Ωχ. Με έκαψες. Δεν το είχα ακούσει.Quote:
Originally Posted by munchkin
Επίσης, άκου το A Badtime Story, και διάβασε στίχους. Ίδια ιστορία (ίσως λίγη περισσότερη σκατοψυχιά παρά μελαγχολία).
Printable View
Ωχ. Με έκαψες. Δεν το είχα ακούσει.Quote:
Originally Posted by munchkin
Επίσης, άκου το A Badtime Story, και διάβασε στίχους. Ίδια ιστορία (ίσως λίγη περισσότερη σκατοψυχιά παρά μελαγχολία).
to badtime story einai genika ymnos sth gkantemia pisteuw. To jumping my shadow einai auto pou leei. Ponos.
Tespa asto giati ama arxisw me skyclad de teleiwnw. Aneta ftiaxnw top 20, top 30, top olh h diskografia klp.
:dfinger: :mpazo:
Δεν εχω τον απαραιτητο χρονο να σκεφτω οσο ισως θα πρεπε, αλλα ειναι ενα τοπικ σε ενα φορουμ, τι διαολο. Επειδη ειναι rock orientated forum, θα περιοριστω λιγο, αλλα δε γμτ.
1. Queen - The Show Must Go On
Καποιες φορες οι συνθηκες γυρω απο ενα τραγουδι και το κλιμα της εποχης ειναι πολυ μεγαλυτερα απο το ιδιο το τραγουδι και γι αυτο χτιζεται ενας μυθος γυρω απο αυτο. Σε αυτην την περιπτωση το τραγουδι ειναι λιγο πιο πανω κι απο τις συνθηκες, οσο απιστευτο κι αν φαινεται αυτο. Ποσο πιο μυθικο μπορει να ειναι κατι απο τον επικειμενο θανατο ενος απο τους μεγαλυτερους ροκ σταρ σε μια ρομαντικη εποχη? Μπορει οταν χαρακτηριζεται απο τελεια εισαγωγη, τελειοι στιχοι, τελειο ρεφραιν, τελεια ενορχηστρωση, τελειο σολο, τελεια παραγωγη.
2. Pink Floyd - Comfortably Numb
Οτι κοσμο εχω γνωρισει και ασχολειται με τη μουσικη λιγο πιο βαθια ειτε γουσταρει Pink Floyd ειτε λεει οτι γουσταρει. Προσωπικα θεωρω οτι το μισο της δισκογραφιας τους μου ειναι παντελως αδιαφορο, αλλα το υπολοιπο μισο ειναι καλυτερο απο τις περισσοτερες δισκογραφιες στη ροκ μουσικη και γενικοτερα. Το απολυτα χαλαρωτικο και ταξιδιαρικο τραγουδι, σβηνει οποιαδηποτε υποννοια αγχους και μαυρων σκεψεων και το τελευταιο διλεπτο απλα σε απογειωνει.
3. Wim Mertens - Struggle For Pleasure
Σκεφτομουν οτι ολη η δεκαδα θα μπορουσε να αποτελειται απο soundtracks ταινιων, ειτε γιατι με την συνοδεια εικονας δημιουργουνται πιο εντονα συναισθηματα, ειτε γιατι ειναι φτιαγμενα ολα για να δωσουν λυρισμο (κατι το οποιο δε μειωνει τη μουσικη τους αξια). Τελικα αποφανθηκα οτι εκπληκτικα κομματια instrumental μουσικης οπως τα θεματα των Last Of The Mohicans, Requiem For A Dream και πολλα αλλα δεν αξιζουν, σε αντιθεση με αυτο εδω το αριστουργηματακι που μου ελευθερωνει και μια θεση που θα επαιρνε ο Ραχμανινοφ. Τα λογια περιττα οπως και στο κομματι. Οτι λεει ο τιτλος και παντελης ελευθερια. Τα δυο τελευταια δεν ειναι οι συνθετες, ειναι φραση.
4. Delerium - Silence
Η ηλεκτρονικη σκηνη δε μπορει να παραβλεφθει και αυτο εδω ειναι ενα αρκετα ικανοποιητικο δειγμα. Προφανως οχι η κανονικη ambient εκδοση του τραγουδιου. Αλλα το remix απο Fade με την εκπληκτικη ερμηνεια της Sarah McLachlan. Ενα ζευγαρι δενεται χερι με χερι και τρεχει στην παραλια και σε κατι βραχους. Δε χρειαζεται κατι αλλο.
5. Ulver - Nowhere/Catastrophe
Ξεκιναει κι εσυ το μονο που κανεις ειναι αυτο που λεει.
You fly, or rather float, drift... through an enormous dark room... a room of noises.
Συνεχιζει και απολαμβανεις για κατι λιγοτερο απο πεντε λεπτα τα εξης.
No planets, no meteorites... if anything, perhaps fine dust clouds of exploded music.
Αυτο το κομματι σε κανει να νιωθεις ομορφα για το οτι δεν εισαι τιποτα, ποσο καλυτερο μπορει να γινει ενα τραγουδι? Και εχει και πιανο.
6. Metallica - Bleeding Me
Ισως δε θα πρεπε να βαλω οτιδηποτε metal γιατι δε θεωρω οτι αξιζει, αλλα θα κανω μια εξαιρεση μιας και τελικα λιγο πολυ ολοι τις αδυναμιες μας τις συμπεριλαμβανουμε, ασε που δεν ειναι και τοσο μεταλ αυτο. Η καλυτερη στιγμη των Metallica, η πιο προσωπικη, η πιο δυνατη. Δε θα ηταν πληρης η δεκαδα αν δεν υπηρχε και λιγο νευρο.
7. The Tea Party - Psychopomp
Αντισταθηκα παρα πολυ στο να το βαλω αυτο μιας και το εχουν βαλει αρκετοι ακομα, αλλα δε γινεται. Ανηκει (οπως και τα επομενα) στην κατηγορια τραγουδιων τα οποια δεν εχει γραψει ενα συγκροτημα, τα εχουν γραψει καμποσες δεκαδες χιλιαδες ανθρωποι μαζι και απλα βρεθηκε καποιος τυχαιος Jeff Martin (οχι στα επομενα) να βγαλει λεφτα απο αυτο. Η γλυκια διαβρωση της εκστασης.
8. Dream Theater - Space Dye-Vest
Αυτο το τραγουδι δεν ειναι Dream Theater. Ειναι περιπου δεκα φορες καλυτερο απο το αμεσως επομενο καλυτερο τους. Σιγουρα ευθυνεται ο Kevin Moore κατα πολυ για αυτο (θα μπορουσα να βαλω το On The Page απο Chroma Key, αλλα αυτο ειναι καλυτερο) αλλα ακομα κι ετσι, ειναι απο τα τραγουδια που οταν τα ακους πρωτη φορα, εστω κι αν οι πιθανοτητες δεν ειναι με το μερος σου, ορκιζεσαι οτι το εχεις ξανακουσει. Φοβερη ερμηνεια, θεικο σολο, ακομα κι ο Πετρουτσι ξεπερναει τον εαυτο του και αποφασιζει να μην πσολαρει, απλα να σολαρει.
9. Paradise Lost - Year Of Summer
Ακριβως οπως και προηγουμενως, οταν ενα συγκροτημα δοκιμαζει σε ενα διαφορετικο ειδος μουσικης απο οτι συνηθως και τα καταφερνει καλυτερα ακομα κι απο αυτους που ειναι εμπειροι, παντα προκυπτει κατι εξαιρετικο. Νομιζω πως αυτη εδω η μικρη συνθεση αποτελειται απο 100% νοσταλγια και τιποτα αλλο. Χαμογελο σε καθε ακουσμα.
10. The Gathering - Broken Glass
Τι να πεις γι αυτο εδω το τραγουδακι. Το ξεσπασμα της Αννεκε που προφανως ειχε φαει καποια φρικη συναισθηματικης φυσεως μας χαρισε αυτο εδω το διαμαντι. Να ναι καλα και τα υπολοιπα παλικαρια που καταφεραν να γραψουν εφαμιλλες μελωδιες και ξεσπασματα. Ειναι μπονους αυτο γιατι δεν ηθελα να το αφησω ετσι. Απλα το βαζω δεκαρι γιατι εχει καλη πασα και επισης ηθελα Σουηδο σεντερ φορ.
11. Kent - Stanna Hos Mig
Hallo Inga, are you from Sviden? Αγαπησα την αγγλικη εκδοση, αλλα κι η σουηδικη ειναι το ιδιο καλη και θεωρω οτι καθε τραγουδι πρεπει να κυκλοφορει οπως γραφτηκε. Stay with me, staaaay φωναζει το παλικαρι και πως να μη μεινεις μαζι τους αφου το Hagnesta Hill ειναι ολοκληρο ενας απο τους καλυτερους 30 δισκους των 90's εστω κι αν βγηκε τελευταια στιγμη.
12. Radiohead - How To Disappear Completely
Βαζω κι ενα δωδεκατο χωρις επιπτωσεις, πρωτον γιατι δεν υπαρχει, ειναι η πεμπτουσια της ανυπαρξιας, και δευτερον γιατι ηδη εχω βαλει Wim Mertens που ειναι Βελγος, οποτε δεν υπαρχει εξ'ορισμου. Το πλεον εκπληκτικο τραγουδι σε στυλ πιασε μια κιθαρα, πεντε φωνητικες γραμμες, δυο εγχορδα και φυγαμε. I' m not here, this is not happening.
Κοπηκαν στο νημα τα Russia On Ice και Killing Moon απο Porcupine Tree και Echo And The Bunnymen αντιστοιχα. Και ισως καποιο απo Depeche Mode. Και σιγουρα ειτε το Evry You Evry Me ή το English Summer Rain απο Placebo. Δεν ξερω, γαμιεται ο συμπο, δεκα ρε μλκ, ελεος. Τα ανεβαζω σε λογικη συλλογης. Πω πολυ ροκ η συλλογη μου ηθελα πιο φλωρικη. Rapunzel Novak και τετοια. Την επομενη φορα.
edit: http://rapidshare.com/files/142458706/M ... S.rar.html
Μπράβο για το Broken Glass. ο μόνος λόγος που δεν το έβαλα παρόλο που είναι μαλλον το κομμάτι με τα περισσότερα ριπιτ ΕΒΕΡ είναι οτι απλα νομίζω οτι πλέον ξεπέρασα τις ακροάσεις που μπορεί να αντέξει και το έβαλα λίγο στο παρελθόν. μπράβο όμως.
αγαπάμε μπέρνυ, τα παμεQuote:
Originally Posted by BURNIN AMBITION
και του κάνουμε ενα δωράκι
τον δίσκο αλλά και το σινγκλάκι των big sleep
που περιέχουν το looking for a girl with a washing machine
Code:http://www.sendspace.com/file/oqpmdd
Ε αυτό δεν είναι λόγος. Κάποια στιγμή όλα τα τραγούδια σταματάς να τα ακους, περνάς σε άλλα, και τα έχεις ακούσει τόσο που πια είναι βίωμα. Μετά τα ακους μια στο τόσο για συντήρηση. Ειδάλλως όλο το θρεντ είναι τα καλύτερα της παρούσης φάσης και χάσαμε.Quote:
Originally Posted by Mostos
ε ναι μωρε αλλα τα τραγούδια που επέλεξα είναι απο αυτά που περασαν το κόσκινο του χρονου ( 8) )
Τα ξαναλέμε σε κανένα δυο χρόνια :P
κατεβασα συλλογη ρουθλεςς και τα σπασε για τα καλα :dfinger:
1.Kyuss - (Beginning of What's About to Happen) Hwy 74 (Homme)
to tragoudi pou tha akouseis to prwi xorophdwntas mpoukwmenos me thn odontobourtsa sou
2.Neurosis - Times of Grace
kampanes...
3.The Gathering - Even The Spirits Are Afraid
Anneke
3.Primordial - The Heretics Age
san thn ION -prwth agaph kai pantotinh
4.Down - Dog Tired
mporeis na niwseis th sapila
5.Cream Abdul Babar / Kylesa split - Cocaine Pinata
ena apo ta kalutera split pou exw akousei
6.Yann Tiersen-Father and Mother
prwta h tainia kai meta ayto
7.Madder mortem - Resonatine
h fwnh ths mporei na se kanei skata akoma kai an eisai mesa sth trelh xara
8.Electric Wizard - Night of the Shape
olo to album einai gamato alla den perimena pote na akousw tetoio tragoudi apo aytous
9.Isis - Deconstructing Towers
tragoudi tou "lewforeiou" otan eisai mesa sto kruo kai to lewforeio exei arghsei kamia wra
10. Isis - Gentle Time
ena apo ta agaphmena mou tragoudia kai oso parakseno mporei na akoustei idaniko gia na suneltheis meta apo xulopitta
Οι Κουίν παίξανε και στις δικές μου λίστες. Βασικά θα έπρεπε να το παίξω πάνκης και να κάνω και μια λίστα νον-μέταλ, αλλά είστε τόσο φλώροι που έπρεπε να πατήσει κάποιος πόδι επιτέλους.
Και μιας και είπα πάνκης, δόξα και τιμή για τους DRI. Κομματάρα, αν και η αδυναμία μου και το ριπίτ (με την βελόνα ρε μουνιά) το έτρωγε το έπος Oblivion. Τι ριφάρα...
Εύσημα και για το Grotesque Impalement από όποιον το είπε.
Πσίτ, φιλαράκι, ξανακοίτα πρώτη σελίδα, και βρές μου ένα μέταλ κομμάτι στην λίστα που έχω κάνει.
Quote:
αλλά είστε τόσο φλώροι που έπρεπε να πατήσει κάποιος πόδι επιτέλους.
Τι ενοείς, γιατί μερικές φορές (αν όχι όλες) είμαι λίγο αργός.