http://24.media.tumblr.com/tumblr_lp...qajlo1_500.png
Printable View
σε αυτό διαφωνώ, τα μπάχαλα του δεκέμβρη και ακόμα και του παρισιού είχαν πολύ πιο πολιτικό στίγμα. το γήπεδο δείχνει το δείκτη εξαθλίωσης μιας κοινωνίας, δεν πρόκειται ποτέ όμως να ξέρει που πρέπει να χτυπήσει (γι' αυτό και βαράει λεωφορεία, φλώρους με ipod, yaris, αποθήκες με δίσκους κ.λπ.). προφανώς στην αγγλία δεν πρόκειται να πάρω το μέρος των μπάτσων και του κράτους, αλλά η φάση δεν είναι "εξέγερση, παίρνουμε το μέρος των εξεγερμένων!" όταν κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι μια απομονωμένη μειοψηφία λούμπεν προλετάριων μεν, ξεκαυλωμένων δε που μεθαύριο θα έχουν ξεχάσει γιατί γίνεται η φάση.
όσο για το "ρημάξατε τις ζωές μας, θα ρημάξουμε τα πάντα", ναι, δυστυχώς κάτι τέτοια ήταν για πολλούς τα συνθήματα του δεκέμβρη κι ακόμα περιμένουμε τη γενιά του.
ντάηθορ δικέ μου δεν είμαι το ναρ, είμαι ο φαντομντακ και θέλω να βλέπω cpe, φοιτητές να κατουράνε τη λιμουζίνα του κάρολου, να γίνεται της πουτάνας στα G8, να τα βλέπει ο κόσμος και να λέει "καύλα δικέ μου, πάμε να κάνουμε κάτι ωραίο κι εμείς να ρίξουμε τον καριόλη που μας τον φοράει". δε με νοιάζει η οργάνωση, θέλω απλά να βγαίνει κάτι καλύτερο από το "εξαθλιωμένοι φερμάρουν μαγαζιά και γιάπηδες, βοηθήστε λαέ του λονδίνου να βρούμε τις φάτσες τους από το νετ".
inb4 στηρίξε και τα μπάχαλα στο vancouver, τρόμπα.
Πότε;
Δυτηορ, θα είσαι ο εκατοστός όγδοος που θα ποστάρεις το London Calling στο facebook, θα ανταλλάξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες με μπαχαλα, θα ψαχτείς να το τραβήξεις απο τις μουνότριχες για να βρίσεις την «Αριστερά» που δε «στηρίζει», θα αναπαραχθεί κάποιο άρθρο απο «τα μπλογκς» του τύπου Αθήνα 08 - Λονδίνο 11, θα τελειώσει η φάση σε καμια-δυό βδομάδες και θα χαμε να λέγαμε. Σκάσε απο τώρα να κερδίσουμε χρόνο.
ρε παιδι μου, νταξ, να πουμε και για την στοχευση, να πουμε και για την φειδω στο μπαχαλο, μαζι σας, οκ. οταν ομως απο εποχης θατσερ πανω απ'τα μισα σωματεια εχουν κηρυχτει παρανομα, οταν η νομοθεσια ποινικοποιει ακομα και τις ρεφορμιστικες πραξεις αντιστασης (σε σημειο να πιανει και την απλη συναθροιση ατομων) και μαλιστα οχι απλα προς αποτροπη αυτων των πραξεων και οταν η αγγλια εχει τα καλυτερα συστηματα παρακολουθησης, δεν μπορεις να κανεις και πολλα αλλα περαν της κατα μετωπο επιθεσης. η οποια κιολας, ναι, μπορει να την δει καποιος κι ως απλη ακατασχετη βια, παρ'ολα αυτα τετοια συμβαντα ανοιγουν νεες δυνατοτητες, αναπτερωνεται το ηθικο, πως το λενε.
αλλα τυπικη αριστερα: οταν το δαχτυλο δειχνει το φεγγαρι, ο ηλιθιος κοιταει το δαχτυλο.
Παντού ρε μαλάκα, τι νομίζεις ότι γίνεται όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο, μπαίνουμε όλοι σιγά-σιγά στο ναρ και καθοδηγούμαστε στοχεύοντας όταν γίνουμε 50% συν ένας; Μαλάκα.
Με εξοργίζει ρε φίλε που δεν το βλέπετε καν με συμπάθεια αυτό το πράγμα, με βγάνει απ' τα ρούχα μου καλοκαιριάτικα.
Quote από κατάληψη ΕΣΗΕΑ:
Οπότε αυτό που έχουμε είναι όντως «ανεγκέφαλη βία», όπως λέει η Τερέζα Μέι, βεβαίως όμως η φράση αυτή είναι ήδη απαξιωμένη επειδή τη χρησιμοποίησε κατά του UK Uncut και των διαδηλωτών φοιτητών. Αυτή τη φορά όμως ταλαντεύεται και η αριστερά προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα δεν έχουμε άνευ όρων υποστήριξη –οι IWW βγήκαν και είπαν στο Facebook ότι δεν επικροτούν τις επιθέσεις σε «εργατικά σπίτια» σε φτωχογειτονιές– και δεν είναι βέβαια λάθος τοποθέτηση, σωστή είναι πολιτικά, πρέπει να δούμε όμως και πώς ταιριάζει με την παρουσίαση της εξέγερσης από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση ως τρομοκρατικής καταστροφής για την καταστροφή. Τα σχόλια στη σελίδα του The Commune στο Twitter δείχνουν καλύτερα αυτή την ένταση, καθώς μας ρωτάνε πώς «ισορροπούμε το δίκιο και τη νομιμότητα της εξέγερσης» με τη νομιμότητα των ανθρώπων που φοβούνται αυτά τα «ανεγκέφαλα πράγματα».
Εντελώς αδιάφορο ζήτημα, λες κι έχει καν σημασία πώς επιλέγουμε να ισορροπήσουμε ή τι άποψη έχουμε «εμείς», ο μικρός κύκλος της ριζοσπαστικής αριστεράς – εμείς είμαστε αδιάφοροι, η κρίση μας είναι αδιάφορη, και κάθε απόπειρα να κρίνουμε ηθικά διαφορετικά είδη βίας είναι προδοσία της επαναστατικής αρχής. Δεν είναι επαναστατικός τρόπος σκέψης αυτός, γιατί δεν βλέπει την κοινωνία και τη βία μέσα της ως ολότητα. Ό,τι συμβαίνει συμβαίνει, είναι αποτέλεσμα δυνάμεων που δικό μας καθήκον είναι να προσπαθήσουμε να τις κατανοήσουμε. Κι εδώ νομίζω ότι η αναλογία με τον Φριτσλ είναι η σωστή, γιατί αυτό που έχουμε εδώ είναι μια νέα διαλεκτική ανάμεσα στο νεοφιλελεύθερο καταναλωτικό καθεστώς και τον πλιατσικολόγο, αυτούς που κάποιος τους έχει ονομάσει «αποτυχημένους καταναλωτές», που δεν βλέπουν πια τον λόγο να θέσουν τα αιτήματά τους με πολιτικούς όρους, αλλά απλώς αρπάζουν αυτό που θέλουν.
Και είναι σοβαρό αυτό, δεν σημαίνει ότι τους αποκηρύσσουμε, είναι ίσως ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να συμβεί: πώς αλλιώς οι νέοι αυτοί που ξέμειναν στο περιθώριο της κοινωνίας μας θα μπορούσαν να τα βάλουν μαζί της και να της αντισταθούν; Αυτή είναι η έκφρασή τους, το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να την καταστείλει, εμείς όμως ξέρουμε στα σίγουρα ότι δεν θα εξαφανιστεί όσο η κοινωνία αυτή εντείνει τη λιτότητα. Το κράτος έχει συντριβεί από τις απαιτήσεις του χρηματιστικού καπιταλισμού, και οι κουβέντες περί επιστροφής στη σοσιαλδημοκρατία είναι πλάνη και όνειρο.
Υ.Γ.: Αναπαράχθηκε.
λοιπόν, αυτή τη μαλακία την έχετε πει ήδη δεκαέξι φορές σε αυτό το θρεντ, ώρα να κοπεί.
το τελευταίο 8μηνο:
http://en.wikipedia.org/wiki/2011_an...test_in_London
http://resources0.news.com.au/images...es-protest.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_dufNwbqAO_...5_26263901.jpg
ουάου, πιο φασιστικό κράτος του σύμπαντος, απαγορεύονται οι συναθροίσεις, στηρίξτε και το παραμικρό καγκελάκι.
Για να είμαστε ακριβείς και στο Παρίσι και στην Αθήνα, κλείδωσε τους μικροαστούς σπίτι τους, έβγαλε τους ακροδεξιούς στο δρόμο (και τους άυξησε τα ποσοστά), δικαιολόγησε το όργιο καταστολής, δυνάμωσε την μιντιακή προπαγάνδα, έφερε συστολή στα κινήματα.
Δυτηορ, δώσε μου δύο παραδείγματα να το κουβεντιάσουμε πολιτισμένα!
στο Παρίσι εγώ διαφωνώ, το '05 γίναν τα μπάχαλα και το '06 το CPE...
Ναι, το σκέφτηκα μετά αλλά δεν είχε ουσιαστική σχέση το CPE με τα μπάχαλα.
ναι μωρέ απλά δεν έκλεισε και τον κόσμο σπίτι του θέλω να πω. για την καταστολή ισχύει.
Λοιπόν γοητεύομαι άπειρα απ' αυτού του είδους το επιχείρημα, αυτή τη μαλακία που επιμένεις να χρησιμοποιείς σε πάμπολλες περιστάσεις, το ότι τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν είναι επαναστατικώς τελεολογικού χαρακτήρα δηλαδή. Λες και οι καταλήψεις/μπάχαλα/πορείες/συλλογικές κουζίνες/σεμινάρια ζογκλερικών δεν φτιάχνουν στιγμές στο χρόνο και σημεία συνάντησης, συνιστώσες εν τέλει προς τα μια κατεύθυνση που θέλουμε να πάει το πράγμα αλλά πρέπει να κρίνονται μόνο απ' το αν έπεσε ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ή όχι. Και να πω ότι είσαι το κουκουέ ρε παιδί μου, 10% και περιμένουμε να κάνουμε μια μπραφ και καλή, είσαι το ναρ ρε κολλητουλίνι, το οποίο τι, έκανε τότε μια φάση που την πήγε μέχρι το τέλος.
dythor έχεις πει τη φράση "είστε ναρ" περίπου 60 φορές, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει συζήτηση ακόμα και με τα φρικιά του φόρουμ αλλά όχι με σένα. τι παίζει με την πάρτη σου, το αναφέρεις συνέχεια επειδή εσύ δεν είσαι ΤΙΠΟΤΑ; δηλαδή σήμερα μπάχαλος, από βδομάδα νεοφιλελεύθερος, πέρσι αριστερός, του χρόνου μηδενιστής, κάνε λίγο κράτει ρε dawg σε σοβαρές συζητήσεις, αφού αύριο θα τρως εκεί που χέζεις.
πιστέυω ότι η αξία "i got money" αναπαράγεται συνεχώς από τους πάντες και σημαδεύει σχεδόν τα πάντα (ακόμα και με ύπουλους και πλάγιους τρόπους) και κυριαρχεί στον πρώτο κόσμο αυτή τη στιγμή (πιθανόν και στους άλλους δεν έχω ιδέα) οπότε δικαιολογώ όποιον εξαθλιωμένο βγει και σπάει δέρνει και καίει και να είναι έτοιμος να τις φάει κι αυτός γιατί ακολουθεί λάθος αξίες. σπείραμε όλοι σκατόσπορο μετά μανίας και περιμένουμε να βγούνε γαρδένιες. κάψτε τα όλα, παιδιά.
κι ως κατοικος χανιων φυσικα ξερεις τι συμβαινει και στο παρισι και στην αθηνα~!
εγω ως κατοικος αθηνων λοιπον, θα πω τα εξης:
α) ελεος που μου φερνεις την συμπεριφορα των μικροαστων ως αντεπιχειρημα.
β) η ανοδος των ακροδεξιων δεν εχει απολυτως καμια σχεση, βασιζεται στο οτι σε περιοδο αυξημενης κοινωνικης εντασης τα μυθευματα τυπου διεθνων συνομωσιων με στοχο να καταργησουν την ελληνικοτητα, τυπου οι μεταναστες μας παιρνουν τις δουλειες, τυπου ενας σωστος ηγετης πατριωτης μας χρειαζεται μεγιστοποιουνται. εντεινεται ο κοινωνικος ανταγωνισμος (πρωην "παλη των ταξεων"), αρα ολες οι πολιτικες δυναμεις ριζοσπαστικοποιουνται.
γ) σε ποιον μωρε δικαιολογησε, εισαι με τα καλα σου; η αποστροφη του κοσμου στην καταστολη ειναι τεραστια πλεον και εκτεινεται πολυ περα απο τους πολιτικα οργανωμενους/ενεργους.
δ) φοβερη εκπληξη. σε εποχη εντονης αντιπαραθεσης με το status quo γινεται ανελεητη η μηντιακη προπαγανδα. αληθεια τωρα. φοβερη εκπληξη.
ε) οπου "συστολη στα κινηματα" εννοουμε οτι η αριστερα χανει μαζικα κοσμο και το παραδειγμα οργανωσης εχει περασει στις λαϊκες συνελευσεις γειτονιων και τα σωματεια. μεγαλο πληγμα. πως θα το αντεξουμε.