Εγώ πάλι, είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς -ή μάλλον δεν θέλεις- να καταλάβεις ότι πολλοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Μέσα σ' αυτούς και η υποχρεωτική στράτευση.
Printable View
Εγώ πάλι, είμαι σίγουρος ότι δε μπορείς -ή μάλλον δεν θέλεις- να καταλάβεις ότι πολλοί νόμοι είναι αντισυνταγματικοί. Μέσα σ' αυτούς και η υποχρεωτική στράτευση.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τότε σε παρακαλώ γιατί ειναι αντισυνταγματικός νόμος;
Γιατί δε νομίζω να μην το έχει πάρει κανείς χαμπάρι αυτό 30 χρόνια τώρα και να μην έχει διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα;
γιατί -μεταξύ άλλων- καταπατούνται οι αρχές, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και άλλα τέτοια γραφικά πολλών πολιτών. Προφανώς και το έχουν πάρει χαμπάρι, κοινό μυστικό είναι άλλωστε. Μάντεψε όμως που καταλήγουν όσοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν. Και βεβαίως – βεβαίως, σε αυτό συντελεί και η ύπαρξη ατόμων με τις δικές σου απόψεις.
Ποιες αρχές, ποια πιστεύω και ποιες πεποιθήσεις καταπατούνται;
Η εναντίωση στα όπλα; Υπάρχει εναλλακτική άοπλη θητεία.
Τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός σε ορκωμοσίες; Ορκίζεσαι σε ότι θεό πιστεύεις, ή δίνεις υπόσχεση λόγου τιμής αν είσαι άθεος.
Ειλικρινά, θα ήθελα να μου δώσεις παραδείγματα καταπάτησης του συντάγματος.
χρονικά η άοπλη θητεία είναι ίδια με την ένοπλη; η κοινωνική υπηρεσία;
Πρέπει να είναι ίδια; Τότε όλοι θα δηλώναν να πάνε σε άοπλη θητεία προφανώς.
Μια φορά δε βλέπω εδώ να καταπατείται κανένα συνταγματικό δικαίωμα κανενός.
...
Κοίτα, ακολουθώντας τη λογική ... μπορείς κάλλιστα να μην πας στρατό και να κυρηχτείς ανυπότακτος.
Απλά μετά θα χάσεις κάτι "ψιλοδικαιώματά" σου ως πολίτης.
Μα το παραπάνω σοβαρά τώρα ήταν επιχείρημα; :shock:
......
Το παραπάνω ήταν διπλό επιχείρημα
Οποιος καταφερει να μεινει ανυποτακτος ως τα 32-33 παντως μετα εξαγοραζει τη θητεια (οχι πανω απο 4-6 χιλιαρικα ευρω) και παει μονο προπαιδευση.
αυτα.
Για τους 35 και άνω ισχύει αυτό και, ναι, εξαγοράζεις τη θητεία με ένα τέτοιο ποσό αφού υπηρετήσεις για 45 μέρες.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
@Lost, είσαι λάθος στο θέμα αυτό, άμα είναι να ερμηνεύουμε κατά το δοκούν τι είναι νόμιμο και τι όχι...
γιατί κατά το δοκούν;
Είναι ή δεν είναι διάκριση η μεγαλύτερη χρονικά θητεία σε όσους επιλέξουν άοπλη ή κοινωνική υπηρεσία; Και υποψιάζομαι (μια που δεν έχω ζήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο) ότι η κοινωνική εργασία είναι και πολύ πιο δύσκολη από την ένοπλη στράτευση. Αν φοβούνται ότι οι πάντες θα δηλώσουν άοπλη θητεία, αν αυτή γίνει ίση χρονικά με την ένοπλη, να τον κάνουν μισθοφορικό. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερο βιώσιμος από αυτό που ισχύει σήμερα και δεν θα υπάρχει και καταπάτηση πεποιθήσεων.
Γιατί είσαι σίγουρος ότι όλοι (ή έστω η πλειοψηφία) έχουν την ίδια γνώμη με αυτό που πιστεύεις;Quote:
Originally Posted by Lost_In_Cooperland
Για το αν είναι η διάκριση; Αν το πάμε με την ακριβή έννοια της λέξης είναι. Αλλά θα ήταν δίκαιο για όσους επέλεγαν να κάνουν το προβλεπόμενο (και οι οποίοι, πίστεψέ με, δεν χρειάζεται να είναι εθνίκια ή στρατόκαυλοι), να υπηρετήσουν το ίδιο με τους αντιρρησίες (γιατί είναι αντιρρησίες); Μην θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Για να τελειώνουμε, ο Raven Lord καλά τα είπε (και ειδικά στο θέμα των αξιωματικών, μου έκανε πραγματικά εντύπωση ότι γνώρισα πάρα πολλούς που έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους - και όχι μόνο νέους), μην μιζεριάζετε, παλεύεται η ιστορία.
χωρίς να εξετάζω τη συνταγματικότητα της θητείας, για 'μένα προσωπικά, το πιο δύσκολο που αντιμετώπισα στο στρατό είναι ότι έπρεπε να το παίζω "κάπως" και δεν ήμουν ο εαυτός μου.Quote:
Originally Posted by Lost_In_Cooperland