Το Όνομα του Θηρίου.
Printable View
Το Όνομα του Θηρίου.
Δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί, εγώ το διάβασα στα αγγλικά.Quote:
Originally Posted by pitchfork
Όσον αφορά το "Κορίτσι Της Διπλανής Πόρτας" και γενικότερα τον συγγραφέα (Ketchum) μιλάμε για μεγάλη αρρώστεια. Έχω διαβάσει άλλο ένα δικό του, το Off Season (πάλι δεν ξέρω αν υπάρχει στα ελληνικά), με κάτι ανθρωποφάγους, αλλά το "Κορίτσι" μου προκάλεσε πολλή φρίκη.
Τον τελευταίο μήνα πάντως διάβασα τα εξής:
Τελείωσα με τα parts του A Song Of Ice And Fire του Martin
- A Clash Of KIngs
- Fire And Blood
- Steel And Snow
και περιμένω την έκδοση της επόμενης συνέχειας (ή καλύτερα συνεχειών) ελπίζοντας κάπου να τελειώσει αυτό το μαρτύριο.
Μετά έπιασα:
Douglas Adams - The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - The Complete Radio Scripts
Nick Hornby - How To Be Good
Maeve Binchy - Evening Class
Stephen King - The Girl Who Loved Tom Gordon
Και τώρα βρείτε μου κάτι άλλο να διαβάσω.
diavasa to dune.. fovero.. kai twra diavazw to bororo gia trith fora :D
Τέλος το Life of Pi. Πέντε λόγια για την Painless και όσους ενδιαφέρονται...
Την πλοκή μπορεί να την ξέρετε. Ένας 18χρονος Ινδός, γιος επιστάτη ζωολογικού κήπου, επιβιώνει ως ναυαγός στον Ειρηνικό όταν το πλοίο που μεταφέρει αυτόν, την οικογένεια και μερικά ζώα από την Ινδία στον Καναδά βυθίζεται. Στη σωσίβια λέμβο είναι μαζί του μερικά ζώα, εκ των οποίων όμως μετά από μερικές μέρες επιβιώνει μόνο μία τίγρης. Ξεβράζεται στο Μεξικό μετά από 200-κάτι μέρες.
Δεν ξέρω (και δεν μπορώ να κρίνω και δεν με ενδιαφέρει) αν άξιζε το Booker Prize γιατί δε νομίζω να έχω διαβάσει άλλα από τα υποψήφια βιβλία. Η εικονογραφία του, βρίσκω, είναι πολύ καλή και είναι ένα μόνο από τα πράγματα που χρειάζεται ένα τέτοιο βιβλίο μιας και δεν έχει διάλογο στο μεγαλύτερο τμήμα του. Οι περιγραφές εξίσου πειστικές όπως και η σταδιακή μετάβαση στην απέχθεια (τρώει και πίνει ο Pi προς το τέλος ότι βρίσκει, δερμάτινα παπούτσια, τα πάντα). Το συγγραφικό στιλ του Martel έχει χαρακτήρα, φαντασία και μία ευχάριστη, αβίαστη συνέχεια.
Περιμένει, βέβαια, κανείς κάτι - ένα twist. Έρχεται? Μπορεί. Είναι από αυτά τα twists που δεν ξέρεις αν είναι twist. Έρχεται στο τέλος όταν σε κάτι investigators του ναυαγίου, δίνει εκτός από την ιστορία του και άλλη μία, brutal χωρίς ζώα. Θα ήθελα να το είχε διαβάσει κάποιος να το συζητήσουμε γιατί δε θέλω να πω λεπτομέρειες.
Anyway. Ευχάριστο στη γλώσσα του και, για μένα, προκλητικό μερικές φορές στα νοήματα του.
Now reading: Simon Gray - the smoking diaries
Thanks a lot Gabriel_ Εμένα με έπεισες. Όταν ανέβω Αγγλία θα είναι το πρώτο βιβλίο που θα πάρω.
άνετα, δύο από τα 5-10 πιο αγαπημένα μου βιβλία :)Quote:
Originally Posted by ang69
Το βραβείο Booker νομίζω δίνεται σε βιβλία που είχαν τη μεγαλύτερη εμπορική απήχηση και δε συνδέεται άμεσα με την ποιότητα.
Νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Νομίζω.Quote:
Originally Posted by ang69
Apo: http://www.bookerprize.co.uk/aboutprize/about.html
The 2002 winner, The Life of Pi by Yann Martel, reached number one in the bestseller lists, and remained in the lists for several months afterwards. The book's independent publisher, Canongate, was voted Publisher of the Year partly on the strength of winning the prize.
"I feel ecstatic. I feel exhilarated... I am absolutely delighted, this is a writer's dream to win such a prestigious prize." Yann Martel, 2002 winner
Now in its thirty-fifth year, the prize aims to reward the best novel of the year written by a citizen of the Commonwealth or the Republic of Ireland. The Man Booker judges are selected from the country's finest critics, writers and academics to maintain the consistent excellence of the prize. The winner of the Man Booker Prize receives £50,000 and both the winner and the shortlisted authors are guaranteed a worldwide readership plus a dramatic increase in book sales.
Όκει. Δεν ήμουν σίγουρη, γι'αυτό έβαλα και το "νομίζω". Απλά θυμάμαι που διάβαζα πριν μερικά χρόνια σε μια εφημερίδα περί βράβείου Μπούκερ και πώς υπάρχει γκρίνια από κριτικούς και λογοτέχνες γιατί δεν βασίζεται απόλυτα στην ποιότητα αλλά περισσότερο στις πωλήσεις.
Jack Kerouac-sto dromo
twra to arxisa, ipotithetai oti einai korifaio vivlio tou revmatos twn beatnicks.tha diksei..
Κι εγώ το ίδιο άρχισα. Ωραία πάει μέχρι στιγμής. Ωραίες περιγραφές-θέλω-να-πάρω-ένα-σάκο-και-να-φύγω-για-δε-με-νοιάζει-που.
Polu Harley Davidson kai Marlboro Man mou 8umizei:
"Pou pas?"
"Pou8ena sugkekrimena..."
"Ki egw ekei paw...."
Arxisa to Illuminati kai fainetai para poly gamato.
O agglikos titlos einai Angels and Demons pantws....
Λέω να ξεκινήσω το Sidharta... Μικρό είναι και πρέπει να είναι ωραίο...
To "Oi Pefwtismenoi" me ton tupo me thn koukoula? To blepw edw kai kairo kai skeutomai na to parw. Aksizei tipota man?