πες μου ότι αυτό ειπώθηκε στ'αλήθεια :lol:Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Printable View
πες μου ότι αυτό ειπώθηκε στ'αλήθεια :lol:Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
ame. to eipe enas epop se enan epiloxia.
λοιπόν,
καταρχήν, imo θα ήταν καλύτερα αν καταργούνταν τελείως ο στρατός. πραγματική χρησιμότητα ούτως ή άλλως δεν έχει και σίγουρα δεσμεύει υπέρογκα κονδύλια.
αν τον θεωρήσουμε αναγκαίο κακό, εκ του ασφαλούς ο μισθοφορικός υπερέχει του συνοθυλεύματος από φαντάρους, επαγγελματίες φαντάρους, φαντάρους πολυτελείας, απογοητευμένους αξιωματικούς και καβατζωμένους αξιωματικούς που έχουμε σήμερα, από όλες τις απόψεις. σίγουρα πάλι, ούτως ή άλλως δεν θα επέλεγα στρατιωτική καριέρα.
μιας και η μαμά πατρίδα με έβαλε με το ζόρι να χάσω ένα σεβαστό ποσό από το χρόνο και τα χρήματά μου, ας ξαναπροσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη της εμπειρίας. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολα πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.
πριν συνεχίσω, ξανατονίζω ότι η θητεία είναι τελείως προσωπική εμπειρία. κάποιοι σημείωσαν ότι υπήρχαν περιπτώσεις που πέρασαν καλά, ίσως γαμάτα, γνώρισαν κόσμο κτλ. δεν το αρνούμαι αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι θα περνούσα πολύ καλύτερα σε μέρη που θα επέλεγα εγώ και με την παρέα που θα επέλεγα εγώ. οι περισσότεροι που έχω συζητήσει, τελικά, θυμούνται μόνο τις θετικές εμπειρίες , όπως κι εγώ άλλωστε αν κάτσω να θυμηθώ κάποιο περιστατικό από τη θητεία μου, αν όχι θετικό, σίγουρα θα το δω από τη γελοία πλευρά. σίγουρα, όμως, ακόμη και στα 28 μου (και με 6/17 μήνες σε θέση γραφείου εκτός στρατοπέδων και με πολιτικά τον περισσότερο χρόνο) η θητεία με επηρέασε αρνητικά από άποψη ψυχολογίας, πόσο μάλλον αν πήγαινα νεώτερος - αντιδραστικότερος.
τελοσπάντων, ο 11th νομίζω ανέφερε κάτι σημαντικό, ίσως το μόνο πραγματικά θετικό στην όλη ιστορία της θητείας. μέσα από το στρατό ξύπνησα από την ουτοπία ότι λίγο-πολύ "όλοι" στην ηλικία μας έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης ή τουλάχιστο κάποιο επίπεδο "πολιτισμού". κάνοντας παρέα με άτομα λίγο πολύ στην ίδια φάση με εμένα, παρέβλεψα την πλειοψηφία "εκεί έξω" που βρίσκεται σε τραγικό επίπεδο. δυστυχώς η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα.
:pink:
o stratos einai o sigouros tropos gia na gineis misanthrwpos.
etsi akribws. -Quote:
. σιγουρα η θητεία δεν είναι το πιο δύσκολα πράγμα στον κόσμο. σίγουρα παλεύεται, τουλάχιστο από την πλειοψηφία (χωρίς να υποτιμώ αυτούς που δεν την παλεύουν - ίσως να ήμουν ένας από αυτούς αν πήγαινα 8 χρόνια νωρίτερα). σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να αποκομίσει και θετικές εμπειρίες από την όλη ιστορία. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ.
an kai edw pou ta leme o ES einai xalia akoma kai gia pollous apo tous aksiwmatikous kai tous monimous (epop, em8 ktl)
Steel assasin εσυ πηγες στρατο να διαμορφωσεις αποψη;
Η διαβαζεις το στοχο και μας μεταφερεις τα εθνικα μας συμφεροντα;
:touched:Quote:
Originally Posted by Raven Lord
ειδικά η τελευταία παράγραφος αλλα και γενικα όλο το ποστ με βρίσκουν σύμφωνο 100%
μακάρι να περιοριζόταν αυτό εντός συνόρων,αλλα δενQuote:
η ελληνική κοινωνία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πίστευα
στανταρ. οι περισσότεροι νέοι αξιωματικοί που γνώρισα, είχαν συνέχεια μια έκφραση απογοήτευσης. για εμθ εποπ κτλ δεν το συζητάω. μαύρα χάλια. η διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί το επέλεξαν και είναι δουλειά τους.Quote:
Originally Posted by Magellan
-δεν θες να πας στρατο?
-οχι
-και αμα γινει πολεμος?
- ε δεν χαιρεσαι , η δουλεια σου ειναι
:P
Ace σε 20 μέρες μπαίνω. Παρ'όλα αυτά έχω αποδεχτεί τι είναι στρατός, πως είναι κάτι που πρέπει να κάνω(όπως και πολλά άλλα που μπορεί αύριο μεθαύριο να υποχρεωθώ να κάνω από το κράτος) και δεν κάθομαι να κλαίγομαι ούτε να λέω μαλακίες του στυλ δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης ο στρατός στην Ελλάδα.
Θα πάω, 1 χρόνος είναι, θα κοιτάξω να περάσω καλά και όχι να μιζεριάσω και στο τέλος θα κρατήσω τα καλά.
congratulations, κι αν ποτέ κάνεις φυλακή κι αρχίσουν να στον φερμάρουν από πίσω, μη κάθεσαι να κλαίγεσαι και να μιζεριάζεις, κοίτα να το ευχαριστηθείς κι ο χρόνος θα περάσει.
Α ναι ξέχασα, πούστης θα βγεις από το στρατό. Όλοι έτσι δε βγαίνουν άλλωστε;
ΟΜΓΚ οι άκυρες συγκρίσεις συνεχίζονται.
ΥΓ: 11νθ και Ρέιβεν, σας είπε πούστηδες ε; Δείρ'τε τον! :P
αχεμ, τις μαλακίες αλλού όμως, δεν είπα κάτι τέτοιο. το ανέφερα ως κάτι που σου επιβάλλεται παράνομα. Αν, λοιπόν, στη μια περίπτωση αντιδράς έτσι, κάνε το ίδιο και στην άλλη.
Η διαφορά είναι πως ο στρατός σου επιβάλλεται νόμιμα, όχι παράνομα.
Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις δηλαδή την έννοια της φράσης "είναι υποχρέωσή σου προς το κράτος", αλλά αυτό είναι.