Originally Posted by HAVOC
1. Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.
2. Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?