thanks
Printable View
thanks
Παλαιότερα ήταν ανοικτές όλες οι θύρες στο Ubuntu - πράγμα πολύ πολύ πολύ κακό. Πλέον δε ξέρω τι γίνεται. Κοίτα μήπως έχεις εγκατεστημένο το Firestarter που νομίζω ήταν το firewall της προτίμησης για Ubuntu.Quote:
Originally Posted by Khalkji
Όσο για τον σκληρό, φαντάζομαι εννοείς στο ίδιο μηχάνημα, οπότε θες κανά πρόγραμμα όπως το explore2fs. Παίζει να υπάρχουν και καλύτερα.
Γιατί; Επίσης για ποιό λόγο να βάλει firestarter;Quote:
Originally Posted by Deggial
Για τον προφανή λόγο πως τέτοιο μειωμένο επίπεδο ασφάλειας είναι ευκαιρία για την δράση trojan horses, keyloggers, κλπ.Quote:
Originally Posted by ikonoklast
Δεν είναι κα8όλου έτσι, το linux kernel δεν είναι windows. Απο τη στιγμή που συγκεκριμένα στο ubuntu δεν τρέχεις κάποιο συγκεκριμένο επίφοβο service τύπου apache, ssh, samba δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να κλειδώσεις οτιδήποτε. Για τυπική home χρήση p2p κλπ το ubuntu καλώς έρχεται χωρίς περισσότερες ρυ8μίσεις. Απο εκεί και πέρα ακόμα και αν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσεις firestarter στην default εγκατάσταση, η ρύ8μιση των iptables δεν είναι ό,τι πιο απλό για έναν αρχάριο χρήστη, μην το προτείνεις έτσι απλά. Μη μπερδευόμαστε, το ότι δεν υπάρχει εξαιρετικά υψηλή προστασία out of the box (firewall τυπικά υπάρχει) δεν σημαίνει ότι το ubuntu είναι ξέφραγο αμπέλι -όπως πχ τα xp- απλώς δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για τυπική home χρήση.
1. Το Linux δεν είναι Windows, αλλά με εξαίρεση το SELinux (όπου κάθε εφαρμογή παίρνει συγκεκριμένες δικαιοδοτήσεις) δείχνει την ίδια τυφλή εμπιστοσύνη στις εφαρμογές που τρέχει ο χρήστης. Αν τρέχει ένας keylogger, ο πυρήνας το μόνο που ξέρει είναι πως τον τρέχει κάποιος χρήστης. Αγνοεί τι κάνει και δεν πρόκειται να τον σταματήσει, παρότι πρόκειται για user-level πρόσβαση σε χαμηλού επιπέδου διαδικασίες.Quote:
2. Είτε σε προσωπική είτε σε επαγγελματική χρήση, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένας πολύ μικρός αριθμός (<10) ports, οπότε δεν είναι ιδιαίτερος μπελάς να ξεκινήσεις με όλες κλειστές και να ανοίξεις σιγά σιγά όσες πραγματικά χρειάζονται.
πφ, αν είσαι ψείρας κλειδώνεις ό,τι 8ες. Αυτό που λέω είναι ότι για τυπικές home διανομές όπως το ubuntu είναι αστείο να λες στον άλλο βάλε firestarter, μά8ε τι είναι τα iptables, άνοιξε μόνο όσες πόρτες δουλεύεις. Είναι μεγάλη υπερβολή, πολύ κακό για το τίποτα και τελείως έξω απο την φιλοσοφία του ίδιου ubuntu. 8α περιμένω πως και πως τον κάλκι να έρ8ει απεγνωσμένος να μας πει ότι μπήκε σα root και τοτε του έφαγαν το account στο er με keyloggers.
στα ελληνικά ή έστω σε απλά αγγλικά μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν τρέχουν τα εν λόγω προγράμματα τέλος πάντων;
Δεν είπα ακριβώς αυτό. Αυτό που είπα είναι πως παλιά, όταν ακόμα χρησιμοποιούσα Ubuntu, δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στις θύρες για να έχει πρόβλημα με τορρεντς, κλπ. Κι έπειτα πρόσθεσα πως δεν ξέρω αν νεότερες εκδόσεις έχουν τυχόν από default ενεργοποιημένο κάποιο firewall όπως το Firestarter (οπότε και γι' αυτό έχει πρόβλημα).
Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός αν έχεις βάλει κάποιο firewall, το πρόβλημα είναι στον router σου (αν π.χ. δεν έχεις ρυθμίσει το NAT ώστε να προωθεί το port για torrents στο δικό σου μηχάνημα) κι όχι στα Ubuntu.Quote:
Originally Posted by Khalkji
Deggial, όχι δεν έχει αλλάξει κάτι.
Kάλκι σκάσε εσύ ρε νουμπάδι! Πες μας ποιά προγράμματα και τι ακριβώς εμφανίζουν. Επίσης καλά σου λέει, έλεγξε το nat.
Βασικά κάλκι το πρόβλημα σου μάλλον είναι ότι δεν έχεις στατική τοπική IP αλλά μπαίνεις με DHCP στο ρούτερ σου. Αυτό δημιουργεί ίσως το πρόβλημα, υποθέτοντας ότι και στο ρούτερ έχεις ρυθμίσει να δίνει στο pc σου μια συγκεκριμένη IP, διαφορετικά δεν υπάρχει Port forwarding, παίζεις με UPnP. Δλδ πες μας τι ρυθμίσεις έχεις στο TCP/IP properties (windows) και στο Networking (ubuntu, θα το βρεις στο System-Administration).
Οι ρυθμίσεις δικτύου είναι ακριβώς ίδιες είτε πρόκειται για win είτε για linux.
έχω κάρτα ήχου και έχει και η μητρική μία on board. τα ηχεία τα έχω συνδέσει στην κάρτα ήχου. έχω κάνει και κάτι ρυθμίσεις στο sound (αρχίδια δλδ τα περισσότερα τα έχω autodetect). προγράμματα τύπου rhythmbox και banshee παίζουν κανονικά. firefox, wine audicius κτλ δεν έχουν ήχο. το περίεργο είναι ότι όλα έχουν παίξει από μία φορά χωρίς να έχω αλλάξει ρυθμίσεις στο ενδιάμεσο. τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω;
http://img337.imageshack.us/img337/4...erenge8.th.png
χμ, 8α πρότεινα τα εξής: δώσε lspci στο terminal και δες τι επιστρέφει για την κάρτα σου. Αν δεν επιστρέφει κάτι που να μοιάζει με την κάρτα έχεις πρόβλημα.
Aν και το totem παίζει χωρίς προβλήματα τότε ίσως φταίει κάτι άλλο ειδικά για τα ff, wine και audacious.
Παίξε ένα winecfg στο terminal και πήγαινε στο tab sound. Αν είναι ρυ8μισμένο για oss, δώσε του alsa.
Στο audacious κάνε το ίδιο στα preferences.
Τσέκαρε πρώτα αυτά πριν μπλέξεις με τον ff.
εχω ενα προβληματακι:
εχω 2 δισκους στο pc.Εναν sata 200gb και εναν IDE 80.Στον 80αρη εχω τα 2 λειτουργικα(win και kubuntu).Ο αλλος εχει 2 partitions.εναν 150gb για video,μουσικη κλπ(ntfs) και το αλλο ειναι fat32(το ειχα κανει παλιοτερα fat32 για να μπορω να γραφω απο linux).πειραξα το fstab και εκανα mount τους δισκους.Το fstab εχει πλεον την μορφη:
UUID=957bbb89-7949-4806-8db9-9757e1b45ac9 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda4
UUID=c000fef3-83d6-4825-a585-df2642010dd5 /home ext3 relatime 0 2
# /dev/sda2
UUID=7d4c23b3-a67b-459e-92cb-2fd83ba3e39a none swap sw 0 0
/dev/scd2 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd1 /media/cdrom2 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda1 /media/C ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/sdb5 /media/E ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/sdb1 /media/D vfat defaults,user,auto,umask=000,uid=1000,gid=1000 0 0
οπου τα mount points C,D,E ειναι για το windows partition,to fat32 partition και το media partition αντιστοιχα.Το θεμα ειναι οτι ενω εχω βαλει προεπιλεγμενο path για να σωζει αρχεια ο firefox ενα φακελο μεσα στον D(fat32) οταν παω να σωσω κατι μου βγαζει το μηνυμα:
media/D/Incoming/Web Downloads/12440.jpg could not be saved, because you cannot change the contents of that folder.
Change the folder properties and try again, or try saving in a different location.
Για πειτε....
Στον fat32 μπορείς να γράψεις γενικά;
dokimasa na dimiourgisw ena arxeio se diafora simeia....se ola dimourgouse to txt kanonika ektos apo to web downloads..paizei malakia me to keno sto onoma tou fakelou mipws???
μπα, μάλλον δεν έχει σωστά permissions.
δώσε κάνα sudo chmod 777 "/media/D/Incoming/Web Downloads/"
Αυτό 8α δώσει δικαιώματα read/write σε όλους τους χρήστες.
:worship: :worship: :worship:
και 2 ακομα ερωτησεις αν και οχι πως με καινε ιδιαιτερα....
1)οταν εβαλα ενα flash το εβγαλε στην επιφανεια εργασιας...γινεται οταν εχω ενα flash drive μεσα να το εμφανιζει αυτοματα στην επιφανεια?
2)το num lock μου εχει σπασει τα νευρα..απο το menu που εχει στο system settings->keyboard εχω αφησει την επιλογη leave unchanged για το num lock.Οταν λοιπον παω να το χρησιμοποιησω ενω το φως για το num lock στο keyboard ειναι off αυτο λειτουργει κανονικα.γινεται να το ρυθμισω καπως ωστε να ειναι αναμμενο συνεχεια και να λειτουργει?
εχω κάνει ήδη lspci και το wine το έχω βάλει στο alsa.Quote:
βασικά πριν ξέχασα να πω κάτι βασικό. τα προγράμματα που είπα πριν πως δεν έχουν ήχο έχουν απλά αυτός δεν πάει στην κάρτα ήχου αλλά στην on board. δλδ αν βγάλω το βύσμα των ηχείων από την κάρτα ήχου και το βάλω στην μητρική παίζει κανονικά.
αύριο έχει γσ ασοεε. αν μου βρεις την λύση μέχρι σήμερα το βράδυ θα κατέβω και μάλιστα χωρίς αυταπάτες..
Αν μου τάξεις ότι 8α στηρίξεις πλαίσιο της πτερυγάρας της ανεξάρτητης επαναστατικής αριστεράς ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, τότε το συζητάμε.
μα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Επανάστασης
Evala Ubuntu 8.04, alla kollaei o GRUB (kremaei dld de vgazei kan ta options) enw an bootarw apo to ubuntu cd kai "boot from first disk drive" o grub doulevei kanonika. To ubuntu vrisketai se partition ston idio skliro me ta windows kai o grub sto idio partition me to ubunut (nomizw). Dinontas fdisk -l deixnei oti to partition twn windows einai to bootable, env afto tou ubuntu den einaii, an paizei kapoio rolo. Gia peite an prepei na valw ton grub se allo partition (px sto MBR) h an aplws xreiazetai na ginei bootable to partition tou ubuntu, help plxkkthnxbai.
επανεγκατέστησέ το στο mbr.
Δεν το πιασα. Aυτό γίνεται by default.Quote:
Originally Posted by jack the ripper
Αν δε γίνεται άνοιξε ένα gconf-editor (alt+f2) και πήγαινε στο /apps/nautilus/desktop
Δες τι υπάρχει τσεκαρισμένο απο τα mounted drives.
lolQuote:
2)το num lock μου εχει σπασει τα νευρα..απο το menu που εχει στο system settings->keyboard εχω αφησει την επιλογη leave unchanged για το num lock.Οταν λοιπον παω να το χρησιμοποιησω ενω το φως για το num lock στο keyboard ειναι off αυτο λειτουργει κανονικα.γινεται να το ρυθμισω καπως ωστε να ειναι αναμμενο συνεχεια και να λειτουργει?
sudo apt-get install numlockx
Έβαλα κι εγώ το 8.04 αλλά ενώ όλα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με το 6.06 νομίζω που είχα τις προηγούμενες εμπειρίες, το γαμημένο το sagem fast 800 μου τον παίρνει. Ενώ ο ueagle-atm driver δουλεύει σωστά(σε σχέση με τα ζόρια πριν από 2 χρόνια), θέλει κάθε φορά να το βγάζω και να το ξαναβάζω στο usb για να το αναγνωρίσει.
Πχ...
και...Quote:
Originally Posted by dmesg | grep eagle
Καμιά ιδέα τι να κάνω για να στρώσει; Πώς σκατά αλλάζεις το firmware κλπ; Απαντήσεις τύπου άλλαξε modem, πάρε router κλπ δε γίνονται δεκτές. :PQuote:
Originally Posted by plog
EDIT: Αφού το βγάλω και το ξαναβάλω βασικά, και ενώ δουλεύει, δεν αλλάζει κάτι στο dmesg. Άρα κάτι άλλο φταίει ε;
Quote:
Originally Posted by dmesg | grep eagle
Τρέχα πίσω απο την καναδέζα.
Το δοκίμασα, δεν έπιασε. :(
Quote:
Originally Posted by Mr. Garrison
Λοιπον, εχω dual boot XP & Ubuntu. Πρέπει να κάνω αναβάθμιση τα χπ σε βιστα, πως θα το κανω και θα κρατησω τον boot loader του ουμπουντου?
κάνε την αναβά8μιση και ξαναπέρνα το grub απο το livecd :!:
(άσε που έχω την εντύπωση ότι τα vista δε πανωγράφουν στο mrb όπως τα xp)
Όσο έλειπα μια φίλη των δικών μου μου έκανε απγκρεηντ στα ουμπουντου και τώρα δεν παίζουν τα εμπιθρι. γυναίκες ρε πούστη. τι να κάνουμε; δεν μπορείς να ζήσεις μαζί τους, δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους. επίσης δεν μπορείς να παίξεις μπ3.
Αυτή η μανία ντε και καλά να μην συμπεριλαμβάνουν proprietary λογισμικό στην default εγκατάσταση και repositories είναι σοβαρό μειονέκτημα στην διάδοση του Linux και του Ubuntu συγκεκριμένα.
Απλά εγκατέστησε γενικά codecs.
www.ubuntuguide.org is your friend.
Ε μωρέ, ένα πακέτο πρέπει να ναι. Πες να ενεργοποιήσει το Multiverse στα repositories, και να κατεβάσει το πακέτο ubuntu-restricted-extras. Έχει όλα τα καλά εκεί, υποστήριξη DVD, γραμματοσειρές της Microsoft κτλ.
prin liges meres vgike 8.10 ubuntu...epeidi prosfata ekana format...kai to skeftomai mipws valw kubuntu me KDE4 to exei dokimasei kaneis?
Ακόμα δεν είναι πλήρως λειτουργικό λένε οι φήμες (κι ένας φίλος μου). Για το KDE 4 λέω.
xmou...malista malista
To ekana to la8os kai evala KDE4.0. Moyfa :(Quote:
Originally Posted by jack the ripper
Twra sthn 4.1.x kapws to paleyoyn alla epestrepsa se Gnome.
WindowMaker re moynia ! :)
λοιπόν, αυτό το γαμίδι δεν μου κάνει σκρομπλ στο λαστ.φμ (αλσα σαουντσυστεμ κάτι...) και αν έχω ανοιχτή καρτέλα με γιουτούμπ (κι ας μην παίζει) δεν μου παίζουν τα μπ3.
χα, διόρθωση. μπ3 μου παίζει μόνο με το mplayer γενικώς. τα άλλα προγράμματα δεν τα παίζουν ότι και να κάνω.