Γιατι?
Printable View
Ειτε για:
1) να μας σοκαρει και να δωσει υποσταση στο χαρακτηρα της, με οτι αυτο σημαινει για τον Lord Of Light και τους ιερεις που επιτελουν το εργο του (που δε με χαλαει)
2) να μας δειξει οτι "εδωσε" λιγη απο τη δυναμη της/ενεργεια της/ζωη της για να αναστησει πιθανοτατα τον Jon Snow ( το προτιμω)
Γενικα αμα τελικα ΔΕΝ αναστηθει ο Γιαννακος, τοτε ειναι πολυ φτηνα κολπα ολα οσα εχουν ακολουθησει απο το τελος της πεμπτης σεζον μεχρι τωρα, συμπεριλαμβανομενου το οτι το πτωμα ειναι ακομα εκει, και η Red Woman ειναι επισης για καποιο λογο στο τειχος. Φτηνες σεναριακες ευκολιες χωρις αντικρυσμα, παρα μονο το συνεχομενο ενδιαφερον του κοινου. Ελπιζω βεβαια να μην ειναι ετσι, και να δουμε την ανασταση οντως.
Να δώσει λίγη απο την δύναμη/ενέργεια της στον Snow μαυτόν τον τρόπο δεν νομίζω να ισχύει με τίποτα. Δεν πρόκειται να δώσει ζωή στον Jon απο απόσταση με μια σκηνή που δεν φαίνεται ξεκάθαρα. Δηλαδή τι, θα ξεκινήσει το επόμενο επεισόδιο και θα "ξυπνάει" ο Snow απο το πουθενά; Δεν νομίζω να μην αφιερώσουν σκηνή στην ανάσταση του (αν τελικά έρθει) με την Mel να παίζει σημαντικό ρόλο.
Αντιθέτως, πιστεύω πως η σκηνή μάλλον μας δείχνει ότι έχει λυγίσει και ότι χάνει την πίστη της. Όλα της έχουν έρθει ανάποδα και δεν έχει δύναμη να συνεχίσει. Ότι έχει δει στις φλόγες έχουν βγει λάθος. Ο Stannis πέθανε, ο Snow πέθανε επίσης, και πλέον πιστεύει ότι τίποτα απόλα όσα πίστευε ησχύουν. Ίσως να χάνει και την πίστη της στον ίδιο τον Red God. Αυτό, απότι μας έχουν δείξει στο παρελθόν στην σειρά, είναι που οδηγεί στην ανάσταση νεκρών. Και ο Thoros είχε χάσει κάθε πίστη στον θεό κτλ πριν επαναφέρει τον Beric
Συμφωνοι σε ολα, και μακαρι η τελευταια σου προταση να ειναι ο τροπος με τον οποιον θα γινει, αλλα δεν εννοουσα πως με οτι εκανε μπροστα στον καθρεφτη της θα δουμε τον Τζον Σνοου να ανασταινεται. Αλλωστε το μενταγιον αυτο το εχει ξαναβγαλει, και δεν εχασε τη νεανικη της εμφανιση. Αρα γιατι να τη χασει τωρα? Πρεπει να συμβαινει και κατι αλλο.
Μπορεί να μην κρύβεται στο μεταγιόν η δύναμη της νεανικής εμφάνισης. Μπορεί απλά επειδή ήταν/είναι ευάλωτη και αδύναμη (και ολομόναχη) να την είδαμε εμείς οι θεατές έτσι. Ενώ όταν - στις προηγούμενες σεζόν - ήταν δυνατή και νόμιζε ότι τα ήξερε όλα το βλέπαμε και την ανάλογη εμφάνιση.
Spoiler
ανάμικτα συναισθήματα , νομίζω ότι πλέον έχουμε κουραστεί αρκετά με την αναμονή και η πλοκή εξελίσσεται αρκετά αργά ή επειδή διψάμε για το προγκρες μας φαίνεται ότι πάει πολύ αργά.
Στο 6.01 είχε σίγουρα μια από τις καλύτερες σκηνές που έχω δει εγώ στο game of thrones
Spoiler
αλλά και μια από τις χειρότερες στα όρια του τραγικού
Spoiler
επίσης γιατί έτσι σταρχίδια μας με τα σπόιλερ ?
Δε μπορει να ειναι εντελως τυχαιο το οτι αλλαξε μορφη οταν εβγαλε το μενταγιον... αλλιως δε θα το εδειχναν τοσο χαρακτηριστικα. Προφανως η εμφανιση της ειναι αποτελεσμα μαγειας, τωρα το τι σημαινει, το γιατι το κανει, το γιατι το βλεπουμε τωρα κτλ, ολα αυτα θα δουμε στη συνεχεια τι ρολο παιζουν.
θα προτιμούσα να περάσουν 5-6 επεισόδια και να αρχίσω να βλέπω με την ησυχία μου, αλλά πρέπει να κάνω και 5-6 βδομάδες να μπω στο internet, αφού πάντα θα υπάρξει κάποιος να πετάξει την εξυπνάδα του, είτε στο facebook, είτε εδώ στο τσατ ή σε κάποιο άσχετο τοπικ, είτε οπουδήποτε. οπότε αργά αργά όλοι μαζί.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι η ιστορία έχει ξεφύγει τόσο πολύ που δεν ξέρω πραγματικά αν γίνεται να το μαζέψει.
Είχε βυζιά μελισάντρης. Ήταν καλό.
ως ένα σημείο καλό