:rofl:
Printable View
:rofl:
na sovareutoume ligo
04/10/1999 Για τα παιδιά που ταξιδεύουν…
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την έβδομη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επτά χρόνια μετά την ημέρα θλίψης για τον άδικο χαμό των έξι «αετόπουλων» στα Τέμπη, τιμώντας την μνήμη τους, παραθέτει ένα απόσπασμα από δημοσίευμα της εποχής που εκφράζει τα συναισθήματα της Παοκτσήδικης οικογένειας.
Αφιερωμένο στο Χαράλαμπο, τη Χριστίνα, τον Τάσο, το Γιώργο, τον Κυριάκο, το Δημήτρη και σε όσους έφυγαν από κοντά μας ταξιδεύοντας στους ουρανούς, με τον δικέφαλο της καρδιάς τους να τους συντροφεύει για πάντα…
"Όποιος δεν έχει ταξιδέψει με πούλμαν για να δει την αγαπημένη του ομάδα ν’ αγωνίζεται εκτός έδρας, πολύ δύσκολα θα καταλάβει αυτό το σημείωμα. Ημέρα χθες που η Θεσσαλονίκη έθαψε έξι παιδιά της, άκουσα στις συνηθισμένες, κατά την διάρκεια των τηλεοπτικών ειδήσεων συζητήσεις, μεταξύ γνωστών και φίλων, πολλούς να αναρωτιούνται, κάπως απαξιωτικά: «Τι το ‘θελαν, μωρέ να ΄ρθουν στην Αθήνα με τον ΠΑΟΚ;». Και κατά καιρούς, όταν συμβαίνει να έχουμε συμπλοκές φιλάθλων σε διάφορες πόλεις, ακούω τους γνωστούς, τυποποιημένους ανθρώπους να καταλήγουν εύκολα στο «ηθικόν δίδαγμα»: «Να δούμε τι ανατροφή έχουν πάρει αυτά τα παιδιά».
Το ταξίδι, λοιπόν, για το παιδί της εξέδρας είναι ένα κομμάτι μονάχα, ίσως και το ωραιότερο όμως, αυτής της συγκλονιστικής του διαδρομής μέσα από τα πιο όμορφα του χρόνια. Ταξιδεύει, γιατί είναι έγκλημα σ’ αυτή την ηλικία να παραμένεις στάσιμος. Η ομάδα του είναι πολλές φορές απλώς ένα πρόσχημα.
Στις ποδοσφαιρικές αυτές εκδρομές αναπτύσσεται, όσο πουθενά αλλού, η έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς συμπαράστασης του ενός προς τον άλλον. Αυτό που συνηθίσαμε να ονομάζουμε «χαρά της παρέας», μέσα στα πούλμαν των οπαδών είναι χειροπιαστή πραγματικότητα. Το σάντουιτς του ενός ανήκει και στον άλλον. Το «κερνάω μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό» είναι ενέργεια απολύτως φυσική, σαν να σκουπίζεις -ας πούμε- τον ιδρώτα από το κούτελο, δεν το σκέφτεσαι, το κάνεις.
Πολλές φορές, όταν ο ένας πει «δεν μπορώ να έρθω αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν έχω φράγκα», είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα θα πέσει σύρμα στους υπολοίπους και θα βρεθούν λεφτά. Λεφτά, που κανείς δεν απαιτεί να επιστραφούν ποτέ. Στα ταξίδια τους αυτά -που εμείς οι βολεμένοι βλέπουμε πάντοτε με κακό μάτι- τα παιδιά είναι χαρούμενα. Όπως δεν είναι, δηλαδή, στο σπίτι τους, στο σχολείο, στη γειτονιά, στην πόλη. Ερωτεύονται, συζητάνε, καβγαδίζουν, λένε σαχλαμάρες, τραγουδάνε, μερικές φορές υπερβαίνουν τα όρια…. εντάξει… Αλλά, γιατί είναι έγκλημα να υπερβαίνει τα όρια ένα παιδί 20 χρονών και δεν είναι όταν τα υπερβαίνει ένας πολιτικός 60 χρονών ή ένας δημοσιογράφος 40;
Ειρωνεία! Τη στιγμή που ο μισός πληθυσμός αυτής της τερατούπολης, της Αθήνας, την εγκατέλειπε από τον φόβο των σεισμών, αυτά τα παιδιά, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήρθαν εδώ. Και σκοτώθηκαν φεύγοντας, όταν οι αλαφιασμένοι Αθηναίοι είχαν πια επιστρέψει.
Τη στιγμή της σύγκρουσης κοιμόντουσαν… Ήταν γλυκός ο ύπνος τους, όχι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε καλό αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό, όσο γιατί απλώς είχαν περάσει ωραία. Είχαν ζήσει. Δεν είχαν μουχλιάσει, όπως όλοι εμείς. Στο καλό ρε φιλαράκια! Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και τα κασκόλ σας, να τον ομορφύνετε πιο πολύ τον ουρανό."
Άρθρο του Χρήστου Μιχαηλίδη
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 06/10/1999".
:( :beerz:
εχω εναν γνωστο που παιζει στον εθνικο μεσος θα τον ρωτησω επι του θεματος :rofl: :rofl: :rofl:Quote:
Originally Posted by Fixxxer
χαχα πες του γνωστου σου, αμα παιζει αμυντικο χαφ, τη γαμησε.
H Tσουμελέκα λείπει για να δέσει το γλυκό.
αμυντικο χαφ παιζει αλλα αλλαγη οποτε μπορει να την γλιτωσει :?Quote:
Originally Posted by Mitsmann
Ela, to 'vale prwros o Stefanos Xaris x8es.
Basika kykoforei apo email se email tis teleftaies meres ki etsi to ma8an oloi.
Μυριζομαι φοτοσοπ. Ον τοπικ, αν παει κι ο Βρυζας στον Εθνικο για επιθεση θα γινω εθνικος.
Σοβαρα τωρα, αυτοι στον Εθνικο την ομαδα να την ανεβασουνε κατηγορια θελουνε η να τη ριξουνε;
The newest registered user is petsarsky
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ύψους 90.230 ευρώ θα καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο σε 40χρονο φίλαθλο, ο οποίος έχασε το μάτι του από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, το 2003, στη Ριζούπολη.
Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο άτυχος φίλαθλος τραυματίστηκε εξαιτίας παραλείψεων των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «έκαναν πλημμελή έλεγχο στους εισερχόμενους εντός του γηπέδου». Πρόκειται, ειδικότερα, για τον Αχιλλέα Δραγούμη. Η φωτοβολίδα είχε σπάσει τα γυαλιά που φορούσε και τα θραύσματα των κρυστάλλων μπήκαν στο δεξί του μάτι. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά τελικά έχασε τη δυνατότητα όρασης από το μάτι αυτό.
Στην αγωγή του με την οποία στρεφόταν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζε ότι «αν η αστυνομική φύλαξη και οι έλεγχοι ήταν επαρκείς, δεν θα είχαν εισέλθει στο γήπεδο ταραχοποιά στοιχεία».
Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του παθόντος κατέθεσε έφεση σε βάρος της απόφασης, διεκδικώντας την αύξηση της αποζημίωσης στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πραγματικα πρεπει να μαζεψουν ολα τα χουλιγκανια και να δωσουν αυτοι τα λεφτα. Ενα εκατομμυριο κιολας, οχι 90 ψωροχιλιαδες. Εγω παντως για 90000 ευρω δεν το εδινα το ματι μου.
Και γενικά τα λεφτά να τα δώσουν τα αρχιδάκια των διοικήσεων.
Μία συνέντευξη τριών πρώην παικτών του Πανιωνίου στην Νορβηγική "nettavisen" σοκάρει τους Έλληνες φιλάθλους αλλά είναι άγνωστο αν θα... σοκάρει και τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι πρώην Νορβηγοί ποδοσφαιριστές Κρούζε, Μπέργκενσεν και Μπάκερουντ μεταξύ άλλων δήλωσαν στον δημοσιογράφο Μάριους Βικ ότι κατά την θητεία τους στον Πανιώνιο η εξέλιξη αρκετών αγώνων ήταν προκαθορισμένη και οι άνθρωποι της ομάδας, ήταν αυτοί που τους έλεγαν τι αποτέλεσμα έπρεπε να φέρουν στον αγώνα. Μίλησαν επίσης για δώρα, εξοχικά σπίτια σε διαιτητές και πολλά άλλα.
Ο Γιαν Ερλεντ Κρούσε ήρθε το καλοκαίρι 1998 στον Πανιώνιο και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου. Σε σύνολο 20 αγώνων πέτυχε ένα γκολ. Αγωνίστηκε σε 17 αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και σε 3 στην Ευρώπη.
Ο Κεντ Μπέργκενσεν ήρθε στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 1997 και έφυγε το καλοκαίρι του 1999.
Ο Λαρς Μπάκερουντ ήρθε στον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 1999 και αγωνίστηκε για έξι μήνες. Έπαιξε σε 14 ματς του Πανιωνίου, 12 των οποίων στο πρωτάθλημα οπου και αποβλήθηκε δύο φορές.
Τι είπαν όμως αναλυτικά;
Κρούσε: "Ο πρόεδρος μας έλεγε πόσο πρέπει να έρθει το ματς!"
Ερλεντ Κρούσε δήλωσε:
"Το 90% από την εμπειρία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν θετικά. Υπήρχαν, όμως και περίεργα. Αυτά είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Τα θετικά είναι ότι μας έδιναν δωρεάν σπίτι στην παραλία, αυτοκίνητο και έκανες εύκολα φίλους.
Οι αρνητικές μου εμπειρίες είναι ότι πολλές φορές έμπαινε ο πρόεδρος πριν το ματς, στα αποδυτήρια και μας έλεγε πόσο πρέπει να έρθει το παιχνίδι! Αν θα πρέπει να κερδίσουμε με κάποιο σκορ ή να χάσουμε με κάποιο σκορ.
Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, αλλά αυτά που έλεγε ο πρόεδρος.
Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να καταλάβει ο καθένας τον ρόλο του και έπρεπε να τον αποδεχτούμε. Αν κάποιος αντιδρούσε, τότε θα έβαζε τέλος στην καριέρα του. Αισθάνομαι ντροπή για όλα αυτά, γιατί ο Πανιώνιος έχει καλούς οπαδούς. Αξίζουν κάτι καλύτερο από τους στημένους αγώνες. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν ήταν μόνο στους αγώνες, αλλά και στους διαιτητές",
Μπέργκενσεν: "Όλα ήταν στημένα"
Ο Κεντ Μπέργκενσεν, ο οποίος τώρα είναι προπονητής στην Μπόντο Γκλιντ, επιβεβάιωσε τα όσα είπε ο Γιαν Ερλεντ Κρούσε.
"Ετσι ήταν, και μπορούσε κανείς να αντιδράσει γιατί θα εξαφανιζόταν από τον χάρτη. Επρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τότε που έφυγα για να πάρω τα λεφτά μου. Ο μισθός μου δεν έμπαινε ποτέ στην ώρα του. Κι’ αυτό είχε επίδραση στο στήσιμο, γιατί έλεγαν:
"Αν δεν συμμορφωθείς δεν θα πάρεις ποτέ τα λεφτά σου". Γι’ αυτό ήταν πιο εύκολο για μια ομάδα με πολλά λεφτά να προσεγγίσει κάποιον παίκτη για να κάνει ένα λάθος σε ένα παιχνίδι, να βάλει ένα αυτογκόλ.
Θυμάμαι στο τέλος της σεζόν, σε ένα παιχνίδι είχε γίνει ένας πλειστηριασμός, γιατί η αντίπαλη ομάδα έπρεπε να δώσει περισσότερα λεφτά από το πριμ που έδινε ο ιδιοκτήτης, γιατί για την άλλη ομάδα ήταν σημαντικό να μείνει στην κατηγορία. Οι διαιτητές ήταν αγορασμένοι και πληρωμένοι.
Αισθανόμουν ότι όλα ήταν στημένα και όλα αυτά από πρόσωπα υψηλά ιστάμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Θυμάμαι ότι ο πρόεδρος γύρισε από μια κλήρωση ευρωπαϊκού Κυπέλλου και μας έδειχνε με περηφάνια την κάρτα του Νιλ Σούτλεγερν. Νόμιζε ότι έκανε έναν καλό φίλο που θα τον βοηθούσε, γιατί ήταν παράγοντας ομάδας που κέρδισε δυο πέναλτι με την Γιουβέντους.
Οι διαιτητές υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν πληρωθεί και από τις δυο ομάδες και στο τέλος της καριέρας μου που έμεινα στον πάγκο, οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν. Μια φορά είπα σε κάποιους ανθρώπους της ομάδας, ότι έχω αγωνία για το αποτέλεσμα, γιατί δεν παίζαμε καλά και ο πρόεδρος χαμογέλασε και μου έκανε μια χειρονομία με τα χέρια, εννοώντας το χρήμα!
Ο διαιτητής ήταν αγορασμένος και θα κερδίζαμε ούτως ή άλλως. Θυμάμαι ότι όταν παίζαμε στην Ευρώπη, τι έγινε όταν έμαθαν ότι ο διαιτητής ήταν Νορβηγός. Οργάνωσαν ένα ταξίδι στην Νορβηγία και του πρόσφεραν ένα εξοχικό σπίτι στην Ελλάδα! Τότε θα παίζαμε εναντίον μια κυπριακής ομάδας τον Απόλλωνα Λεμεσού, την σεζόν 1998-99, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εμείς τους είπαμε να μην κάνουν ποτέ κάτι τέτοιο."
Ολσεν: "Δεν θυμάμαι"
Η νορβηγική εφημερίδα βρήκε και μίλησε με τον διαιτητή εκείνου του παιχνιδιού, τον Ρόι Χέλγκε Ολσεν που διέψευσε όλα αυτά...
"Θυμάμαι το παιχνίδι, αλλά δεν θυμάμαι να μου πρόσφερε κανείς τίποτα. Οι Σκανδιναβοί διαιτητές έχουν καλή φήμη και γνωρίζουν ότι δεν κερδίζουν τίποτα με την δωροδοκία".
Στο μεταξύ ο Λάρς Μπάκερουντ, αναφέρθηκε σε ένα αγώνα του Πανιωνίου με την Προοδευτικη:
"Δεν θυμάμαι να έπιασε εμένα κάποιος, αλλά μέσα στην ομάδα γίνονταν όλα αυτά. Θυμάμαι ένα παιχνίδι, το καλύτερο που έλαβα μέρος (γέλια), με την Προοδευτική. Ξαφνικά βγήκαν εκτός ενδεκάδας όλοι οι ξένοι. Υπήρχαν 21 παίκτες στο γήπεδο, που δεν έκαναν τίποτα και φυσιολογικά το παιχνίδι έληξε 0-0. Το πρόβλημα ήταν με έναν Νοτιοαφρικανό, ο οποίος δεν κατάλαβε τι γινόταν και έπαιζε σαν Θεός... Μετά από 25 λεπτά τον άλλαξαν (σ.σ. βέβαια είχε βγει ο Δήμος και την θέση του είχε πάρει ο Παπαδόπουλος). Εχω μιλήσει με Νορβηγούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές και μου έλεγαν τα ίδια. Πολλές φορές περνούσαν "φακελάκια" από χέρια για να κλείσουν μια συμφωνία. Τα ίδια γίνονταν και στο ποδόσφαιρο. Προφανώς τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Αλλά όχι από την ΕΠΟ αλλά από την ΦΙΦΑ, που πίεσε τους συλλόγους για τους μισθούς και τα πριμ"
Ντόκεν: "Δεν έζησα τέτοια πράγματα"
Ο Αρνε Ντόκεν, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό την δεκαετία του ’80 είπε από την πλευρά του ότι αυτός δεν έζησε τέτοιες καταστάσεις στην Ελλάδα:
" Εγώ δεν έζησα τέτοια πράγματα στην Ελλάδα. Μπορεί ο Μπάκερουντ να τα λέει, αλλά εμένα δεν μου συνέβη κάτι τέτοιο. Μια καλή ομάδα στην Ελλάδα είναι φυσικό να προστατεύεται από τους διαιτητές και αυτό γίνεται παντού, όπως στην Νορβηγία με την Ρόζενμποργκ. Δεν ξέρουμε τώρα τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι ο Ρόνι Γουίλαν, όταν ήταν στην Πανιώνιο, έκανε έκθεση στην ΕΠΟ και ανέφερε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου".
Σιότροπος: "Κακόγουστα αστεία"
Να σημειώσουμε ότι οι πρώην ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου μιλούν για την σεζόν 1998-1999.
Προπονητής του Πανιωνίου, τότε, ήταν ο Ιρλανδός Ρόνι Γουίλαν και πρόεδρος ο κ. Λουκάς Σιότροπος που δήλωσε:
"Μένω έκπληκτος. Κακόγουστα αστεία νόμιζα ότι ήταν μόνο τα Ολλανδικά. Ο δημοσιογράφος και οι τρεις παίκτες έχουν μεγάλη φαντασία"
Ο Γουίλαν είπε: "Ο κ. Σιότροπος ήταν τζέντλεμαν. Δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν πριν και μετά την θητεία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο".
Εδώ μπορείτε να βρείτε το δημοσίευμα.
Οι Νορβηγοί λίγες ώρες πριν το ματς στο Καραϊσκάκη μας... έστησαν στον τοίχο.