γενικά εσείς που ρωτάτε ρε παιδί μου, κοιτάξατε ποτέ πόσο κάνουν τα εισιτήρια ή απλώς έχετε στο μυαλό σας αυθαίρετα "ε 8000 να πας και 8000 να γυρίσεις";
Printable View
γενικά εσείς που ρωτάτε ρε παιδί μου, κοιτάξατε ποτέ πόσο κάνουν τα εισιτήρια ή απλώς έχετε στο μυαλό σας αυθαίρετα "ε 8000 να πας και 8000 να γυρίσεις";
Ναι, δεν ρωτάω πόσα κόστισε, ρωτάω πως ένας εργαζόμενος με μισθό πείνας που μένει με συγκάτοικο για να μπορεί να μοιράζεται τα έξοδα του σπιτιού, και έχει μείνει με 0,5 ε απο την προηγούμενη βδομάδα, και θα πληρωθεί την Δευτέρα 680 ε (απο τα οποία τα 300 θα πάνε σε λογαριασμούς) μπορεί να πάει ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σε αντίθεση με κάποιον που (απ'οσο γνωρίζω) δεν εργάζεται, μένει με τους γονείς του και γενικά... δεν έχει να νιαστεί για κάτι απο τα παραπάνω, και πηγαίνει τουλάχιστον 2 ταξίδια στο εξωτερικό τον χρόνο.
πάντως εγώ με το δώρο του πάσχα και των χριστουγέννων πήγαινα ταξίδια όταν δούλευα.
Προφανώς με τα δώρα κλείνεις κάποιες τρύπες που μένουν ανοιχτές απο προηγούμενους μήνες επειδή έχει χρειαστεί να δανειστείς κάποια χρήματα γιατί έχεις ξεμείνει απο τις 18 του μήνα. Και εν πάσει περιπτώσει δεν μπορείς να αφήσεις χωρίς δώρο αυτούς που σε στηρίζουν όλον τον υπόλοιπο χρόνο και να πας ταξίδι. Τουλάχιστον δεν το αισθάνομαι σωστό.Quote:
Originally Posted by Mostos
τι καλύτερο δώρο για τους γύρω μου απο το να με βλέπουν ευτυχισμένο;
πλάκα κάνω πιστεύω οτι απλα θέλει καλή διαχείρηση
Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που δουλεύουν και
μένουν με τους γονείς τους, όπως ανέφερες νωρίτερα,
οπότε καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Παρεμπιπτόντως, ένα 8ήμερο στο Τόκυο με αεροπορικά,
ξενοδοχεία (2κλινο), μεταφορικά, εισόδους σε μουσεία κλπ
βγαίνει 1640 έουρος.
Και περισσότερα χρήματα βασικά. Και χρόνο.
eDIT:
Για τον Μόστο ήταν αυτό.
egw as poume den kapnizw oute pinw tantera mou.
k ama thelw na ginw liwma paw tineiako.
Δεν βγαίνω. Δεν πίνω (πλέον, εδώ και 1 χρόνο). Δεν έχω παιδιά. Βασικά δεν μπορώ να βγω και να πιώ και να πάω οπουδήποτε. Η μόνη μου διασκέδαση είναι κάθε Παρασκευή που θα νοικιάσω με τον συγκάτοικο 2-3 dvd και θα πάρουμε απο μια Pizza και θα αράξουμε να τα δούμε και να φάμε. Σινεμάδες, σφαιριστήρια και λοιπές παπαριές έχουν διακοπεί προ πολλού. Μπισκοτέκ και τέτοια δεν τα συζητάω κάν. Δεν έχω αυτοκίνητο. Έχω μια μοτοσυκλέτα του 94 που παίρνει 10 ευρώ το 10ήμερο. Και πάλι δεν βγαίνω. Σκέυτομαι να πιάσω δεύτερη δουλειά για να μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να μην μένω να κοιτάω σαν το παιδάκι που δεν έχει να φάει κολατσιό στο διάλειμα γιατί δεν έχουν οι γονείς του να του δώσουν ένα εικοσάρικο.
Edit:
Στα παραπάνω προσθέστε ότι πέρνω αφορολόγητα τσιγάρα απο την λαϊκή γιατί είναι 10 ευρώ η κούτα και είναι πιο φτηνά.
εδω βγαινουμε με πολλα ζορια -και πολες φορες δεν- 300 ευρο το μηνα στην πιο ακριβη πολη της ελλαδας
Χμ, δεν ξέρω. Γενικά τα υπερατλαντικά ταξίδια θέλουν πολύ καιρό οικονομίες, το να πας όμως ένα 4ημερο βερολίνο που μπορεί να σου βγει και 180 ευρώ διαμονή/αεροπορικά ε δεν είναι και τραγικό. 6 ευρώ τη μέρα να σώζεις (2 πακέτα) σε ένα μήνα τα 'χεις μαζέψει.
woot!
Μερικές photos.
http://picasaweb.google.gr/jimid3
Jimid, σε ζηλεύω. Και όντως τα 1640 euros φαντάζουν μικρό ποσό για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι και για μια τόσο "ακριβή" πρωτεύουσα.
Θα με πιστέψεις αν σου πω ότι είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα
ακρίβειας με την Αθήνα; Από τη μία έχει ανέβει το ευρώ και
από την άλλη η Αθήνα είναι μια ακριβή πόλη οπότε το κόστος
"τουριστικής ζωής" στο Τόκιο δεν είναι τόσο μεγάλο.
Θα σε πιστέψω όταν μέσα στο 2009/2010 προγραμματίσω αντίστοιχο ταξίδι. Εξαρτάται βέβαια και από το αν θα βρω δουλειά και τη φύση αυτής.