θα τα'γραφα εγώ με το ριπλαϊ του λινκ, αλλά τρέχω με το πισι κ δεν την έχω ανεβάσει ακόμα..,μην σας γιομίσω κ ιους.
Printable View
θα τα'γραφα εγώ με το ριπλαϊ του λινκ, αλλά τρέχω με το πισι κ δεν την έχω ανεβάσει ακόμα..,μην σας γιομίσω κ ιους.
Η συλλογη μια χαρα ειναι
Το να νομιζεις οτι προκαλεις με αυτα που βλεπουν και τον παιζουν ανωμαλοι πενηνταρηδες μικρομεσοαστοι οικογενειαρχες ειναι το προβλημα
δεν το εκανα για να "προκαλεσω".
καθε συλλογη πρεπει να εχει την αναλογη πικ.δες και τις αλλες που εχω ανεβασει κατα καιρους.
http://www.locustleaves.com/parag_small.png
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ;
Συλλογή με ταιριαστό sound engineering στο υλικό. Συγνώμη για το λίγο γρήγορο εξώφυλλο, υποτίθεται πρέπει να ζωγραφίζω άλλα πράγματα αντί τέτοιων, γιαυτό. (είναι και 5, όχι, 7 το πρωί)
01. Voivod - Missing Frequencies
02. O.S.I. - When You're Ready
03. Valkyria - Fear of the Night
04. Autopsy - Gasping for Air
05. The Vision Bleak - Kutulu!
06. Slauter Xstroyes - Blood In The Streets
07. Windham Hell - Cold Granitic Bliss
08. Xerxes - Spending My Time In Illusions
09. Soul Cages - Soul Cages
10. Depressive Age - Beyond Illusions
11. Hollenthon - Y Draig Goch
12. Invocator - Through the Flesh to the Soul
13. PIK - Mankind: The Unsuccessful Experiment
14. Mortuary Drape - Primordial
μερικά λόγια:
Voivod : το Nothingface έκανε κάνα 5αρι χρόνια να μου κάνει 'κλικ' σε όλα τα επίπεδα. Μου φαινόταν άδειο σαν μίξη, λες και λείπει η ρυθμική κιθάρα σε θρας δίσκο και έχει μόνο την 'περίεργη' lead. Τελικά μια φορά σε διαδρομή σε τρένο - σαν τώρα το θυμάμαι - μπήκε στην θέση του το πράγμα και είναι μέσα στην δεκάδα των αγαπημένων μου δίσκων φορ εβερ τώρα. Πολύ καλή μίξη στα ντραμς, το μπάσο του blackie πελώριο όπως αρμόζει και ο piggy δεν πάσχει από την υψισυχνότητα του Hatross εδώ. Η μίξη είναι 'άδεια' όπως είναι 'άδεια' στους Rush και στους Fates Warning, δηλαδή, όσο πρέπει. Όλα τα όργανα ακούγονται εξίσου, δεν είναι η κιθάρα πάνω. Απόσταση μεταξύ της κρούσης και του ήχου σαν χαμηλού baud μοντεμ που πασχίζει να επικοινωνήσει από το εδώ στο υπερπέραν, αλλά αντίθετα με αυτό, δεν πέφτουν πακέτα. Έρχεται όλο εδώ, και όποιος έχει κουράγιο αντέχει ε. (εκεί που λέει ο snake 'I think I should go... GO' και σκάει το σόλο το λατρεύω αυτό το πράγμα το λατρεύω ρε βρείτε μια ΜΙΑ νότα που θα βγάζατε από αυτό το σόλο και κεσφτείτε τι θα βγάζατε από αλλούασφαδφσαδφασδφ)
O.S.I. : Matheos project με τον Kevin Moore, ο αρχικός αρπισμός, άμα προσπαθήσει κανένας σαν να τον παίξει στην κιθάρα του θα δει ότι είναι πολύ δύσκολος και αδύνατος με το να κάνουν ring out όλες οι νότες όπως στην ηχογράφηση... ο λόγος είναι απλός. Ο Matheos έκανε sample τις ανοιχτές νότες στο sequencer και το έβαλε αυτό να παίζει το θέμα. Και μόνο για αυτό μπαίνει στην συλλογή. Το ότι είναι το καλλίτερο τραγούδι αυτής της συνεργασίας επίσης βοηθάει. Αισθαντικό, πραγματικό, απόμακρο, αλλά, για κάποιον λόγο όλα αυτά, δεν έτυχε. When you all are ready...
Valkyria ΡΩΣΙΚΟ ΤΕΧΝΟΘΡΑΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. Να, κάπως έτσι πρέπει να νιώθει και η μπάντα, επειδή αυτό το τραγούδι ηχογραφήθηκε πρώτη φορά το 1993 με κάκιστο ήχο και η μπάντα ξανάκανε ΟΛΟ το άλμπουμ, ολόιδιο συνθετικά αλλά με ταιριαστό ήχο, το 2005. Αδιαφορία και το 1995 και το 2005. Δεν τους ξέρετε και μάλλον δεν θα τους μάθετε και από εδώ και ας καταστρέφουν τους διαφόρους ψεφτοθρασερς που ακούτε, αλλά δεν πειράζει, να πονέσει και λίγο. Ίσως το 2015 να τους αναγνωρίσει κανείς και τους Valkyria και να λένε 'αυτό είναι τρου'. Εστιάστε στις ρυθμικές εδώ. Να τι κάνει καλός ήχος με καλό παίχτη, όχι μέτριος παίχτης και προ τουλς. Α ναι, και συνθετικό μπρας σέξιον και κάτι αρπιστικά γλισσάντο, γιατιπώς? Δε ξέρω αλλά μ' αρέσει ρε
Autopsy 'το φτυάρι'. Αυτός είναι ο ήχος του μπάσου των Autopsy. Τους λατρεύω τόσο. Μπορώ να το παίξω αυτό το πράγμα στην κιθάρα και δεν πρέπει να έχω δει ποτέ ταμπλατούρα ή να το προσπάθησα πάνω από 5 λεπτά. ΩΩΩΞΩ ΤΟΟ'ΧΩ / ΣΟΥΥΥΥ'ΧΩ ΦΕΡΕΤΖΕΣ! ΜΕΣΑ ΡΕ ΜΛΟΥΡΠΜΕΪΓΙΟ ΣΩΩΩΤΟΣ ΣΚΑΕΙ ΜΠΕΣ! Τι λέει, αναρωτιέμαι τι λέει ο Reifert στην πρώτη στροφή. Το'χω ακούσει τόσο ξέρω πως πάει να πάμε για πρόβα έλα εσύ και εσύ (και ο Κόνταν), πάμε να παίξουμε το Grasping for Air 80 φορές σε μια πρόβα. Και τα ντραμς γαμάνε εδώ. Όλο γαμάει. Το πτώμα της μάνας κάποιου, ρε τσεκάρετε ρε. ΑΚΟΥΤΟ, ΦΕΡΕΤΟ ΦΕΡΕ'ΔΩ, ΣΚΩΛΙΚΑ (σοβαρά)
The Vision Bleak Αυτούς δεν πρέπει να τους γουστάρει κανείς εκτός από εμένα τόσο. Παραείναι μεταλ για τους γκοθαδες, παραείναι φολς για τους μεταλλάδες. Εμένα γαμάτος θεματικός Χέβι Μέταλ δίσκος μου φαίνεται το Carpathia και η παραγωγή είναι κάπως σαν πως θα περίμενες να είναι οι Μετάλλικα αν δεν ήταν φλώροι μετά το And Justice και κάνανε ολόκληρο άλμπουμ το Call of Kutulu. Α και ο τραγουδιστής είναι πολύ πολύ καλός. Τα πλήκτρα είναι ίσως λίγο ψηλά, αλλά για ευαίσθητες ψυχές όπως τους Empyrium με τους οποίους συσχετίζονται, ίσως και χαμηλά να είναι οπότε χαιρόμαστε.
Slauter Xstroyes Να, έτσι ακούγεται το US metal. Αυτό.
Windham Hell Μια ανάσα από τον τάφο. Έχω κάνει κριτική για αυτό οπότε να μην τα ξαναλέω Α ΛΟΛ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΓΚ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΛΟΛ
Xerxes Από εδώ και πέρα αρχίζουν για λίγο τα χαμένα έρλι νάιντιζ προοδευτικά που δεν πρέπει να αρέσουν πολύ... οι Ξέρξης είναι μεγάλη μεγάλη μπάντα που αν ο κόσμος ήταν δίκαιος θα άκουγε στην θέση Dream Theater και τέτοια. Η παραγωγή είναι σπιτική, δικιά τους, όλα ακούγονται πεντακάθαρα (και τα 'όλα' εδώ είναι πολλά) αυτός ο δίσκος είναι φτιαγμένος από αέρα, δεν είναι κοφτερός, δεν είναι πολύ 'μεταλ', ταξιδεύει λες και σε μάζεψε ο άγγελος του Dreamer/Deceiver και σε ρώτησε "είσαι ευτυχισμένος;" και απάντησες "δεν είμαι σίγουρος" και μια βόλτα στα περιξ εντ μπιόντ απαιτούταν για να αποφασιστεί το ζήτημα. Τέτοια ταξίδια ποιος κάνει πια, και τι απέγινε το προοδευτικό μεταλ; Μόνο u2 και δαντέλα;
Soul Cages Από τους λίγους δίσκους που μου αρέσει το σκαστό ταμπούρο με reverb και απότομο gate. Γερμανική ψυχρότητα εδώ πάλι, θα μπορούσα να βάλω Sieges Even από το Steps ας πούμε, αλλά αυτό το έχετε (έτσι;) εδώ το ζητούμενο είναι η καθαρότητα του σήματος και το βάθος του. Ο ηχολήπτης ήξερε τι έκανε. Το ενδιαφέρον είναι πόσο μετρημένα και μη-εντυπωσιακά ακούγονται όλα, λες και μόνο έτσι μπορούσαν να είναι. Που είναι αυτό το γκεσταλτ στο προοδευτικό μεταλ του σήμερα που όλα φαίνονται λες και προσπαθούν;
Depressive Age Ακόμα Γερμανία, εδώ το ζητούμενο είναι να λιώσει το στέρνο σου να τρυπήσουν τα κόκαλά σου μπας και φτάσουμε εκεί που είναι λέει, η καρδιά σου. Σε τι πιστεύεις και με τι τρόπους εξαπατάσαι, τρυπάνι τα τύμπανα και λεπίδια οι κιθάρες, εγχείρηση και ηλεκτρισμός, ίσως ξαναχτυπήσει μέσα σου κάτι πιο πραγματικό. Και για αυτό υπήρχε ένα review αλλά
Hollenthon Τυρί από τα καλά! Από την Βιέννη! Να πω την αλήθεια αυτός εδώ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ήχος των early 90's στο μεταλ, μετά από το Draconian Times όλη αυτή η σκατέ ατμοσφαιρικίλα... ε κάποια πράγματα έσωσε αλλά τα χαντάκωσε. Δεν νομίζω να μπορεί κανείς μας να αρνηθεί τραγουδάρες τέτοιες όμως;
Invocator Πω πω ντροπή μου που μ' αρεσουν τέτοια .... groove...groovοειδη πράγματα. Αλλά πάλι, να η εξαίρεση. Ίσως φταίει ότι οι Invocator ήταν κάποτε technothrash και έχουν ακόμα κάτι τελείως ασταθές και μη προφανές στα ρυθμικά τους. Αυτές οι κιθάρες παίζει να είναι οι αγαπημένες μου στο στυλ 'μοντέρνο μεταλ' εδώ σε αυτόν τον δίσκο. Ρε μ΄αρέσουν και οι στίχοι και όλα, τι ντροπή. Ρε ακούστε διπλό σόλο ρε καθαριότητα ρε δεν μένει κατσαρίδα.
PIK Έτσι να σοβαρευτούμε, κάτι που δεν το έμαθε ποτέ κανείς και ούτε θα το μάθει. Πολωνικό ατμοσφαιρικό doom με ανεξήγητες συνθετικές επιλογές, τρελό σόλο σέξιον και άλλα. Βαθύς ήχος ο οποίος δεν διαφωτίζει τίποτε, απολύτως ταιριαστός. Τώρα να το πρότεινα το άλμπουμ είναι όλο έτσι - και καλλίτερο - αλλά νομίζω δεν θα ασχοληθεί κανένας με τα μη-προφανή... σίγουρα κάποιος από Νορβηγία που ξέρετε θα το έχει ξανακάνει αυτό αργότερα και ωραιότερα έτσι κι αλλιώς. Κάπως θα είναι εμπλεκόμενος ο Γκαρμ.
Mortuary Drape Πρώτον όταν η τύπισα κάνει την σατανική έκκληση στην εισαγωγή στα ιταλικολατινικά εγώ καυλώνω και δεν το λέω να γελάσουμε ούτε για να είμαι ρηχός. Αυτό ακριβώς απαιτείται, αυτό επιτυγχάνεται. Βλέπω και τον βωμό και τα στήθη τα μικρά και τους ανοιχτούς καλλίπυγους γλουτούς με το μείγμα αίμα σπέρμα και τον Διάβολο τον ίδιο ευλογεί το μίασμα, obscura η destiny. Για κάθε πράγμα από πάνω υπάρχει και ένα από κάτω, για κάθε δεξί, αριστερό, και για κάθε μπροστά το από πίσω.
Δεύτερον, αυτό εδώ είναι όλο το μπλακ μεταλ (που μου λέτε ότι δεν νιώθω επειδή το ναττενς μαντριγκαλ σας, πικάρει στα πρίμα και δεν θέλω να σκοτώσω τα αφτιά μου) και που βγήκε λέει? Στην Νορβηγία το 1996? Όχι όχι, στην Ιταλία το 1993. Με τι μπάτζετ? Τα ξοδέψανε όλα στην γκόμενα και το άλταρ οι Ντρέιπ. Πως ακούγεται τόσο γαμάτο? Επειδή το νιώθουν.
Destroy the church of the priest
Rising the heathens
Proclaiming of the mercy
Damaging the instinct of man
Fuck the nun and kill the priest
I spit on their message
In capitalism rule pope and state are united
They are the masters of this world deciding on our life
What it means rebellion, if I'm not in the dogma
I'm proud to walk down in the dark
Wild and free, primordial
There is an animal in me which makes me strong
A latent power calling bestiality ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ
στηρίζω αναλύσεις μουσικών helm.
:thumbsup:
wraiotatos helm gia mia akoma fora. kai nai oi xerxes einai mpantara! :wink:
Κατεβάζω κ γω συλλογή Helm κ σχολιάζω (όσα ξέρω τα σπάνε. πολλά :pink: για το συγκεκριμένο κομμάτι OSI)
Αυτό το OSI έχει όντως εξαιρετική παραγωγή. Με όλο αυτό το panning στα τύμπανα και το κοψοράψιμο εντωμεταξύ ακούγεται σα glitch/electronica.
Αυτοι οι ΡΙΚ ειναι οι τυποι που βγαλαν πριν καμια δεκαετια το Heritage of Past Gods(ή κατι τετοιο)?
:-o
ναι ακριβώς αυτό (και άλλο ένα που δεν το έχω βρει). Σκληρός παίχτης που το θυμάσαι. Πες καμιά γνώμη. Και αν βρεις το άλλο να μου πεις αν θες.
ικονοκλαστ και σκέψου ότι αυτό το κοψοράψιμο στα ντραμς έγινε πάνω σε πηγές του Portnoy... ο οποίος για τάχα μου 'προοδευτικός' ντραμερ είναι εξαιρετικά συντηρητικός για το πως θέλει να ακούγονται τα ντραμς του στους βαρετότατους ντριμ θιατερ. Αυτά παθένεις όταν θες να κανείς προτζεκτ με τον Matheos και τον Moore!
επίσης ικονοκλαστ, το πρώτο, το Missing Sequencies, παρατήρησες πόσο μοιάζει με τις παραγωγές tool που ήρθαν αργότερα; - που συμφωνω ότι ήταν αριστουργηματικές. Οι Voivod φαίνεται έχουν πολύ εξω-μεταλλική έκταση επιρροής.
Εντάξει, εγώ έλεγα ειδικά για το lateralus αλλά έχεις πολύ δίκιο, το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σα να 'χει βγει απο το undertow. (Συγκεκριμένα τώρα που το 'πες έβαλα το flood και γελάω γιατί πέρα απ'τον ήχο υπάρχουν μέχρι και κλοπιμαίικα θέματα και δεν είχα παρατηρήσει προηγουμένως επιρροή voivod στους tool)
Apistefth sullogh helm.Thampsap
A kai to missing sequences einai to idanikotero kommati gia na anadeiksei thn apistefth sullogh tou nothingface.
Valkyria apo ta prwta 5 kai ola ektos Soul VCages kai Depressive Age apo th defterh pentada,den ta eixa ksanakousei opote,htan omorfes anakalupseis
εντάξει επειδή μεγαλώσαμε και γίναμε άνδρες κάποια στιγμή να παραδεχτώ ότι έχω κάνει σκληρό φλιπ-φλοπ στο ζήτημα lateralus. Το aenima όταν το είχα ανακαλύψει μ'άρεσε πάρα πολύ - και ακόμα μ'αρέσει αν και ακούω μια πλέιλιστ βερσιόν του χωρίς τα διαφορά μημουσικά - ναι μεταλλας τελείως ξέρω - - και περίμενα να βγει το lateralus με μεγάλο ενδιαφέρον κάνα δυο χρόνια. Όταν βγήκε φυσικά μου είχε αρέσει αλλά από την μια 'τους ανακάλυψαν όλοι' και υποθέτω και εγώ δεν είμαι immune στην κλωτσιά όταν συμβαίνει, και από την άλλη είχε αρχίσει να με ενοχλεί το 'διδακτικό' του Keenan σε βαθμό που κάτι 'over-thinking over-analyzing separate the body from the mind' με θύμωναν (ήμουν και σε περίοδο της ζωής μου τελείως αντίθετη)... οπότε κάπου άρχισα να λέω ότι είναι μαλακιά-άκου-τα-δυο-πρώτα-καλλίτερα. Τώρα που περάσαν κάποια χρόνια και το ξανάκουσα προσεκτικά, μαλακιά δεν είναι, πολύ καλό είναι, και συμφωνώ με τα περισσότερα που λέει ο τύπος, αλλά και να μην συμφωνούσα, με βοήθησε η κατανόηση μου ότι ο άνθρωπος δεν τα λέει ΣΕ ΜΕΝΑ, στον εαυτό του τα λέει, του τα σούρει καμιά φορά, προσπαθεί να δει τι θα αλλάξει... και οποίος ακροατής θέλει παρακολουθεί. Μερικά κομμάτια έχουν θέματα που τραβάνε πολύ χωρίς - από όσο καταλαβαίνω - λόγο, και κάνει κοιλιά προς το τέρμα, αλλά είναι πολύ αξιόλογο. Και ναι, η παραγωγή είναι για μελέτη κλπ. (προτιμώ το aenima πάντως ακόμα)
Α και μιας που λέμε για το Nothingface, αν το ακούσεις όλο θα δεις από που - μάλλον - έρχονται και οι tool εισαγωγές στους δίσκους.
boris : link σε συλλογή του nothingface πλζ?
καλησπερίζω. Τα πρώτα voivod έχουν σίγουρα ταιριαστή παραγωγή, αλλά δεν μ'αρέσουν τόσο.