http://s22.postimg.org/xcx2tb2pd/Makers_Mark.jpg
Printable View
ετς
όχι ότι με ρωτήσατε και στ' αρχίδια σας αλλά
ρε παιδιά μπέρμπον; σοβαρά τώρα;
(η αλήθεια είναι δεν έχω δοκιμάσει "σοβαρό" μπέρμπον, αλλά πόσο καλό να'ναι;)
Four Roses, Maker's, Jack, Jim. Κουαρτέτο για κάθε εποχή του χρόνου που νικάει τα πάντα (εκτός απο ένα καλό κρασί). Απλά είναι τα πράγματα.
Να πω επίσης ότι τις προάλλες που βρέθηκα για λίγο στην αδρεφή μου στο λονδίνο, κατέληξα στην πιο προσιτή, μινιμαλ, φαινομενικά απλή αλλά ΑΡΙΣΤΗ αλγοριθμική μέθοδο προς την αλκοολική ευτυχία.
1. 1 pint Guinness.
2. 1 σφηνάκι Jack.
3. Επανέλαβε μέχρις ότου.
Maker's Mark απο τα καλύτερα bourbon που έχω πιεί.
Άλλα 2 πολύ ωραία είναι τα εξής:
Woodford Reserve
Spoiler
Gentelman Jack (τυπικά το Jack δεν θεωρείται bourbon αλλα για μας είναι)
Spoiler
Σε πιο ακριβά bourbon δεν έχω πάει ακόμα. Προτιμώ σκωτσέζικα single malt, αλλα και τα παραπάνω bourbon είναι ωραιότατα. Δυστυχώς όμως, τα ωραία ξύδια είναι και ακριβά.
Έχω κακή εμπειρία ως 18χρονο άμαθο παλικάρι με το Τζακ. Μιλάμε για πολύ ρουκέτα, από τότε δεν το'χω ξαναβάλει στο στόμα μου. (Υπερβάλλω, απλά δεν το παραγγέλνω)
Τα μπούρμπον του σπύρου τα'χω πιει, είναι ο λόγος που έκανα το αρχινό ποστ (μαζί με το σάδερν). Εκτός απ' το Maker's που γίνεται ο ντόρος και ρώτηξα στην αρχή.
Ίσως η αυτοκρατορική αφεντομουτσουνάρα μου δεν είναι για το μπέρμπο, τι να πω, εγώ είμαι τύπος Σκατς. Νιτ. Τελικά ίσως να είμαι περισσότερο σνομπαρία από όσο νόμιζα.
(Μιλάμε πάντα για το χειμώνα ε, τώρα ούτε να το δω μπροστά μου δε θέλω)
Τζινάκιας/Τεκιλάκιας είσαι εσύ, φαίνεσαι.
τι σατανάς είσαι πώς με κατάλαβες.
καλέ το γράφει στο μέτωπο και δεν το βλέπω;
ταγκερέι στημμένο λεμόνι
ή τεκίλα κίτρινη (ναι ξέρω, μιλάω για σκοτς και πίνω κίτρινη τεκίλα, στ' αρχίδια μου)
αν κ το χειμώνα που είναι καιρός για πραγματικούς άντρες σοβαρεύομαι και το γυρνάω στο γουίσκη
νερακι μπελβεντερε ειμαστε
αυτό με το νερό που λες
το έχω δοκιμάσει αλλά το θεωρώ λίγο ποζεριά να βάζω τάχαμ δήθεν λίγο νερό και να έχω παραγγείλει tullamore dew ή jameson ή κάτι παρόμοιο ξερωγώ
άμα πίνει κανείς glennfiddich 15 ή ξερωγώ κάνα περίεργο καπνιστό και βάζει νερό πηγής και βλέπει διαφορά δεν το αποκλείω
εγώ δεν την καταλαβαίνω τη διαφορά πάντως. άλλωστε δεν μπορώ να πίνω συχνά καλά ουίσκια
το καλοκαίρι ιδρώνω με τα ουίσκια και δεν με πολυψήνει η φάση
Για το χειμωνα, Τζακ/Ντραμπουι
(Σε κανονικο ποτηρι, οχι σφηνακι για τους λιγους)
επαναλαμβανεις 4-8 φορες (αναλογα τις αντοχες και τη συνηθεια του συγκεκριμενου)
1) διωχνει το κρυο
2) σκοτωνει τα μικροβια
3) σωζει τον Κοσμο.