας πούμε, έχω μια βάση δεδομένων αποθηκευμένη στο ένα σύστημα, αλλά θέλω να έχω real-time πρόσβαση σε αυτή κι από το άλλο, με προεγκατεστημένο το software και στα 2 (δε με ενδιαφέρει να μοιράζομαι εφαρμογές/εκτελέσιμα, μόνο τα απαραίτητα resources). Υποσημείωση: το ένα XP και το άλλο 8.1.
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα, κάτι τέτοιο μήπως; Το LogMeIn γιατί δε σου κάνει;
Το έχω και το OpenVPN υπόψη, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Έλεγα μήπως κάποιος εδώ μέσα έχει κάνει ακριβώς αυτό που θέλω, ώστε να γλυτώσω χρόνο. Ήδη έφαγα κανά 3ωρο σήμερα, ψάχνοντας.
Δοκίμασα LogMeIn και έχω κανονικά remote control και file explorer, αλλά θέλω κάποια αρχεία (ένα φάκελο) να τα τρέχω/επεξεργάζομαι remotely και locally ταυτόχρονα σε πολλαπλά συστήματα, μέσω του προκαθορισμένου software. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.
Δε βρίσκω κάπου τέτοια λειτουργία στο LMI. Ίσως υπάρχει, αλλά ψάχνω παντού και δε βρίσκω κάτι.
Πχ. έστω βάση δεδομένων και πολλαπλά συστήματα που την επεξεργάζονται ταυτόχρονα, όλα έχουν προεγκατεστημένη τοπικά την εφαρμογή που την τρέχει (δε μας αφορά).
Σύστημα 1 (τοπικό-σέρβερ): έχει τη βάση.
Συστήματα 2, 3 & 4 (τοπικά-clients): επεξεργάζονται τη βάση.
Σύστημα 5 (απομακρυσμένο-client): επεξεργάζεται τη βάση.
Υπενθυμίζω, εφαρμογή και βάση είναι ταυτόχρονα ανοιχτά σε όλα τα συστήματα. 1-2-3-4 είναι ήδη στημένα και δουλεύουν όπως πρέπει. Το 5 είναι το πρόβλημά μου. Το 1 τρέχει XP, το 5 τρέχει 8.1 (αν και μάλλον είναι το τελευταίο που με απασχολεί, απλά το αναφέρω).
Απ'ότι κατάλαβα θες ένα shared filesystem μεταξύ όλων των pc απλά. Γιατι δεν σου κάνει samba (που παίζει απο default σε Windows) ή NFS?
Δε νομίζω ότι ένα filesystem αρκεί γι'αυτό που θέλω.
Με λίγα, απλά λόγια, θέλω να συνδέσω 2 LAN μέσω Internet, αλλά να συμπεριφέρονται σαν 1 LAN. Δηλαδή να ανοίγω Windows Explorer, να πηγαίνω στο Network και να βλέπω τόσο τα τοπικά πισί, όσο και αυτά του άλλου LAN. Ή να τρέχω Word, file/open και να ανοίγω ένα αρχείο από το άλλο LAN, με την ίδια ευκολία, σαν να ήταν τοπικά (όχι, το να έχω remote view αρχείων και ουσιαστικά να γίνονται transfer δε μου κάνει).
Κερνάω καφέ όποιον μου βρει λύση :P
Και γιατί μια παπαρίτσα σαν το OneDrive ή έστω και το κατεβασμένο Dropbox δεν κάνει τη δουλειά που θες; Πόσο συχνή πρέπει να είναι η ανανέωση των αρχείων στο cloud? Πάντως το OneDrive στα 8.1 δουλεύει λες και είναι local drive η κατάσταση.
Υeap. Shared filesystem it is. Βέβαια, θες επίσης να κάνεις κάπως bridge τα 2 LAN (ή να κάνεις τον Samba server να ακούει σε public IP). Για το bridging, θες site to site VPN που μπορείς να το κάνεις και με OpenVPN ή κανένα IPSec tunnel ανάλογα τι εξοπλισμό έχεις (αν πχ τα ρουτερ σου υποστηρίζουν IPSec/openvpn ή κάποιο άλλο software μπορεί να παίξει out of the box, αλλιώς θέλείς VPN endpoints και στα 2 LAN που να κάνουν forward traffic). Χοντρικά:
Και από το Network1, έστω SambaClient1 (10.0.0.10/24), SambaServer (10.0.0.1/24) και στο Νetwork2 έχεις SambaClient2 (10.0.1.10/24).Code:
------------- ------- ------- ----------
| Network 1 | ---- | GW1 | - PubIP1 < ------- Tunnel ----------> PubIP2 - | GW2 | ---- | Network2 |
------------- ------- ------- ----------
10.0.0.0/24 10.0.1.0/24
Client1, Client2:
==========
Map network drive -> \\10.0.0.1
Φραπέ σκέτο παρακαλώ.
No. Εξηγώ παραπάνω. Θέλω ταυτόχρονα read/writes στo ίδιo αρχείo, χωρίς την ανάγκη transfer.
Δεν έχω δουλέψει ποτέ Samba. Νόμιζα χρησιμεύει απλά ως κοινό fs μεταξύ win/linux/whatever που έχουν διαφορετικά. Θενξ. Θα το μελετήσω. Τα routers είναι free μαλακίες που δίνουν οι ISPs.
Φραπέ σκέτο από τα χεράκια μου!
Εμείς θα πιούμε μοτοκαφέ. Κάποτε.
ΑΝ "λεφτά υπάρχουν" για να γλυτώσεις ovpn πάρε static στα dsl σου .
Μην τον μπλέκεται με samba τον άνθρωπο , και με απλό windows sharing θα παίξει αν λύσει το θέμα ip προσβασημότητας.
Επίσης υπάρχουν και άλλοι πιο μπακάλικοι τρόποι που δουλεύουν, είχα σιάξει (δίνω σε όποιον θέλει) μια μαλακιούλα που άλλαζε δυναμικά iptables με βάση dyndns hosts.
Για αυτό που θες μπλιτζερ, μια χαρά σου κάνει και ο ΡΆΟΥΤΕΡ (usa) που δίνουν οι isp.
Λοιπόν η δουλειά είναι up for grabs. Είναι πιο πολύπλοκο απ'ό,τι περίμενα και δεν είμαι δικτυάς για να μπω σε τέτοια ταλαιπωρία. Θα πληρωθείτε κανονικά, εννοείται.
Όποιος το κατέχει και ενδιαφέρεται για κάτι έξτρα, πμ.
GET HYPED (και σωστή μουσική ε)
http://a.pomf.se/ohkntf.mp4
εδιτ: Λολ, νέο λινκ γιατί το άλλο το έκλεισαν. Μάλλον κάποιος τα έκανε σκατά στη capcom και το έβγαλε τώρα ενώ προοριζόταν για το Capcom Cup.
Γνωρίζει κανείς κανέναν καλό τρόπο να κάνω convert pdf to dxf ή dwg, αρχεία για autocad
κλεισαν τα τορρενταδικα και δεν βρίσκω κάτι, τα οφισιαλ trials απο διαφορα software δεν σε αφήνουν να κάνεις save
το Able2Extract Professional v7.0.0.12 σου κάνει; ή πες μου ποιο προτιμάς εσύ τέλος πάντων να σου το κατεβάσω και να σου το στείλω, 20 mb υπόθεση είναι.
xerei kaneis pws borw na katevasw ena mp3 pou paizei san background hxos se ena site?