Πλέον δεν νομιμοποιούνται εντελώς να ρίξουν 300 ευρώ πρόστιμο σε κάθε παράβαση;
Printable View
200 είναι, και από ό,τι κατάλαβα αν πάρεις απόδειξη με πίστωση τότε όχι (φάση δεν έχω πάνω μου πχ). Είναι σα να τους λες ότι οκ δεν έχω τώρα αλλά τα βρίσκουμε, μόνο που άμα φύγεις μετά άμα τα θέλει ας σε πάει δικαστικά (που δε θα σε πάει, όπως δεν έχουν πάει κανέναν μέχρι τώρα επειδή δεν πλήρωσε).
sto pistwtiko pou pairnoume, prpei na grapsoume onomatepwnumo h apla grafoume thn pinakida mas kai petame mia tzifra? ti akrivws ginetai?
Ένα που είδα σήμερα είχε πλήρη στοιχεία. Βλέποντας και κάνοντας μάλλον, αν μπορείς να αποφύγεις να δώσεις στοιχεία τότε κάν'το...
Ωραία. Σκέψου τώρα πόσο πληρώνεται ο Έλληνας οδηγός τραμ/μετρό μαζί με επιδώματα κλπ και πόσα ο τσέχος. Και καταλαβαίνεις οτι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, οταν πληρώνεις τους υπαλλήλους σου παραπάνω απο όσο σε παίρνει, ο μονος τροπος για να βγεις οικονομικά -τη στιγμή που κανείς δεν γουστάρει να πληρώνει φόρους- είναι να αυξήσεις τα εισιτήρια. Οπότε αυτό που προτείνεις ξέρωγώ είναι να απολύσουμε τους οδηγούς και να πάρουμε τσέχους?
Spoiler
Να ρωτήσω κάτι αφελές. Η πιστωτική απόδειξη δεν σημαίνει αδυναμία πληρωμής εκείνη την στιγμή (aka δεν έχω λεφτά πάνω μου); Δλδ στο στέλνουν στο σπίτι να το πληρώσεις;
Κατ' τα άλλα συνεχίστε να μιλάτε με τον καθυστερημένο κατώριμο που επειδή πήγε στην Σουηδία και νομίζει ότι είναι think tank του καπιταλισμού και golden boy κρατάει τον Πάπα από τ'αρχίδια, τα κεφάλια τέτοιων τύπων θα στολίσουν το σύνταγμα κάποτε να 'χουν να παίζουν μπάλα τα παιδάκια.
inb4 φορολογική δήλωση και Ε9 κατώριμου να μας δείξει πόσα βγάζει
Ναι αλλά και πριν σε όσους έστελναν στο σπίτι απλά τα πέταγαν.
Οπως βλέπεις στο παραπάνω λινκ, οι πραγματικοί μισθοί (δηλαδή υπολογίζοντας το κόστος ζωής) στην ελλάδα είναι κατα 50% υψηλότεροι χοντρικά. Οπότε λογικά και τα εισητίρια έχουν ανάλογη απόκλιση. Το πιό γαμάτο είναι οτι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν για να πάρουν το μετρό είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τα μισθολογικά δικαιώματα των οδηγών!!
γιατί οι οδηγοί είναι το πρόβλημα και δημιουργούν τα ελλείματα. όχι οι μανατζαρέοι.
αλλά ασχέτως απ'όλα αυτά, στα παπάργια μας και τα προβλήματα της κάθε εταιρίας και ο πληθωρισμός. είμαι ο πελάτης και απαιτώ να πληρώνω κάτι αντίστοιχο των υπηρεσιών που μου παρέχονται. και όταν μιλάμε για κάτι που μπορείς να το χαρακτηρίσεις "δημόσιο αγαθό" και δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να στραφώ αλλού (και ούτε χρειάζεται), απαιτείς.
edit: πρέπει να πληρώνεις 2,80 την ημέρα για να πας στη δουλειά σου με ένα μεροκάματο 28 ευρώ (ως πριν λίγο καιρό, τώρα είναι λιγότερα). 10%. ποιος πληθωρισμός και τι μαλακίες ακούμε.