αυτό δεν είναι εξευτελισμός δηλαδή?
Printable View
Πω συμφωνω με φρηκ μπραδερ, ΤΣΙΠΡΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΝΩΤΙΚΕ ΗΓΕΤΗ
<3
apo simera to apogeuma i nea grammi twn germanikwn mme einai: anadiarthrwsi xreous isws einai mia lisi k ama iparxei thelisi ola ginontai
tha to kanoun to thauma tous ta troll pisteuw
εξακολουθεις να βλεπεις γερμανικα μμε. καλα να πάθεις
Δε βλέπω να έχουν τουμπάρει καθόλου πάντως. Τελεσίγραφο για μνημόνιο μέχρι την Κυριακή ή Grexit είναι η φάση.
Κάτι που μου τη σπάει πολύ: πρωθυπουργοί - δορυφόροι της Γερμανίας ΚΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, από κάτι χώρες τύπου Σλοβακία - Λιθουανία που είναι τρεις φορές σε χειρότερη μοίρα από την Ελλάδα να κάνουν δηλώσεις τύπου "να τηρηθούν οι κανόνες", "αυτοί που χρωστάνε να πληρώσουν", "η ελλάδα κινδυνεύει με κούρεμα καταθέσεων", κλπ. Τσουτσέκια.
μας διαφεύγει σε όλους το σενάριο της Μερκελ από το 2011? περί BRICS?
http://ufa2015.com/
σήμερα και αύριο αυτό
http://tass.ru/en/world/806684 για κάτι τέτοιο λες έτσι;
ΝΕ
και γιατί λες ότι το σενάριο αυτό είναι της Μέρκελ;
νομίζω πως η λειτουργία της BRICS έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το 2016...
σύντροφε δεν με παρακολουθείς , wikileaks 2011
http://www.electricrequiem.com/forum...=1#post1282822
H μερκελ ήθελε να στείλει το ελλαδιστάν εκεί και όχι στο ΔΝΤ
Σώτε σαν μπρικς λειτουργεί κανονικά , σαν NDB θα είναι από το 2016
Σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας θα χρηματοδοτήσει το IMF μια τέτοια μεταφορά χρέους
ολα πανε κατ ευχην , φανταστειτε να ειχε βγει το ΝΑΙ και να περναγε ολο αυτο το πακετο που θα περασει ο Τσιπρας η ΠασοκοΝΔ θα καιγοταν ο τοπος !
ρε μαν έχεις κουράσει λίγο
τι θα μπορούσε να κάνει δηλαδή ο Τσίπρας για να ΜΗΝ κράζεις?
προσπαθεί να κάνει μια νορμαλ βιώσιμη συμφωνία και έχει τους πάντες εναντίον του - μήντια, ευρώπη, τράπεζες, αντιπολίτευση
η λογική μου λέει ότι αν η Ευρώπη "σπάσει", θα πρέπει να το κάνει μετά για όλους τους επόμενους, aka δε θα το κάνει
και ταυτόχρονα οι ευρωπαίοι προσπαθούν να τον κάνουν να φαίνεται μαλάκας_ψεύτης, επειδή προφανώς δε γουστάρουν αριστερή κυβέρνηση
και έρχεσαι εσύ, που ΔΕΝ είσαι κρετίνος, ΔΕΝ είσαι νεοφιλελές και ΔΕΝ είσαι μπογδάνος, και κράζεις
δε το πιάνω
ΔΕ θα υπογραφεί συμφωνία. ακόμη και αυτό το κείμενο να κατέβει ο τσίπρας, κάπου θα βρουν "οι άλλοι" να τα σπάσουν. τι δεν έχετε καταλάβει τόσους μήνες κι εσείς και η μισή κυβέρνηση.
κραζω ρε φιλε γιατι ο κοσμος ειπε ΟΧΙ στο σχεδιο Γιονκερ και αυτος παει να περασει την συμφωνια που ο κοσμος δλδ τα 2/3 ΔΕ ΘΕΛΕΙ , τι δεν καταλαβαινεις ; εκτος και αν λενε ψεμματα ολα τα media και δε θελει συμφωνια λιτοτητος 10 δις ευρω σε δυο χρονια , που τοτε ειμαι πολυ λαθος . Κραζω γιατι εταξε βασικο μισθο 751 ευρω , καταργηση ΕΝΦΙΑ , αφορολογητο στα 12.000 και μαλλον , ισως πιθανοτατα να μη καταφερει τπτ απο το προγραμμα Θεσσαλονικης , δλδ τι θες να του πουμε και μπραβο ;
μέσα στο 2016, όπως είπαν
το 2016, όπως είπαν
το δεύτερο εξάμηνο του 2015, είπαν
υποσχέσεις που έγιναν μετεκλογικά ε
τεσπα, δεν είμαι για πόλιτικς, πρώτη φορά όμως βλέπω καλές προθέσεις από κυβέρνηση and that's all
Βασικά μπήκε και θέμα ΕΕ ή είναι μόνο αποσπασματικές απειλές;
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.
λοιπον διαβασε να μαθεις αφου δε μπαινεις πολιτιξ , το σχεδιο των 100 (εκατο) ημερων
http://www.avgi.gr/article/1317327/a...-tis-aristeras
Δηλαδη σορρυ, αλλα δε σου φταιει κανεις αν εσυ απο αυτες τις δηλωσεις καταλαβες οτι ολα οσα λεει θα εχουν ηδη εφαρμοστει μεσα σε 5 μηνες, ειδικα οταν απο αυτους τους 5 μηνες οι 3 εχουν χαραμιστει σε ταξιδια προς Βρυξελλες και καθε αλλη Ευρωπαικη πολη. Δηλωσε ποιες θα ειναι οι προτεραιοτητες, σε ερωτηση που του εκαναν για τις 100 πρωτες μερες. Αμα σου λεγαν οτι θα εχεις μονοκερο και το σπαθι του Χημαν καθως καβαλας ενα ουρανιο τοξο, σε εχω ικανο να τους εκραζες που δεν το εκαναν.Quote:
* Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες των πρώτων 100 ωρών και των πρώτων 100 ημερών για την κυβέρνησή σας;
Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του Μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά των νόμων που ελέγχουν τις απολύσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου και την προώθηση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Για τις πρώτες 100 ημέρες προτεραιότητα θα έχουν επίσης οι πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και φυσικά το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Και ας μην ξεχνάμε, φυσικά, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Στηριζω αυτα που εγραψε ο σουπερματσομαν 100% απο πανω. Τουλαχιστον απο τη στιγμη της συνεντευξης μεχρι σημερα, εχει ξεβρωμισει ο τοπος αρκετα, δε σημαινει οτι δε βρωμαει αρκετα ακομα.
ο λαος ακυρωσε με την ψηφο του το μνημονιο την Κυριακη , ας δωσει λοιπον την προταση του και αν δεν την δεχτουν να χαιρετησει και να μη δεχτει αλλο μνημονιο .
Συμφωνω οτι είναι κουραστικο να κανεις μια ευκολη κριτικη καφενείου γιαυτο τουλαχιστον ξεκαθαρισε μας κατι. Σε αυτή την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί μετα τις εκλογες και φαινεται να παρακολουθείς εχεις εντοπισει συγκεκριμένες επιλογες που έπρεπε να είχε κάνει η κυβέρνηση και με ποιο κοστος για να τις συζητήσουμε? Ηταν λάθος πχ το δημοψήφισμα, η ασάφεια, έπρεπε να πάει σε δραχμή ή να εφαρμόζει όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης την επομένη των εκλογών?
να διαπραγματευτει οσο καλυτερα (και συντομοτερα) γινεται και να διωξει τους γραφικους , οταν η πτβ λεει οτι το χρεος ειναι απεχθες ολο και οτι μας χρωτανε οι Γερμανοι 350 δις αποζημιωσεις , η πας με αυτο το χαρτι στην διαπραγματευση εφοσον την στηριζεις η την παραιτεις πχ . οταν βαζεις τον κοσμο να ψηφισει κατα της λιτοτητας , δε περνας μετρα λιτοτητας αλλιως γιατι σκατα εγινε το δημοψηφισμα ;
Όλα αυτά έγιναν και είμαστε στη σημερινή κατάσταση. Εγώ σε ρώτησα αν έχεις καταλήξει σε κάποια επιλογή η οποία θα μας έφερνε σε καλύτερη θέση από αυτή που είμαστε. Έπρεπε δηλαδή για σένα να διαγράψει την Ζωή και να μην κάνει δημοψήφισμα?
να παει με την προταση του , να διαπραγματευτει συντομα , αμα δεν την δεχτουν και εχει σχεδιο για δραχμη να πει τα λεγαμε , αμα δει οτι δε περναγε να παρει των δανειστων να μεινουμε στο ευρω . Η διαπραγματευση ηταν αστεια , αμα κατσεις και διαβασεις καποια ισοδυναμα , πχ εσοδα απο ΦΠΑ εφετος 50 μυρια του χρονου 700 ... 350 μυρια απο τεχνολογια κινητων 4-5G , εσοδα απο λιστα λαγκαρντ 6-8 δις κλπ... λογικο ειναι να μη περασουν μου φαινεται .
υστερα απο το συμβουλιο πολιτικων αρχηγων που συγκαλεσε ο τσιπρας και την εμφανιση του στο ΕΚ, ειναι πιο πιθανο να διαγραψει λαφαζανη, λαπαβιτσα και αλλους που ισως φερουν αντιρρησεις σε ενα νεο μνημονιο, παρα να παει πισω στη δραχμη.
ελεος πια, διαβαζουμε ολες τις ανοησιες στα ελληνικα χαζο-sites να τις διαβαζουμε και στο ER?
Άλλη μία φοβερά έγκυρη πρόβλεψη από τον Aleister.
για 'μενα το μεγαλύτερο αίνιγμα αυτή τη στιγμή είναι το εξής:
έχει τα αρχίδια και την ψυχραιμία ο λαός να αντέξει κάνοντας τη σωστή επιλογή? ο δρόμος που επέλεξε με την κυβέρνηση συριζα και το ηχηρό όχι στο δημοψήφισμα είναι συγκεκριμένος και πάει μόνο μπροστά. ή θα το πάμε μέχρι τέλους ή θα τα χάσουμε όλα.
γνώμη μου είναι ότι την Κυριακή θα έχετε συμφωνία.
Αν δε γίνει συμφωνία πέφτει η κυβέρνηση κι έρχεται μια νέα και την υπογράφει. Μην το κουράζετε...
Γενικά πολλή βιασύνη για κράξιμο ρε παιδιά. Αράξτε λίγο να δούμε που το πάει ο άνθρωπος. Ως τώρα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, έχει προκαλέσει ΤΟΝ χαμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί τονίζουν πόσο μεγάλη ιστορικοοικονομικοπολιτικη μαλακία θα είναι ένα grexit και θέλουν να επιτευχθεί μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπ'όψιν και το σαφές όχι του δημοψηφίσματος. Μνημόνιο θα είναι φυσικά η πρόταση που θα υποβάλλει, τι θα ήταν? Το θέμα είναι πως ξεκάθαρα προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο γίνεται, ενώ φαίνεται πως έχει πρόθεση για μέτρα που θα βοηθήσουν όντως στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και τέλος πάντων μια στροφή των βαρών προς "τους πάνω".
Η μεγαλύτερη δυσκολία στη θέση του Τσίπρα, είναι πιστεύω ακριβώς η επίγνωση πως αν αρνηθεί να υπογράψει οτιδήποτε, θα παραιτηθεί/τον ρίξουν, και οι επόμενοι θα υπογράψουν τα χειρότερα, ενώ αν υπογράψει κάτι που περιέχει υφεσιακά μέτρα, θα εξεγερθούν οι περισσότεροι και θα τον πουν προδότη του Έθνους που δεν άκουσε τη σαφή Λαϊκή Εντολή. Ας είμαστε λίγο διαλλακτικοί λέω εγώ, αφού εντός ευρώ, δε νομίζω πως μπορεί να μας φέρει άλλος καλύτερη συμφωνία. Τώρα το αν αυτή είναι η σωστή οδός ή καλύτερα να πούμε YOLO και δραχμούλα, δεν το ξέρω και προσωπικά το φοβάμαι λίγο σαν σενάριο, παρ'όλο που μακροπρόθεσμα μάλλον θα ήταν καλύτερα, αλλά τέλος πάντων θα ήθελα να δω και τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα σε βάθος χρόνου, κι ας το ξεκινήσει με ένα πιο λαιτ μνημόνιο.
Νομίζω αυτό που είπε η drumsick είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεται ο μέσος όρος των ανθρώπων του "όχι".
o freak θα είχε εξελιχθεί στο καλύτερο επικοινωνιολόγο του σαμαρά. θα του γλίτωνε πιθανώς και τη θεσούλα, κάτι που δεν κατάφεραν γατάκια τύπου πρετεντέρη :P
τα ενδεχόμενα είναι τα εξής:
- αν η συμφωνία είναι τέτοια η οποία "δεν υπογράφεται" από την παρούσα κυβέρνηση (λογικά τέτοια θα είναι), μάλλον πάμε σε εκλογές
- αν "οι άλλοι" απλά γαυγίζουν και προσπαθούν να το τραβήξουν στα άκρα μπας και δεχθούμε να μας σοδομίσουν χωρίς σάλιο και στο τέλος προσφέρουν κάτι καλύτερο (πρέπει να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα), τότε το συζητάμε.
Επειδή η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν τα όρια τους, ετοιμάζω πραξικόπημα τη Δευτέρα και γερά μαπίδια σε κομμούνια και αναρχοάπλυτους με την παρέα μου (Μπαρμπαλιός και λοιποί). Όλοι οι μαομπούληδες και οι σταλινόφλωροι θα μάθουν από κοντά τι θα πει Λοκ-ιανή γροθιά.
καλα δε λεω και κατι τρελο , οτι η συμφωνια αμα ειχε γινει συντομοτερα θα ηταν καλυτερη , και να διωξει τους γραφικους που αποτελουν τροχοπέδη για το μελλον της χωρας οπως λεει οτι την βλεπει ο Τσιπρας .
το ερωτημα ειναι κατα ποσο ειναι διατεθειμενος να συγκρουστει με μεγαλοκαρχαριες γιατι μεχρι στιγμης δε μ εχει πεισει και τοσο -καλο παραδειγμα αποτελει η εξορυξη στις σκουριες. ειναι πολυ νωρις ακομα για να πουμε παντως, θελω να ελπιζω πως απλα δεν ηθελε να εχει περισσοτερα μετωπα ανοικτα και πως μετα την υπογραφη μιας (γαμησε τα) συμφωνιας θα κοιταξει να διευθετησει οτιδηποτε αλλο. διαφορετικα, ολο αυτο θα αποδειχθει μια φουσκα που μεγεθυνθηκε ωστε να καταφερουν να περασουν ακομα πιο σκληρα μετρα που υπο αλλη περιπτωση θα προκαλουσαν αντιδρασεις. ηδη πολλοι γυρω μας, το βλεπετε και εσεις, θα δεχοντουσαν πλεον ενα νεο μνημονιο απο εκει που ηταν καθετοι προεκλογικα