Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα
δύο παλικάρια αυτά έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.
Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.