Ο Κοέλιος δεν είναι για χόρταση
Printable View
Ο Κοέλιος δεν είναι για χόρταση
Ούτε για ορεκτικό δεν είναι.
:)
Quote:
Originally Posted by The Nerd
μόλις το τελειώσεις κάνε ένα review αν θέλεις.
to teleiotero biblio ever.Quote:
Originally Posted by cloud
arketo? :)
πάντα μες στην αντικειμενικότητα ο gab ;P
kata thn tapeinh kai - diapistwnw - increasingly irrelevant apopsh moy, fysika.
diabaste to, proteinw.
ετσι το πα ρε
άσε που τώρα ψήνομαι ακόμη πςερισσότερο να το διαβάζω
teleiwnw to illuminati.kalutero apo ton kwdika.
Η ιστορική πορεία του Ιησού - Γ. Πατρώνος
wraio Acid Baby ;)
διαβάζω το πρώτο από τα 'a series of unfortunate events'' και σειρά έχει το 'the lady and the unicorn' της Tracy Chevalier, γιατί το 'Girl with a pearl earring' μου είχε αρέσει πολύ.
egw pali diabazw to agio aima,agio graal,kai de 8elw sxolia :P
το τελειωσα σε 2 τετράωρα... ο γρανάδο προφανώς δεν είναι ούτε ο καλύτερος λογοτέχνης του κόσμου, ούτε ο καλύτερος αφηγητής. αλλά, όπως και στην ταινία, το μήνυμα περνάει... απλά respect :worship:Quote:
Originally Posted by Raven Lord
Να μας πεις τη γνώμη σου όταν το τελειώσεις γιατί ενδιαφέρομαι να τα διαβάσω κι εγώ.Quote:
Originally Posted by Weiss
Τις τελευταίες εβδομάδες διάβασα τα τρία πρώτα Χάρι Πότερ, έγινα φαν, έβαλα το σχετικό άβαταρ και σειρά έχει το τέταρτο Χάρι Πότερ.
Για τα series of unfortunate events έχοντας ήδη διαβάσει τα 2 πρώτα βιβλία έχω να πω ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα Harry Potter, των οποίων είμαι fan.
Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις τι θα γίνει παρακάτω γενικά, δλδ το σενάριο δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ'όλα αυτά, ο τρόπος που γράφει ο τύπος είναι πολύ ιδιαίτερος. Δε λέω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι μάλλον spoiler. Χμ, πάντως μέχρι και η γραμματοσειρά που είναι μεγάλη και η σελίδα που έχει μεγάλα περιθώρια σε προίδεάζει για το παιδικό της υπόθεσης.
Και καλή αρχή με το goblet of fire, είναι φανταστικό. :)
Επηρεασμένος από τη Leguinική ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών και αφού ο Marquez μάλλον θα πέσει βαρύς στη συγκεκριμένη φάση είπα να ξαναδιαβάσω το Earthsea Quartet για να περνάει η ώρα μέχρι να αξιωθώ να αγοράσω κανένα καινούριο βιβλίο.
Richard K Morgan - Market Forces
Mad Max goes corporate. Ή κάτι ανάμεσα στο American Psycho και το Carmageddon. Σεξ, βία, καπιταλισμός.
Dan Brown - Illuminati
και μόλις εκανα ποστ στο θρέντ της ταινίας.Πες άμα είναι ωραία να ψήσω την αδερφή μου να τα πάρει. Τζάμπα βιβλία. Α και το goblet of fire -το 5ο έτσι?- είναι μακράν και στάνταρ το χειρότερο. Χειρότερο και από το 2 ου δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Ο κλασσικός βλάμμένος έφηβος-νευρωτικός-σπασαρχίδης Χάρι μου χε σπάσει τα νεύρα. Τα 3 & 4 είναι τα καλύτερα :)Quote:
Originally Posted by Weiss
όχι, το goblet of fire είναι το 4ο.
το 5ο είναι το the order of the phoenix. που δεν το θεωρώ και άθλιο, αλλά σαν το goblet of fire δεν είναι.
άμα η αδερφή σου είναι μικρούλα να της πεις να τα πάρει τα lemony snicket's, θα τσι αρέσουνε.
Το 4ο γαμαέι σύμπαντα και δεγκιαλικούς κόσμους.
Καλά δεν είναι και πολύ μικρή -15- αλλά θα της πώ να τα πάρει χοχοχο
Αν η αδερφή σου είναι μικρούλα -15- να της πεις να πάρει όλα τα Ρόαλντ Νταλ.
Εκτός από το Θείο Όσβαλντ που μπορεί να τη σοκάρει.
George Bernard Shaw - Pygmalion
Διάβασα τα 11 Λεπτά του Coelho και ενισχύθηκε η άποψή μου ότι τα βιβλία του είναι ρομάντζα για θηλυκούς αναγνώστες με μια ελαφριά επικάλυψη ψευτο-φιλοσοφίας. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο, που πραγματεύεται την ιερότητα του σεξ.
Μετά πήγα να ξεκινήσω το Κόκκινο Και Το Μαύρο του Στεντάλ αλλά απέκτησα τρία καινούρια Πράτσετ, οπότε προφανώς και πήραν σειρά προτεραιότητας. The Colour Of Magic, Guards! Guards! και Moving Pictures.
Η κουλτούρα μπορεί να περιμένει. \m/
κάνε μου παιδιά εδώ και τώρα.Quote:
Originally Posted by ang69
diavasa ti mitera tou skylou (paulos matesis) kai tora diavazo to panta kala tou idiou syggrafea.i mitera tou skylou einai to oreotero elliniko vivlio pou exo diavasei mexri tora.a mori koufala raraou!
Quote:
Originally Posted by ang69
Ελα να κανουμε και Λολιποπικα Μιτσμαννοπαιδα..Επιτελους η πιο σωστη αποψη για τον νο1 λογοτεχνικο απατεωνα.
Riddley Walker του Russell Hoban
ok. england after the fall.
σε μια post-apocalyptic αγγλία που έχει καταστραφεί από πυρηνικά ένα τυπάκι γράφει τα απομνημονευματά του με ό,τι έχει απομείνει από την αγγλική γλώσσα.
"Walker is my name and I am the same. Riddley Walker. Walking my riddles where ever theyve took me and walking them now on this paper the same."
"I dont have nothing only words to put down on paper. Its so hard. Some times theres mor in the emty paper nor there is when you get the writing down on it. You try to word the big things and they tern ther backs on you. Yet youwl see stanning stoans and ther backs wil talk to you."
έπος. σοβαρά. και ιδανικό δώρο για την ang, φαντάζομαι.
pes perissotera kane thread sxetiko.Quote:
Originally Posted by symposium_lexotanil
δεν είναι απατεώνας, άλλοι τον θεωρούνε γκουρού.Quote:
Originally Posted by Mitsmann
Τουλάχιστον έτσι διαβάζουν και οι νοικοκυρές κανα βιβλίο.
Ο Γκουρου του Στοιχηματος ( Εθνοσπορ ) ειναι πολυ πιο χρησιμος απ τον Ακυρο.
Οκέι, πριν προλάβω να διαβάσω όλο το ποστ σου και να φτάσω σ'αυτό εδώ το σχόλιο, σκεφτόμουν το reply που θα έκανα για να σε ενημερώσω ότι τα αποσπάσματα μου προκάλεσαν ημικρανία και νομίζω πως ένιωσα και λίγη φαιά ουσία να κατρακυλάει από το δεξί αυτί μου.Quote:
Originally Posted by rincewind2k
Douglas Adams - The Salmon of Doubt
συμπαθές, αν και πολλά από τα αποσπάσματα που έχει τα είχα διαβάσει και στη βιογραφία του.
Ακολουθεί post που μάλλον θα οδηγήσει τον Carcass στην αυτοκτονία. Διάβασα τον Νευρομάντη και δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκε τίποτα ιδιαίτερο. Καλή πλοκή αλλά μέχρι εκεί. Λέω να διαβάσω και τα άλλα δυο της τριλογία αλλά μάλλον ο Gibson δε κέρδισε άλλο ένα οπαδό.
νταξ οκ ταπαμε και χτες αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς περίμενες. Η όλη υπόθεση με το neuromancer είναι οτι έσκασε όταν τα περισσότερα βιβλία sci-fi ήταν space operas με εξωγήινους και γκόμενες με μεταλλικά μπικίνι και φωτόσπαθα ή λέηζερ και έφερε τα πάνω κάτω. Ήταν ίσως η εμπορική αρχή της post-nerd sci-fi λογοτεχνίας, και η επίδραση του ήταν εντυπωσιακή αν φανταστείς οτι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια γερή πρέζα noir σε μια τυπική - σε χέρια άλλων - "περιπέτεια" (πάμε δω, μετά πάμε κει, μετά πάμε πιο πέρα).Quote:
Originally Posted by Broccoli
Έχοντας αυτά στο μυαλό σου το βιβλίο είναι αριστούργημα (παρά τις όποιες προφανείς ατέλειες)
Και έχει ένα στύλ και μια θαυμάσια πρόζα που βρίσκεται σπάνια σε όλων των ειδών τα βιβλία. (ευτυχώς γιατί όσο πάει του μένει μόνο το στυλ)
"the sky above the port was the colour of television tuned to a dead channel"
νταξ, :worship:
πρώτο cyberpunk βιβλίο και το καλύτερο. απλά επικόQuote:
Originally Posted by rincewind2k
Μετά κόπων και βασάνων τελείωσα τον Αναρχικό των Δύο Κόσμων - όχι γιατί δεν ήταν καλό ή κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον γιατί α. δεν είχα όρεξη για διάβασμα και β. γιατί δεν τα πάω και πολύ καλά με το είδος. Άρχισα το Robert Whyte's 1847 Famine Ship Diary - The Journey of An Irish Coffin Ship. Πολύ "ευχάριστο" βιβλίο :/
Eγώ συνεχίζω τις απόπειρες με τον Gibson πάντως. Ξεκίνησα τον Κόμη Μηδέν αλλά αυτό δε το κόβω να τελειώνει ποτέ... Ήδη μέχρι το ένα τρίτο προσπαθώ να βρω νόημα σε αυτά που γράφει. Τέλος πάντων, I gave it a try....
Χτες είδα κάτι ωραία βιβλιαράκια που θέλω να τιμήσω στο άμεσο μέλλον πάντως και από ό,τι είδα κυκλοφόρησε και καινούριο Gaarder.