Quote:
Τροντ Σόλιντ: «Κάποια στιγμή θα χάναμε, όμως δεν πιστεύω ότι αυτό το ματς ήταν για να χαθεί. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν χάσαμε από καλύτερο αντίπαλο. Ο Μιχαηλίδης βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του. Οι αλλαγές έγιναν όποτε έπρεπε. Δεν υπάρχουν μόνο οι νίκες αλλά υπάρχουν και οι ήττες στο πρόγραμμα. Θα προπονηθούμε και θα βελτιωθούμε. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στους στόχους του και όλα μπορούν να συμβούν στην Ευρώπη».
...
Quote:
- Το ότι η ομάδα έχει προβλήματα τραυματισμών και γενικότερα δεν δείχνει και τόσο καλή εικόνα τελευταία, πόσο δυσκολεύει έναν ήδη αγχωμένο Ολυμπιακό που αναζητά πολλά χρόνια τώρα μια εκτός έδρας νίκη;
«Δεν είναι κακή η εικόνα της ομάδας».
-Μα εσείς λέτε εδώ και αρκετά παιχνίδια τώρα ότι δεν είναι καλή η εικόνα της ομάδας. Μετά τον αγώνα με τη Ρόμα και τον Ατρόμητο...
«Δεν είπα ποτέ ότι η εικόνα της ομάδας είναι κακή».
- Αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως και με τον Ατρόμητο δηλαδή, θα πούμε ότι ήταν καλός;
«Τότε θα κερδίσουμε. Γιατί με τον Ατρόμητο κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες»
Quote:
Ο Τροντ Σόλιντ δεν φαίνεται να έχει την καλύτερη γνώμη για τη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της πατρίδας του, «Footballtips», ο Νορβηγός τεχνικός χαρακτηρίζει τεμπέληδες τους Έλληνες παίκτες, ενώ τονίζει πως το διάστημα της παραμονής του για 1,5 χρόνο στον πάγκο της ομάδας είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα του συλλόγου.
«Οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί σε τεχνικό επίπεδο και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά είναι τεμπέληδες. Γι’αυτό κι εγώ έχω πάρει παίκτες από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν όρεξη για σκληρή προπόνηση», δήλωσε ο 47χρονος προπονητής και προσέθεσε: «Αυτή η δουλειά έχει πολύ μεγάλη πίεση και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Είμαι 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό και το διάστημα αυτό είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της ομάδας. Αν είσαι στον Ολυμπιακό έναν χρόνο είναι καλά, αν είσαι δύο χρόνια είναι εξαιρετικά. Έχω πάρει τα καλά από τη Ρόζενμποργκ, αλλά και από το δάσκαλό μου, Νιλς Άρνε Έγκεν. Αυτό με βοήθησε να έχω επιτυχίες τόσο στη Μπριζ, όσο και στον Ολυμπιακό».
Παράλληλα ο Τροντ Σόλιντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ελληνικό Τύπο, με τον οποίο οι σχέσεις του το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο. «Υπάρχουν δέκα αθλητικές εφημερίδες στην Ελλάδα που μας ακολουθούν παντού. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση», τόνισε, ενώ τέλος έθεσε ως στόχο της ομάδας του στο Champions League την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στη φάση των 32 του Κυπέλλου UEFA. «Είμαστε φρέσκοι σε αυτό το επίπεδο και μην ξεχνάμε πως η Ρόζενμποργκ έκανε καιρό να πετύχει. Αν πάρουμε την τρίτη θέση στον όμιλο θα συνεχίσουμε στο UEFA και ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος. Τώρα πάμε για νίκη στη Ρώμη».
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
::Ε