μας την λεει ο χουρχουμπας ρατσιστης...γελαω
Printable View
μας την λεει ο χουρχουμπας ρατσιστης...γελαω
o springsteen εχει 5-6 δισκαρες...και το born in the usa δεν ειναι καθολου ελλεινο αλλα μια απ τις 5-6 δισκαρες του.και φυσικα καμια σχεση με παπακωνσταντινου.
http://www.youtube.com/watch?v=dkaSxmvZnGs
http://www.youtube.com/watch?v=2TtX7J9nseg
http://www.youtube.com/watch?v=hWAkBrSEh3I
http://www.youtube.com/watch?v=xzQvGz6_fvA
http://www.youtube.com/watch?v=0CSFSX-Qh54
μια χαρα ηταν ο Βασιλης της αμερικης...μη σε πω Νταλαρας
το οτι εβγαlε το νεμπρασκα και το ριβερ δεν αναιρει το οτι ηταν ο πιο εξωφρενικα σπρωγμενος στην αμερικη
ακομα γραμματια χρωσταει του Landau
εχει καλυτερους δισκους απ το ριβερ ρε.
ο βασιλης της αμερικης θα ηταν αν επαιζε κλαρινα στην αμερικη κι εκανε τον κλαρινιτζη ενω ακουγε ντυλαν και πρισλει
το σπρωγμενος(που ηταν) δε με νοιαζει καθολου
το οτι ηταν τριτης διαλογης Ντυλαν και πουλησε χειροτερο αμερικανιλικι κι απο τον Ελβις φανταρο δεν σε λεει κατι?
εαν σπαταλαμε ενεργεια για να πληχτρολογαμε για τον κατα τ'αλλα συμπαθη (ειδικα στα προσφατα του) τοτε για τους αληθινα μεγαλους χρειαζομαστε 37 τσερνομπυλ ενεργεια
οσο για τα κλαρινα...ακου διπλα διπλα το χαιρετισματα και το μπορν ιν δε ουσα... μαλακια τελικα...δεν ειναι ο Βασιλης της αμερικης, τον αδικαμε τον Βασιλη...ο Νοτης ειναι
εντιτ...μιλαω για συγκεκριμενη αμαρτωλη περιοδος ε?
γιατι τον συγκρινεις με τον ντυλαν;καμια σχεση οι μουσικες τους.ουτε η στιχουργικη τους.
το τραγουδι born in the usa εννοεις;δεν λεει πολλα σαν κομματι αλλα δεν ειναι ο σωβινιστικος υμνος που πολλοι νομιζουν.ειναι ειρωνικο κομματι...τελος παντων εχει τουλαχιστον ωραιες ενορχηστρωσεις...κι ο νοτης εχει...ο βασιλης δεν εχει
υγ.τριτης διαλογης ειναι ολοι σε σχεση με τον ντυλαν...:-D
τον συσχετισμο με τον Ντυλαν δεν τον εφηυρα εγω...αλλα αυτοι που τον ''λανσαραν''
και γενικα του εκατσαν την κορωνα του νεου αιματος στην φολκ ροκ της αμερικης απο την αρχη
προσωπικα αν και δεν τον ακουω δεν μπορω να τον κατηγορησω για τιποτα αλλο παρα για αφελεια
αυτο περι Ντυλαν ειναι συμπαντικη αληθεια...σημαντικοτερος απο τον Ελβις...σημαντικοτερος απο τον Ρομπερτ Τζονσον
αλλα αυτην ειναι μια αλλη κουβεντα
ο ντύλαν είναι ο σημαντικότερος αμερικάνος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα χαλαρά
θα διαφωνήσω ως προς τους DM.
Δεν είχαν από την αρχή τόσο απήχηση όσο λες στο mainstream κοινό. Τουλάχιστον μέχρι το Violator.
Εκεί πιστεύω έγινε το μεγάλο τους "εμπορικό" μπαμ.
Επίσης μου έδωσες ένα έναυσμα να ξεθάψω κάτι Αυστραλέζικο που δεν έχω πετύχει πουθενα στο μαγαζί.
Μόλις αποφασίσω που θα το έβαζα θα πάω να γράψω :)
Να την πω σε εσένα; Όχι βέβαια, εξ' άλλου τα πρωτεία του να "τη λες" (με το νου σου) και στους χαρακτηρισμούς την έχεις εσύ.
Εγώ είπα οτι αρκετές φορές το κάνει αυτό, όχι οτι συγκεκριμένα όοοο,τι έβαλε εδώ είναι μη εμπορικό. Αλλά άμα θες να βρεις εσύ.....
Η ένστασή μου εδώ είναι για τον Σπρινγκστιν που όπως είπε και άλλος το born... μόνο ελεεινό δεν είναι.
Και σμπρωγμένος να ήταν και ο Φλωρινιώτης της Αμερικής να είναι, από τη στιγμή που κάτι ακούγεται ωραίο στα αυτιά μου, δεν κολλάω.
Downbount train και τα μυαλά πλεξούδες.
Το εν λόγω μπλογκ δεν το γνώριζα μέχρι που πήραμε στη μπάντα τραγουδιστή έναν φίλο του πάνκη. Επειδή δεν ξέραμε ο ένας τον άλλο, στις πρώτες αναγνωριστικές κουβέντες λέγαμε ατάκες από το metal from hellas και θάβαμε τους πιο πολλούς από κει. Μετά μου είπε να μπαίνω punkfromthegutters γιατί έχει θησαυρούς εκεί μέσα και όντως είχε.
HEAVY METAL ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΑΙΝΤΕ ΜΟΥΝΙΑ.
γαμιεται το heavy metal!!!!!1
ολες οι γυναικες ειναι πουτανες!!!!!!!!!!!111111111
ήθελα να κάνω ακριβώς το ίδιο ποστ με το παραπάνω αλλά ντράπηκα.
Overdriven, είσαι ΩΡΑΙΟΣ.
Μαριλιον σατ δε φακ απ.
Άτροπε όχι, αν κάτι είναι εμπορικό, μπορεί και να μου αρέσει. Όπως οι Offspring. Δεν έχω θέμα με αυτό.
Περί Springsteen, o σεβασμός μου είναι απεριόριστος. Όπως και για τον Dylan. Aλλά μάλλον πάνω από όλους, είναι ο Εlvis.
αν δεχτούμε ότι οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες του 20ου αιώνα είναι αμερικάνοι (ή τέλος πάντων μία μεγάλη μερίδα απ' αυτούς) τότε ο ντύλαν δεν μπαίνει ούτε καν στην 20αδα.
αλλά αν μπορούσαμε να έχουμε ένα ποιοτικό άθροισμα των καλύτερων λαικών αμερικάνικων τραγουδιών-πλην αυτών που έγραψε ο ντύλαν- απ' το 60 και μετά, ακόμα και τότε ο ντύλαν θα ήταν στην κορυφή.έχει μια 20αριά κομμάτια που δεν τα χει πλησιάσει κανένας...
Ειμαι περιεργος να δω πως ιεραρχει κανενας σε κατι τοσο γενικο οσο ''Η μουσική του 20ου αιώνα''
για καντε μια προσπαθεια
τι kate bush ρε μαλακα μου:-?
ακου καμια ομιλια george bush jr που τουλαχιστον βγαζει γελιο
Ποιά μουσική, ο άλλος είπε «σημαντικότερος αμερικάνος καλλιτέχνης του 20ου αιώνα». Ήταν ο Pollock, o Warhol, o Hopper, o Welles, o Miller, o Gershwin και 100 άλλοι και πλακωνόντουσαν. Αλλά τελικά είναι ο Bob Dylan. Και χαλαρά, ε.
χαλαρά εκείνο που είπα είναι το πιο σημαντικότερο πράγμα που έχει πει κανείς γενικά του 20ου αιώνα και πιο μετά και ίσως και πιο πριν αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο, πρέπει να τσεκάρω την εγκυκλοπαίδεια μου.
βάζω λιγουλάκι και το θέμα της μαζικής απεύθυνσής όμως, που όλοι όσοι είπες δε φτάνουν ούτε καν τόσο κοντά
ίσως ο warhol, με δουλειά που δεν είναι ιδιαιτέρως ορατή στο γυμνό μάτι
και πάλι όμως, ειδικά για το τι σήμαινε και πρόσφερε ο ντύλαν στο counterculture κίνημα της εποχής δε σηκώνω κουβέντα
γέλα, αλλά αν πιστεύεις ότι ο μέσος αμερικάνος πηγαινέρχεται στο ΜΕΤ για τα μάτια του πόλλοκ, διαβάζει στάινμπεκ, ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τον πολίτη Cane και ξέρει ποιος σχεδίασε τη μπανάνα γελιέσαι, δε γελάς
αντίθετα το knocking on heaven's door, όλο και κάπου θα το'χει ακούσει
και στην τελική το δέχομαι ότι διαφωνείς και σου φαίνεται αστεία η άποψή μου, αλλά βασίζεται σε εξίσου υποκειμενικό σύστημα αξιολόγησης των πραγμάτων όσο το δικό σου, οπότε, τουλάχιστον όπως το θέτεις το ζήτημα, είσαι μάλλον περισσότερο ψημένος για μία συζήτηση τύπου maiden vs metallica παρά για οτιδήποτε άλλο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΕΛΙΔΑ κάντε την edit ολόκληρη
Το καλύτερο heavy metal που γράφτηκε ποτέ.
Ένα ένα, για το το dylan, δε νομίζω κανείς να μην του δίνει respect για ένα σωρό λόγους, ακόμα κι εγώ που α) τον βαριέμαι αφόρητα β) πιστεύω ότι ήταν μάλλον καθίκι και φυσικά οπορτούνα του ελέους.
Για τους σημαντικότερους αμερικανούς καλλιτέχνες, με τη διατύπωση που χρησιμοποίησες στην αρχή μόνο «λολ» μπορεί να απαντήσει κάποιος.
Για τον Warhol και «ποιός σχεδίασε τη μπανάνα» και την απεύθυνση στην pop κουλτούρα που «φαίνεται με γυμνό μάτι». Αν είναι. Ποτέ. Δυνατόν, βρε αδερφέ μου.
και θα ξαναρωτήσω, πόσοι ξέρουν το όνομα γουόρχολ πίσω από αυτά τα μαζικά προϊόντα κουλτούρας;
Αυτή είναι μια πολύ χαζή ερώτηση σε μια πολύ χαζή κουβέντα, όταν α) μπορώ να σε ρωτήσω το ίδιο ακριβώς για τον Dylan και το Like a Rolling Stone β) δεν έχει καμία σημασία για το πόσο σημαντικός είναι ο καλλιτέχνης απο πίσω και ΕΙΔΙΚΑ στην περίπτωση του warhol αυτό ακριβώς ήταν το όλο ζητούμενο γ) δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πλαίσιο σύγκρισης μεταξύ dylan και γαμημένου warhol, pollock κλπ, ευθύς εξαρχής.
Γιατί δε λες απλά «ω πόσο μαρέσει ο dylan, είναι ο αγαπημένος μου αμερικανός, είμαι ένα χαρούμενο ξανθό μικρό κοριτσάκι όταν τον ακούω!», να επιστρέψει και το thread στον πάνκη του.
ο Ντυλαν ειναι μεγαλος γιατι ενηλικιωσε το ροκεντρολ, του φυτρωσε τριχιες σταρχιδια του και του ταισε μυαλο...απλα πραματα
επισης ο Warhol ηταν ΠΑΟΚτσης
Για τον Elvis θα σχολιασει κανεις?
Δεν γνωριζω καθολου γι'αυτο ρωταω, αναφερομαι σε αυτου του ειδους τις συζητησεις
Quote:
Elvis racism — it’s a concept based on the belief by some that Presley somehow “stole” a genre of black music in the 1950s and unfairly profited from it. That belief still rankles some critics fifty years later.
Of course, Presley supporters contend that his genius came in fusing a combination of many musical forms, of which rhythm and blues was just one, to help popularize rock ’n’ roll in the 1950s. Also included were gospel, country, and pop sounds.
Some black artists in the R&B field, though, thought Presley had taken too much from their acts. Little Richard, for instance, was once quoted as saying, “Elvis was paid $25,000 for doing three songs in a movie and I only got $5,000, and if it wasn’t for me, Elvis would starve.” And, after hearing Presley’s version of the song “Trouble,” blues legend Muddy Waters thought it sounded an awful lot like his recording of “Hootchie Coochie Man.” “I better watch out,” he concluded. “I believe whitey’s pickin’ up on things that I’m doin’.”
In her 2002 article in The Guardian, Helen Kolawole claimed, “Black music never stays underground. White people always seek it out, dilute it and eventually claim it as their own … This is fine, but be honest about it.” But Elvis Presley, in his public statements at least, consistently was “honest” about the debt his style of singing owed to black rhythm and blues.
κοιτα...οι μαυροι εχουν καθε δικιο να αισθανοταν τοτε αδικημενοι
δεν ειναι και λιγο πραμα να βλεπεις τους λευκους καραβλαχους να γνωριζουν την δοξα παιζοντας την μουσικη τους
παρολαυτα το παραπονο του Muddy Waters το βρισκω λιγο ακυρο γιατι πιστευω οτι δεν μπορεις να κλεψεις απο blues ασμα
η πκρια τους βεβαια εχει και μια βαση στο οτι ολοι αυτοι ηταν αυτο που λεμε ''λευκα σκουπιδια'' (ειρωνια...ο Ελβις εχει γυφτικο αιμα)
ο ρατσισμος του Ελβις υπηρχε αλλα υπηρχε και σεβασμος, ενα παραξενο πραμα
εχει ενδιαφερων παντως να δουμε και πως οι μαυροι γκουρουδες αντιμετωπισαν τους αγγλους οι οποιοι τους ειχαν θεους
βλεπε την πρωτη επισκεψις των Stones στην αμερικη για να ηχογραφησουν
Πώς τους αντιμετωπισαν? Με προχειρο google δεν βρηκα κατι ...
Παρεπιπτοντως πρωτη φορα που ακουσα για αυτο το θεμα ηταν απο αυτο το ασμα
Spoiler