επίσης είναι τόσο καλό το βιβλίο; η ταινία δε με τρέλλανε, να το επιχειρήσω δηλαδής;
Printable View
επίσης είναι τόσο καλό το βιβλίο; η ταινία δε με τρέλλανε, να το επιχειρήσω δηλαδής;
ζεί και έβγαλε κι άλλο (ή μεταφράστηκε κάποιο του στα ελληνικά τελοσπάντων).
εγώ στο γόμορρα ένιωσα ότι σταμάτησε να με αφορά όταν άρχισε να περιγράφει λεπτομερέστατα τις οικοδομικές επιχειρήσεις, αλλά πάει και κάποιος καιρός, ίσως τώρα να μη βαριόμουν. η ταινία υπέροχη πάντως.
οντόπικ:
http://i43.tower.com/images/mm113365...-cover-art.jpg
πιο άγριο απ'την ταινία, λιγότερο διακριτικό και 'παγωμένο' από,τι το περίμενα, όχι πολύ καλή μετάφραση, αλλά είναι (όπως και η ταινία) πολύ ιδιαίτερη εμπειρία, αν θέλει κανείς να υποβληθεί σε κάτι τέτοιο δηλαδή.
http://chazzw.files.wordpress.com/20...exkibition.jpg
αυτό εδώ δε ξέρω πώς το περιγράφει κανείς, είναι είδος από μόνο του, σα τουρισμός στις νευρώσεις και τις φαντασιώσεις της αμερικής του '60, κάπου με χαλάει το γράψιμο σε σημεία αλλά μιλάμε για συγκλονιστική έμπνευση.
http://liakoshop.liako.gr/Images/Pro...o1.300x300.jpg
Δεν ξέρω πώς έπεσε στα χέρια μου.Για κανα χρόνο το είχα στο ράφι χωρίς να το αγγίξω.Στην αρχή λέω θα είναι καμιά πίπα του Λιακόπουλου.Διαβάζοντας όμως,από τις πρώτες σελίδες κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σχέση με δαύτον.Ουσιαστικά εξηγεί από που πήραν οι αρχαίοι Έλληνες την μυθολογία,χαρακτήρες,συμβολισμούς κτλ.Για τη φάση του must read κατ΄εμέ.
"το μυστικό που όλοι περίμεναν"
ιντριγκαδόρικο
Όποιος δε γουστάρει απλά είναι ΓΥΝΑΙΚΑ ή ΑΔΕΡΦΗ. Διαφωνώ πάρα πολύ ότι είναι ένα στενά δημοσιογραφικό βιβλίο για το πως λειτουργεί η μαφία, στην πραγματικότητα μέσα από την ανάπτυξη της όλης λειτουργίας της καμόρρα αναπτύσσει το πως ορθώνεται ολόκληρος ο καπιταλισμός σα σύστημα στο στάδιο που βρίσκεται τώρα. Για ένα κομμούνι αυτό είναι αρκετό αλλά από την άλλη οι ανθρώπινες ιστορίες που παρουσιάζονται είναι τόσο ρεαλιστικές και τόσο συγκλονιστικές ανεξαρτήτως κοντεξτ που πραγματικά μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι δε σας κάνει εντύπωση γιατί είναι εντελώς εντυπωσιακό.
Weiss, αν το κυρίως θέμα σου με την ταινία ήταν οι πολλοί χαρακτήρες και οι πολλές παράλληλες ιστορίες χωρίς έναν βασικό σεναριακό άξονα, το βιβλίο είναι έτσι ακριβώς. Παρ' όλα αυτά ό,τι είπα παραπάνω, θα σου λεγα να το κοιτάξεις.
Θελω να ξεκλεψω χρονο να αρχισω αυτό αλλα με εχει φαει η τεχνογνωσια .... :S
βαρετό μέχρι θανάτου, όπως γενικά ο γέρος
edit: αν τελικά θες να το διαβάσεις, έχει εκδοθεί από ελεύθερο τύπο, θα το βρεις σίγουρα σε πρωτοπορία/πολιτεία
Hm ok, τοτε μαλλον το επομενο που θα διαβασω θα ειναι το "Το εγω και η ιδιοκτησια του" του Μαξ Στιρνερ.
Μακριά από Στίρνερ. Άμα θες να πιάσεις αναρχοκομμουνισμό, υπάρχει παραπίσω ένα θρεντ με αρκετή βιβλιογραφία, ψάξε βρες το.
ε, νταξ, αν θες μηδενισμο και individualism διαβασε hayek, friedman, fukuyama κι οτι αλλο νεοφιλελευθερο σιχαμα τρακαρεις.
μην διαβαζετε βλακειες μωρε, τι στιρνερ να πουμε.
πιάσε κανένα "Θεός και Κράτος" καλύτερα
για πορωτικό μηδενισμό τσίμπα "ανιδιοτελείς χειρόνακτες του μηδενός" από δαίμονα του τυπογραφείου
για ατομικισμό απλά κάνε μια γύρα στη γειτονία σου, το σχολείο ή τη σχολή σου ή τη δουλειά σου