.
Printable View
.
Εη κι εγώ θέλω απάντηση με κουοτ. Δεν κατάλαβα δηλαδή.
Α τώρα το είδα. Ωραία :D
.
τον Γρίβα
Πουθενά δεν το πάω, απλά μιλάω βάση μιας λογικής. Πες ότι εσύ εισαι μαθητής του Φρούντ και μια μέρα γνωρίζεις τον μαρξισμό και σου λέει "Πάμε!". Εσένα η ζωή σου τώρα αρχίζει από την αρχή. Και θα δημιουργήσεις μια ταξική ερμηνεία του φρούδικού έργου, πολύ πιο υλιστική από τη φρανκφούρτη, γαμώ να πούμε, και άμα σε πάει εντάξει, άμα μπάζει από βιολογισμό όμως; Οκ, είμαστε και στα 1930, είναι οι κομμουνιστές άνθρωποι που θα σε πουν παίξε οικονομικά ή θα σε πουν παίξε εγώ είμαι εδώ; Θα σε πουν παίξε, εγώ είμαι εδώ.
Αλλά τελειώνει το καλοκαίρι, σκάνε τα ναζίδια, σε έχουν διώξει και από το κόμμα, κατεβαίνεις θεσσαλονίκη. Τό χεις ρίξει στην οργόνη και στους διαλυτές συννέφων, της νοικιάζεις ρετιρέ στο πανόραμα, τρώτε στα καλά μαγαζιά. Πίσω σου έχεις αφήσει ταξικές σχέσεις, κοινωνικές συνθήκες, άρρωστη αδερφή και γέρο πατέρα, πεινάνε. Αποτρελαίνεσαι και θαρρείς πως κατάγεσαι από εξωγήινους, πως σε κυνηγούν οι ροκφέλερς, πως βλέπεις την φωτούλα και τον διονυσάκη να ζητιανεύουν στα τραπέζια.
Η οργόνη αυτή είναι κάπου από φάληρο, γλυφάδα, μια χαρά άμα είσαι χίππης στο φρίσκο, πολύ καλό για νιου έητζ θεραπείες αμερικανίδων γυναικών πωλητών μεταχειρισμένων αμαξιών στο οχάιο αλλά άμα σκουρύνουν τα πράματα και κάνει έτσι ο ίβιτς και πέφτει δήθεν στη μεγάλη περιοχή και ζητάνε οι γαύροι πέναλντυ, πετάγεται κι αυτή και λέει πέναλντυ. Και συ αντί να την πνίξεις, αντί να τα ρίξεις στον διαιτητή, στον κόκκαλη, στους χαμουτζήδες, στο σύστημα, στο κράτος, στην αστική τάξη, όπου στον πούτσο θες πάς και τα ρίχνεις στον 'ανθρωπάκο'.
500 χρόνια διαφωτισμού ξερωγω, 100 χρόνια κομμουνισμού, επαναστάσεις, αντεπαναστάσεις, κομμούνες, πλακομμούνες, παρτούζες, ψαλιδάκια, κεφαλιές ψαράκια και πας και λες ότι φταίει ο 'ανθρωπάκος' που ξερωγω και ετσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα και οι ελληναράδες και οι τσιφτετέλληνες. Ελλάς το μεγαλείο σου! Θα 'ταν ανάλυση καφενείου αν δεν είχες τρελαθεί τελείως οπότε την έβλεπες χριστός, σωτήρας, πρωτοσύγκελος, αρχικατής και πάπας και να σου πώ κρίμα το παλικάρι κιόλας αλλά μέχρι εκεί.
Ε και 50 χρόνια μετά σκάει ο νικος ο ΣΟΥΒΛΑΣ και πάει να βασίσει τώρα ανάλυση για το ένοπλο στον 'ανθρωπάκο' και στη χαρακτηροδομή του καθενός που επιλεγεί τα όπλα ή τις αλυσίδες, ντέλικα ή σόφτεξ, κιθαρίστας ή ντράμμερ. Και τσινάει άμα του πούμε τίποτα για το παραλήρημα με τίτλο "Ακου ανθρωπάκο" γιατί λέει έχει σημαδέψει αυτόν και τον μπάμπη τον κοκορέτση. Ε όχι αντράκομ' δεν είναι μεγάλο έργο, είναι λυπηρό να το διαβάζεις, είναι ανούσιο, ρηχό και απ' αυτά που τα βάζουν στο μάθημα της έκθεσης στο γυμνάσιο. Και το πασάρεις για σοβαρό ανάγνωσμα κιόλας;
Ε θα ...τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται!
Το ότι λες παπαριές δε σημαίνει πως είσαι μαλάκας, δεν είναι το ίδιο πράγμα και δεν έχω κάνει καμία ad hominem επίθεση. Απλώς χαρακτήρισα τα επιχειρήματα σου.
Λες παπαριές γιατί:
1. Δεν τεκμηριώνεις πουθενά γιατί είναι δέσμιος της όποιας ιδεολογίας, ούτε πώς η όποια ιδεολογία ορίζει ντετερμινιστικά την ζωή του ώστε να μην είναι ελεύθερος. Αντιθέτως, δεν υπάρχει κανένας τρίτος που να μην του αφήνει τα περιθώρεια να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή, να θεωρήσει ότι η τρομοκρατική δράση είναι αναποτελεσματική και δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς του, να θεωρήσει κάποιον άλλο σκοπό πιο σημαντικό, γενικά οτιδήποτε βρε αδερφέ...
2. Το γεγονός ότι ένας τρομοκράτης μπορεί να έχει κατά τα άλλα μία φυσιολογική ζωή (π.χ. να έχει φίλους, να αποκτήσει οικογένεια, κλπ) είναι ένας ακόμη παράγοντας που δείχνει πως δεν είναι δέσμιος της όποιας ιδεολογίας.
Τέλος, η ελευθερία δεν είναι μία αόριστη έννοια, διαφορετικώς δεν θα υπήρχε ως λέξη, αυτό είναι κάπως προφανές. Αναφέρεται στην δυνατότητα του ατόμου να δρα χωρίς περιορισμούς. Τίποτε στα επιχειρήματα σου δεν παρουσιάζει ένα σοβαρό στοιχείο που περιορίζει την δράση του ατόμου.
.
nikos souvlas, το "Άκου Ανθρωπάκο" είναι κακό βιβλίο, διότι κάνει τίποτες σαν εσένα να ταυτιστούν με την μεριά του συγγραφέα, και όχι αυτών που κατηγορεί. Σε κάνει "επαναστάτη" όντας "αναγνώστης" και "νίκος ο σούβλας". Σου χαρίζει εκατό εύκολα quotes για άμεση κοινωνική κριτική και γρήγορη γρήγορη γέννηση άποψης ή και αποψάρας, όντας ένας οποιοδήποτε απαίδευτος τύπος που περίμενε ένα τέτοιο βιβλίο να διαβάσει και να μπει σε φόρουμ και να κράξει ένα κίνημα και μια κατάσταση γιατί και επειδή έτσι έπρεπε να κάνει. Εσύ τώρα μου λες πως το "Άκου Ανθρωπάκο" απευθύνεται σε τύπους σαν εμένα και προφανώς τον παίζεις στο μπάνιο σου, αλλά πραγματικά αν αυτό το έργο είναι σημαντικό για κάποιον, έχει πέσει στην παγίδα του. Μια μαλακία είναι, και δεν ντρέπομαι να λέω "μαλακία" ένα τέτοιο έργο. Και αν είναι συμπαθητικό να το διαβάζει ένας 13χρονος αντί να βλέπει τηλεόραση, για ανθρώπους κάποιας ηλικίας που έχουν κάποια προσωπικότητα, είναι αστείο να το επικαλούνται και ως κοσμοθεώρηση ενός n επιπέδου, ακόμα και αν αναγνωρίζουν το n+1.
Μην τρελαθούμε κιόλας.
κρατς (δηλαδή τι krats?), γιατί πρέπει ντε και βια να υποστηρίζω κάποιον ψυχολόγο;
Γενικά έχω καταλήξει πως η τύπη που διαβάζουν ένα βιβλίο και συνειδητοποιούν πως βρήκαν πλέον την Αλήθεια είναι τα πιο επικίνδυνα κοινωνικά υποκείμενα.
όχι ντε και βία καλέ, απλώς υπέθεσα ότι εφόσον αναγνωρίζεις όλα αυτά τα άσχημα στον τύπο αυτόν θα έχεις στο μυαλό σου και κάποιον που είναι καλούλης και για 25χρονους με κάποια προσωπικότητα. έχω ελεύθερο χρόνο και λέω να διαβάσω, οπότε θέλω να σε εκμεταλλευτώ.
τι σε παραξενεύει στο κρατς, δεν ακούγεται πολύ ωραίο; κρααατς... τέλειο!
.
Μη μου μιλάς εμένα, συνήθως δε μου μιλάνε επειδή είμαι χαζός και τώρα ντρέπομαι.