Να σου στειλω μια απλή βάση να την υλοποιήσεις σε sql, μιας και βαριέμαι αρκούντως? :P
Printable View
Να σου στειλω μια απλή βάση να την υλοποιήσεις σε sql, μιας και βαριέμαι αρκούντως? :P
:D
Όντως δεν ειναι πολυ δυσκολα.Απλα ελπιζω να τα θυμαμαι αυριο! :)
Kανενα καλο παιδι που να ασχολειται με γενετικους αλγοριθμους υπαρχει?
τιν αυτο το πραμα;
Από μακρυά κι αγαπημένοι είμαστε.
Το tamagothi θεωρητικά κάνει διπλωματική στο όλο θέμα ή κάτι τέτοιο. Είπα θεωρητικά όμως. :P
γαμάνε.
από ό,τι κατάλαβα, οι αλγόριθμοι κάνουν σαικς μεταξύ τους και μετά βγαίνει αποτέλεσμα
Ναι. Εγω κοιταζω το θεμα σαν αρχιτεκτονικα στοιχεια, τα οποια ψηφιοποιουνται, κωδικοποιουνται, και ως γενετικοι αλγοριθμοι δινουν μορφογενεση. Εχω οχημα δηλαδη, η πες το αλλιως αρχη μου τις θεωριες εξελιξης.
Δινουμε στο συστημα συγκεκριμενες παραμετρους, αυτο στην πορεια αυτονομειται, αυτο-οργανωνεται και εξελισσεται.
Natural selection δεν παιζει, γιατι ερχεται ο αρχιτεκτονας γενετιστης [μχεεεχεχε γελαστε οσο θελετε] και επιλεγει την περιπτωση, το Mutation Που γουστερνει καλυτερα.
Ψαχνω προγραμματακια και κωδικες για να παιξω και να μαθω.
Ακουω πως το rhino το catia και το processing ειναι καλα. και η bentley εβγαλε κατι σε αναλογο υφος.
Οποιος υπεροχος ανθρωπας ασχολειται, ειτε καθαρα στο θεμα της γεννετικης, ειτε μαθηματικος, πληροφορικαριος, αρχιτεκτονας, και ξερει κατι σχετικα η εχει καποιο προγραμμα, please, ας επικοινωνησει.
Μαζευω υλικο για διδακτορικο, και η οποια συμβολη θα αναφερθει φυσικα και θα εκτιμηθει δεοντως.
τι mutation μπορεί να βγει από κάτι αρχιτεκτονικό; :?
keywords: morphogenesis, generative architecture.
Ενδεικτικα, δες το εξης
http://architecture.mit.edu/descomp/events.htm
Τα στοιχεια του κτιριου γινονται φηψια. Κωδικοποιεις πχ το παραθυρο, την πορτα, τους τοιχους, τα δομικα στοιχεια κ.ο.κ σε binary form, και γινονται μαθηματικες εξισωσεις, κωδικες, γενετικοι αλγοριθμοι. Ολα δουλευουν ως συμβολα και ακολουθουν τους κανονες της θεωριας της εξελιξης. Δημιουργεις γενοτυπους και φαινοτυπους που δινουν απειρες μορφες εξελιξης.
Στη μηχανικη εποχη ο αρχιτεκτονας εχει στο μυαλο του μια prefix ιδεα για το πως θελει να ειναι το κτιριο του.
Στην ηλεκτρονικη εποχη, αρχικως, με τις πρωτες ψηφιακες τεχνολογιες, εχει τη δυνατοτητα, να δει με καποια σχεδια την αναπαρασταση της ιδεας του, την απεικονιση της.
Με τους γενετικους αλγοριθμους περναμε πλεον σε μια μεγαλυτερη γκαμα επιλογων, των οποιων την υπαρξη δεν γνωριζαμε απαραιτητα a priori.
Ξεκιναμε με καποιες παραδοχες και ιδεες συγκεκριμενες, δημιουργουμε το συστημα, το ταιζουμε με καποιες παραμετρους που μας ενδιαφερουν, αλλα αυτο στην πορεια αυτονομειται. Μας δειχνει απο μονο του μορφες κτιριων η αντικειμενων τα οποια δεν υπηρχαν ως αρχικη σκεψη.
Δημιουργουμε ετσι πλουσιοτερο λεξιλογιο, και επιλεγουμε την ποιηση που μας εκφραζει, σε φορμες, σε τεκτονικα στοιχεια, σε κατασκευη κτλ κτλ.
Ο οποιοσδηποτε σχεδιαστης δηλαδη, δεν αναλωνεται στη δημιουργια του αντικειμενου, αλλα στη διαδικασια της γενεσης του, και στην πορεια στην υλοποιηση της ιδεας που του ταιριαζει καλυτερα. Αυτη η ιδεα γεννηθηκε απο τα mutations.
χμ, ψιλοκατάλαβα
μήπως όμως έτσι θα μπορεί ο κάθε ένας ατάλαντος να λέγεται αρχιτέκτονας; κάτι σαν αυτόματο photoshop για φωτογράφους;
Οσο φωτογραφος ειναι και ο κυριουλης που ανεβαζει φωτογραφιες με απειρα φιλτρα του μουλικου απο καλοκαιρινες διακοπες.
Οσο πληροφορικαριος ειναι ο κατοχος του ecdl.
Πιστευω με πιανεις.
Αν και καπου η αντιστοιχια με την τεχνη δεν ειναι και τοσο σωστη.
σε πιάνω
και είμαι τόσο ευτυχής που δεν έχω σχέση με τους επιστήμονες πλέον
γκουντ λακ
Χαχαχαχαχαχα. Να σαι καλα.
Εμενα παντως μου δημιουργει μια λαλα διασταση, να ξεφευγω απο τα mutations της ελληνικης πολεοδομιας.
Οι Pain of salvation κάνουν cover σε Scorpions as we speak.:disco: