Originally Posted by
alaiah
είμαι και καλά με την κοπελιά στο σπίτι των γονιών, η μάνα μου κάνει βεντούζες(!!) στον αδερφό μου που είναι άρρωστος, και μεις πειράζουμε τα άπειρα μπουκαλάκια με τα μπαχαρικά της διαλέγοντας ποια μας αρέσουν περισσότερο για να τα κρατήσουμε...ξαφνικά λέω πρέπει να φύγουμε! χαιρετάμε τη μάνα, βγαίνουμε από το σπίτι και αντί να φύγουμε κανονικά, λέω στην ιωάννα πάμε από δω θα κόψουμε δρόμο.
και μπαίνουμε σε ένα κακοτρόχαλο(sic) δρομάκι χωρίς άσφαλτο, με λάσπες, μικρά ρυάκια να τρέχουν ανοίγοντας μικρορωγμές στο δρόμο κλπ. η ιωαννα μου λέει φοβάμαι, και της λέω κράτα γερά το σκύλο(!!!) και μην τον αφήνεις! Μήν απομακρύνεσαι από κοντά μου!
Περπατάμε και το σκοτάδι αποπνικτικό και προκύπτει από το πουθενά ελληνίδα γιαγιά 1,50 ύψος, γλυκύτατο πρόσωπο, άσπρο μαλλί, μαύρα ρούχα, κλασσική μαύρη μαντίλα, περπατάει και βάζει ένα καλαμπόκι στην τεράστια μπροστά τσέπη της φούστας της και μου λέει με άψογη southern προφορά: Shhhiiiiiieeeeeet Boy! You ain't never gonna make it! της απαντάω με άνεση: dixie land ain't but 3 seconds away ma'aaam! γελάει χαρούμενα αλλά ελαφρά σαρκαστικά, και συνεχίζουμε τον δρόμο.
τώρα ξέρουμε ότι πηγαίνουμε προς το εργοστάσιο λαδιού(!!!!) στον δρόμο εμφανίζεται τρέχοντας ο τζεφ Μπρίτζες και μόλις τον βλέπω θυμάμαι ότι τελικά έπαιζα σε ταινία δράσης(!!!!) μας λέει με αγωνία: έχετε μόλις 12 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι δεξαμενές με το λάδι! και αυτός πέρνει φόρα και πηδάει από τον γκρεμό μέσα στο διπλανό ποτάμι με αφρίζοντα ανταριασμένα καφέ νερά. η κάμερα πάει στην επιφάνεια του νερού όπου δείχνει τον τζέφ μπρίτζες να πολεμάει με τα νερά, και να πετάει το κεφάλι του πάνω για να πάρει ανάσα και να τον τραβάει το νερό κάτω κλπ. (τέλεια σκηνοθεσία φυσικά).
εμείς πανικόβλητοι αρχίζουμε να τρέχουμε και περνάμε μια σήραγγα και καταλήγουμε σε μία σπηλιά, όπου συναντάμε μία high tech κοινωνία γαμάτη αλλά φοβερά εχθρική, με πράσινα φωτάκια και τέτοια. τότε χτυπάνε σειρήνες και κόκκινοι alarm φάροι στριφογυρνάνε, και τα μεγάφωνα λένε: 1 minute to tank evacuation! Πάμε να γυρίσουμε στην σήραγγα, αλλά στην έξοδο μας κλείνει το δρόμο....
...o ζαν κλώντ βαντάμ, ντυμένος με στρατιωτικό παντελόνι και κολλητό χακί κασκορσέ....Μόλις τον βλέπω θυμάμαι ότι τελικά έπαιζα σε ταινία ξύλου! πάνω στο λαδωμένο-ιδρωμένο κορμί του αντανακλούν τα κόκκινα φώτα των φάρων και τα μεγάφωνα έχουν αρχίσει το countdown: 4, 3, 2, 1....
ξυπνητήρι.....