soukse :)
Printable View
soukse :)
Kai pws vazw ellhnika eipame?
[quote=When_Black_Roses_Bloom]Χμ?[/quote:21z2wed2]Quote:
Originally Posted by "When_Black_Roses_Bloom":21z2wed2
τι εννοείς διαχείριση δικτύου? να το στήσεις σαν πρώξη, φαηργολ κτλ? οχι δεν είναι εύκολο
χα! το βρήκα! :D :D :D
[quote=locust]τι εννοείς διαχείριση δικτύου? να το στήσεις σαν πρώξη, φαηργολ κτλ? οχι δεν είναι εύκολο[/quote:xn17yw25]Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
Γενικά. Πρόξυ, φάιργουολ, γιου νέιμ ιτ. Γενικά, άσχετα με το Ουμπούντου, είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε περιβάλον Λίνουξ? Και αν ναι η όχι, ποιό λές να είναι το ποιό νορμάλ για μια τέτοια δουλειά?
χρειάζεσαι πολλές γνώσεις για να κάνεις τετοιο πράγμα :|
Κοντά στο νου και η γνώση ρε μουνιά :headbang:
Εγώ πάντως θα το δοκιμάσω.
wiki.ubuntu.com για τέτοιες απορίες κι επίσης ακολούθα αυτόν τον οδηγό για mp3, dvd κλπ https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormatsQuote:
Originally Posted by Khalkji
ότι λέει για 7.10 ισχύει και για 8.04
Παιδιά γεια σας!!!!
Δοκίμασα να βάλω το Ουμπούντου στο λάπτοπ και βάζοντας το livecd η εικόνα τρεμοπαίζει σε τραγικό βαθμό και δε μπορώ να συνεχίσω. Παίζει να είναι λόγω κάρτας γραφικών (HD2600), καμιά ασυμβατότητα κτλ;
Α και επίσης, θέλω να βγάλω και τα σκατοβίστα και να βάλω εξπι, παίζει να έχω πρόβλημα με drivers κτλ;
Αν οι απαντήσεις είναι ευχάριστες και βρεθεί η λύση για όλα, με ποια σειρά πρέπει να κάνω τα ακόλουθα για να μην έχω προβλήματα :
1. Βγάζω βίστα.
2. Βάζω εξπι.
3. Βάζω οουμπούντου.
Αν οι απαντήσεις είναι δυσάρεστες, μπορώ απλά να κάνω dual boot vista-xp;
Δεν είναι τόσο δύσκολο. Βασικά, υπάρχουν δύο λύσεις:Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
1. Να χρησιμοποιήσεις το Firestarter, ένα εύχρηστο πρόγραμμα που λαμβάνει υπόψη την περίπτωση σας και μπορεί ψιλο-αυτόματα να κάνει τις ρυθμίσεις για internet sharing, κλπ.
2. Να κάνεις τις ρυθμίσεις the old fashioned way με iptables, dhcpd και δε συμμαζεύεται. Πολύ geeky μαζοχισμός.
., με τη σειρά που τα είπες. Άν και κάποιος μου έλεγε οτι τα xp δε μπορούν να φορμάρουν τα vista, dunno.
wbrb, βάλε firestarter, ναι.
Ποιά έκδοση έβαλες; Με την 8.04 πρέπει να δουλεύει η κάρτα σου σωστά, αν μιλάς για την 8.04 τότε δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους επίσημους drivers της ati (fglrx) απ' το synaptic.Quote:
Originally Posted by .
Την 8.04 έβαλα. Πώς να εγκαταστήσω τους drivers, αφού δε μπορώ καν να εγκαταστήσω το ουμπούντου.
Αυτό το wubi ή κάπως έτσι που και καλά βάζεις το ουμπούντου σαν πρόγραμμα χωρίς dual boot κτλ είναι αξιόπιστο;
Ε μπορείς να κάνεις install με το alternate cd (που κάνει ινσταλ χωρίς να σηκώσει γραφικό περιβάλλον πρώτα) και να δοκιμάσεις :PQuote:
Originally Posted by .
το ubuntu 7.10 είναι πιο βαρύ από τα XP;
όχι βέβαια
απλά με μία γρήγορη ματιά είδα απαιτήσεις του ubuntu 7.10 σε μνήμη 300+ και των XP 128.. τα έχω μπερδέψει ή παίζει κάτι άλλο;
Μια default εγκατάσταση ubuntu απαιτεί περι τα 256mb ram. Σε συστήματα με μικρότερη μνήμη η ταχύτητα του εξαρτάται κυρίως απο το swap partition (εικονική μνήμη κά8ε linux διανομής) άρα και απο πράγματα όπως η ταχύτητα του δίσκου σου (8α τρέξει σχετικά άνετα σε 128mb).
Η διαφορά με τα windows είναι ότι κά8ε linux διανομή πέρα απο την default εγκατάσταση της μπορεί να προσαρμοστεί στις δυνατότητες κά8ε συστήματος. Για παράδειγμα στην ubuntu 7.10 ή και σε κά8ε ubuntu μπορείς να επιλέξεις να αφαιρέσεις μερικά μνημοβόρα στοιχεία της διανομής και να στήσεις το σύστημα σου όπως πρέπει σε μηχανήματα με πολύ χαμηλές δυνατότητες. Ένα καλοστημένο linux δεν συγκρίνεται που8ενά σε ζητήματα διαχείρισης μνήμης με τα xp.
τι μέγεθος προτείνετε για το swap partition;
επίσης αν και πήρα απαντήσεις θέλω μερικές ακόμα γνώμες (αχάριστος :D )
το ubuntu όπως το βάζεις χωρίς να βγάλεις τίποτα είναι πιο απαιτητικό σε μνήμη από τα XP;
α) Κατά παράδοση ένα κομψό swap είναι στον λόγο 1.5-2 φορές η ram σου. Αν έχεις 256mb, με μισό gb swap 8α κάνεις τη δουλειά σου.
β) Αφού είσαι κωλοφρικιό.
γ) Όχι.
ante kai to proto post apo ubuntu :D
Κανένα λειτουργικό στο γνωστό σύμπαν δεν είναι πιο βαρύ από τα XP. Εξαιρουμένων των Vista.Quote:
Originally Posted by rage for order
Αν έχεις πολύ παλιό μηχάνημα, απλώς διάλεξε είτε Gnome είτε XFCE ως desktop environment.
πάντως το ubuntu 7.10 μου τρώει πιο πολύ RAM από καινούργιο XP sp2.. μάλλον θέλει στρώσιμο..
Περίπου. Free RAM = wasted RAM.Quote:
Originally Posted by rage for order
Το Linux (και πολλά, πολλά άλλα λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένου του Mac OS X) δεσμεύει την μνήμη για buffer caching. Όταν μία εφαρμογή θέλει πράγματι μνήμη, τότε αποδεσμεύει ένα cached τμήμα, με πολύ μικρό κόστος απόδοσης.
Αν θες να δεις την πραγματική χρήση μνήμης, σε ένα console window γράψε free -m. Τα αποτελέσματα έχουν την παρακάτω μορφή:
Στο παραπάνω παράδειγμα, η συνολική μνήμη είναι 512MB. Εξ αυτών, μόνο 52 MB είναι αδέσμευτα, αλλά στην πραγματικότητα άλλα 360MB χρησιμοποιούνται για caching και μπορούν να παραχωρηθούν στις εφαρμογές του χρήστη. Στην πράξη, είναι λες και είχες 412MB RAM ελεύθερα.Code:total used free shared buffers cached
Mem: 503 451 52 0 14 293
-/+ buffers/cache: 143 360
Swap: 1027 0 1027
Λοιπόν, οι θύρες που χρησιμοποιώ στο emule είναι ανοιχτές απ' το ρουτερ αλλά το amule τις αναγνωρίζει ως κλειστές και μου δίνει low-id. γκρ.
Είναι κλειστές by default στο ubuntu. Δες http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=526975 εκεί που λέει για ports.Quote:
Originally Posted by Khalkji
+1 (θεωρητικά)Quote:
Originally Posted by Deggial
-1 για τα μπολντ
Εννοώ το κόστος αποδέσμευσης που σημαίνει μετακίνηση του cached τμήματος στο swap (ή πλήρη αποδέσμευση του πιο σπάνια) για να χρησιμοποιηθεί έπειτα εκ νέου από κάποια εφαρμογή. Το αναφέρω ως κόστος σε σύγκριση με την τακτική να μη δεσμεύεται η RAM για caching.Quote:
Originally Posted by The Nerd
Πρακτικά, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου σημαίνουν καλύτερη απόδοση, καθώς οι cached πληροφορίες ανακτώνται πολύ γρηγορότερα (διαφορά της τάξης του 1000:1). Γι' αυτό αναφέρω το κόστος ως πολύ μικρό.
Pio argo apo memory management :)Quote:
Originally Posted by Deggial
Alla ok symfwnoyme, kai nai, einai e3ypnh taktikh :)
Καλημερα.Εχωσα φορματ στο δισκο και μετα απο win θελω να του περασω και linux.Ολες τις προηγουμενες φορες ειχα βαλει gnome.Ειτε ubuntu ειτε Arch(την τελευταια φορα).Αυτη τη φορα σκεφτομαι να περασω KDE(kubuntu συγκεκριμενα).Γενικα τι ειναι προτιμοτερο(μεταξυ gnome και KDE).Παιζουν πολλα crashes στο KDE?
Όχι ρε, τι crashes να παίζουν. Θέμα γούστου είναι περισσότερο αφού και τα 2 είναι αρκετά σταθερά και γρήγορα. Τo kubuntu συγκεκριμένα κι όχι το KDE εν γένει είχε κάποια προβλήματα παλιότερα τα οποία τώρα έχουν διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό, αυτό στο λέω σε περίπτωση που η ερώτηση σου προέρχεται απο τέτοια σχόλια που κυκλοφορούν στο internet. Για KDE 4 δεν ξέρω μιας και δεν το έχω δοκιμάσει. Είναι ακόμα πολύ καινούριο κι αν επιλέξεις αυτό να περιμένεις κάποια μικροπροβληματάκια.
Επίσης να ξέρεις ότι στο ubuntu δε χρειάζεται να κάνεις διαφορετικές εγκαταστάσεις για να δοκιμάζεις DEs. Αρκεί μια εντολή του τύπου sudo aptitude install ubuntu-desktop ή kubuntu-desktop ή xubuntu-desktop κι είσαι έτοιμος, απλώς επιλέγεις το DE από το Login screen. (εδώ στην εντολή γράφω aptitude κι όχι apt-get γιατί αν θες μετά να βγάλεις αυτά τα meta-πακέτα, δίνοντας aptitude remove θα σου βγάλει και όλα τα άλλα πακέτα που μπήκαν σαν εξαρτήσεις τους, το apt-get δε το κάνει αυτό)
Ta kubuntu 8.04 Hardy Heron katevasa pou exoun KDE 3...den katevasa tin ekdosi me KDE 4 epeidi einai se psilobeta stadio...Thanks gia tis plirofories... 8)
ta evala...to perivallon einai poly omorfo ontws....gia peite tipota programmata gia KDE pou einai aparaitita(kai kana media player kai messenger)
για μουσική amaroK! χύνει..
messenger έχει το Koppete. για λίγο είχα KDE και δεν το δοκίμασα πολύ. θυμάμαι ότι υποστηρίζει πολλά πρωτόκολλα και έχει και κάμερα. πολύ καλή εναλλακτική με κάμερα aMSN. τώρα αν δεν δεν ενδιαφέρει η κάμερα βρίσκεις πολλά καλά.
γενικά πάντως και το Kubuntu και το Ububtu τα βασικά προγράμματα τα έχουν ήδη μέσα και συνήθως είναι τα καλύτερα που υπάρχουν.
λοιπόν, εκτός του ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να ανοίξω θύρες για τόρρεντ, ημιουλ και σοουλσηκ, τι κάνω για να αναγνωρίζουν τα γουίντοους τον σκληρό που έχω τα ουμπούντου;
Δεν χρειάζεται να ανοίξεις κάποια πόρτα απο το ubuntu, δεν υπάρχει by default κάτι που να τις κλείνει.
Για το άλλο 8α χρειαστείς ένα utility σα κι αυτό: http://www.fs-driver.org/
ε για κάποιο λόγο όμως αυτά τα προγράμματα δε δουλεύουν
Γίνε πιο συγκεκριμένος μωρή αδέρφω. Τι emule και slsk καταρχήν, έβαλες amule και nicotine; Τι client έχεις torrent;
Πόσες μπύρες, πόσες τζίνες πίνεις; Τρίφυλλο, τετράφυλλο ή πεντάφυλλο το στρίβεις;
kserei kaneis se kubuntu pws vazw kapoia progs na trexoun me to startup tou sustimatos? epeidi de vlepw kati tou styl session manager pou eixan ta ubuntu
Bάλε τα shortcuts στο /home/όνομαχρήστη/.kde/Autostart/