απιστευτο βιντεο..λαρς σε εκστασυ και newsted στο 3:07 :touched:
Printable View
απιστευτο βιντεο..λαρς σε εκστασυ και newsted στο 3:07 :touched:
χαχαχ ελα ρε μιρλα ακου τι παιζει πριν ..και δεν ειμαι και ιδιαιτερα φαν του
Just being sarcastic.
;)
Για μια ακομα φορα φαινεται ποσο γαμαει ο Λαρς σαν συνθετης. Αν δεν ειχαν ακολουθησει τις ιδεες του για ρυθμους κτλ, πιθανοτατα το Moth Into Flame να μην ειχε βγει τοσο επος.
Φαίνεται και από το βίντεο το πόση επιρροή έχει ο Ulrich σε ο,τι έχουν βγάλει οι Metallica μέχρι τώρα.
Σύγκριση Ulrich με Hoglan. :touched:
Metallica invite fans to attend casting calls in San Francisco’s Bay Area for video shoot next week.
Έρχεται και το επόμενο.
Άκουσα το Hardwired. Μια χαρά κομμάτι, βασικά αν βγάζαν έναν δίσκο όλο σε αυτό το τεμπο θα ήταν γαμώ.
Δεν περιμένω από χατζημέταλλους στυλ Ρα να το γουστάρουν, λογικό....Αυτοί εντυπωσιάζονται από τις ενορχηστρώσεις Μπλαιντ Γκαρντιαν λολολολ ή από την "σκωτινι ατμωσφερα". Παραείναι ρεαλιστικό το κομμάτι για τις υπερβατικές τους απαιτήσεις.
Γενικά πάντως το ότι οι μέταλλοι κράζουν Μεταλικα/Μεηντεν είναι ζήτημα προς μελέτη-πρέπει να είσαι χαζός για να κράζεις τους υπεύθυνους κατά 50% για την μουσική που ακους.
Τελειοτητα.
Απίστευτο
Εν τω μεταξύ, λέγατε για Exodus_αόριστες_ιδέες_και_αρώματα_και_γενικότερη_επίγευση_να'ούμε στο πρώτο σίνκολ... Και στο δεύτερο, το οποίο πράγματι είναι στο μεγαλύτερο μέρος του το "Toxic Waltz" απλοποιημένο...
ΜΟΥΓΓΑ!
Δε νομίζω να είναι συνειδητή η ομοιότητα των riffs. Είναι απλά το πιο basic progression ever, μι-φα και μια κατάληξη στο τέλος, όλες οι μπάντες το έχουν σε παραλλαγές άπειρες φορές. Μακάρι να άκουγαν οι Metallica λίγο Exodus, αλλά είναι μάλλον αποστασιοποιημένοι από τα metal πράγματα, με εξαίρεση τον Hammett.
Σε άλλα νέα: Διώξτε τη μαιμού από το μικρόφωνο και αναγκάστε τον Lars να κρατήσει το ride στο κιτ του. James εξαιρετικός.
https://www.youtube.com/watch?v=XkyHOu9RrTc
(Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να ενσωματώσω το vid)
Aυτό το χουμε βάλει ποτέ ?
Μία απο τις 13 φορές λέει
https://www.youtube.com/watch?v=YCiAtgZxJzI
Δε θα εχουμε ποτε ReReload (ή μαλλον καλυτερα Unload), και ο λογος ειναι οι αυτοκαταστροφικες τασεις του Hetfield.
Θα ειχαμε ενα τετοιο καπου το 2001-2002, αν δεν ειχαν πεταξει στα σκουπιδια (τροπος του λεγειν) ολα τα recordings απο το Presidio που ειχαν μαζεψει απο το 2000.
Αντ'αυτου, αποφασισαν να χτισουν το δικο τους στουντιο, μπηκαν μεσα, και εγραψαν την παπαρια ολκης που ακουει στο ονομα St. Anger.
Το οποιο το καταλαβαινω, γιατι ηταν το ξεκαυλωμα τους, και γιατι ετσι μπορεσαν να συνεχισουν μετα ως μπαντα.
Θα προτιμουσα να εβγαζαν τις ιδεες σε κανονικα τραγουδια τα αλλα που ειχαν γραψει παλιοτερα (καποια απο αυτα ειναι υπεροχα - και αρκετα ειναι σκατα :P):
Spoiler
Περιμενω καλυτερα και πιο ευρηματικα σχολια απο haters αυτη τη φορα... με εχετε απογοητευσει ως τωρα.
ινβ4 σαν το φαντομ οβ δε οπερα ειναι
:dfinger::touched::dfinger:
Respect μόνο για τον Hetfield που καπνίζει την πίπα του και προσπαθεί να νιώσει τα vibes του κομματιού. Μακάρι να φτάσουμε κι εμείς στα 53 μας, να φτιάχνουμε μουσικούλες και να αφουγκραζόμαστε με παρόμοια διάθεση τις δημιουργίες μας. «Περνάει» και το τελείωμα του solo (04:26 κ.ε.), είναι η μόνη μελωδία του κομματιού που μπορείς να πεις ότι κομίζει κάτι.
Με τα 2 πρώτα ήμουν οκ, με το τρίτο θυμήθηκα γιατί τους έχω αφήσει εκεί που είναι
από κει και πέρα, το ρεφρεν είναι η αργή εκδοχή αυτού εδώ
Spoiler
Καλό. Αν είχε και drummer θα ήταν κομματάρα.
Δυστυχώς δυσκολεύομαι να ακούω την τόσο αντι-μουσική προσέγγιση των τυμπάνων, είναι και τόσο ψηλά στη μίξη που καταντάει ενοχλητική η ακρόαση. Είναι μια καλή προσπάθεια, αλλά αν ήταν από άλλη μπάντα, το κομμάτι θα πήγαινε άκλαφτο, όπως και τα δυο προηγούμενα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος κόσμος συμβιβάζεται με half-assed παιξίματα! Μόνος του ο Hetfield κρατά τον πήχη όσο ψηλά μπορεί!
Εγώ λέω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μου αρέσει ο νέος δίσκος. Δε θα είναι ούτε "πειραματικός" σαν το St.Anger, ούτε πρηξαρχίδικος σαν το Death Magnetic. Θα είναι straight thrash-ίζων ρογκεντρόλ από όσο μπορώ να καταλάβω, οπότε μια χαρά. Όχι δίσκος της χρονιάς ή κάτι τέτοιο, αλλά θα το ακούσω αρκετές φορές. Το Atlas Rise τώρα, είναι συγκριτικά το λιγότερο καλό από τα τρία που έχουμε ακούσει αλλά παραμένει συμπαθητικό, αν και πέφτει στη γνωστή λούμπα ενός τυπικού κομματιού Metallica, είναι δλδ 6:30 ενώ θα μπορούσε να παραλείπει για ακόμη μια φορά μια τρίτη επανάληψη κουπλέ και να είναι 2 λεπτά μικρότερο χωρίς να κουράζει, όπως το κάνει τώρα ελαφρώς.
Για Metallica γενικά ένα σχόλιο. Το πρόβλημα με τους Metallica είναι ότι είναι... οι Metallica. Πρώτα απ'όλα οι ίδιοι, ως άτομα, λόγω της υπέρμετρης δημοσιότητας που παίρνουν οι ζωές τους πια καθημερινά, ζουν στη δική τους φούσκα. Δεν έχουν νομίζω ως μουσικοί να δώσουν κάτι τρομερό πια, ούτε από πλευράς "προοδευτικότητας", ούτε από πλευράς φρεσκάδας. Οι Metallica θα κάνουν αυτό που κάνουν οι Metallica ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μουσικά γύρω τους(μας), από το τι μουσικά ρεύματα κυριαρχούν, από τα επίπεδα στα οποία έχει φτάσει η παγκόσμια μουσική - εν ολίγοις δε μπορώ να συνδεθώ προσωπικά με τους Metallica, οι Metallica δεν παίζουν για μένα, παίζουν για την πάρτη τους και για ό,τι τους καυλώσει ανά περίοδο. Απλά, όπως είπα, τυχαίνει η φάση στην οποία βρίσκονται τώρα να συμφωνεί και με μένα μουσικά αυτή την περίοδο, οπότε κουλ. Συνυπολογίζουμε και το nostalgia factor, οπότε καταλήγουμε στο ότι αυτό που κάνουν από μόνο του δεν είναι και κάτι τρομερό, άλλωστε είναι οι Metallica διάολε.
Από κει και πέρα, όλη αυτή η υπέρμετρη δημοσιότητα αλλά και η σημαντικότητα των Metallica σε ιστορικά πλαίσια, πολώνουν τους ακροατές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Από τη μία οι worshippers άνευ όρων οι οποίοι απλά λατρεύουν ό,τι ακούμπησε ο Hetfield και ό,τι έχεσε ο Lars. Οι οποίοι αποδίδουν την μη αποδοχή από των κόσμο αποτυχιών ή μετριοτήτων στιλ St.Anger ή Death Magnetic στο ότι οι απλοί οπαδοί δεν τα "κατανόησαν". Σοβαρά τώρα, Φίξερ;
Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters. "Οι Metallica αναμασούν το παρελθόν τους", "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά", λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο ή ότι ακούμε όλοι τόσο original πράγματα στο metal την τελευταία 10ετία (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σαφώς) ή ότι η άρτια τεχνική είναι το σήμα κατατεθέν της καλής μουσικής.
Αυτά ξέρω γω, απλά είπα να τα αφήσω εδώ, χωρίς ουσιαστικό λόγο :p
Χρυσα τα λες, μεχρι να αναφερθεις σε μενα και στο τι νομιζεις οτι πιστευω LOL. Εκει δεν ξερω καν που τα ανακαλυψες αυτα.
Το St. Anger ειναι μια μαλακια δισκος, που εχει παμπολλες καλες ιδεες μεσα (κυριως ριφφς), ολες χαμενες σε αυτο το απαραδεκτο συνονθυλευμα, αρα προφανως δε θεωρω πως καποιος που δεν του αρεσε το St. Anger δεν το καταλαβε, κυριως γιατι ειμαι κι εγω ενας απο αυτους (!) Ειναι ενας δισκος που οταν βγηκε τον ελιωσα για κανα χρονο (ημουν και 22 χρονων) αλλα και να μην υπηρχε, δε θα με ενοιαζε πολυ. Το Death Magnetic λαμβανει γενικα πολυ υψηλης εκτιμησης στο κοινο εξω απο το Ηλεκρικ Ρεκβιεμ (που ουτως ή αλλως το θεωρω μουσικα απαραδεκτο φορουμ για πολλους λογους), οποτε δε με νοιαζει και ιδιαιτερα το κηρυγμα σου ουτε σε αυτην την περιπτωση. For the record, οχι, δεν θεωρω οτι οποιος δε γουσταρει το Death Magnetic δεν το καταλαβαινει. Μπορει να πει κανεις οτι ειναι βαρετο, κουραστικο, με κακο ηχο, και πολλα αλλα. Εγω προσωπικα το θεωρω οτι καλυτερο μπορουσαν να προσφερουν οι Metallica μετα απο 27 χρονια και 8 αλμπουμ υπαρξης, και θεωρω τα 8/10 τραγουδια εκει μεσα υπεροχα, αλλα αυτο ειναι δικη μου προσωπικη αποψη. Απο το "οκ δε μου αρεσε" και το "το βαριεμαι πολυ" μεχρι το "για πεταμα ειναι το Death Magnetic" υπαρχει μια αποσταση αρκετα μεγαλη. Εσυ που δηλωνεις ξεκαθαρα οτι αυτο που γουσταραν να παιξουν οι Metallica δεν συνεπεσε με τα δικα σου γουστα και τις προτιμησεις σου τα λες πολυ ωραια. Καποιος που το θεωρει για πεταμα.... ε δεν το καταλαβε ποτε και ουτε θα το καταλαβει :P
Aπο κει και περα το εχω δηλωσει εδω και περιπου 10 χρονια πως οι Metallica ειναι μια ακομα μπαντα σαν ολες τις αλλες στην ουσια της (μουσικα δηλαδη), με τις καλες και τις κακες της στιγμες, τα λαθη της, την εξελιξη της, κτλ. Το οτι καθεται τωρα ο Σαμπρελας που ουτως ή αλλως δεν ηταν και ποτε μεγαλος φαν ή ο οποιοσδηποτε νιωθει την αναγκη να σχολιασει το νεο αποσπασμα 3 δευτερολεπτων των Metallica ειναι ενα αλλο θεμα, που το εξηγησες επισης πολυ καλα. Ειναι σα να καθομαι εγω να γραφω στα φορουμς των Red Hot Chili Peppers και των U2 την αποψαρα μου επειδη καποτε μου αρεσαν 3-4 αλμπουμ απο αυτες τις μπαντες... συγγνωμη δε θα παρω.
ΥΓ. Αν μου φερεις καποιον που δεν του αρεσουν τα Load/Reload ή ακομα χειροτερα, θεωρει το ενα γαματο και το αλλο μουφα, ναι, εκει θα σου εξηγησω γιατι δεν τα "καταλαβε" καποιος αυτα τα αλμπουμς. Στην τελικη ομως ακομα και εκει, περι ορεξεως κοloadκυθοπιτα
@ parasight εχεις some points στο ποστ σου αλλα οχι και πρηξαρχιδικο το DM. Υπέροχο άλμπουμ
@ fixxxer στα των ταλλικα εεχω σχεδόν πλήρη ταύτιση με τα ποστ σου αλλα το λογοπαίγνιο με την κολοκυθόπιτα ηταν άθλιο :)
Πολυ καλο τραγούδι , Χετφιλντ σε εντυπωσιακή κατάσταση πιστευω, πολυ καλη δουλειά στα φωνητικά , γενικα αντε να βγει το άλμπουμ
Εχμ 3 μήνες πίσω:Αν δεν το εννοούσες ή έκανες πλάκα ή οτιδήποτε άλλο, ε δε μπορώ να μυρίσω δάχτυλα. Αλλά FOR THE RECORD, δεν υπέθεσα ούτε ανακάλυψα μόνος μου τίποτα, το διάβασα από σένα.
Από κει και πέρα ναι Imperium, πρηξαρχίδικο μου φάνηκε το DM. Η κλασική λούμπα κομματιού Metallica που αναφέρω παραπάνω επί 10. Σε κάθε κομμάτι. Yawn.
edit:
Μια χαρά καταλαβαίνω δυο πράγματα, έχει να κάνει με τα standards ή τους εξεναγκασμούς που διατηρεί κάποιος όμως. Δεν είναι κάτι εξεζητημένο το drumming του Larse, όμως δεν κατάλαβα από πότε είναι αυτό το ζητούμενο.
Πχ επίσης λατρεύω τους Cramps, έχεις ακούσει τα τύμπανά τους; Λέει αυτό κάτι για το πόσο γαμάτη μπάντα είναι/ήταν;