Quote:
Μια φορά ήταν δύο παιδάκια στο πάρκο. Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Πάει το κοριτσάκι να κάνει παρέα με το αγοράκι!
Κοριτσάκι: "Γεια!"
Αγοράκι: "Γιατί;;"
Κορ: "Τι γιατί; Είμαστε μικρά παιδάκια και ήρθα να παίξουμε!"
Αγορ: "Γιατί;"
Κορ: "Ωωωωω, σου είπα ήρθα να παίξουμε!"
Κορ: "Ααααα, γιατί και γιατί, πάμε να κάνουμε κούνια;"
Κορ: "Καλά, δε θες; Πάμε να κάνουμε τραμπάλα!"
Κορ: "Αααααα, γιατί και γιατί, πως σε λένε; εμένα με λένε Μαργαρίτα εσένα;"
Κορ: "Ε, τι γιατί; όταν ήμουν μικρή έπεσε μια μαργαρίτα στο κεφάλι μου, και άρεσε στο μπαμπά και στη μαμά και με έβγαλαν Μαργαρίτα! Εσένα πως σε λένε;"
Αγορ: "Πεύκο!"
Quote:
Έγινε µιά φορά µία µεγάλη δηµοπρασία έργων τέχνης, όπου είχαν µαζευτεί οι µεγαλύτεροι συλλέκτες όλου του κόσµου. Φυσικά δεν µπορούσε να λείπει και αυτός που είχε συγκεντρώσει τα περισσότερα έργα τέχνης στον κόσµο.
Άρχισε η δηµοπρασία και το πρώτο έργο ήταν ένας πίνακας του Ρέµπραντ που τον είχε φτιάξει όταν είχε ιλαρά. Σηκώνεται τότε πάνω ο µεγάλος συλλέκτης και µε ύφος περιφρονητικό λέει:
- Σιγά το έργο, εγώ έχω τον πίνακα του Ρέµπραντ που τον είχε φτιάξει και µε αφθώδη πυρετό! Αυτό εδώ δεν αξίζει µία!
Το επόµενο έργο ήταν ένας πίνακας του Πικάσο που τον είχε ζωγραφίσει σε ηλικία 10 ετών. Πετάγεται πάλι πάνω ο µεγάλος συλλέκτης και µε το ίδιο ύφος λέει:
- Σιγά τον πίνακα, έχω όλα τα έργα του Πικάσο που τα είχε ζωγραφίσει από τα πέντε του µέχρι και τα εννιά του!
Νευριασµένος τότε ένας άλλος συλλέκτης σηκώνεται πάνω και του λέει:
- Καλά, ρε φίλε, εσύ που έχεις όλους τους πίνακες, τον "Λένιν στη Γενεύη" τον έχεις;
- Τι είναι αυτό; Που ßρίσκεται; αναφωνεί κατάπληκτος ο µεγάλος συλλέκτης.
- Στο µουσείο της Καζαµπλάνκα, του απαντούν.
Αµέσως ο µεγάλος συλλέκτης ßάζει τα τσιράκια του να ßρουν το τηλέφωνο του µουσείου. Τελικά παίρνει τηλέφωνο:
- Γεια σας, ενδιαφέροµαι για έναν πίνακα σας, τον "Λένιν στη Γενεύη".
- Μα δε γίνεται να σας τον δώσουµε, είναι µουσειακό κοµµάτι, του απαντά ο διευθυντής του µουσείου.
- Σας πληρώνω όσο-όσο, λέει ο συλλέκτης και, τελικά, ρίχνει τον διευθυντή.
Μετά από λίγες µέρες φτάνει ο πίνακας στο σπίτι του συλλέκτη. Γρήγορα-γρήγορα τον ανοίγει, και τι ßλέπει σοκαρισµένος; Βλέπει µια γυναίκα στα τέσσερα να την πηδάει ένας µε µεγάλο µουστάκι. Παίρνει αµέσως τηλέφωνο αυτόν που του είχε πει για τον πίνακα:
- Καλά ρε, µε κορόιδεψες;
- Για ποιο πράγµα µου µιλάς;
- Για το "Λένιν στη Γενεύη" που πήρα, µου στείλανε έναν πίνακα µε µια γυναίκα στα τέσσερα να την πηδάει ένας µουστακαλής!
- Ε, αυτός είναι ο πίνακας.
- Μα καλά, η γυναίκα ποιά είναι;
- Η γυναίκα του Λένιν.
- Και ο µουστακαλής;
- Ο Στάλιν.
- Καλά, και ο Λένιν που είναι;
- Στη Γενεύη!!!