δλδ πήγες σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και σχημάτισες γενική άποψη για όλα μαζί ?Quote:
Originally Posted by Voider
και ναι η απαξίωση είναι κόλπο γιατί αποπροσανατολίζει τον κόσμο.
Printable View
δλδ πήγες σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και σχημάτισες γενική άποψη για όλα μαζί ?Quote:
και ναι η απαξίωση είναι κόλπο γιατί αποπροσανατολίζει τον κόσμο.
milisa genika gia thn paideia. :)
kai pos ton apoprosanatolizei akrivos ? to paidaki pou tha paei ellhniko sxoleio den tha zhsei ta idia skata na leei ta idia meta ? ela tora, h paideia exei provlhma kai to vlepoume, den tha ginotan fasaria kathe treis kai ligo an itan ola ok.
tespa synexiste :lol:
Freak vlaka goustarw na me kathgoriopoieis kai esy kai o katourimenos alitakos opou sas symferei epidh lew kapia pragmata sta isa.
Synexiste exete gelio.
Les kai einai poly dyskolo na organwsei kapios ena kratos me 5 vasikous nomous se ka8e thema pou apasxolei poly kosmo(paideia,ygeia,asfalistika tameia ktl ktl)
Alla h poutana h pshfos kai h prow8hsh symferontwn sygkekrimenwn epixeirhmatiwn me ta opoia eklegontai oi kyriou pou exoune faei kai ta xwmata einai isxyroterh apo ton koino nou tou ka8enos.
Stin prokeimenh periptwsh to 50% twn malakiwn pou ginontai mesa se ena panepisthmio ofeilontai sta ka8e loghs kommatoskyla...petaxte tous eksw na ftiaksei to pragma kata to hmisy...ftiaxte kai isxyrous mhxanismous elegxou twn ka8hghtadwn katargeiste tous epitimous ka8hghtes pou den patane pote (Venizelos,Panagiwtarea ktl ktl) kai tlote na doume pws ftiaxnoune ta panepisthmia...
Quote:
ελπιζω να εννοεις τα ελληνακια και οχι τα αλητακια τα αλβανακια που χαρη τους κανουμε που πανε στα σχολεια μας και δεν κανουν μαθηματα στους σταβλους τις χωρας τους!
== αυτοδιοίκηση πανεπιστημίων. Thats the keyQuote:
Originally Posted by Comprehension_Hypnosia
ta ellhnakia ennoao nai. gia tous albanous den endiaferome, kai opos eipa sth prohgoumenh selida, theoro oti aytoi ftaine pou yparxei anergia kai ftoxeia sthn ellada. mazi protoi oi politikoi vevaia pou tous epetrepsan na kanoun th xora mpourdelo kai pou klevoun ta perissotera lefta apto kratos. vlepe olympiakous agones klp, allo thema ayto...Quote:
Originally Posted by freak brother
πες μου οτι εισαι ταξιτζης και ΤΕΛΟΣ!Quote:
oxi ntalikeris apto Mesolongki eimai, ama de sou kano mh me proslaveis.
Δηλαδή απο ποιόν;Quote:
Originally Posted by wom
μπα θελει και ενα στοιχειωδες iq για να καταλαβαινεις τις ταμπελες!Quote:
to opoio diatheteis esy e ? eleos re freak na poume, sto er vriskese, an itan na kathome na analyo dyo protaseis pou grafo h na skeftome an symfoneis esy h o allos teleiose to thema. tespa de peirazei synexiste :thumbsup:
kala o Freak brother gia na grapsei sto pc pataei se skala siga mhn asxolh8oume mazi tou.
Quote:
Originally Posted by Comprehension_Hypnosia
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
γελασαν θενκς
είμαι με 56αρα και πραγματικά βαριέμαι να ασχολούμαι με παπαριές. 2 σελίδες με τσόκαρα και προσωπικές επιθέσεις σε "σοβαρό" (λέμε τώρα) τόπικ δεν έχουν θέση.
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα επιχείρημα ρε πούστη
Εγώ είμαι 1,73 και 66 κιλά και φέρνω την επανάσταση
Κάλκη, βασικά το γαμάς κι εσύ. Ναι οκ, η άλλη λέει τις ηλιθιότητες, αλλά δεν έχει νόημα κι αυτό που κάνεις.
Οκ, το κόβω αλλά ας τη μαζέψουμε κάπως.
Μπορούμε κιόλας να θεωρήσουμε ότι είναι αρκετά εριστική γιά να φάει μπαν
nai alla epidi i havoc exei spoudasei sto londino, proteino na pesei ban ston hypnosia. Etsi gia na tou deiksoume pos emeis pou spoudazoume sto eksoteriko me ta lefta tou mpampa kai pou pairnoume ptyxia epidi eimaste dapites, eimaste adistaktoi kai fimonoume osous einai pio eksypnoi apo emas :D
Βτγ, αυτό ήταν γιά τον Χαηπνόσια ειρωνίαQuote:
Originally Posted by Khalkji
Βασικα το χασατε οντως το καλκι, παιζει αλλη μπαλα οταν χαιδευεται με χαβοκ.Quote:
Originally Posted by katwrimos
Αλλα γιατι εσυ θεωρεις ντροπη να σε φροντιζει ο πατερας σου και να σου δινει τα χρηματα του για να παρεις καποια εφοδια στη ζωη σου, μονο εσυ το ξερεις.
Για την ιστορια, κανω πλεον διδακτορικο Ελλαδα, και δεν χρειαζεται να μου πεις τιποτε παραπανω για οργανωση και πουλμουρ.
Γιατί, ποιος τα δίνει; Όλοι τα δίνουμε μέσω της φορολογίας. Το ερώτημα με τα δίδακτρα είναι το εξής, θα τα δίνουν και θα σπουδάζουν όσοι τα έχουν ή θα βάζουμε όλοι από λίγα μέσω της φορολογίας ώστε να έχουν όλοι μια ευκαιρία και όποιος έχει την όρεξη να σπουδάζει;Quote:
Originally Posted by HAVOC
Το ότι εσύ συγκεκριμένα τα έχεις δε σημαίνει ότι τα έχουν όλοι.
Ειδες λοιπον που προτρεχουν καποιοι?Quote:
Originally Posted by Dragonlord
Δεν ειπα πουθενα να δινουν ολοι τα ιδιο.
Αλλα οχι γενικως και αοριστως, και τοσα θα πανε στην παιδεια, και δεν τα βλεπουμε.
Βαση εισοδηματος.
Αλλα μολις ακουσαμε να δωσουμε για συγκεκριμενο σκοπο, ουουου666, λουκαδες.
havoc tha sou po 2 pramata, pou eixa pei kai sto rokavlo paliotera.
mporei stin parea sou kai sto perivallon sou na eisai/theoreisai to pio gamato atomo tou kosmou, na sagapane oloi sou oi filoi/oi syggeneis sou/i mama sou/ o skinothetis/ to camera crew kai o ktiniatros tou tsiouaoua sou. mporei oi kollitoi sou na se theoroune paneksypni kai asteia kai na pinoun stimmeno lemoni me antallagma na moirasteis mazi tous tis apopseis sou kai na tous doseis ta fota sou. an symvainei ontos auto einai epeidi pithanotata oloi autoi einai to idio kathysterimenoi me sena. edo mesa krinesai apokleistika apo ta grafomena sou kai tpt allo, eidika apo ti stigmi pou de mas kaneis tin timi na mas deikseis ti mouri sou mpas kai eisai kana kalo gkomenaki kai kratame kamia pisini mipos kapote ta ferei etsi i moira pou erthoume se thesi na synousiastoume meta sou.
giauto ksekolla pia mori patsavoura, kai stamata na milas a/ san antras (den eisai), b/ sa na eisai eksypni (den eisai) c/ sa na eimaste oloi oi ypoloipoi ilithioi (ekpliksi : den eimaste!). ti prospatheis na parastiseis akrivws? eisai apla emetiki. edo mesa de metras mia re aderfaki, pos to lene? den mporo na sto po pio apla, eisai ena tipota gia olous emas. de se thaumazoume, de se zileuoume, de mas prokaleis kapoio thetiko -estw kai emmesa- synaisthima. mono apotropiasmo. de sou ti leme epeidi mas ekneurizoun oi apopseis sou i epeidi theoroume oti exeis lathos se kati. apla eisai sixameni se simeio eksaxnosis kai theloume na sou spasoume ta moutra.
mporeis tora na postareis kai na me peis tsokaro/kompleksiko/edit: mizero (to eixa ksexasei auto, thnx)/den ksero ki ego ti allo, alla se grafo sto mpoutso mou kai sou yposxomai oti einai i teleutaia fora pou asxoloumai mazi sou.
Σσσσσ μου θυμησες εκεινο το φλερταρισμα με τη μιζερια.
Τι να πω, οι φιλοι μου δεν ξερω τι παθαινουν μαζι μου, εσυ ομως βρισκεις λογο για να μιλησεις. Ενα ιμπακτ το εχω η ρουφιανα, πως να το κανουμε.
Quote:
Originally Posted by symposium_lexotanil
λολQuote:
Δε σε είδα να απαντάς στην ερώτησή μου μπαη δε γουεη
Επανελαβε.Quote:
Μήπως γνωρίζεις ότι ,μέσω της φορολογίας, ήδη δίνουμε χρήματα και για βιβλιοθήκη και για εργαστήριο?Quote:
Αυτο σου λεω.
Μεσω της φορολογιας χανεται η μπαλα.
Αν το ποσο για τα οσα χρειαζεσαι ως φοιτητης τα πληρωνεις βαση εισοδηματος με συστημα διδακτρων, και καπως να εχεις και εσυ μεγαλυτερη αισθηση του τι δινεις, και πιο συμμαζεμενα, σε χαλαει?
Δεν μιλαω για εξτρα εξοδα, μην το μπερδευεις.
διδακτορικό Ελλάδα, μαιστα
μήπως να το πήγαινες ανάποδα;
αυτό το γραψε στο άλλο θρεντ, ας το σχολιάσουμε στο σωστόQuote:
Originally Posted by havoc
βσκ, αυτό είναι ένα μάτσο μαλακίες, διότι:
1) ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει παιδεία, τελεία και παύλα. Ο μπαμπάς σου μπορει να είναι και αλκοολικός και να σε έχει και γραμμένο και να πιστεύει ότι αξίζεις να γίνεις μόνο μπετατζής στη ζωή σου και να μη δίνει μία, να δω που θα βρεις τα διδακτρα μετά. Η τράπεζα δύσκολα θα σου δώσει φοιτητικό δάνειο και με την ανεργία που υπάρχει στην Ελλάδα, άντε να ξεχρεώσεις μετά. Αν θεωρείς ότι το αμερικανικό μοντέλο είναι καλό (δίδακτρα ή δάνειο) ναι, συμφωνώ, στην Αμερική που η ανεργία είναι (ήταν) στο 2% και που οι απόφοιτοι του Harvard δεν ξέρουν ποια δουλειά να πρωτοδιαλέξουν από τις τόσες προσφορές.
Και το "ας μη τα δίνουμε στα φροντηστήρια, ας τα δίνουμε στα πανεπιστήμια" είναι επίσης μια μαλακία, πάμε να αλλάξουμε κάτι, όχι να μεταθέσουμε το πρόβλημα.
2) Η βιβλιοθήκη κι αυτό ευθύνη του κράτους είναι. Αν τρώνε τα κονδύλια και από βιβλία υπάρχουν μόνο ένα βιβλίο ανά μάθημα (αυτό του καθηγητή), δε θα διορθωθεί με τα δίδακτρα αυτό.
Εδώ το πρόβλημα είναι, ότι πολλοί δε θέλουν βιβλιοθήκες, επειδή θεωρούν καθήκον του κράτους να τυπώνει και να μοιράζει βιβλία τζάμπα. Ωραίο θα ήταν αυτό, αλλά δε γίνεται.
Οπότε αν όλα τα λεφτα που πάνε στις μίζες και στα τυπώματα, πήγαιναν να γίνει μια βιβλιοθήκη ανα πανεπιστήμιο, με πολλά αντίτυπα και αρκετή βιβλιογραφία, τα δίδακτρα γι'αυτό το σκοπό θα ήταν περιτά.
3) χρήματα για εργαστήρια/χώρους και δεν ξέρω τι άλλο. Έλεος ε. Σιγα μην ιδρυσουν οι φοιτητες και μια ΑΕ να διαχειρίζονται τα δίδακτρα και να αποφασίζουν τι εργαστήρια και τι όργανα χρειάζονται. Μερικά πράγματα είναι τόσο ακριβά που ούτε καν ιδιωτικό πανεπιστημιο δε μπορεί να τα χρηματοδοτήσει, μόνο ένα κράτος. Ευθύνη των φοιτητών είναι να μην τα καταστρέφουν, όχι να τα χρηματοδοτούν.
Στην Ελλάδα για αρχή πρέπει να φύγουν τα λαμόγια, οι καθηγητές να μην έχουν την εδρα τσιφλίκι τους, και όσα λεφτα πάνε για την παιδεία, να πηγαίνουνε κιόλας.
Δίδακτρα μπορείς να βαλεις μετά, όταν θα θες να κοντράρεις την Ivy League και το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα έχει εξισωθεί με το ευρωπαικό
@wom: το επίπεδο σπουδων στην ελλάδα είναι υψηλό σε σχέση με τι;
Αυτό είναι λίγο οφφ τοπικ τώρα αλλά θέλω να ακούσω και το τι έχεις να πεις επ'αυτούQuote:
edit: @HAVOC
@eni
Δεν ειπα οτι ειναι υψηλο το επιπεδο
Ειπα οτι υπαρχουν και (παρα πολυ) καλα τμηματα δεν ειναι ολα χαλια , οσον αφορα την υποδομη τους σε σχεση με οτι απαιτει το αντικειμενο που σπουδαζει καποιος
ωραία. Ποιο εισόδημα στα 18 μου;;;Quote:
ο μπαμπάς; πες ότι ο μπαμπας θέλει να σπουδάσω γιατρός και πληρώνει μόνο τότε, θα πρέπει να το κάνω σωνει και καλά;
πες ότι τα σπάμε, παίρνω το καπελάκι μου φεύγω, να μη σπουδασω; ως πότε θα πρέπει κάποιος να είναι στο βρακί του μπαμπά για να σπουδάσει;
η λύση της στήριξης από το κράτος δεν εξετάζεται ως σοβαρή, όχι με τα επίπεδα διαφθοράς που έχουμε
Quote:
Originally Posted by enitharmon
Σχετικα με το πρωτο ερωτημα, επελεξα με βαση καθηγητη που ηθελα να συνεργαστω, και εφοσον κανω τη δουλεια μου, κλεινω τα ματια στο γενικοτερο μακελειο, και προχωρω με τα δικα μου με ανθρωπο αξιολογο. Αυτο σε συνδυασμο με το γραφειο μου που τελικως για διαφορους προσωπικους λογους ανοιξα Ελλαδα.
Σχετικα με το δευτερο σκελος που κουοταρω, συμφωνω. Αναφερουμε ολοι διαφορες αποψεις, αλλα για να εχει αποτελεσμα πρεπει να γινει και χρονικα σωστα.
Για να δουλεψει καποιο μετρο, πρεπει να λειτουργησει πρωτα καποιο αλλο, και ο αποτομος τροπος με τον οποιο επεσαν οι προτασεις απο ολες τις πλευρες δημιουργει συγχυση.
σόρυ παρεξήγησαQuote:
Originally Posted by wom
τα μόνα που μπορώ να κρίνω είναι τα χημικά τμήματα και των χημ.μηχ, γιατί οι δημοσιεύσεις τους τείνουν προς το μηδεν. Οι καθηγητές του ΕΜΠ είναι οι μισοί του ΜΙΤ (άρα δεν τους θεωρώ καθόλου άχρηστους), απλά δεν έχουν τα μέσα να κάνουν καμια σοβαρή έρευνα. Τα τμήματα που απαιτούν μικρό budget, παίζει να είναι πολύ καλά, δε διαφωνώ
Quote:
Originally Posted by enitharmon
Αυτο μπορει να συμβει ετσι και αλλιως. Τα σημαντικα εξοδα δεν ειναι τα διδακτρα, αλλα ολο το πακετο του ζω μονος μου, που οι περισσοτεροι γονεις πληρωνουν, ΕΦΟΣΟΝ το επιθυμουν αυτοι.
Αν μπορεις στα 18 σου, να δουλευεις και να συντηρεις στην Ελλαδα τον εαυτο σου και να σπουδαζεις, το να δινεις τα διδακτρα σου βαση εισοδηματος και σε δοσεις [γιατι οσο να ναι, αν εισαι χαμηλου εισοδηματος θα πρεπει να γινονται διευκολυνσεις, αλυσιδωτη αντιδραση πανε οι αλλαγες, χρονικα αργοτερα οπως το εθεσες], γιατι να μην μπορεις να το κανεις?
Καλκι οι σαουνες ειναι στο δικο σου μυαλο.
Για βασικες δομες μιλαμε, και πανω σε αυτες οργανωση.
ρε παιδί μου, δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα αυτό το πράμα
στη Γερμανία το 80% φέυγει μετά το σχολείο από το σπίτι, βρίσκει δουλεια και συντηρεί τον εαυτό του και παίρνει μια βοήθεια από το κράτος την οποία επιστρέφει χωρίς τόκους μόλις πιάσει δουλειά. Αλλά αυτό γίνεται στη Γερμανία. Στην Ελλάδα τις χαμηλόμισθες δουλειες και την ημιαπασχόληση την κάνουν οι ήδη αργαζόμενοι, δε μένουν πολλές για φοιτητές για να γίνει αυτό.
Αρχίδια καλαβρέζικα. Δουλεύω σε υποθηκοφυλακείο. Ευτυχώς εμείς λειτουργούμε μια χαρά, όμως έχουμε ακούσει για υποθηκοφυλακεία που σου λένε να πας μετά από 2 και 3 μήνες για να πάρεις ένα χαρτί που βγαίνει σε 30 δευτερόλεπτα. Κι εκεί πληρώνεις επιτόπου, κι όμως δεν κάνει καμία διαφορά. Από την άλλη, σε ΚΕΠ που συντηρούνται μέσω της φορολογίας, έχω εξυπηρετηθεί άμεσα (με πήραν και στο κινητό μια φορά όταν βγήκε το χαρτί που είχα ζητήσει για να πάω να το πάρω). Η ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου είναι θέμα του κράτους και δεν θα αλλάξει κάτι αν πληρώνουμε επιτόπου.Quote:
Όσον αφορά τα περί διδάκτρων ανάλογα με το εισόδημα, σου απάντησε η ένι. Άκου σύμφωνα με το εισόδημα στα 18.
@havoc
εχω την εντυπωση οτι αργα η γρηγορα θα δεις οτι δεν μπορεις να "κλεινεις τα ματια και να προχωρας" , θα χρειαστει να κανεις οτι τωρα απεχθανεσαι. Αλλιως δεν θα γινεις ποτε μερος της κλικας.
@eni
Πολυ σωστα.
Στην ελλειψη μεσων προσθεσε και την αντιδραση σε καθε ειδος ουσιαστικης αλλαγης οσων προτιμουν τα πραγματα οπως εχουν τωρα. Δηλαδη σχεδον ολοι
btw σπουδες η εργασια στο εξωτερικο ;
και πέρα από αυτό, κοίτα τι γίνεται σε πανεπιστήμια που έχουν δίδακτρα.
Τα αμερικάνικα συντηρούνται κι από δωρεες και επιχορηγήσεις, τα αφήνουμε απ'εξω. Πάμε Γερμανία που ξέρω. Στα 13 από τα 16 κρατίδια (νομίζω ε) έχουν μπει 500 Ευρω περιπου δίδακτρα το εξάμηνο. Μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας του μέτρου, το παν. Th