ήμουν χαλαρή... αλλά τι σκατά συμβαίνει στο 3/β βιβλίο;!!
το έκλεισα χθες -με κόπο- για να κοιμηθώ και τελικά κάθισα καμιά ώρα να σκεφτώ πως θα γίνει με τον χρόνο για να μπορέσω να διαβάσω περισσότερο σήμερα.
Printable View
ήμουν χαλαρή... αλλά τι σκατά συμβαίνει στο 3/β βιβλίο;!!
το έκλεισα χθες -με κόπο- για να κοιμηθώ και τελικά κάθισα καμιά ώρα να σκεφτώ πως θα γίνει με τον χρόνο για να μπορέσω να διαβάσω περισσότερο σήμερα.
Παιδια προσοχη μη το ανοιξετε, εχει σποιλερ απ τη σειρα.
Spoiler
Spoiler
"Ντρακάρυς!" ρε φίλε :touched::touched::touched:
Γενικά πάντως νομίζω οτι το τρίτο βιβλίο παίζει να είναι το πιο πορωτικό ως τώρα. Το είχα παρατημένο για διάφορους λόγους εδώ και κανα δίμηνο, και εδώ και μια βδομάδα κοντεύω να το τελειώσω στο χαλαρό. Εντελώς πορωτική γραφή.
Ανυπομονώ να ξεκινήσω τρίτη season GoT.
ναι οκ. αλλα και το 5ο καλό ήταν. ;)
Τελείωσα και τον δεύτερο τόμο του τρίτου. Στα σίγουρα ως τώρα το καλύτερο βιβλίο μέχρι εδώ.
Spoiler
Επίσης μιας και αν γράψω τα παρακάτω στο θρεντ της σειράς θα φάω κράξιμο από τους αμιγώς τηλεοπτικούς, θέλω να πώ τα εξής για την τρίτη season του GoT ως τώρα:
Στο ενδιάμεσο άρχισα και την τρίτη season της σειράς (έχω δει μέχρι και το 5ο επεισόδιο), κι έχω ξενερώσει πολύ. Και δεν το λέω χιπστεράδικα, αλλά με την έννοια οτι παίζουν πραγματικά ΠΟΛΛΕΣ αλλαγές, ελλείψεις και ηλίθιες προσθήκες. Έχουν αφαιρέσει για παράδειγμα μέχρι τώρα γαμηστερά σκηνικά όπως τονκαι μας δείχνουν μαλακίες με την Μάργκαιρυ σαν Λαίηντι Νταϊάνα που πηγαίνει σε νηπιαγωγεία και χαιρετά τα πλήθη. Επίσης πράγματα που αποκαλύπτονται υπέροχα και αναπάντεχα στο βιβλίο, στη σειρά δίνονται κατευθείαν στο πιατο: (Βλέπε πως σκάει μύτη ο Σερ Μπαρισταν, ή πως ξεγράφεται ολόκληρη τη ραδιουργία του Μπάϊλις με τον Σερ Ντοντος για την Σάνσα κλπ)Spoiler
Όσοι έχετε διαβάσει και το τρίτο βιβλίο, βλέπετε κι εσείς με την ίδια ενόχληση τις αλλαγές στη σειρά, ή εγώ είμαι ο περίεργος;
Τέλος, τώρα είμαι στη φάση που δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω λίγο μέχρι να πάρω το "A Feast for Crows" ή να σκάσω άλλο ένα 22ευρο μέσα σε 2 βδομάδες στον Ανούμπι (διαβάζω τις ελληνικές εκδόσεις γιατί με αγγλικά στα pdf, πάω σαν την χελώνα). Έχω ακούσει οτι το 4ο είναι λιγότερο εντυπωσιακό από το 3ο (λογικό από μια άποψη) αλλά σε κρατάει σε αυτήν την τσίτα που σε έβαζε όλο το τρίτο;
το 4ο ειναι με διαφορα το πιο βαρετο της σειρας ως τωρα
προετοιμασου για πολλα χασμουρητα
:( Ισχύει οτι δεν έχει POV κεφάλαια από Τύριον, και Σνόου;
Ούτε Daenerys, είναι χωρισμένο. Όσοι δεν είναι στο 4ο είναι στο 5ο και τούμπαλιν.
μας γάμησε...
Κακή εμφάνιση για το Westeros στο 4ο ματς του πρωταθλήματος. Μόνο οι Γκρεϋτζόηδες διακρίθηκαν.
Προς το τέλος λίγο φτιάχνει νομίζω το 4
εγώ πάντως το 4ο το έχω εδώ και κάνα μήνα και είμαι στα μισά ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα το είχα τελειώσει προ πολλού.
για την σειρά πυο λες, γενικά έχω μια τάση να τα διαχωρίζω και ποτέ δεν μπήκα στη φάση "το βιβλίο είναι καλύτερο" μιας και ποτέ δεν έχει τύχει να συμβεί το ανάποδο.
μπορεί βέβαια να μην έχω την ίδια καύλα που είχα στην 1η σεζόν και δεν τα είχα διαβάσει.
αυτές τις μαλακίες κάθεστε και λέτε για το 4ο και το πιάνουμε όλοι με μισή καρδιά και προκατειλημμένοι.
εγώ το βρήκα μια χαρά ενδιαφέρον, δεν ήταν page-turner που λέμε, δεν είχε ΣΤΑΡΚΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ αλλά νισάφι πια, καλοί είναι κι οι κάτω απ' τ' αυλάκι.
Εγώ αυτό που βρίσκω ενοχλητικό στην τρίτη σεζόν, δεν είναι οτι απλά αλλάζουν το βίβλιο. Ούτως ή άλλως δε θα μπορούσε να μεταφερθεί αυτούσιο στην τηλεόραση. Σίγουρα κάποια πράγματα θα έπρεπε να "συμμαζευτούν" για λόγους μπάτζετ ή έστω τηλεοπτικής αφήγησης. Αυτό που με ενοχλεί είναι οτι πολλές φορές στη σειρά υπάρχουν επιπρόσθετες σκηνές που δεν εξυπηρετούν τίποτα, και αφαιρούνται πραγματικά ενδιαφέροντα σκηνικά που ήδη υπάρχουν. Και μάλιστα σε αυτήν την σεζόν (σε αντίθεση με την πρώτη που ήταν αρκετά πιστή με το βιβλίο) πολλές φορές μου δίνεται η αίσθηση οτι οι υπεύθυνοι της σειράς, επίτηδες προσπαθούν να αλλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να βάλουν είτε την προσωπική τους σφραγίδα, είτε ίσως για να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από τις αλλαγές τις σειράς σε σχέση με το βιβλίο και να στρέψουν την προσοχή προς τη σειρά. Μεγαλύτερη αποτυχία όμως θεωρώ το εξής: Διαβάζοντας το τρίτο βιβλίο ακόμη και σε χαρακτήρες που άλλωτε θεωρούσα αδιάφορους ή και βαρετούς (βλέπε κεφάλαια Κάτλυν ή Σανσα) πάντα σε αυτό το βιβλίο υπήρχε κάτι ενδιαφέρον να διαβάσεις. Υπήρχε μια διαρκής ένταση. Εδώ απ' οτι ακούω (έχω δει μέχρι το 5ο επεισόδιο) ακόμη και στο 7ο δεν γίνεται τίποτα που να προωθεί το μύθο και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί φίλοι της σειράς λένε οτι βαριούνται. Θέλω να πω, οτι χρειάζεται προσπάθεια για να κάνεις βαρετό ή μέτριο ένα υλικό που στην πρωτότυπη μορφή του ακόμη και η πιο αδιάφορή στιγμή του κρύβει ένα ενδιαφέρον. Λογικά κρατούν τους γάμους και τους θανάτους για όσο το δυνατόν πιο αργά για το "μεγάλο φινάλε" (θυμίζω οτι ο Red Wedding είναι σχεδόν στη μέση του βιβλίου) αλλά ειλικρινά έχω απορία πως θα χωρέσουν τόσα σκηνικά σε 3 επεισόδια.