den anoigei h selida :(
Printable View
μαλακία κοπι-πειστ. για κοίτα τώρα?
εσύ τα ξες όλα, έγινε
Εγω πιστευω οτι το ποστ του Σαλοθ Σαρ ειναι πολυ ωραιο ποστ. Απο κει και περα, τι αποψη εχεις για τον Λουις εσυ ομως Σαλοθ?
Έψαχνα να βρω κάποιο thread για το πολυτεχνείο, αλλά τέλος πάντων έχει κανείς ενημέρωση ως προς το τι συμβαίνει από χθες και ποιοι είναι αυτοί οι 40 νοματαίοι που δεν αφήνουν κόσμο να μπει μέσα στο χώρο;
Εγω παλι ψαχνω καποιο thread για τις πλημηρες
Δοκίμασε στο meteo.gr
Δοκίμασε πλημμύρα.
βρε μανιτάρια των 6€ το ένα να τρώμε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν
Λασπονερε,μιας και εισαι εκει,δεν με λες γιατι εκανες ετσι τα παιδια χαλια;
Τί έκανα; Δεν κατάλαβα τίποτα.
Δεν το ήθελα.
Τραγικό να χάνεις τη ζωή σου επειδή απλώς έβρεξε πολύ.
Φυσικά φταίνει όσοι μπαζωνουν και όσοι το επιτρέπουν αλλά το κακό έχει ήδη γίνει εδώ και δεκαετίες.
φυσικά πάλι οι φτωχοί την πληρώνουν
Απλα μια φιλη της γυναικας μου ηταν εκει,την πηραν με ελικοπτερο και μετα στι νοσοκομειο λεει πετουσαν τους νεκρους με τα φτιαρια.Πολλοι παραπανω απο 15 που λενε.
Ηθελα να δω αν ξερει εδω κανεις τιποτες περισοτερο
Μη σου κάνει εντύπωση, απλά με τους αεροψεκασμούς και τα εμβόλια μάς έχουν κάνει να πιστεύουμε αυτόματα ό,τι μας πουν.
Κι αν, όπως λέγαμε στο άλλο τόπικ τις προάλλες, μερικές φορές είναι "ανακούφιση" να ανακαλύπτουμε ότι κάποια πράγματα στο διαδίκτυο είναι τελικά τρολαρίσματα (γιατί δε μπορεί ρε παιδί μου να είναι υπαρκτές τόσο εκτός πραγματικότητας προσωπικότητες), υπάρχουν και τα "σοβαρά" που πραγματικά σε κάνουν απλά να θες να αφήσεις τούτον το μάταιο κόσμο:
"Μήπως τελικά τα πράγματα πάνε καλά;" του Στέφανου Ξενάκη
Ρε σείς, πείτε μου κάτι, ο αδερφός μου δουλεύει σε ένα αρχίδι που μια τους πληρώνει μία κάνει το μαλάκα. Αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και χρειαστεί να φύγει απο εκεί (είναι δύσκολα για το μαλάκα, πήγε και έκανε παιδί βλέπεις απο τα 20τόσα του), τι αναφορά/καταγγελεία μπορεί να του κάνει? Γιατί έμαθα ότι τώρα, για τις 15 δεν τους έχει πληρώσει επειδή δεν βγαίνει, αλλά έχει να μείνει στη Θεσσαλονίκη για μία βδομάδα με τη γκόμενα, και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
Νομιζω πως, πλεον, η καθυστερηση πληρωμων εστω και για πολυ μικρο χρονικο διαστημα εχει πολυ μεγαλο προστιμο.
Δουλεύει κανονικά, με ένσημα; Οι πληρωμές τους δε γίνονται μέσω τραπεζικού λογαριασμού; Αν ισχύουν τα 2 παραπάνω στοιχεία, ας μιλήσει με κανέναν εργατολόγο για να τραβηχτούν στην επιθεώρηση εργασίας και να του γαμήσουν την παναγία και το μουνί που τον ξέρναγε.
Κατ αρχήν ας αποφεύγουμε σεξιστικά σχόλια :P
Και ο ενδιαφερόμενος να αναφέρει αυτά που λέει ο ονιμπότσο, αν είναι κανονικός εγαζόμενος, δλδ με σύμβαση και όλα αυτά ή αν δουλεύει μαύρα.
Αν δουλεύει μαύρα απλά έχει πρόβλημα, ή φεύγει να μειώσει την χασούρα, ή τον ψειρίζει για να μαζέψει την διαφορά.
Φίλος που δουλεύαμε μαζί σε κετερινγκ, μαύρα εννοείται, κερδισε δικαστήριο επειδή το αφεντικό του χρωστούσε χρήματα.
Ας ξεκινήσει από την επιθεώρηση εργασίας για αρχή.
Douleyei kanonika, me enshma kai kata8eseis se trapezes klp (sorry gia ta greeklish, etairiko pi-si :P )
ακόμη και αν δουλεύεις μαύρα, δικαστικά δικαιώνεσαι. όλο και κάποιος θα σε έχει δει να δουλεύεις ;)
κατά τα άλλα η επίσημη οδός είναι η επιθεώρηση εργασίας, αλλά να πάει αφού έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα. δεν ξέρω σε ποιο χώρο απασχολείται αλλά υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ εργοδοτών και η βρώμα ότι κάποιος υπάλληλος σε τραβάει στην επιθεώρηση εργασίας μπορεί να του στερήσει ευκαιρίες στο μέλλον.
μπορεί να αρχίσει να μην υπογράφει τις μηνιαίες υπεύθυνες δηλώσεις που κάνουν οι μισθωτοί.
Καλό είναι επίσης να μη θεωρείτε ντε φακτο την επιθεώρηση εργασίας αδιάφθορη, αδέκαστη υπηρεσία και τα συναφή. Αλλά εκεί πρέπει να πάει.
Παίζει πολύ το ενδεχόμενο να παίρνει κάποια "νόμιμα" μέσω τράπεζας και τα υπόλοιπα μαύρα. Αν ισχύει αυτό, τα τελευταία τα ξεχνάει. Κι όπως ειπώθηκε, η επιθεώρηση εργασίας απέχει αρκετά από την έννοια της αδιαφθορίας.
Γιατί δέχτηκε αυτή την απάτη στο χέρι κάποια και τράπεζα τα υπόλοιπα;
Ένας λόγος είναι για να γλιτώσει κάποιο ποσό από τις εισφορές το αφεντικό. Άλλος ότι στη συμφωνία τους μπορεί να υπερβαίνει το νόμιμο ωράριο, οπότε να μην μπορεί να φανεί η έξτρα αμοιβή.
Και γλιτώνεις κι εσύ κατιτίς από την εφορία, ΑΝ πληρώνεσαι. Κι εμάς έτσι μας τα δίνει.
Επίσης, ισχύει πως με αυτόν τον τρόπο "πριμοδοτείς" έναν υπάλληλο αν θέλεις, για τους λόγους που εσύ πιστεύεις. Εγώ ας πούμε έχω ένα φίλο που διατηρεί περίπτερο, ο οποίος δίνει τα νόμιμα μισθά στα παιδιά που δουλεύουν εκεί, αλλά γουστάρει να δίνει και το κάτι παραπάνω, χωρίς να θέλει να πάρει το ΙΚΑ από αμφότερους κάτι.
Δεν ισχύει , είσαι στο έλεος του εργοδότη αν του καύλωσε να σου δώσει το κατιτίς σου.
Σαν τον σκύλο που παρακαλάει για ένα ακόμα ζαμπονάκι.
Ονιμπότσε ξέρω ότι θα παρεξηγηθείς με αυτό που θα σου πω, αλλά δεν το λέω ούτε με κακία ούτε με ύφος. Είσαι πολιτικά μπερδεμένος.
Αυτό το "εξτραδάκι" είναι χειρότερη μορφή εκμετάλλευσης από της απλήρωτες υπερωρίες , γιατί πέρα από την σωματική εκμετάλλευση στοχεύει και στον ψυχολογικό εξαναγκασμό.