Και κάπως έτσι, με ένα post του Atheist, σβήνεται ιστορία 13 αιώνων.
Printable View
Και κάπως έτσι, με ένα post του Atheist, σβήνεται ιστορία 13 αιώνων.
όχι, όχι μια χαρά είναι η ιστορία, όλα εκεί ήταν και γίνανε.
Απλώς δν ήταν ποτέ Ελληνική για να την διεκδικούμε κιέτσι.
Πως δν διεκδικούν οι Γερμανοί το Καλίνινγκραντ και τη Λιθουανία γτ κάποτε εκεί ζούσαν οι Τεύτονες? Τέτοια φάση.
Μπορείς επίσης να συγκρίνεις και αντηλιακά με Φιατάκια!
εντάξει, σταματάω να σου δίνω ευκαιρίες να πετάξεις κάνα επιχείρημα και να μη φαίνεσαι καθυστέρας. πάω.
Μα ρε μαλάκα είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις μια αυτοκρατορία 13 αιώνων κοντά στη Βυζαντινή μορφή της με Τευτονικά φύλλα που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης? Οκ ακόμα και να γίνεται αυτό, στο Βυζάντιο μιλούσαν και σαν επίσημη γλώσσα του κράτους τα ελληνικά για όλα τα χρόνια της ύπαρξής του και επίσημη θρησκεία ήταν (ω του θαύματος) η σημερινή θρησκεία μας επίσης. Συνέχιζε εσύ να λες ότι ποτέ δεν ήταν ελληνική περιοχή μετά από κυριαρχία αυτών των χαρακτηριστικών για την καταπληκτική τιμή - προσφορά ΜΟΝΟ των 1300 χρόνων.
ωχ ωχ, μη σ'ακούσουνε να λες τέτοια, γιατί θα αρχίσουνε να διεκδικούνε και τα εδάφη μέχρι την Ινδία (αυτά που κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ξέρεις. κι εκεί ένα φεγγάρι ελληνικά μιλούσανε και είχανε και το δωδεκάθεο, το οποίο ξανάρχεται, αμέ). και είμαστε και μόνο 9 εκατ. (πηδιόσαστε που πηδιόσαστε καριόλες, κάντε και κανα παιδί) και άμα είναι να πάρουμε πίσω τα εδάφη θα πρέπει να μένει ο κάθε ένας μόνος του ανα 100 μέτρα για να τα καλύψουμε και θα είναι πολύ μοναχικά :(
sinefiasmeni kiriaki
moiazei me th kardiaa mou
στην πρώτη περίοδο (περίπου ως βουλγαροκτόνο) επίσημη γλώσσα ήταν τα λατινικά. Χαρακτηριστικό πολλοί αυτοκράτορες δεν ξέραν γρι ελληνικά, επίσης ήταν συνήθως αρμενικής ή άλλης καταγωγής. Διωγμοί κατά εθνικών και Ελλήνων από χριστιανούς. Οι απλοί κάτοικοι αυτοχαρακτηρίζονταν Ρωμιοί. Σταμάτα λοιπόν να ψωμιαδίζεις :DQuote:
Originally Posted by H.
Μπράβο ΒΛΑΚΑ Candiru. Ξες στο ξεκίνημα μιας αυτοκρατορίας δεν γίνεται να είναι ομοιογενής όλος ο πληθυσμός σε γλώσσα, θρήσκεια ήθη και έθιμα, αλλά πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε να επέλθει τέτοιου είδους ομοιογένεια. Κατέριψες λοιπόν το επιχείρημα μου επιδεικνύοντας το πλέον προφανές και άσχετο συνάμα:moutza: Για Αρμένιδες βασιλιάδες στο Βυζάντιο και διωγμούς σε Έλληνες μόνο κάνα ιντιμίντια ή καμιά άλλη εναλλακτική πηγή πληροφόρησης από όπου και μορφώνεσαι θα λέει. Κατά τα άλλα είναι κλασσικές Καντιρικές πίπες. Επίσης τον τελευταίο χαρακτηρισμό στον επιστρέφω, ΒΛΑΚΑ.
@eni + Atheist όμως. Προφανώς δεν είμαι φαν της ιδέας του να ντυθώ στα χακί και να ορμήξω φωνάζωντας αέρα και να πάω να πάρω την πόλη και θεωρώ και αρκούντως αστεία την ιδέα και μόνο. Γιατί αν δεν ήταν, δεν θα ταν αστείο και αυτό που λέει η eni περί διεκδίκησης των Ινδιών (άσχετα που εκεί έχουμε να κάνουμε με Μεγα Αλέξανδρο του οποίου η αυτοκρατορία κράτησε, χμ, 20 χρόνια? πάντως σίγουρα όχι 13 αιώνες, οπότε τίποτα δεν εξελληνίστικε, απλά μείναν ανά τόπους ψήγματα ελληνισμού). Απλά, το μόνο που φοβάμαι, είναι ότι αμφισβητώντας την (πάλαι ποτέ) ελληνικότητα της Πόλης, σε λίγα χρόνια, εμείς ή οι απόγονοί μας, δεν θα χουν καμιά κάψα να αποδείξουν και ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
ε αφου ετσι και αλλιως ελλαδα μεχρι τη λαμια κλπ!
Κατανοώ τον χαβαλέ πάνω στο ζήτημα (κι έχω μάρτυρα τον Atheist πάνω στο ζήτημα :P ), απλά με ανησυχεί το γεγονός ότι έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και λέγεται με περισσή ευκολία με δενξέρωκιεγώτι αποτέλεσμα στο πέρασμα του σε επόμενες γενιές. Τέσπα, δις ις δε οφτόπικ κι εγώ μιλάω σοβαρά :moutza:νομαι
ναι, λοιπόν η Πόλη δεν είναι από τον 15ο αιωνα ελληνικη, οπότε ποια (παλαι ποτέ) ελληνικότητα να αμφισβητήσουμε; Όσο για την αποκλειστικη ελληνικοτητα της μακεδονιας, νταξ. Καταργηστε τα συνορα να ησυχασουμε.Quote:
Originally Posted by H.
και για το πρωτο, εχει δικιο ρε, σιγα μην ψαχνανε αποκλειστικα ελληνες για αυτοκράτορες, εδω εγινε η θεοδωρα αυτοκρατειρα. Για τους διωγμους, ανοιξε κανα βιβλιο
Μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο γιατί όσα κι αν άνοιξα δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο?
για τους διωγμους ειδωλολατρων=Ελλήνων τότε από το Θεοδόσιο (τυχαίο παράδειγμα), γράφουν τα βιβλία ιστορίας του σχολείου (αυτά που χαμε εμεις τουλάχιστον). Και μόνο το ότι ο Ιουλιανός έμεινε στην ιστορία ως Ο Αποστάτης, θα έπρεπε να κάνει κλικ.
α! και μιας και το θυμήθηκα, η συζήτηση γύρω από το βιβλίο ιστορίας της 6ης είναι μια απελπισία