α,fail τοτε.
Printable View
α,fail τοτε.
παιδιά κάτι άσχετο που μου ρθε ναι;
ο πιτσιρικάς ο παπανικολάου του γαύρου είναι ωραίο πουλέν και θα αφήσει εποχή αν πάρει ευκαιρίες..
Τι πουλέν, ήδη έχει χρυσα και MVP και ότι θες από το 2009, αλλά θάφτηκε με τη μεταγραφη. Κρίμα.
μπραβο στα πλουσιοπαιδα που πηραν το κυπελλο ελλαδας
αυτο δεν αναιρει βεβαια οτι παραμενουν το ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
λατρεύω αυτη την λογική του παράλογου . ειδικά στο μπάσκετ .
στο ματς στο σεφ είχα άλλη μια επίθεση και εγω να κάνω. ΑΝ έβαζε την βολή λοιπόν , εγώ λέω πως θα βάζαμε καλάθι μετά .
καταταλλα το φαπαναθιναικος τοπα γιατι εφετο ήμαστε 14-3 στις νικες .
όπως ειπες τα ματς που έρχονται ειναι τα πιο κρίσιμα , μέχρι τωρα ,κατα την γνωμη μου ,ο ολυμπιακός εχει δείξει πως τα θέλει πιο πολύ , αν καταφέρει ο παναθηναϊκός και σπάσει παλι την εδρα ειναι ντροπη .
Το ποστάρεις εδώ που μιλάμε για μπάσκετ, συμπάθα με αν δεν κρατάω αρχείο με το τι γίνεται στα σπορ που δεν παρακολουθώ.
Επιμένω ότι ακόμα και αν δεν σας "χάρισε" το ματς ο ΠΑΟ, σίγουρα δεν το χτύπησε απλά για να το πάρει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην τελευταία επίθεση, όταν είδαμε ότι η διαφορά δύσκολα φτάνει εκεί που τη χρειαζόμαστε, όλοι βλέπαμε ότι θα προσπαθήσει να το πάει παράταση ο Ζέλικο. Όταν η μια ομάδα παίζει γι' αυτό και όχι για να το πάρει έστω και με έναν πόντο, σαφώς έχεις πλεονέκτημα - όπως και έχεις πλεονέκτημα στην παράταση όταν από το 0-0 εσύ θες απλά να "μη χάσεις πολύ" ενώ ο αντίπαλος διαφορά. Ρίσκα, βιασύνες κλπ.
Η γνώμη μου είναι ότι γενικά και συνυπολογίζοντας πολλούς παράγοντες έχουμε καλύτερη ομάδα. Αυτό δε σημαίνει τίποτα με μειονέκτημα έδρας και τόσα ματς, αλλά η γνώμη παραμένει.
Άντε καμιά μπασκετοκουβέντα θα κάνουμε;
Καταρχάς να πούμε για άλλη μια φορά πόσο ΑΘΛΙΟ έχει γίνει το κακόμοιρο το ελληνικό μπάσκετ, είναι φοβερό να περιμένεις να έρθει ο Μάης για να δεις αγώνα με ενδιαφέρον. Βάζεις να δεις ημιτελικούς Α1 και το κλείνεις μετά από λίγο. Το κακό είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει αυτό.
Για τους τελικούς τώρα. Η λογική λέει ότι ο βάζελος είναι φαβορί όπως πάντα. Ακόμα και με αυτό το ρόστερ κατάφερε να σηκώσει Ευρωλίγκα, οπότε δύσκολα τον λες αουτσάιντερ για οτιδήποτε. Και γενικά μας έχει χαλαρά σε θέματα ψυχολογίας, προσωπικότητας παικτών κτλ.
Εμείς έχουμε Ίβκοβιτς που σου εξασφαλίζει ότι τουλάχιστον θα διαβάσει καλά το παιχνίδι. Τον έβλεπα τη Δευτέρα να παίρνει τάιμ άουτ στο 7-5 (υπέρ μας), σε ένα παντελώς αδιάφορο ματς με τον Άρη και συγκινούμουν, οι εποχές Γιαννάκη με τα τάιμ άουτ μετά το 17-0 του αντιπάλου είναι πρόσφατες ακόμα.
Έχουμε την έδρα η οποία φέτος μάλλον αρνητικά λειτουργεί για εμάς, θυμίζω Φενέρ και Σιένα, οι μόνες φορές φέτος που γέμισε το ΣΕΦ.
Κυρίως έχουμε άπειρα μαζεμένα κόμπλεξ κατωτερότητας, ένα αδύναμο ρόστερ το οποίο όμως μπορεί να κάνει την έκπληξη σε κάποια παιχνίδια και έχουμε και ένα φετινό 3-0 το οποίο αν μη τι άλλο έχει καταρρίψει κάποιους μύθους (π.χ. το "αν παίξουν καλά ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ ο γαύρος δεν έχει ελπίδα")
Γενικά βάζελο προβλέπω να το σηκώνει πάλι, η μόνη μου ελπίδα είναι ο Ίβκοβιτς και το να βρεθούν σε καλή μέρα (να κάνουν καλή σειρά μάλλον) κάποιοι ρολίστες.
Για πείτε και σεις.
Μπορεί φέτος να σας κάτσει, κάποιες φορές νικάει και ο χειρότερος.
Να αναλύσω αυτό που είπα λοιπόν.
Ας πούμε ότι ο ΠΑΟ είναι καλύτερος. Θα ορίσω το "καλύτερος" λέγοντας ότι αν όλα τα πράγματα ήταν όμοια και ο αγώνας μπάσκετ μπορούσε να απλοποιηθεί σε ένα πείραμα τύχης, ο ΠΑΟ θα νικούσε περισσότερες φορές. Νομίζω ότι μπορούμε να δεχτούμε ότι αν ο ΠΑΟ σε τέτοιες συνθήκες νικούσε 2 στα 3 ματς που θα έπαιζαν οι ομάδες, οι περισσότεροι φίλαθλοι (!) θα τον θεωρούσαν πραγματικα "καλύτερο". Έστω ότι είναι έτσι.
Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν η πιθανότητα να πάρει ο ΠΑΟ τη σειρά των τελικών είναι λίγο μεγαλύτερη των 4/5. Άρα αντίστοιχα η πιθανότητα να το πάρει ο γαυρος είναι χοντρικά 1/5, διόλου ευκαταφρόνητη και νομίζω ότι η πρότασή μου "κάποιες φορές νικάει και ο χειρότερος" είναι ακριβής.
Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι περίπου ίδια (πάνω κάτω και κάτα μέσο όρο) θα μπορούσε να πει ότι ήταν η διαφορά των ομάδων σε πολλά από τα έτη που το πήρε ο ΠΑΟ, με αποτέλεσμα είτε ο ΠΑΟ να είναι ακόμα καλύτερος από την αρχική εκτίμηση, είτε ότι παίζει να ήρθε η ώρα να υπάρξει μερική διόρθωση των αποτελεσμάτων του "πειράματος" με μια νίκη του γαυρου. Αν και ως πειράματα τύχης με ανεξάρτητα αποτελέσματα, δεν είναι καθόλου σίγουρο κάτι τέτοιο.
Σε κάλυψα; :ρ
Διαφωνώ οτι φέτος σας έχουμε χαλαρά σε θέμα ψυχολογίας. Το 3-0 όπως κι αν προήρθε είναι σημαντική ψυχολογική αβάντα όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε εκατέρωθεν. Επίσης όσο και να είναι πορωτικό να λέμε για "εξοχικό", το ΣΕΦ είναι πάντα ΣΕΦ και το πλεονέκτημα έδρας παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο. Τέλος, αυτό με το "αδύναμο" ρόστερ το άκουσα σήμερα για από άλλον γαύρο, και δεν το καταλαβαίνω, από τη στιγμή που έχεις ΠΟΛΥ καλύτερο προπονητή φέτος και λειτουργείς ΠΟΛΥ καλύτερα σαν ομάδα, πράγμα που νομίζω είναι το σημαντικότερο από το αν έχεις 2-3 χειρότερους παίχτες σε ατομικό επίπεδο σε σχέση με πέρυσι.
Απλά δεν είναι 2-3 αυτοί οι παίχτες. Από εμάς ας πούμε "έχεις απαιτήσεις", από Σπανούλη, Τεόντοσιτς και Μπουρούση. Ο Νεστέροβιτς μας τελείωσε, όπως και ο Νίλσεν (λολ), ο Γλυνιαδάκης δεν υπάρχει, για Πελεκάνο δε το συζητάμε, ο Κέσελ άντε να βάλει ένα τρίποντο, να χάσει 4 και να πάρει και 2 ριμπάουντ, ο Παπανικολάου πάνω κάτω τα ίδια και απλά ελπίζεις κάποιος από την υπόλοιπη ομάδα (Μαυροκεφαλίδης, Παπαλουκάς, Χαλπερίν, Γκόρντον κυρίως αμυντικά, ο Πρίντεζης μάλλον στο λολ μπαίνει) να βρεθεί σε καλύτερη μέρα απότι συνήθως, να κάνει το κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει όλη τη σαιζόν. Δύσκολα πράγματα σε τελικούς Α1.
Δε μας θεωρώ καταδικασμένους σε καμία περίπτωση, απλά πιστεύω ότι το ρόστερ μας παραείναι ασταθές σε απόδοση για να μπορείς να ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ σε κάτι. Σίγουρα πάντως ο Ίβκοβιτς τα ξέρει καλύτερα αυτά και θα έχει κάνει το σχεδιασμό του και είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις ότι σε αυτό τον τομέα θα είσαι καλυμμένος, απλά δεν είμαι σίγουρος ότι αρκεί.
χαλπεριν - μαυροκεφαλιδης εχουν δειξει πολυ καλα στοιχεια ...χαλπεριν ειδικα στα ντερμπυ - μην τους ξεγραφεις ετσι απλα
οπως και παπαλουκα -
θα ειναι δυσκολο πολυ να κερδισει ο παο μιας και φετος δεν εχει κανει καλο παιχνιδι διαρκειας με τον γαυρο - αυτο νομιζω γινεται επειδη ειναι καλα διαβασμενος ο Ντουντα