Εχμ, δεν πάει πεζοναύτης ο τύπος, σε λόχο μέσα στο στρατόπεδο των πεζοναυτών πάει.
Δε μου ακούγεται καλή φάση.
Printable View
Εχμ, δεν πάει πεζοναύτης ο τύπος, σε λόχο μέσα στο στρατόπεδο των πεζοναυτών πάει.
Δε μου ακούγεται καλή φάση.
Τα μαγειρία πριν τα φτιάξουνε τα άδειασα εγώ με κάτι παιδιά από τον θάλαμό μου, λίγο πριν πάρουμε μεταθέσεις και φύγουμε. Μάιος 08, 1η μοίρα στη βασική και μετά 35 μέρες ΜΕΤΑ για το μπατζιλίκι.
Εκεί να δεις γλέντια...Από τη μια ήταν καλά γιατί είχε λιγότερα ομαδικά καψώνια, πλέον ήταν όλοι ορκισμένοι και μπορούσαν να ρίξουν φυλακή ατομικά σε όποιον έκανε κάτι αντί να την πληρώνει όλη η μοίρα. Από την άλλη, είχες πάλι από την αρχή το κλασσικό παιχνίδι με τους διμοιριτες/εκπαιδευτές, που για να σου πάρουν τον αέρα έπαιζε 4-5 μέρες χοντρό ψάρωμα στην αρχή. Μεταβολές και λοιπές ασκήσεις τέτοιου είδους δεν είχε όπως στη βασική, εκτός αν κάποιοι έκαναν χοντράδες και έπεφτε ομαδικό καψώνι, αλλά είχε φουλ εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις 8 το πρωί (μετά το πρωινό και την επιθεώρηση των θαλάμων) μέχρι το μεσημεριανό φαγητό. Αυτό ήταν οτιδήποτε από πορεία-βολή και ασκήσεις πυρ και κίνηση μέχρι λύσιμο-λάδωμα στα rheinmetal, αλλά αν θέλετε το πιστεύετε, το χειρότερο ήταν τα θεωρητικά, που μπαίναμε κανονικά σε τάξεις και από την αυπνία μόλις καθόσουν σε έπαιρνε ο ύπνος και αυτοί σου έκαναν ερωτήσεις. Α, και σε όλα αυτά πηγαίναμε από το ένα μέρος στο άλλο εννοείται σε σύνταξη και με βήμα, όπως λεγόταν "με βήμα πάμε στη σκοπιά, με βήμα για να φάμε, σε λίγο θα μας μάθουνε με βήμα να γαμάμε" :D
Μετά το μεσημεριανό είχε εξόδους και όσοι έμεναν μεσα είχαν αγγαρεία και στα καπάκια προσκλητήριο φρουράς. Γενικά, έπαιζε υπηρεσία σχεδόν κάθε μέρα (συνήθως 1 μαγειρίο ή λέσχη για κάθε 2 σκοπιές) με 1-2 εξόδους τη βδομάδα στην Τρίπολη. Καλή φάση ήταν τα Σ/Κ, που καθόσουν ένα μέσα και τα άλλα 3 έπαιρνες διανυκτέρευση, όπως και ότι σε αντίθεση με τη βασική είχε στάνταρ πρόγραμμα. Αν ήθελες και δεν ήσουν μαλάκας να τραβάς την προσοχή, σου ξέμενε άνετα καμιά ωρίτσα για μεσημεριανό ύπνο κάθε 2-3 μέρες. Εγώ γενικά δεν το κατάφερα αυτό γιατί λόγω ηλικίας ήμουν υποθαλαμάρχης, ξυπνούσα μισή ώρα νωρίτερα και την έπεφτα μια ώρα αργότερα από τους άλλους για να προλάβω να βγάλω υπηρεσίες θαλάμου. Κατά τις 9 γύριζαν οι εξοδούχοι, την πεφτανε κατά τις 11, έβγαζα θαλαμοφυλίκια, καθαριότητες κλπ με άλλους δύο μέχρι τις 12, ύπνος μέχρι τις 5μιση και καπάκι από την αρχή. Το χαβαλέ όμως χαβαλέ, όσο τσίτα ήμασταν εκεί που μας έβλεπαν άλλες τόσες μαλακίες γίνονταν στη ζούλα. Χαλαρά η καλυτερη φάση της θητείας κι ας ήμουν μετά λόγω ειδικότητας δίπλα στο σπίτι μου.
exw gnwsto pou pige prwti kai monadiki meta8esi ekei ... voliwtis ... kai prospa8ouse na me peisei oti den eixe vysma ... kai klassika itan dyskola ... an ton petyxw se kanena msn 8a zitisw perissoteres plirofories ... aaa kai gia na ksereis gia ti epoxi milame nomizw exei 1-1,5 xrono pou apoly8ike ...
όταν ήμουν ΔΕΑ στη Λάρισα (άνοιξη - καλοκαίρι 2006), η "μονάδα"/γραφείο που ήμουν ανήκε στην ΤΑΞΥΠ στο Βόλο, η οποία είχε πολλά πάρε δώσε με την ΤΑΞΠΝ. θυμάμαι ότι εκεί έτρωγαν καλή πούτσα με 50αρούδες κ όλα τα παρελκόμενα των πεζοναυτών, σε αντίθεση με εμάς που ήταν δημοσιο-υπαλληλίκι η φάση
Θυμαμαι και γω οταν ειμουν ΔΚΦ, που ειχε μεγαλη σχεση με την ΔΤΣ και ηταν διπλα στην Δ/Δ και στην ΔΤ, που δεν ειχαμε καμμια σχεση με τιποτα απ οσα λετε.
οπου δεα = δοκιμος (εφεδρος αξιωματικος)
ταξ = ταξιαρχια
πν= πεζοναυτων
υπ = υποστηριξεως
ΔΚΦ = Διοικηση Κανονιοφορων
ΔΤΣ = Διοικηση Ταχεων Σκαφων
Δ/Δ = Διευθυνση Διοικησεως
ΔΤ = Διοικηση Τεχνικου
Ti na pw re paidia..Egw hmoun ton Oktobrh tou 05 sth ΠΒΕ meta sth META meta sto 2o ΚΕΠ, 3ο ΚΕΠ, 202 ΚΕΑ me sfhnes 129 ΠΥ. :P
Πολύ γέλιο ρίχναμε στη ΜΕΤΑ. Βέβαια εγώ δεν την πρόλαβα στη φάση που ήταν 3μηνη, 35 μέρες κάτσαμε. Μετά πήγα 350 ΠΚΒ και από κει απολύθηκα, παίζει να ήταν η μοναδική στην ιστορία της αεροπορίας μονάδα που έγιναν 5 ασκήσεις μέσα σε 4-5 μήνες, μαζί με αγήματα και παρελάσεις 28ης. Έχω φιλαράκια στραταίους που την έβγαλαν πιο χαλαρά :touched:
κ.ε.τθ = κεντρο εκπαιδευσης τεθωρακισμενων
μετα
296 μ.κ τ/ε = μηχανοκινητο ταγμα εθνοφυλακης
και μετα απο ενα μινι περασμα απο την 98 μ.ε = μοναδα επιστρατευσης (ζωαρα)
απολυθηκα απο τον λ.σ 98 αδτε = λοχο στρατηγειου , ανωτατης διοικησεως ταγματων εθνοφυλακης.
το 98 ειναι ο κωδικος της Λεσβου.
Επιτέλους τέλος :)
καλος πολιτης.