Quote:
Originally Posted by
Odonian
Μπα, απλά μιλάω τη γλώσσα σου. Πολλές φορές (να και πιο πάνω με τον Φάντομ) έχεις προσπαθήσει να επιβεβαιώσεις τον εαυτό σου και την επιστήμη σου με το να μας υπενθυμίζεις ότι όλα αυτά τα λένε στα πανεπιστήμια και άρα είναι πολύ σημαντικά. Φαντάστηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι παρόμοιο. Βέβαια αν μας διδάσκουν κάτι τα μαθηματικά είναι humility, ενώ ο ξερολισμός των οικονομοτέτοιων δεν έχει όρια.
Δεν ξέρω τι σκατά μαθηματικά σου μάθανε γιατι δεν υπάρχει καμία λογική στο παραπάνω. Τα περιστατικά που αναφέρω (οτι econometricians εχουν συνεισφέρει ενα μεγάλο κομάτι των στατιστικών δημοσιεύσεων σε στατιστικά τζουρναλς) είναι πραγματικό. Το οτι αμα γουστάρεις μαθαίνεις τις τεχνικές στην οικονομετρία σε μισό εξάμηνο δεν ισχύει. Αν θες να κάνεις κάτι παρόμοιο για να τα χώσεις στον ξερολισμό των οικονομολόγων, βρες ενα πραγματικό περιστατικό ορ σατ δε φακ απ.
Οσον αφορά τον ξερολισμό των οικονομοτέτοιων, ΟΚ προφανώς εννοείς οτι όταν πετάγονται μαλακίες που είναι απλά λάθος, του στυλ πχ "οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν τι λένε", η "εγώ βγάζω τα μαθήματά σας σε μισό εξάμηνο" αν βγω και πω "εχμ, αυτό δεν ισύει" είμαι ξερόλας και το σωστό θα ήταν να σκάσω και να δεχτώ επιτέλους οτι ολοι οι οικονομολόγοι είμαστε τσαρλατάνοι. Ρε δε γαμιέσαι?