Modeling Poses Acted Out By Cats:
Spoiler
Printable View
Modeling Poses Acted Out By Cats:
Spoiler
Ο σωστός τρόπος για να φτιάξεις συλλογές για τις επερχόμενες διακοπές
http://i.imgur.com/ejhihok.jpg
Θέλω ίνφο απο τους συμφορουμίτες γατάηδες, για τη γάτα.
Μου κάτσε γατάκι κάτσε καλά, το βρήκα κάτω απο το αμάξι και το μάζεψα σπίτι, το έχω εδώ και τέσσερις μέρες και τρώει αποκλειστικά μπέικον και χτές έφαγε τραχανά. Η γυναίκα την έβαλε και ένα κουδουνάκι στο λαιμό.
Τι εμβόλια χρειάζεται, πόσο κοστίζουν; Πρέπει να την στειρώσω;
Καταρχάς οπωσδήποτε κτηνίατρο για αποπαρασίτωση και για να δει αν έχει άλλα προβλήματα. Θα σου πει και λεπτομέρειες για τα εμβόλια. Υπολόγισε 20-30ευ για το καθένα. Το πόσα θα κάνεις είναι επιλογή σου και εξαρτάται από το αν θα βγαίνει έξω ή όχι το γατόνι. 2-3 βασικά καλό είναι να τα κάνεις.
Το αν θα τη στειρώσεις ή όχι, πάλι εξαρτάται από σένα. Αν δε θες να εξαφανίζεται και να γεννάει κάθε 6 μήνες, καλό θα είναι να στειρωθεί (καλύτερα οχι πριν κλείσει τους 6 μήνες). Μια άλλη επιλογή είναι να την αφήσεις να γεννήσει μια φορά, και να την στειρώσεις αργότερα.
Τέλος, το μπέικον και ο τραχανάς δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστή διατροφή για ένα γατάκι. Αγόρασε ειδική τροφή για γατάκια (ξηρή και κονσέρβες), κι αν σε ενδιαφέρει να τρώει σωστά και να μην έχει προβλήματα υγείας αργότερα, προτίμησε κάποια καλή (αλλά δυστυχώς ακριβή) μάρκα. Απέφυγε τις μάρκες του σουπερμαρκετ. Καλό είναι επίσης να τρώει που και που και μαγειρεμένο φαγητό, αλλά αποκλειστικά δικό της, χωρίς λάδια, αλάτια κτλ, όπως πχ βραστό κοτόπουλο. Απέφυγε να της δίνεις δικό σας φαγητό, γιατί αφενός θα κακομάθει και θα ζητιανεύει όταν τρώτε, κι αφετέρου πολλά από αυτα που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, είναι τοξικά για τις γάτες (πχ κρεμμύδι).
Αν έχεις όρεξη ψάξτο, υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη σωστή διατροφή της γάτας, έχουν συνταγές κτλ.
Για την ποσότητα τροφής, συμβουλέψου τις οδηγίες στις συσκευασίες των τροφών. Πρόσεχε να μην την παραταίζεις, και καλό θα είναι να έχεις συγκεκριμένο ωράριο, να μην ταΐζεται τυχαία μες τη μέρα. 3-4 φορές τη μέρα τώρα που είναι μικρούλα, και σταδιακά γύρνα το σε μια πρωί-μια βράδυ, όταν κλείσει τους 6 μήνες.
Έχε επίσης υπόψιν πως μετά τη στείρωση, θα πρέπει να της αγοράζεις τροφή για στειρωμένες (με χαμηλά λιπαρά), κι οτι παρά την αλλαγή τροφής, είναι πολύ πιθανό να παχύνει.
Oti akribws eipe h Drum, me th diafora oti den yparxei apolytws kanenas logos na afhseis th gata sou na gkastrw8ei kai na gennhsei. Ektos tou kindynou na kollhsei oti as8eneia exei o ka8e gatos pou 8a thn phdh3ei, oso nwritero thn steirwseis toso mikroterh pi8anothta na anapty3ei kapoies morfes karkinou argotera.
Ase pou ti8ete meta to 8ema ti 8a ta kaneis ta mikra kai pou 8a tous breis spiti, k akoma kai na tous breis auto einai ena ligotero spiti dia8esimo sta hdh apeira gatia pou dinoume maxh ka8hmerina na tous broume spiti...
EDIT: epishs oi konserbes einai ena problhma, ap th mia au3anoun ton kindyno gia parasita tou peptikou, ap thn allh profanws aresoun perissotero stis gates (ektos kai trwne apokleistika konserbes olh thn wra, opote psofane gia kroketes meta, anamenomeno) me apotelesma na kanoun tis dyskoles meta ama pas na tous dwseis kroketes..Quote:
Myth: It’s better to let my pet have one litter first.
Truth: Medical evidence shows that females spayed before their first heat tend to be healthier. Females that are not spayed before their first heat have a much higher risk of mammary or breast cancer and infections of the uterus. Males neutered early in life have a less of a risk of prostate infections. We can safely sterilize dogs and cats as young as eight weeks of ag
οφτόπικ και χωρίς διάθεση μπηχτής ορ σθ, θέλω όντως να το συζητήσουμε, μου φαίνεται περίεργο πράγμα η στείρωση στα ζώα. καταλαβαίνω ότι γίνεται μετά της πουτάνας από κουτάβια και αρρώστιες, κι εγώ θα το έκανα αν είχα κατοικίδιο, αλλά ποιος έχει το δικαίωμα να κόψει την καύλα από ένα πλάσμα; βέβαια έχω στο μυαλό μου κυρίως χορτοφάγους και κάτι ALF που τους φαίνεται απάνθρωπο να τρώμε κρέας ή να σκοτώνουμε ποντίκια για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε ένα ζώο σαν διακοσμητικό/φίλο με το ζόρι που του επιβάλλουμε τι τρώει, που θα κινείται και αν θα γαμάει.
έχω μια φίλη τέτοια (απορώ και εγώ με τον κοινωνικό μου κύκλο είναι η αλήθεια).
η δική μου απλή (ελαφρώς εγωιστική) λογική μου λέει πως αφού δεν πρόκειται να το ζευγαρώσω γιατί δεν έχουμε και κοντά ποτάμι στην περιοχή και από το να είναι το γατί να νιαουρίζει αρχικά δυο φορές τον χρόνο και μετέπειτα όποτε του καυλώσει γιατί έχει γαμηθεί ο κύκλος του (και μόνο αυτός) ή το σκυλί μου γεμίζει αίματα τον τόπο και οι βόλτες του είναι επιχείρηση κομάντο καλύτερα να στειρωθούν να ησυχάσουμε και εμείς να σκάσει και αυτό.
για την ιστορία και για διάφορους λόγους κανένα από τα ζώα μου δεν το έχω στειρώσει και όπως βλέπω να περναν τα χρόνια θα το "γλυτώσει" και η dyke.
Εγώ δεν ξέρω πως να απαντήσω σε αυτό. Είναι πάρα πολύ εγωιστική πρακτική, από όπου και να το πιάσεις. Υποθέτω θα το χαρακτήριζα "αναγκαίο κακό", όταν θέλεις να έχεις ένα ζωντανό μέσα στο σπίτι. Όντως, διαφορετικά υποφέρουν και οι δυο μεριές.
Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν, είναι κατά πόσο είναι "σωστό" να παίρνουμε ζώα σαν κατοικίδια και να τα κλείνουμε σε διαμερίσματα (και κατ'επέκταση να επιλέγουμε τι θα φάνε και αν θα γαμιούνται ή όχι). Η απάντηση σε αυτό δεν είναι τόσο απλή. Υπάρχουν σίγουρα εκατοντάδες αδέσποτα που ζουν καλύτερη ζωή από κατοικίδια τα οποία δε βλέπουν το φως της μέρας, κακοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους, τα ταΐζουν σκατά κτλ. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλά που ζουν ζωάρες, ενώ στο δρόμο θα πέθαιναν στην πρώτη απόπειρα να ζευγαρώσουν. Επιπλέον, αντικειμενικά, τα αδέσποτα στην Ελλάδα, στην πλειοψηφία τους περνάνε φριχτά. Ειδικά μέσα στην Αθήνα. Οι αριθμοί τους έχουν ξεφύγει, μεταδίδονται μεταξύ τους πανεύκολα ασθένειες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα γουστάρουν και συχνά τα κακοποιούν, οπότε τελικά καταλήγουν να ζουν πολύ σύντομες ζωές στις οποίες έχουν μεν ελευθερία, αλλά υποφέρουν από ένα σωρό αρρώστιες, υποσιτίζονται, κι αντιμετωπίζουν ένα σωρό άλλα προβλήματα.
Αυτό που πρέπει να γίνεται λοιπόν, είναι να κοιτάμε την μεγαλύτερη εικόνα, όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα όπως η στείρωση και η διατροφή ενός κατοικιδίου. Περνάει καλά? Δείχνει ευτυχισμένο? Το αγαπάνε και του φέρονται όπως πρέπει? Τότε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία αν έχει στειρωθεί. Βέβαια μετά θα μου πεις, και ποια είσαι εσύ για να κρίνεις την ευτυχία ενός ζώου? Αλλά αυτό πια είναι φιλοσοφική συζήτηση. Σε γενικές γραμμές, νομίζω μπορεί να γίνει αντικειμενική αξιολόγηση.
Den einai dikaiwma, einai ypoxrewsh. Apo th stigmh pou epilegeis na pareis ena zwntano ypo eu8ynh sou kai ypo thn prostasia sou, prepei na tou parexeis mia poiothta zwhs. Profanws ena zwo pou mpainei se oistro synexeia alla de briskei na zeugarwsei 8a palabwsei sto telos kai 8a einai monima ekneurismeno kai depressed. Epishs o plh8ysmos eidika twn gatiwn stous dromous einai hdh megalos kai o mesos oros zwhs einai 6 mhnes se kales geitonies (xwris foles, gaidarous geitones klp)
8eloume de 8eloume, exoume balei anepanor8wto xeri sto oikosysthma twn astikwn zwwn, kai malista auto to oikosysthma allazei synexws opws allazoun oi perioxes ka8e polhs. Fetos mono exw proswpika mazepsei panw apo 10 gatia synh8ws xtyphmena apo ama3i kai synh8ws prin kan enhlikiw8oun.. Ti einai pio logiko ws population check, na afhnoume na psofane stous dromous h na steirwnoume oti mporoume kai einai sta logika plaisia?